Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

arkadaşlarben hizmetli kadrosunda girdim. bulundugunuz yerin m.e.m ve şube müdürlerinin tutumları cok önemli allaha şükür ben hiç sıkıntı çekmedim 3 hafta ilçe mem de kaldıktan sonra bir ilk okula görevlendirme yaptılar memur olarak.yani devlet bana oda verdi koltuk verdi pc verdi otur işini yap dedi

Sevgili Arkadaşlar siz YHS görevlisiyken size sağlık durumunuza göre iş yaptırmıyorlar bana da memurken YHS görevi yaptırıyorlar. Sabah saat 7 den akşam 17.30 a kadar işe erken gelmek, sabah çöpleri almak, odada eşyalarımı koymak için ne dolap var ne'de kendime ait masa 2 tane bilgisayar işletmenliği sertifikam olduğu halde masa başı iş yapamıyorum. YHS görevi yapan arkadaşada toplu taşımdan yararlanması için serbest kart verildi. bilgisayarı var, interneti var yemekhanede öğle arası sadece 12:00 13.30 arası fiş kesmesi kaydıyla ayda 150 tl para ücretsiz yemek yeme, rahat iş ortamı gibi hakları var. Diğer tarafdan şöföre lojman, özel kimsenin karışamayacağı kendine ait odası pc internet. dekanlıktan istediği kadar içecek (çay,oralet,nescafe vb) ayda akşam 1 saat geç çıktığından dolayı 450 tl para. Kaloriferci arkadaşın yine kendine ait kimsenin karışamayacağı odası, televiyonu, pc interneti, duş alabilmesi için banyosu dinlenebilmesi için kanepesi(aynı otel odası gibi). Elektrikçi arkadaşın bağımsız kendine ait odası pc interneti, sonradan teknisyenlik kadrosuda verdiler. Serbest pasosu, daha fakültede bir çok kişi idare tarafından böyle imkanlardan yararlandırlıyor. ya bana yapılana ne demeli suçumuz engelli olmakmı amire arkadaşlarıma saygılı olmakmı? YHS işi yaptırılıyor denetim altındayım sürekli iş yüküm arttırılıyor. Memur olduğum halde siz benim çalıştığım kurumda çalışsanız arkadaşlar kendinize öz güveniniz kalmaz. Kanunlara yönetmeliklere bakarsak bizim haklarımız daha geniş gibi gözüküyor ama uygulamada hiç bir şey yok. ADALET ADALET ADALET diyorum başkadabir şey demiyorum.

yunuscan kardeşim.. senın durumunu dıger konubaşlıgındada okudum. gerçekten senı çok ıy anlıyorum...arkadaşlarımız sana yol göstermısler saolsunlar ama...ancak senın durumundakıler anlar adalet hukuk bazı yerlerde yerıne getırılmıyo..sen amırı ust makama sıkayet etsen ne olur it iti ısırmaz derler orada organıze halınde şerefsızlıkler dönuyor tek basına başa cıkarmısn bılmem ama çıkarsanda helal olsun. kımsenınde pc basında klavyeden atıp tutmasına bezemıyo ınsan dusmeye görsun ekmegın için çırpındğının farkındayım. kardeşim moralını bozmak gıbı olmasın amır ön yargılı egoyıst ve sana takmış durmda bu konuyo mutlaka yetkılı bırılerıne taşı yoksa ağzınla kuş tutsan yaranamasın sölım sana ALLAH kolaylık versın..

selamlar ben ağır işlerde çalışamaz raporu almama rağmen müdürümün umrunda değil. Ben ruhsal olarak da mahfoldum. İnanın lokan ayvayı aradım asistanu ile görüştüm bayan hekes aynı sıkıntı ile arıyor. Siz bilmiyormuydunuz ne il tapacağınz istersen istifa et dedi . İş bulmussun çalışabildiğin kadar çalış dedi daha çok altüst oldum. Dedim benim özür oranm artsın daha çok hasta olyım diyemi b işe girmeye mücadele verdim dedim. Ama netce yo. Sıkıntı daha da büyüyor.

Arkadaşlar
2 Mayıs 2011 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı tarafından KHK yetkisi onaylanmıştır.
http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k6223.html
Bu kanun ile hükumet Kamu kurumlarında köklü değişiklikler yapabilecek şimdi sıra bizde Gİh sınıfına alınmamız için gekli girişimleri yapmamız gerekli sesimizi duyurmalıyız...

BU MESAJ GECELERİNPRENSİ TARAFINDAN GÖNDERİLMŞTİR..

Yunus_can;
Sevgili kardeşim senin kadron MEMUR ve sen YHS işlerini yapıyorsan amirini şikayet et kimse kimsenin hakkını yiyemez ve engelli diye hor göremez.

rotinda;
Almış olduğun raporu bir dilekçe ile okul müdürlüğüne ver dilekçede de mağduriyetini belirt senin dilekçeni göz önüne almak zorunda kurum müdürü

ilker;
Kardeş kHk ya baktımda inşallah bizler içinde bir takım haklar çıkar buradan..

son görevde yükselme nisan 2010 da yapılmış ve bazı özel şartlar verilmiş kamu hizmetinde 5 yıl çalışmış olmak son 5 yılın sicil notu 76 altında olmamak gibi şeyler... yani gih için görevde yükselme sınavlarını bağlı bulunduğumuz kurum mu yoksa bakanlar kurulu kararı ile mi oluyor ? ayrıca burdan anlaşılacağı gibi tahmini 5 yıl sonra olacak görevde yükselme sınavları....
mebde lise mezunu olmak yada farklı kurumlarda; pc de yada evrek işlernde takibi sağlamak için yeterli bir tahsilatı sağlayamıyorsa yazıklar olsun 11-12 yıllık eğitim sistemine
ben y.okul terkim şimdi ne kadar pişmanım bıraktığıma...
bence 2000 kişilik kadronun giH olması için bişeyler yapmalıyız...
SAYGILAR....

ticet77;

slm bende halk eğitim merkezine yardımcı hizmetli olarak atandım ama tek başıma inanılmaz zorlanıyorum acaba halk eğitim merkezleri gibi yerler özel temizlik şirketlerinden yararlanabilir mi

Cem zannetmiyorum bizim okula 1 kişi geldi en az 3 kişi gelmesi gerekir di ama 1 kişi geldi seneye belki daha farklı olabilir..Biz şimdi esas KHK den bizler için bir şeyler çıkmasını umalım...

teşekür ederim ilker abi hayırlısı bakalım neler olacak khk derken kanun hükmünde kararnağme mi demek istedin abi seneye senin tahminlerince neler olabilir ki abi 1 yıl daha bekleyelim diyosun abi bu konularda beni aydınlatırsan çok sevinirim abi görüşmek üzere

Mustafa kardeş sakın sesini çıkarma otur oturduğun yerde. Alırlar başka yere verirler arkadaşların durumuna düşersin.
İnternetten yabancı dilini geliştir. Web sitesi yapmayı falan öğren kendine başka uğraşlar bul. Bende senin gibi oldukça iyi eğitimim var ama gerçekten çok yoğun kurumda çalışıyorum.

Hayırlı olsun işe başlayanlara darısı çalışamyan engelli arkdaşlarıma bende bu sene gircem sınava açışırsa inşallah kazanırım

selamünaleyküm arkadaşlar bende %40 özürlü olarak 2011 martında hastanede göreve başladım ilk çalıştığım görev yerinde çalışma arkadaşlarımla çok iyi idik fakat daha sonra yerim değiştirildi yeni yerde 10 kişi çalışıyoruz ve tek hizmetli ben olduğum için bütün evrak getir götürler bana bakıyor ve bu iş sağlık açımdan zor oluyor siz arkadaşlardan bu konuda ne yapmam gerektiği hakkında akıl danışmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim cevaplar için şimdiden teşekkürler

slm arkadaşlar birlik olmalıyız ki tüm engellerin üstesinden gelelim...
bizlerde işçi kadrosundan emniyetlere ve milli egitimlerenorm kadrodan geçiş yapıyoruz. benimkisi de ilçe milli egitim ama yerim belli olmadı müdürler kurayla yapılack diyor ne... yiyecem bilmiyom eşimde engelli kadrosunda memur eve uzak olursa iş yerim yada kaldıramayacagım iş verilirse napcam bilmiyom ... inşallah olmaz ama olursada aklıma il mebe valilige dilekçe yazmak sendikayla görüşmek geliyor inşallah işim rast giderde ugraştırmazlar temennim o:(

Bravo yani arkadaşlar. İş iş diye kıvranıyordunuz daha bir yıl önce. Şimdi iş sahibi oldunuz şükredeceğiniz yere işten nasıl kaytarılır onun yolunu arıyorsunuz bravo

Arkadaşlar içinizde çalışma saatleri ile ilgili müracaat yapan oldu mu? Bakınız D.M.K ne diyor..
[FONT=Times New Roman]
GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATLERİNİN TESBİTİ:
[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Madde 100 [/FONT]- Günlük çalışmanın başlama ve bitme saatleri ile öğle dinlenme süresi, bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre merkezde Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca, illerde valiler tarafından tesbit olunur.
(Ek fıkra: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/104 md.) [FONT=Times New Roman][/FONT]Ancak özürlüler için; özür durumu, hizmet gerekleri, iklim ve ulaşım şartları göz önünde bulundurulmak suretiyle günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süreleri merkezde üst yönetici, taşrada mülki amirlerce farklı belirlenebilir.
(Ek fıkra: 25/02/2011 tarihli Mükerrer Resmi Gazete - 6111/104 md.) [FONT=Times New Roman][/FONT]Memurların yürüttükleri hizmetin özelliklerine göre, bu madde uyarınca tespit edilen çalışma saat ve süreleri ile görev yerlerine bağlı olmaksızın çalışabilmeleri mümkündür. Bu hususa ilişkin usûl ve esaslar, Devlet Personel Başkanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenir

arkadaşlar bu yorumu yapıp yapmamak arasında kaldım hiç kimse hizmetli statüsünde işinden menmun değil kimi karaciğer nakli oldum temizlik yapamam diyor kimi işitme cizahlarım terden ıslanıyor diyor kimi yoruluyorum diyor kısacası masa başında rahat bir iş bekliyor ama hizmetli olmayı kabul etmiş hizmetlinin ne iş yaptığı bellidir dua edin tekerlekli sandalyede hizmetli değilsiniz iyi kötü yapabilirsiniz mesala işitme cihazı takan arkadaş işini yaparken cihazı çıkarabilir,diğer arkadaşlarda yorulabilir ama hangi iş kolay hepimiz özürlü raporuna güvenip masa başı iş istiyoruz...

Abi ben resmi yazı ile durumu anlatmadım fakat özel durumumu anlattım müdüre 08:00 mesai başlıyor 15:30 da paydos ediyorum.
Eğer kabul etmeseydi bu yazı ile başvurcaktım kabul etmezse kaymakama falan çıkmayı düşünüyordum.
Bence böyle bir hakkımız var kullanmak isteyen kullanmalı.

xxman,
Saçmalamışsın o zaman gözlük takan engellide gözlüğünü çıkarsın öyle çalışsın..
Bak ilgili yönetmeliğin 24.ve 25.maddesi ne diyor
[FONT=Arial][SIZE=2]
İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 24- Özürlü memur çalıştırmak zorunda olan kurum ve kuruluşlar çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, gerekşi tedbirleri almak ve özürlülerin çalışmaları ile ilgili özel yardımcı ve destekleyici araç- gereçleri temin etmek zorundadır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Özürlerin çalıştırılacakları işler[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 25- Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttıırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar.[/SIZE][/FONT]

abi kızılcak bişey yok herkez kendine göre haklı çıkartıyor kendini HEPİMİZ RAPORDAN FAYDALANIP RAHAT İŞ İSTİYORUZ durumu istismar ediyoruz...eee işte benim işitme cihazım terden ıslanıyor ben temizlik yapmam işte ben yoruluyorum ben bu işi yapmam bizi bırakın sağlık insanlar bile yorulurken o zaman ne kadar özürlü varsa masa başına versinler varmı böyle bişey? işitme engelli biri masa başına geçsin terkerlekli sandalyedeki biri temizlik yapsın getir götür işine baksın böylesi daha saçma gibi geliyor millet iş diye kıvranırken...

xxman,
Sana kızmadım ben düzene kızıyorum engelimiz ne olursa olsun engelli kardeşlerimiz bu işleri hak etmiyor.Engelliyiz diye 2 plana atılmak ne kadar doğru? Tüm kamu kurumlarında çalışan tüm engelli kardeşlerime sesleniyorum lütfen kendinizi ezdirmeyin kanunlar açık ve bariz hakkınızı sonuna na kadar aramalısın ne olursa olsun..

abi hakkı olan sonuna kadar arasın lafımız yok ama özel şirkette 60 70 derecelik ortamda 200derece sıcağın karşısında 12 saat yüzlerce kilo indirip bindiren işitme engelli var oda insan evladı oda özürlü aldığıda 650 700 lira...kamuda herkeze masa başı iş olmadığına göre fiziği müsade eden temizlikte yapacak getir götür işide herkeze engeline göre bir iş çıksın kimse sınıflara girip mikrobiyolojik test yapmıyor görünürde pislik olmasın sıralar düzgün olsun yalandan iki süpürge temizlik yaptınmı yaptın işte terletecek yoracak ne var bunda acizlenmek yerine şükretmek gerek bazen...

xxx men e katılıyorum duyma engelli vücuden sağlam olduğu için kendimi nasıl acıtabilirim diyor ve aklına işitme cihazı geliyor bu cihaz kulağımda paslanabilir diyor ama güldürmeyin insanları ya..rahatlıkla ev bile taşıyabilirsiziniz ama ortopedik engelli bir insan evdeki masayı bile taşıyamıyor...orotpedik engelliye masa başı verileceğinden işitme engellide bahane olarak işitme cihazını bulmayı düşünmüş cin fikirli terleten başka şeyler yapmıyomusun acaba.O zaman girmeyecektin sınava hademe olmak istemiyosan girmiceksin..

ilker;

sizin budikleriniz sadece kagıt üstünde kalıyor ilker bey çok ama çok azı uygulanıyor ve kendilerine göre ayar çekiliyor şimdi bir anket yapılsa arkadaşlarımızla yüzde kaçı rahat bir iş ve ortamda çalışıyor acaba ? ben ben belediyeden engelli kadrosunda 11 yıldır bilğisayar oparatörlüğü yaparken norm fazlası gösterilerek milli egitime geçiş yaptım fakat beni tuttular bir oula hademe yaptılar çık i,şin içinden çıkabilirsen de bakalım napca şimdi yardım elini uzatırssanız minnettar kalırım size ..
birde engellileri topluma kazandırıyoruz iş imkanları saglıyoruz vesaire vesaire... durumuzumu dahada kötüye çekiyorlar çıkmaza giriyoruz birde üstelik begenmesseniz istifa edin oturun evinizde deniliyor çevreden....neyse yardımlarınızı bekliyorum kafam çok karışık dostlar.

ha faydinli belediyeden norm fazlası olanlar hep engelliler mi seçilmiş nedir ben okuldayım geçen hafta belediyeden ilçe mem e engeelli bir arkadaşı vermişlerdi ama o masa başına verilmişti ..sizinde bilgisaar operatörlünüz var madem ilçe mem müdürüyle yada şube müdürüyle görüşüp ilçe mem de masa başına alınabiliriniz.çünkü az şey değil 11 yıl bilgisayar operatöylüğü bide sizin kadronuz belediyedemi kalıyo belediyeler bildiğim kadarıyla 657 değil özlük haklarınız nasıl oluyor bu durumda belki zamanı değil ama merak ettim az sayıda değil belediyeden gönderilenler.

xxxman;

sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.herkes bi rahatlık derdinde .benede mebde hizmetli başladım .zorlanınca bir gözümde sürekli rahatsız eden protez var.allaha şükür hiç kaytarmanın yolunu aramadım.sabredip yükselme sınavına gireriz.ama hizmetli işleri sağlığına zararlıysa hakkını sonuna kadar savun.destek bulursun o zaman.

arkadaşlar ben 10 sınıflı 650 ögrencili ikili ögretim yapan bir ilkögretim okulunda çalışıyorum. sabah 6.20- 18.00 saatları arasında çalşıyorum. dahada müdürümüz akşam saat 6 da olmazsa 7 de gidelim daha temiz olsun. şikayet olmasın diyor sag olsun..cumartesi gel demirci gelecek, pazar gel boyacı gelecek.... sol ayak engelliyim.. başka seçenekte yok ne yapalım..

sayın gecelerin prensi şükür girebildim msniz açılmadıgından gerek kalmadı buraya yazacaklarınızı yazabilirsiniz yamadıgım bir valilik kaldı herkez birbirinin üstüne atıyor olan bizlere oluyo kanun bu raporları niye istiyor niye raporlarımız işe yaramıyor? 11 yıllık engelli kadrosunda pici oparatörlügü yptım milli egitime geldim sizi hizmetli atamışlar memur degilsiniz deniliyor allahın bir evrak getir götürü verilmiyor okulda ablalık yapayım dedim yalvardım okul müdürüne bana bir telefon yada yazı gelmesse bişi yapmam ben deyip yırtıyor dışarıdan ücretli 60 00 70 ,00 tleye kadın tutuyorlar beni süründürüyorlar(bizi yani) vs vs....

nerde adalet madem okadae dürüstler özürlü insanı nsıl hademe yaparlar.... burda laf ebeliği yaparak vaktimizi öldürmeyelim toplu mailmi tacaz yoksa başbakanlıgamı gitcez sesimizi duyurmalıyız.slmlar

Fatma hanım söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum engelli bireyleri bu işlere reva göreni Allah'a havale ediyorum.Engelliler sadece 3 aralık ve 16 mayıs ta hatırlayıp sözde konuşmalar yapmak sadece bizim Ülkemizde olur.
Bu konu ile ilgili bir dilekçe hazırlanır ise ilgili birimlere mail-faxs kampanyası başlatılabilir.Özellikle Bimer,C.başkanlığı ve MEB olabilir tabiki bunun yanında engelli milletvekillerimizde olmalı...

Üst Alt