Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EYT ve engellilerin emekliliği hakkında bilgi paylaşım platformu

benim %42 kronik rahatsızlıklarım var, doğuştan kalp damarının %40 olması gibi, şeker, tansiyon ve üstünde durmadığım kollesterol. 5 sene sonra kontrol muayenem var. bu beş seneyi böyle geçiririm kontrol muayenesi zamanı normal emekli olurum. eyte çıkarsa bir defalık çıkmayacak sonuçta. şimdiden kontrol muayenesi stresine gerek yok. kontrol muayenesi süresi kısa olan arkadaşlar haklı ancak 3-5 sene zamanı olanlar rahat olmalı diye düşünüyorum.

Açık ve net söylüyorum engelli emekliliğinde kontrol ve kontrol sonrası düşen rapor oranları adilikten başka bir şey değil süründürmektir bu sistemi getirenlerden öncelikle Allah belasını versin.....

2 yıl kontrol gelmeden Önce EYT şartları belli olsun sonra sgk dan o işi halledersiniz siz stres yapmayın...

Duyumlara göre masada 2 seçenek var

kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaş sınırı (25 yıl çalışma şartı)
diğer seçenek 25 yıl 7 bin prim yaş şartı olmadan emekli olma
Bakan kendi ağzıyla söyledi ocaktan sonra EYT den emekli olacak kişi sayısı 2 milyonu geçiyor diye

Hakkınızda güzel şeyler olması dileğiyle...

ykp1903

Merhaba kardeşim stres yapmamızın sebebi kontrol muayenesi zamana kadar o güne kadar aldığımız zamlar sil baştan olursa tekrar maaş sıfırdan hesaplanırsa anladınız mı nasıl anlatsam.

nasıl olacak ki o. zamlar nasıl sıfırlanacak. bu gün emekli maşınız ne ise o gün geldiğinde de zamlı hali olacak.

turkuaz06
Merhaba kardeşim ben diyorum ki 2024'e kadar aldığın zamlar sıfırlanıp maaşın tekrar mı hesaplanacak kimseye derdimi anlatamadım ve kimse de bilmiyor galiba. Emekli olacağız illaki ama bu maaş konusu canımı sıkıyor. Sorun şu ben 7 aydır emekliyim çalışamadığım için vergi indiriminden emekli oldum ne bileyim EYT çıkacağını yoksa biraz daha dayanırdım. İki seferde zam aldım yılbaşında da alacağız yani ben normal emekli olacağım dediğim zaman sil baştan sıfır mı hesaplanacak bunu bilemiyorum ve bilen de yok gibi. SGK aradım bilen yok.

ykp1903
Günaydın kardeşim bak şimdi dinle ben iki sefer zam aldım ve şimdi normal emekliliğe geçer isem o zamlar gider tekrar maaş hesaplanır mı kaldı ki yılbaşında bir daha alacağım zammı. Anladın mı

Bak şöyle söyleyeyim ben yılbaşında emekli oldum 8200 prim gününden hesaplandı maaşım 5740 TL . Zam aldım 7240 olduv.s şimdi yine mi zam alacağım maaşım 9.000 oldu. Gittim SGK'ya dedim ki benim kontrol muayenesini kaldırın derler mi Yok öyle bir şey baştan emekli olacaksın yani 8.200 prim günden hesaplanıp 5740 TL maaş diyecekler mi kaybım 5000 TL olacak. Başka nasıl anlatabilirim bu işi bilmiyorum

hocam bu dediğin olabilir mi? öyle ise çok boktan ama sanmam böyle olsun.

bahadirdr
Merhaba
Hangi kuruma aciktan atama ile basvurdunuzacaba?biraz aydinlatirsabiz sevinirim.isleyis ve basvuru hakkinda.bende emekliyim fakat geri donmek istiyorum.

Eyt de son durum ne oldu ya ! Eyt li olmadığım halde sonucunu ben bile merak etmeye başladım yaş şartı olacak mı olmayacak mı diye .:eek:

Kusura bakmayın ama başkalarının hakkını neden yiyorsunuz?
Sizin durumunuzda olmak isteyen binlerce insan var.

Selamlar.Ben de 4a dan engelli emekli oldum 3 yil once.Gecen ay 4c aciktan atama ile memurluga dondum.Bu EYT ciktiginda emekli olmak istersek olabilir miyiz ya da daha once emekli kaydimiz oldugu icin istedigimiz zaman emeklilik isteyebilir miyiz?

serkanmalkoc
Selamlar.Hak yeme gibi bir durum yok ortada.Yanlis anlasilma olabilir belki.Devlet bizi davet etti biz de icabet ettik.Saygilar sunarim.

2000-2008 arası sigortalı olanlar için yıl şartı 20 yıl , bu tarih aralığından önce ya da sigortalı olanlar için yıl şartı min. 18 yıl hizmet başlangıç tarihine göre daha az da oluyor. burada bu sekiz yıl içinde sigorta girişi olanlar ile alakalı ciddi bir hak kaybı mevcut. Bu durumla alakalı Cimer'e yazı yazalım mı?

Eyt ile rapor oranını düşürseler bile emekli olmak mümkün artık

Artık 99 girişli engelliler vergi indirim yazısı olmadan emekli olabilecekler

Ben birşey sormak istiyorum. Benim de %42 süresiz raporum var. Sizin raporunuz süreli mi idi? Süresiz rapor sahiplerini de emekli olduktan sonra kontrol muayenesine çağırıyorlar mı ki?

Merhabalar, eyt daha kanunlaşmadı ama bende malulen emekliyim aynı zamanda eyt liyim kanun yasalaşırsa bizim akıbetimiz ne olacak acaba, yaşlılık emekliliği olsun isterim, Sağlık konusunda bir arpa boyu ilerleme olmadı ama sgk süreli veriyor kontrol istiyor en azından sağlık kuruluna gidip sakat olduğumuzu ıspatlamak zorunda kalmayız.

metehan1984
Engelliler için yaşa takılma gibi bir durum yok ki. Zaten belirli yılı ve primi dolduran herkes emekli oluyor, böyle bir çalışma olacağını sanmıyorum.

Vergi indirimi ile mi emekli olmak mantıklı, EYT kamsamında mı emeklilik daha mantıklı? Birbirine avantajı var mı?

Günaydın Murat bey,
benim sgk girişim 14 04 2008 oldugu için 20 yıl 4400 prim ama 16 07.2008 olsaydım 18 yıl sonra emekliydim ben bakanlıga yazdım sgk yazdım ben elimden geleni bireysel olarak yaptım hakkımız yok oluyor yurt dışında hiç girişi olmayanları engellileri bile emekli ediyorlar burada gittikçe kötüye giden bi sistem var malesef

Kimse SGK'ya gidip sormadımı ya. Gidebilecek durumda olan varsa neden gitmiyor. Yeminle gidebilsem gideceğim. EYT çıktı. Kontrol muayenesi kalkıyor mu. Ben Eyt liyim ve benim gibi çok kişi var. Bir kişi de gidip öğrenmedimi . Telefon açıyorum açmıyorlar. Eyt li olupta süreli raporu olanların kontrol muayenesi kalkacak mı. Ya da sil baştan tekrar mı emekli olacağız bu sefer normal. Bilenler Allah rızası için cevaplarmı. Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar. 2 yıllık süreli raporla engelli emeklisiyim. eyt şartlarım tutuyor. rapor süresi Ekim ayında bitiyor. kontrol muayenesine gitmeden eyt'ye geçiş yapabilir miyiz? Bu konuda pek bilgi bulamadım bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

Engelli emekliyim süresiz, EYT'ye geçiş yapmanın faydası ne ki ? maaş değişiyor mu ?
bildigim kadarı ile primin neyse o maaşı alıyorsunuz.

Bugün öğrendik benim kontrol muayenem 2026 yılındaydı o zaman gelecek buradan iptal edecek denmiş. Yani kontrol muayenesi kalkmış gibi birsey ama 2026 yılında gelip orada işlem yapılacakmış. Ne maaşta ne primde ne cartta ne curtta hiçbir değişiklik olmayacakmış. Selametle.

En saçmalık olan şey 2008 öncesi sonrası muhabbeti.2008 öncesi 20yil 2008bsonrasi 15yil çalışıyor ve vergi indirimi belgesi 2008 öncesi sonrası göre isteniyor istenmioyor

Engelli için eyt'nin artları eksileri nelerdir?

merhaba arkadaşlar

eyt den emekli olmaya hak kazanmış bir kişi

emekli olmayıp çalısmaya devam ederse avantajı veya dezavantajı varmıdır?

emekli olup çalışmaya devam ettiğini veya emekli olmadan çalısmaya devam etmesi arasınnda fark nedir
emeklilik maası her 2 durumdada nasıl etkileecektir

detaylı cevap veren tüm arkadaşlara selam olsun

Üst Alt