Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

karakaya;

Arkadaşım öncelikle şunu sorayım bu bilgileri nerden aldın?

adam daha stajyer memur önce asaleti tasdiklenecek :) aslında bana göre asil devlet memuru ama mevzuat böyle diyor :) asaletinin tasdiklendiği ilk yıldaki sicil notu asla baz alınmaz onun içindirki, asaletinden sonraki 3 yılın sicil notu ortalamasının 90 ve üzeri olması gerekiyor :) Görevde Yükselme Sınavlarına katılabilmesi için :)

hizmetli kadrosunda Fen lisesinde işe başladım. engel durumumu okul müddürüne ilettim. sadece müdür ve müdür yardımcılarının odalarının temizliği bana ait.birde idari katın koridor temizliği. ayrıca ewrak getir götür ve çay dağıtım işinede ben bakıyorum.yaptığım işler az gibi gözüksede gerçekten çok yoruluyorum ve özellikle temizlik olayının içinde bulunmam engel durumum açısından son derece risk teşkil ediyor. ( karaciğer nakli oldum)

asaletimin tasdik olmasından sonra gerekli yerlere tüm itirazlarımı yapıcam. insan hakları mahkemesine kadar yolu war bu işin...

ilker abi sende biraz dişini sık, asaleti alalım sonra mutlaka bi çözüm bulucaz...

6 eylülde işbaşı yaptım. 1480 maaş aldım. işe gelince 11 sınıf verdiler süpürmeye ayrıca bahçe temizliği. 2 merdiven ve 2 idareci odası. iş fazla gibi duruyor ama bana işin inceliğini öğreten bir hizmetli arkadaş sayesinde zorlanmıyorum.sabah 7 akşam 7 çalışıyorum ama zaman su gibi geçiyor hiç sıkılmıyorum. bu arada mersin akdeniz belediyesi ersoy iöö görev yapıyorum

çalışmakta olduğum okulda bir ayımı doldurdum. verilen bütün işleri yerine getirdim.hizmetli iki kişiyiz diğer arkadaş temizlik firmasından.Ben kadrolu hizmetliyim ve 8 ekim cuma günü iki hizmetliye görev dağılımı yazan bir kağıt imzalattılar.görevlerimiz iki hizmetliye tam eşit karşılıkta gelecek şekildedir. sizlerle bu imzaladığım kağıttaki görevlerimi yazmak istedim:
1: ikinci katta yer alan sınıfların günlük olarak süpürülmesi ve paspaslanması
2:rehber öğretmen odasının günlük temizliğinin yapılması toz alınması
3:müdür ve müdür yardımcısı odasının günlük temizliğinin yapılması toz alınması
4:satranç ,bilgisayar,ve taknoloji tasarım sınıflarının günlük kontrollerinin yapılarak ihtiyaç halindetemizlenmesi
5:ikinci kat kız erkek ve giriş kat erkek öğrenci tuvaletlerinin gümlük temizliğinin yapılması haftada bir kez lavaboların ovulması öğrencilerin derste bulunmadığı saatte tuvalet kontrollerinin yapılarak ihtiyaç halinde temizlenmesi,
6;üçüncü dersin başladığı zamanda ikinci kat koridorunun ve merdivenin paspaslanması
7:ihtiyaç halinde bahçe , çok amaçlı salon, arşiv , kazan dairesi ve spor salonunun ortak temizlenmesi
8:Atatürk köşesinin tozunun alınması
9: okul idaresinin vereceği diğer işlerin yerine getirilmesi
ad soyad imza
askerlik hizmetimde ağır menenjit hastalığı geçirerek kulaklarımın duyma yeteneği kaybolmuştur. sürekli kulaklarımda iç gürültüler ve sürekli baş ağrılarım bu hastalıkla beraber 20 senedir var . 41 yaşındayım.işitme cihazı ile okulda duymam anlamam sıfır.duyma yön tayini sıfır,sadece sessiz ortamda tek tek konuşulduğunda anlayabiliyorum.20 senedir sakat kardosunda memur olabilmek için çok çabalar harcadım , kazandığım birçok sınavda atamam yapılmadı. ve ilkkez bir aydır ataması yapılmış bir insanım. nasip hizmetli imiş.şükrediyorum. Allahım bu layık gördüğün işte yüzümü kara çıkarma.bana dayanma gücü ver. bu hiç kimse tarafından sakat sayılmaya bile layık görülmeyen bu kuluna sen sahip çık. bu üzerime imzalı olarak kabul etmek zorunda kaldığım bu işleri sen koruyucu ve kollayıcı meleklerinin yardımıyla hafiflet zira yetiştirmek için nefesim kesiliyor.inşaatta çalışmış gibi evime gidiyorum. iki oğlum ve ailem için dişimi sıkıp sabır ve şükürle senden başka kimsenin yardım etmeyeceği bu dünyada insan gibi yaşamak nasip eyle Allahım. amin.
sevgili engelli dostlarım benden böyle. yolumuz açık olsun .

Bu konu hakkında personel daire başkanlığına yazdık bakalım nasıl bir cevap gelecek paylaşacağım sizler ile

ben tekerlekli sandalyede olduğumdan bana telefonlara bakma görevi verildi. yani santral memurluğu diyebiliriz.

selam ilker vergi indirimle ile birlikte 1640 mı alıyorsun bende işitme engelliyim hizmetli memuru yeni oldum.ben şuan 1385 alıyorum vergi indirimim var ama nasıl muracaat edicem saygılarımla.

Mehmet kardeşim ben 1 aylık net maaşım 1315 tl vergi ind.hakkı var mı yok mu göremedim ama araştıracağım ..
Sana verilen görevler nelerdir yazar mısın lütfen mehmet kardeş..

arkadaşlar benim e-bordro çıkmıyor emekli sandığı sicil no da mı sorun var bilemedim. Tc kimlik no bulunamamıştır diyor
,sizdede böyle bi problemvar mı

ilker;
arkadaşım bende bir ilkokulun mutemetlini yapıyorum. ne demek hi,zmetliye temizlik işi veriyorlar...

arkadaşlar okuldaki hizmetli temizlik yapar, yardımcı hizmetlerde bulunur. görevi budur zaten...

ama bazı okullar dışardan hizmet alımı yapıyorlar. şirketlerle anlaşıp temizlik işini ona veriyorlar. bunun masraflarınıda veliden çıkarıyorlar. okul birazdaha temiz olsun diye çünkü kadrolu hizmetliye hiçbişey yaptıramıyoruz. parasını veliye ödetip alınan temizlik hizmeti, hizmetlinin görevini tam yapmamamsından kaynaklanıyor.

benim okulumda tam 3 hizmetli var. ayrıca temizlik şirketiyle anlaşmalıyız. hafta sonlaro okulu yıkıyorlar hafta içide bir eleman geliyor kontrol ediyor. hizmetli arkadaşlar oturup izliyorlar. ben müdürüme işe yeni başladığımda bunu sordum. devletin bu işden kazancı veya tasarrufu nedir dedim. müdür dediki, bir kazanım yok. devletin personeli duruyor, maaşınıda alıyor burda devletin bir tasarrufu yok... diğer taraftan şirket gelip temi,zlik yapıyor. bunun masraflarıda veliden çıkıyor devletin bir kaybı yok... bizim ve veliler içinse okul daha temiz oluyor.

bizim hizmetlilerden ikisine müdürün 2 yardımcısının ve benim odanın temizlik işlerini verdik. inanın odamı temizletene kadar canım çıkıyor! bazen surat yaparak bazen ricayla bazende kendim temizliyorum.

arkadaşlar hizmetli kadrosundaki kişinin görevi okulun temizliği ve yardımcı işlerdir.

memet solak;
ilker arakdaşın yazdığı 1640 lira aylık maaşı değildir. işe başladığınızda 14 üne kadarki tutarı ve gelecek ayınmaaşını birlikte alırsınız. 1640 tl böyle hesaplanmıştır. senin aldığın ücret 1385 doğrudur. bir aylık maaşındır. okuldaki mutemete söyle vergi indirminden yararlanmak istiyorum de. vergi dairesi sana bir sevk kağıdı verecek onunla hastaneden rapor alacaksın. hastane raporunu vergi dairesine gönderir. ordan sana vergi indirimini yazıyla bildirirler. yanlız rapor oranlarını vergi dairesi düşürüyor. %60 ise 40 yapıyor. burada bir haksızlık mevcut buda en kısa sürede giderilir inşalalh. her 6 ayda bir itiraz etmeni,z mümkün ben öyle yapıyorum %60 dan 40 düşürdüler raporumu.

Mr. Aykut;
arkadaşım okuldaki mutemete git ve sorununu söyle. deftarlık sisteme işlememiştir. mutemet işletsin! ondan sonra e-bordronu istediğin gibi alabilirsiniz.

arkadaşlar asaletiniz bir yılda mutlaka onaylanır. türkiyede asaleti onaylanmamış bir bahtsız kardeşimiz bulunmuyor. :D

görevde yükselme sınavları var, onların şartlarını yerine getiridiğinizde memur ve şef felan olursunuz.

devlet memuru masai alamaz arkadaşlar. böyle bişey yok. yanlızca fazla çalışıldığında izinle ödüllendirilirsiniz. okullardaki hizmetli arkadaşalr tüm sınavlarda görev alırlar ve yevmiyeye hak kazanırlar. buda sınav dönemlerde maya bir gelir yapıyor. sınavlarda öğretmenden çok kazanılıyor. memur görevindeki kardeşlerim bu sınavlarda görev alamıyorlar.

arkadaşlar müdürler sizin engelinize göre iş vermek zorundadırlar. engeliniz o işi yapmaya müsait değilse hakkınızı arayın derim. bizim okulada görme engelli birini hizmetli verdiler. adam hiç görmüyor yanında bir yardımcıyla geldi. bu arkadaşa yaptırabileceğimiz bir iş yok. genel olarak böyle bir sıkıntı var. ne olucak bu işin sonu? bilmiyorum. burada hata engellide değil! işin niteliğini düşünmeden, bu işleri kimlerin hangi engel gruplarının yapabileceğini öngörmeden, atananları nerde ve hangi işle görevlendireceğini planmadan iş yapanlar hatalıdır. şuan mebde büyük bir kargaşa var! plansız proğramsız sırf alınacak engelli sayısına bakılarak yapılan bu işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar bence....

engelli arakdaşım ne yapsın bir sınavı kazanmış ve atanmış, yapabileceği bir iş verilecek bunu meb çözecek!

selam ilker sakatlık indirim var.aynı senin gibi iş verdiler bana 9 sınıf temizleme.bide karorifer kursuna gönderdiler bana.

çhehov;
Benim vergi ind.hakkım var zaten bu gün maliyeden yazıyı aldım memur arkadaşa teslim edeceğim bir aksilik olmaz ise.. Ben bu işler benim hastalığımı rahatsızlığımı ve kullandığım işitme cihazını etkilediği için başka görev verilmesini istemiştim..

Mr.Aykut;
E-Bordro ekranına nasıl girdin şifre ile mi yoksa okulda görevli memur mu girdi ..

Ayrıca ilsis şifresi verilecekmiş bizlere var mı bununu bilen varsa bizimle paylaşabilir mi?

Mr. Aykut;
Aykutcum sen bu ay maaş almicakmışsın.:p Müdürün öle diyo.:eek:

Gecelerin_Prensi;
Rınnnnn rınnnnnnn ;)

İlker eski memurların gazına gelme.;)

İhtiyacı olan arkadaşlara lazım olur düşüncesiyle bir dilekçe örneği hazırladım umarım işinize yarar . . İsteyen olursa mail adresini öm olarak yollasın word formatında gönderebilirim.

54341657.jpg

arkadaşlar kusura bakmayında hepınız yatmaya alışmısınız ben 14 yıldır teknik hizmetler kadrosunda memur olarak calışmaktayım sizlerden daha zor işim var engel oranımda %60 işe girmeden önce hepımız bi işe girelım ne olsa yaparız derız simdi ise hepınız aglıyorsunuz ış zorlugundan dolayı kolay kımse para kazanmıyorsizlerın bizlerın yerınde calışmak bizler gibi bir işe sahıp olmak içn binlerce insan var unutmayalım bi işssizlık ortamında Y.H.S sınıfında yada teknık hızmet sınıfında olanlar bunlara alışcak başka yolu yok yada begnmeyen istifa etcek yerımize gelmek içn binlerce kişi sırada unutmayalım engellı kardosundayım die de bunun arkasına sıgınıp bahane aramayalım UNUTMAYALIMKI AYNI GÖREVI YAPAN ÖZEL OKULLARDAKI ARKADAŞALR CALISANLAR ASGARI ÜCRETLE CALIŞIYORLAR BUNUNDA BİLİNCİNDE OLALIM

Teknik Hizmetler sınıfında zorluk mu :) hangi kurumun teknik hizmetler sınıfı acaba . . İlçe milli eğitim müdürlüğünde çalışan bi arkadaşım vardı, teknik hizmetler sınıfında bi memur varmış çalıştığı yerde özürlü değil ama adamın aldığı maaş ilçe milli eğitim müdürününkinden fazlaymış :) aklıma geldide paylaşim dedim . .

merak ettıysenız söleyım T.S.K DA görevliyim mılli egıtımde yada başka kurumlarda calışan arkadaşların calıstıgını bizler bir tatbıkat dönemınde calısıyoruz bilginize birde fazla calışma saatlerınde yakınanlar olmuş başka kurumdakıler saatını bilir bizdekı gıbı komutanın ıkı dudagı arasında degil mesaı bitimi yanı ıkınci emir die bir durum daha var bızlerde bırakın fazla mesaı ücretini memurların cogunda yoktur fazla meaası ücreti yerıne görev izni kullandırılırlar bizde o bile yok gece 20:00 işi bıraktıgımız bile olmuştur

senolabi;
ne yani anlamadım vatandaş işi buldu diye duamı edecek he? 14 yıllık memursun öylemi bende 20 yıllık memurum ne olacak şimdi? özel okullarda yada özel şirketlerde asgari ücretle çalışıyor millet ne demek? adam devlet memuru kes sesinide hakkını arayana engel olma

BaY_Cin;
arkadaşım bunu kim dediyse kocaman bir yalan bu inanma :) ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri torba kadrodan maaş alır :)

senolabi;
biraz önce vatandaşa hakkını arama diyen sen şimdide bize ağlma hakkına sahipmisin? unutmaki özel sektörde insanlar asgari ücretle aile geçindiriyor isyan etme şükret..!! :D:D

asaleti aldıktan sonra nerde başladıysak ordanmı devam ediyoruz yoksa farklı yerden devam etme hakkımz varmı.bende halk eğitimde hizmetlinin yaptığını yapıyorum memur olarak bir gözüm sakat bilgisayardayım diğer gözüm protez kitap kalırdı indir dağıtım işninde bana verdiler ilerleyen zamanlarda daha artacak gbi şuan raporlar yenilencek diye duyuyorum işe başlamadan ve işe başladıktan sonraki tek gözümün göz numarasını kontrol ettirip rapora ekletecem sağlığım gidiyor.

Dün gece ekleme fırsatım olmamıştı ama, fazla mesai yapan arkadaşların işine yarayacak bir belge . .

personel.jpg

haftada 1 gün izin alınabilirmi? bay cin her hafta olabilirmi?

bide cumartesi günü kurs varmış.cumartesi günü çalışmak mecburmuyum?

Direk haftada 1 gün izin alınabilinir demem yanlış olur, yazıda da belirtildiği gibi idari amir her fazla çalışılan 8 saate 1 gün izin verebilir.

arkadaşlar benim 11 sene 5 ay bağkur ve 632 gün ssk var hizmet birleşmesi yaparken derece yukselirmi?

selam ilker bey bugün maaşım 1312 verdi ama geçen ay 1385 aldım.yoksa bekarmıyım zannetti.ama ben evli 1 çocuklu babasıyım.sorun yokmu ilker bey?

bende de aynı sıkıntı var bugün bankaya gidicem inşaallah bi sorun çıkmaz

Arkadaslar senol abi çok güzel özetlemis.Allaha şükürler olsunki bir isimiz var Allah herkese nasıp etsin bence sizlerde sükredin.birde maaş bordrosu için şifreye gerek yok yanı ilsisden almıyorsunuz kendi tc numaranızla giriyorsunuz.kurum numarınıza 00 girsenizde alırsınız tc den sonra.

merhaba evet hizmetli kadroso ama 3 e kadar memur abiye yardım ediyorum. maaşım 1200 imiş ama ben geçen ayıda almamıştım 6 eylülde işbaşı yaptım ve 8 günde önden iş günüm olduğu için cuma günü almaya hak kazandığım maaş miktarı 2700 tl. idi. ben 1200ü aldım diğerini maaş hesabında bıraktım. insanın alnının teri ile para kazanmaya başlaması kadar güzel bir duygu yoktur heralde. allal bin bereket versin. herkese kolay gelsin.

10 yıldır kamuda hizmetli olarak görev yapıyorum,ilk başta temizlik vs. sonra baktılar bu adamda iş var masa başı işi verdiler 6 yıldır gelen evrak kayıt da çalışıyorum.ama diken üstündeyim,her şey amirinde bitiyor,kafası bozulursa isterse tekrar paspasa verir.çünkü kadro hizmetli,görevde yükselme sınavına girdik ama torpil olmayınca eğitim listesine dahi giremedim.Memur kadrosu olmayınca her şey boş,adı bile kötü olan kadroda insanların bakış açısı bile AAA Sen Hizmetlimiydiiiiiiin demeleri yokmu ÇILDIRIYORUM SENİN ENGELLİ OLMAN BİLE İNSANLARIN duygularını yumaşatmıyor,sonuçta sen hizmetlisin.

Üst Alt