Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

officer

Aktif Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
Evet uzunca bir bekleyişin ardından hizmetli arkadaşlarımız görevlerine yavaş yavaş başlıyorlar..

Hizmetli olarak göreve başlayan arkadaşlarımıza ne tür görevler verildi çalışma saatleri nelerdir...

iLÇE MEB' deyim şimdilik evrak getir götür ama hiç memnun değilim çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz görevimi okula aldırcam ...

Bende göreve yavaş yavaş alışıyorum evrak işlerine bakıyorum ayrıca müdür tarafından 2 katta bulunan 6 adet sınıfın temizliği bana verildi şimdilik bir sıkıntı yok ilerleyen günler ne getirecek belli değil...
Bugün de maaş için mutemet gerekli işlemleri yaptı ve yarın yada bir gün maaşımı alaçam maaş tutarı ise 1640.00 tl olarak çıktı..
İşe başlama tarihim ise 6.9.2010

masallah allah gule gule yemeyı nasıb etsın ilker abii :)

hayırlı olsun cümle işe başlayanlara...:)) canım arkadaşlarım..hakettiniz kazandınız..hepinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum.işinizde başarılar,,:)

arkadaşlar ben de iki gün oldu başlayalı, AKÜLÜ ARABAMLA gittim. okul yönetimi sen hizmetli kadrosundan atanmışın sana ne iş vereceğiz dediler. o benim sorunum değil hocam beni atayanlar düşünsün ya da siz düşünün dedim. artık bakacağız dediler zoraki olarak. diğer görevli olan okulun hizmetlisi bu durumdan hiç hoşnut olmadı.AYRICA; okullar açılınca akülü arabamla çoçuklarla başım dertte olacak anlaşılan. ama herseye rağmen direnmek direnmek.... her zorlukta var olmaya devam ETMEK... SELAMLAR SAYGILAR..

%40 ortopedik özür hizmetli kadrosu evli aylık net maaş 1283 ilçe milli eğitimde santrale bakıyorum kurum çalışanları çok iyi karşıladı bulunduğum kuruma konuşma ve duyma engelli bir bayan daha geldi ona evrak kayıtta masa başı işi verdiler ama kendini veremeyince evrak getir götür işi verdiler 2 de memur geldi aynı kuruma onlarda görevlerine başladılar

evet allah hayırlı etsin ama mızmızlanmayın elinize düşen bu fırsatı değerlendirin oturarak kimseye maaş ödenmez değilmi herşeyde de engelli haklarımız var şuna buna dilekçe verelim demeyim bakın binlerce insan sizin yerinizde olmak istiyor durumunuza şükredin hepinize başarılar

Şimdi ben biraz dert yanayım hizmetli kadrosunda bir ilk öğretim okulunda göreve başladım ilk başlarda her şey ne kadar güzeldi tmm dedim ben işimi buldum ama sonra bi baktım ki tam bir kabus dolu günler başladı sabah 7:30 iş başı akşam 7:00 de çıkıyorum sabahtan akşama kadar evrak getir götür çay getir götür akşam 5:30 dada okul dağılıyor temizliğe devam yani anamdan emdiğim süt burnum dan akıyor..
Konu ile ilgili bir dilekçe hazırladım ve okula sundum ama yönetim dilekçemi kabul etmiyor ve beni ağır şartlar altın da çalışmaya devam ettiriyor..
Daha ekleyecek çok şey var da şimdi zamanım yok

ilker
bence biraz zorluklara katlan ve 3-5 ay sonra herşey yoluna girecektir dilekçe verip göze batarak durumu daha da zorlaştırırsın dikkate alır almazsın ama tavsiyem bu

3-5 ay sonra nasıl yola girecek ama hakkımızı da aramaz isek üstümüze çullanıyorlar ya hizmetli isek hammal değiliz

tabiki hammal değilsiniz ama siz orda mücadele verince onlar kalitenizin farkına varınca kendilerinden utanıp üstünüze gelmekten vazgeçecektik taktir edersiniz ki şirket elemanları yıllardı belkide çalışıyorlar ama iş garantisi yok siz kadrolu devlet memurusunuz dolayısıyla hazmetmeleri kabullenmeleri zaman ister bellli bir zaman dan sonra iyileşme olmazsa o zaman dilekçe verme vb yollara başvurun derim ben olsam bu şekilde yapardım

657 sayılı devlet memurları kanunun da her kadronun bir görev tanımı bulunmakta. Şöyle ki; UNVANI: Hizmetli GÖREVLERİ -Büro, bina ve çevresinin periyodik temizlik işlerini yapmak. -Evrak ve dosyaları ilgili yerlere götürmek, getirmek evrakın gizliliğini ve emniyetini sağlamak. -Hizmetin etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak bakımından diğer personele yardımcı olmak. -Amirlerince verilecek benzer görevleri yapmak.

Bu tanım dışındaki görevleri yapmadığnız için cezalandırılamazsınız ama aynı maddenin son cümlesi "Amirlerince verilecek benzer görevleri yapmak" bu noktada yapabileceğiniz pek bişey yok. Yeni memur olan arkadaşlara 8 senelik bir memur olarak tavsiyem aday memurluğunuz bitip asaletiniz onaylanana kadar dişinizi sıkmanız. Hepinize kolaylıklar diliyorum...

benim söylemek istediğimi CİCİKIS gerekli açıklamasıyla anlatmış olay bu kadar basit

Peki görev tanımı tamam da çalışma saatleri konusunda ne diyor devlet memurları kanunu? Günde 8 saat ve haftalık da 40 saat demiyor mu? Bu konuda yapılabilecek birşey yok mu? İlker sabah 7:30 akşam 7 arası çalıştığını söylüyor. Bu normal mi?

bu normal değil haftalık 40 saatten fazla sı mesai ye girer bu konuda mücadele edilebilir günlük 2 saat fazla çalışıorlar mesai almadan bu tümüyle kurum amirinin keyfi uygulaması

arkadaşlar daha düne kadar evde oturmaktan sıvav açılmıyor diye kadrolar dolmuyor diye daha vs neler nelerden sikayet ediyorduk devlet memuru olmak için hepimiz can atıyoruz benim kendi düşünceme göre bazı seylerde susmayıda konusmayı ögrenmemiz gerkiyormuş onun bençe zamanla herşey olur yoluna girer elinizdeki seylerin degerini anlayın ticaret ve cicikız düşünçelrine katıyılıyorum bosuna dememişler zaman herşeyin ilaçı diye

Hamama gider kurna beğenmez düğüne gider zurna beğenmez

ilker beğenmiyorsan işi neden istifa etmiyosun değerini bil yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır kimbilir.Senin için güzel bir atasözü; Hamama gider kurna beğenmez düğüne gider zurna beğenmez :)))

CEREN ;
İşi beğenmemek gibi bir lüksüm yok sadece engelimize uygun iş ve düzgün bir çalışma saatleri olsun istiyoruz. Ayrıca bunla ilgili dilekçemi kabul görmüyorlar biliyorlar ki haklı nedenlerim var...
Ve okullarda bulunan temizlik şirketi elemanlarının görevi nedir temizlik yapmak ama neden hizmetli kadrosuna atanan arkadaşlarımıza temizlik işi veriyorlar anlamıyorum ve sabır diyorum asalet tasdik olana kadar ses etmeyeceğim artık..

İlker, okul dilekçeni kabul etmiyorsa, bir üst merci olan İLÇE MEM'e teslim edip evrak kayıttan geçmesini sağlayabilirsin.

ilker;

1640 bana çok gibi geldi bir aylık maaşın olduğuna eminmisin? Bordronu iyi bir incele 30 günlük değil sanki. Öyleyse şayet süper:eek:

ilker abi asil kadroya geçene kadar sabretmen lazim ... yapacak birşey yok asalete geçtin zaman haksızlıklarla ugraşirsin bu senin için en yararlisi olur abi ...

Selamlar

ben 6 eylülde göreve başladim. Ilköretimde çalişiyorum. Ilk olarak temizlik işi verildi ben kaldıramadım ağır geldi. şuan memura yardım ediyorum. Saat 3ten sonrada müdür beylerim odalarını temizliyorum. Yine yoruluyorum. Evrak işi kolay da temizlik işi zor. Hele her ikisini birden yürütmek daha zor. çay işini de yetişe bildiğim kadar yapıyorum. Tüm fotokopıler bana ait. Arkadaşlar okulun işi bitmez. Keşke ünvan değiştirme sınavları olsada memur kadrosuna geçebilsem. Müdür bey memur beyin buyıl emeklı olacağini ve benim onun işlerini yürütece ğimi söyledi. Bende işi kapmaya çalışıyorum. Ağırlıklı olarak memur beyin işlerini yapıyorum. Herkese kolay gelsin.

Milli Eğitimde Hizmetli kadrosunda çalışan biri bekarsa 1,200-1,250 civarında para alır.Evliyse 80 Tl daha fazla alır.

Bu göreve başlayan arkadaşlarımıza başarılar dilerim.
2 yıl bu görevde çalıştıktan ve aday memurlukları bittikten sonra,MEB'in açacağı görevde yükselme sınavı ile Memur kadrosuna geçebilirler.

Evet :) İlker kardeşim öncelikle tebrik ediyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyiorum. :) paylaşımı biraz inceledim İlker kardeşim öncelikle maaşın konusuna açıklama getireyim 06/09/2010 göreve başlaman olduğuna göre 9 günlüklük yevmiyen ve 1 aylık maaşını düşünürsek eline geçen maaş normal. :) Gelelim Okul Müdürünün verdiği görevlere ( bu konuda tecrübeliyim 20 yıllık Devlet Memuruyum) Okul Müdürü senin özürlü olduğunu göre göre sana bırak 6 sınıfı 1 sınıfı dahi temizletemez asaletinin tasdikenmesini falanda bekleme :) Memuriyete başladığın gün aslında asaletin tasdiklenmiş demektir senin asaletinin onaylanmaması mümkün değildir :) Okul Müdürü senin asaletini seve seve olmasada bir şekilde tasdiklemek zorunda çünki sizler Hizmetiçi Eğitime tabi tutulacaksınız onun içindirki Müdürün senin asaletini tasdiklememe gibi bir lüksü yok :) İlker kardeşim şunu asla unutma "Devletin Dili Yazıdır." Müdürünün sana verdiği görevleri kendisinden yazılı olarak iste resmi yazıyla tarafına tebliğ edilen görevleri ise Özürlü Kimlk Kartı yada Sağlık Raporunla birlikte bir dilekçe ile kurumuna başvur kurumun senin dlekçeni dikkate almak zorundadır eğer almazsa bir üst makam olan İlçe Milli Eğitim Müdülüğüne baş vurma hakkın vardır. ( Okula verdiğin Dilekçenin bir örneiğini mutlaka ekle) Eğer Bilgisayar Bitirme Belgen varsa elinde en az 160 saatlik ve İlkokuldan yüksek bir öğrenimin varsa Devlet seni masa başında görevlendirecektir. :) sanırım bu konuda sana yardımcı oldum.. :) Gelelim diğer arkadaşların dediklerine :) Arkadaşlar ne demek ya Allah aşkına ne demek bu? Beğenmiyorsan istifa et yada ne bileyim çok af edersiniz ama kurum müdürünün önünde halı ol vari (aslında başka şey yazacaktım ama siteden yasaklarlar beni) tavırlar? Arkadaşlar, İlker ve onun gibi bir çok arkadaşımız Devleti vermiş olduğu yasal haktan faydalanıyorlar kimseye kul köle olmak zorunda değiller adamın normal mesaisi haftada 40 saat ama adam 50 saat mesa yapıyorbazılarıda diyorki mesaini al :D Afedersiniz ama MEB den mesai alabilmiş 1 tane babayiğit varmı? yoktur ve olamazda çünki MEB de mesai diye bir kavram yoktur :)

İlker kardeşim bir arkadaş demiş ki,Hizmetli "Müdürün verdiği bu ve benzeri görevleri yapar." yok babacan yoko maddenin devamınıda söylesinler sana :) o maddenin devamı der ki, Ancak;Zorlama yapılamaz. :) ne zaman bir sıkıntın olsa ben her zaman hzırım babacan :) 0546 232 77 77 telefonum 7/24 açıktır :) Eğer Müdürün inat ederse bulunduğun okuldaki Türk Eğitim Sen işyeri temsilcisin yada şubesine git sana yardımcı olacaktır sendika :) Sevgilerimle...!!

Hay Allah razı olsun senden be baba bize senin gibi adam lazım işte..

İlker kardeşim yeni işin hayırlı olsun.bende ilk işe başladığım yıllarda çok çalıştım. zamanla durum düzeldi.3-5 yıl geçince şimdiki durumun tersine döner.hiç olmazsa asaletin tasdik olana kadar sabret.asaletin tasdik olmazsa aynı gün işine son verebilirler.saygı ve selamlarımla.

ilker kızma ya şakalaşıyım dedim sadece.inş. istediğin gibi olur herşey :))

Üst Alt