ilker;
arkadaşım bende bir ilkokulun mutemetlini yapıyorum. ne demek hi,zmetliye temizlik işi veriyorlar...
arkadaşlar okuldaki hizmetli temizlik yapar, yardımcı hizmetlerde bulunur. görevi budur zaten...
ama bazı okullar dışardan hizmet alımı yapıyorlar. şirketlerle anlaşıp temizlik işini ona veriyorlar. bunun masraflarınıda veliden çıkarıyorlar. okul birazdaha temiz olsun diye çünkü kadrolu hizmetliye hiçbişey yaptıramıyoruz. parasını veliye ödetip alınan temizlik hizmeti, hizmetlinin görevini tam yapmamamsından kaynaklanıyor.
benim okulumda tam 3 hizmetli var. ayrıca temizlik şirketiyle anlaşmalıyız. hafta sonlaro okulu yıkıyorlar hafta içide bir eleman geliyor kontrol ediyor. hizmetli arkadaşlar oturup izliyorlar. ben müdürüme işe yeni başladığımda bunu sordum. devletin bu işden kazancı veya tasarrufu nedir dedim. müdür dediki, bir kazanım yok. devletin personeli duruyor, maaşınıda alıyor burda devletin bir tasarrufu yok... diğer taraftan şirket gelip temi,zlik yapıyor. bunun masraflarıda veliden çıkıyor devletin bir kaybı yok... bizim ve veliler içinse okul daha temiz oluyor.
bizim hizmetlilerden ikisine müdürün 2 yardımcısının ve benim odanın temizlik işlerini verdik. inanın odamı temizletene kadar canım çıkıyor! bazen surat yaparak bazen ricayla bazende kendim temizliyorum.
arkadaşlar hizmetli kadrosundaki kişinin görevi okulun temizliği ve yardımcı işlerdir.
memet solak;
ilker arakdaşın yazdığı 1640 lira aylık maaşı değildir. işe başladığınızda 14 üne kadarki tutarı ve gelecek ayınmaaşını birlikte alırsınız. 1640 tl böyle hesaplanmıştır. senin aldığın ücret 1385 doğrudur. bir aylık maaşındır. okuldaki mutemete söyle vergi indirminden yararlanmak istiyorum de. vergi dairesi sana bir sevk kağıdı verecek onunla hastaneden rapor alacaksın. hastane raporunu vergi dairesine gönderir. ordan sana vergi indirimini yazıyla bildirirler. yanlız rapor oranlarını vergi dairesi düşürüyor. %60 ise 40 yapıyor. burada bir haksızlık mevcut buda en kısa sürede giderilir inşalalh. her 6 ayda bir itiraz etmeni,z mümkün ben öyle yapıyorum %60 dan 40 düşürdüler raporumu.
Mr. Aykut;
arkadaşım okuldaki mutemete git ve sorununu söyle. deftarlık sisteme işlememiştir. mutemet işletsin! ondan sonra e-bordronu istediğin gibi alabilirsiniz.
arkadaşlar asaletiniz bir yılda mutlaka onaylanır. türkiyede asaleti onaylanmamış bir bahtsız kardeşimiz bulunmuyor.
görevde yükselme sınavları var, onların şartlarını yerine getiridiğinizde memur ve şef felan olursunuz.
devlet memuru masai alamaz arkadaşlar. böyle bişey yok. yanlızca fazla çalışıldığında izinle ödüllendirilirsiniz. okullardaki hizmetli arkadaşalr tüm sınavlarda görev alırlar ve yevmiyeye hak kazanırlar. buda sınav dönemlerde maya bir gelir yapıyor. sınavlarda öğretmenden çok kazanılıyor. memur görevindeki kardeşlerim bu sınavlarda görev alamıyorlar.
arkadaşlar müdürler sizin engelinize göre iş vermek zorundadırlar. engeliniz o işi yapmaya müsait değilse hakkınızı arayın derim. bizim okulada görme engelli birini hizmetli verdiler. adam hiç görmüyor yanında bir yardımcıyla geldi. bu arkadaşa yaptırabileceğimiz bir iş yok. genel olarak böyle bir sıkıntı var. ne olucak bu işin sonu? bilmiyorum. burada hata engellide değil! işin niteliğini düşünmeden, bu işleri kimlerin hangi engel gruplarının yapabileceğini öngörmeden, atananları nerde ve hangi işle görevlendireceğini planmadan iş yapanlar hatalıdır. şuan mebde büyük bir kargaşa var! plansız proğramsız sırf alınacak engelli sayısına bakılarak yapılan bu işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar bence....
engelli arakdaşım ne yapsın bir sınavı kazanmış ve atanmış, yapabileceği bir iş verilecek bunu meb çözecek!