Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

ilker;

ilk önce engelli kanunları düzenlenmeli işçiside hizmetliside memuruda aynı olmalı engelli engellidir be kardeşim evrakta sen benim engelli oldugumu görmedinmi alma bana engelli lazım degil de...
gelelim emeklilige oda degişti işe girişle dereceden oynadılar sen napcan zaten durumumuz belli niye uzatın 15 yılda emekli yap geç üç kuruş para geçecek elimize onuda sag salim yiyecegimiz meçhul.vs.vs. arkadaki lere sıra getir demi.ayrıca birbirimize düşmeyelim tam tersi sahip çıkalım.BİZİ BİZİMGİBİLER AYRICA TAM OLARAK KİŞİLİĞİ OTURANLAR ANLAR.AEO.(BENİM İŞ ZOR ÇÖZÜLÜR DUA EDİN):(

arkadaşlar engelli sınavı hepimiz memur olduk ister hizmetli ister idari memur farketmez. sınıflar arasında amir durmu şu iki sınıfta üstünlük yoktur.yanlız. idare sınıfı için hizmetli olupta bütün arkadaşlarımızın rahatlıkla yapabildiği işler verilmiştir velakin tam tersi idare sınıfı olupta hizmetlinin yapamayacağı hiç bir iş verilmemuştur. engellilik hali doktor onayı ile raporla alınmakta olduğu halde kişilerin engel durumları sınavda normal bir şekilde ayrı yapıldığı halde iş ve çalışma koşullarına gelince ayrımcılığı kat kat meb personeline yansıtmış durumdadır. sonuç itibari ile hepsinin raporu engelli olduğunu ve hepsininde memur sınıfının personeli olduğunu dünya alem bilirken hizmetli kelimesinin vurgusu ağır basıp memurluk hissettirilmemektedir.ve doğal olarakta idarenin bu tutumu engelli memurlar arasında bile sen sağırsın herşeyi yaparsın ben ortapediğim oturarak çalışırım.diyip kendince avunanlar var malesef.işitme engelli bireyin içindeki zorluklarını ve beyin ve ortakulak arasındaki iletimin tüm dengesini ve hayati faliyetlerini nasıl etkilediğini nereden bilebilir ki. o kişi pek tabi ayağındaki durumla hep irtibatlı biliyordur sakatlığını.kendisine göre duymayanlar sakat bile sayılmayacaktır neredeyse. tek gözü görmeyen diğer gözü görenlerde aynı. protez bacağı ile her türlü yaşantısını idame ettirenlerde tekerlekli sandelyedekinden mertebece alttadır güya. Hey kardeşim sakatlık engellilik her insanı değişik şekilde etkiler. kiminin bir parmağının noksanlığı onu bulunduğu ortamda yetersiz duruma sokarken. kiminin tekerlekli sandelyede iken bile bulunduğu ortam onu pek fazlada zorlamaya bilir. o ortamın çevresel dayanışmasına bağlıdır. Bir okulda hiç kimsenin konuşamadığı anlaşamadığı bir hizmetliye işe yaramaz sadece temizlik yaptırırız olur biter gibi sakat olmayanların bile yapmaktan kaçtığı işleri rahatlıkla yüklemeye çalışıyorlar.temiz kalp ile yaptıkçada dahada bir yükleniyorlar.çünkü sen kendini sevdirmek zorunda hissediyorsun sadece iletişimin sevgiden kaynaklanmak zorunda kalıyor . halbuki işitme engelli insanların ne kadar becerikli olduklarına ben her zaman şahit oldum . masabaşı her memurun işini en özenli bir şekilde yapmaktan geri kalmayacaklardır. Tıpkı İlker arkadaşımızın yaptığı gibi. Hizmetli sınıfının yüklediği iş yükünü el insaf işitme engelliye bir suçlu gibi yüklemek vicdana sığıyormu. iki veya dört senelik bir üniversitenin insanlar arasında üstünlük değil daha fazla sorumluluk sahibi yapması gerekirken masaya kurulup iş güç bile yapmadan akşama kadar bilgisayarı yoklayıp durur ve ben üniversite bitirdim der horozlanır işte . heleki engellide horozlanıyor bakarmısınız.Eksik bir organ kulak göz ayak ve el. Yürüyememekmi daha zor düşünememek mi görememek mi daha zor duyamamak mı. Hepsi bir birinden zor be kardeşlerim. birde üstüne üstlük yanında soslu tansiyon romatizma vs. olunca yaşamak baya bir zor. Şükür yaşıyoruz işimiz var yeterki biraz rahat edelim hayat zorlaya zorlaya bir alem etti birde evliyalığa soyunup eşşek gibi ezilsin mi bazı engelliler.
Dün kısa yazacaktım öfkem dinsin diye bugün yazdım ve uzun oldu. kusura bakmayın.

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum tekümit. Ben de işitme engelliyim. Hastanede memurum. İşitme engelli olmak da hiç kolay değil. Bir telefon açamazsın, insanları doğru düzgün anlamadığından arada fazladan dolanırsın. Strese girersin. Kendime uyumlu çalışacağım bir alan bulamıyorum. Her engellinin kendine göre bir derdi var. Birlik olmamız lazım.

Tek ümit arkadaşım tabii ki üniversite mezunu ile ilkokul mezunu arasında fark olmalı bunu horozlanma olarak görmüşsün tabi esas olan kendinizi yetiştirmeniz ama engelli birisinin okuması da çok daha zor bir de engelliler debunu yapıyor diyerek sanırım kızgınlığından olsa gerek biraz talihsiz açıklama yapmışsın ve engellileri ayrı bir kategoriye koymuşsun evet ilkokulda 5 yılı bitirmek bile bir engelli iken çok zor iken benim 17 yıllık tahsil hayatım var ve eğer bu horozlanma ise ben de üniversite mezunuyum ve bunu söylerken de çok mutluyum çünkü millet dışarıda keyif çatarken oyun peşinde koştururken ben hem maddi hemde maddi olarak aşırı hatta çok aşırı zor şartlarda okudum ve bununla da gurur duyuyorum şu mutlak ki herkesin engeline göre iş verilmeli ama bu aradada da tahsil de göz ardı edilmemeli yani ne şiş yansın nede kebap iyi akşamlar.

ben ne dedim arkadaşlar birbirimize alf yetiştirmeyelim oturanboğa.(bülentabi) engellinin işçiside memuruda 657ye tabi hizmetliside aynıdır bence işçisin deyip agır iş veren hizmetlisin deyip agır iş verenler yani zalim degil mazlum kazanmalı sesimizi duyuralı 657nin hizmetliside işçiside engelliyse engelli kanunu tek çıktı hepimize tek işlemeli duy bizi sayın devletim çıkardıgımız kanunlar kamuda işlemiyor iş vermekle bulmakla olmuyor rahat saglıgımızı tetiklemeyecek şekilde eve ekmek götürmemiz lazım aldıgımız 3 kuruşu fazlasıyla hastanelere dökmeyelim diyorum. saygılar.-dostlarkonuyu saptırmadan çözüm bulunmalı.!

Kimse kimseye laf çarptırmıyor ancak dediğin sence mantıklı mı evet kimseyi zorlayacak iş olmamalı ama herkese eşit olacaksa hepimiz mesela en fazla liseyi okuyalım sonrasında da kulağı duymayan da aynı işi yapmalı gözü görmeyen de bedenen rahatsız olan da sen olayları kendine göre yontuyorsun önceden memurluk yapıyormuşsun şimdi hizmetli görevini yapıyorsun bu konuda haklı olabilirsin ancak öyle düşünürsen ben üniversiteyi 6 yıl okudum amirim 2 yıl okumuş o zaman aramızda ne fark var ben müdür o memur olsun. Haklı olduğun konu ise işin niteliği engelliye uygun olmalı umarım bu yazdıklarımı laf yetiştirme olarak değerlendirmezsen iyi akşamlar.

Bu arada şu da unutulmamalı işinden dolayı sıkıntı yaşayan birisine mücadelesine destek olmak yerine bırak yerine bir sürü kişi bekliyor demekte insanlığımızın yüz karasıdır ayıbıdır diye düşünüyorum bu işi ona biz değil devlet verdi bizim böyle bir hakkımız yok devlet işi verirken bunları biraz daha ayrıntılı yapsaydı bu sıkıntılar yaşanmayacaktı tabiiki engelli iş bulunca bu bana uygunmudan ziyade balıklama atlar.

yapmayın arkadaşlar Allah aşkına fiziği sağlam olan temizlik yapmıyor bişey bahane ediyorsa kesin kaytarıyor yada görevini gururuna yediremiyor...şöyle düşünün bi kuruma bi satralci bi evrak ve pc ile çalışacak bide temizlikçi alınacak elimizde bir kör bir topal birde sağır olsun bu işleri bu kişilere böldüğümüzde mantıken temizliği fiziği sağlam evrak işini gözü gören santral işinide kör yapar ama biri çıkar ben bu işi yapmam dersen hepsinin işi karışır...temizliği o yapmıcak bu yapmıcakda kim yapacak yada devlet neden hizmetli istihdam ediyor? özel şirketin neden özürlü almak istemediğini şimdi anlıyorum sonrada bize iş yok işe almıyorlar almaz tabi bulduğumuz işe burun kıvırırsak normal...okul mevzuna gelince ben boşunamı okudum diyen insanlara bi değişik bakıyorum okumasaydın kardeşim okuyup banamı okudun diyesim geliyor özürlü olarak değil bu sadece sağlıklı insan içinde geçerli bir öğretmen tanığım var üniversiteyi bitirmiş ama adam resmen kütük nasıl okudu nasıl ögretmenlik yapıyor hayret ama bir ilkokul mezunu var söylemese doktora yaptı sanırsınız adam kendini geliştirmiş herşey okumakla bitmiyor...

merhaba arkadaşlar.konu başlığı ile ilgili yazacağım.bende sağlık bakanlığının sınavını hizmetli olarak kazandım hamdolsun.romatizmal hastalığım var.bünyem zayıf.çok şükür elim ayağım tutuyor.şuan hastanede çalışıyorum.işimi seviyorum arkadaşlarımada alıştım ama tek korkum röntgen bölümünde kayıta baktığım için radyasyonun içindeyim gün boyu.oda çok dar ve ben bir yanımda bir eleman ile daracık ortamda çalışıyorum,hastalarda aynı odadan gelip geçiyor.dediğim gibi sıkıntım radyasyonun sağlıma etkisi ne olur bilmiyorum.müdür beye rica ettim başka bölümde çalışabilirmiyim diye ama henüz yok size göre diyor.tabi sabrediyorum.eve gidince bazen işim yorucu olmadığı halde pestil gibi hisediyorum kendimi.

Okumakla sadece cehalet git -o da belki gider- eşeklik baki kalır demişler atalar :) hiç boş lafları yok vallahi ben çok seviyorum bu ataları . .

Herkesin kendince derdi sıkıntısı vardır mutlaka. Kurumunu işini beğenmeyen sıkıntı yaşayan varsa tabiki halçaresine bakacak ama. Şu bulduğu işi bunayıpta burun kıvıranlarada oldu bitti iflit olurum. Allah elinden alır haberi olmaz. Bu arkadaşlar armut piş ağzıma düş'ü mü bekliyolardıda işe başladıktan sonra hayal kırıklığına uğradılar acaba.

ne çekiyorsak şu AYRIMCILIKTAN çekiyoruz..
İŞİTME ENGELLİLERDE askerlik gelir çatar sen engellisin.. işe gireriz sen engellisin...
burda herkes birbirini kollayacağına ben okudum sende okusaydın devlet böyle kadroyla aldı şikayet etme..
ben bedenselim masabaşı isterim..sen işitmesin yap temizliği kadronun gereğini...
son dakikalardaki yorumlara bakıyorum.. BİRLİK beraberlik olacağına aksine engelliler arasındaki bu ayrımcılığı kınıyorum..
bir işitme engelli raporuda elinde işe girerkende belgelemiş..eee engellidir tabii?????? ehliyet alırkende H SINIFI layık görülür.. ama gelgelim bedensel engellinin yararlandığı haklar ÖTV- KDV dur orda sen engelli değilsin. !!!!
SEN- BEN davası SENİN ENGEL BENİM ENGEL DAVASI güttüğümüz sürece ENGELLİLER HAKLARI her daim sürümcemede kalır.

svedrif;
Esas ayrımcılıgı sizler yapıyosunuz...ötv ve kdv bedensel engelli birey için ne kadar önemli olduğunu söylemeğe gerek yok ama işitme engelli birey içinde bunun istenmesi bence doğru değil biraz el insaf...biraz haktan hukuktan bahsediyorsak...Eğer senin işitmenle ilgili araç ve gereç için ötv ve kdv verilmiyorsa bu işte ayrımcılıktır.ama biraz mantıklı olalım herşeyin bi sınırı olması lazımmm...burda neyin tartişildığını hala anlamakta zorluk çekiyosunuz....Eğer sen bir kadroya talip oluyosun vede bunun hangi sınırlar içinde yapıldığını bildiğin halde sınava girip ondan sonra aaa ben böyle olduğunu bilmiyodum demek senin cahilliyini gösterir...Kimse öğretmen adaylarına mesalla yok sen öğretmenlik dışında şunlarıda yapacaksın demiyo...burdaki olay bundan ibaret eğer sana görev tanımlarının dışında işler yaptırıyorlasa her yolda şikayet etsen haklı çıkarsın...kimse kimseden bana ayrımcılık yapılsın diyemez...kurallara uymak zorundasın...

designer arkadaşım tamam o zaman bedensel engelli olan arkadaşlarımızda sesini çıkarmasın..eee o kadroyu aldın..ne bekliodunuz ki hadi alın paspası elinize silin süpürün..pırıl pırıl yapın.. bunumu dememi istiyorsun o zaman ben ayrımcılık yapmış olmayacakmıyımda sen kalkıp elin ayağın tutuo bize ne napalım işitmeysen çalış diyorsunda vergi indirim olaylarında el insaflı olun onlara mecburi sen binmesende arabaya yararlnmasada olur haklardan diyorsan.. asıl ayrımcılığı sen yapmış oluyorsun..

Eğer görev tanımında yine söylüyorum sınava girerken veya o işe talip olurken sana mesleğin ve görevinin dışında bi iş veriliyorsa Bedensel veya işitme hangi özür grubu olursa olsun şikayet edeceksin müdür ve amirlerinden kurallar ve kaidelerinin dışına çıkıp bana imtiyaz gösterin deme hakkkınnnnn yokkkkkkkkkk........Şuan ki sistem bu..

Evet ÖTV ve KDV herkese imtiyaz sağlanması bana göre doğru değil....Nedeni açık ve net senin işitme ilgili problemin araba kullanmanı etkilemiyorsa devlet sana niye ayrım göstersinnn.Bedensel engelliler için bu ayrıcalık fiziki şartlarından dolayı arabayı kullanmak zorunda.....bazen mecbur arabaya....ama siz değilsinizzzz...ayrımcılık beklemeyinnnn...

iki ayağının üstünde duran bacak kısalığı olan protezi olan eli olmayan kolu olmayanda yararlanmasın dermişim.. doğrumu demişim ali bey designer... ayrımcılıktır senin konuşmaların..
veee meb sınavını kaçıran bir öğretmen adayı olan sen eğer öğretmen olsaydın..diğer öğretmenlerden daha az sınıfa bakıyorum.. normal öğretmenlerden daha az ek ödenekten yararlanıyorum die burda dert yanardın.. bizde sana destek çıkardık ama anladık ki bazı kişilere göre engel ayrımcılığı var.. öyleyse bedensel engelli olup hizmetli kadorusunda olan arkadaşlar vayyy halinizee.. bırakın masa başını geçin paspas başına...(benim sözlerim değildir alınmayın bir yukardaki iletiyi okuyun)

designer_07,
Şu alıntıyı iyi bir oku derim işitme engelli,görme engelli,bedensel engelli ve zihinsel engelli dememiş kanun demiş ki ÖZÜRLÜ MEMUR
O zaman ben mesleğim ile ilgili işte çalışmak istiyorum nasıl olacak şimdi bu arada mesleğim mobilya ve dekorasyon...
Saçmalamışsın o zaman gözlük takan engellide gözlüğünü çıkarsın öyle çalışsın..
Bak ilgili yönetmeliğin 24.ve 25.maddesi ne diyor
[FONT=Arial][SIZE=2]
İşyerlerinin özürlülerin çalışma şartlarına göre düzenlenmesi[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 24- Özürlü memur çalıştırmak zorunda olan kurum ve kuruluşlar çalışma yerlerini özürlülerin çalışmalarını kolaylaştıracak şekilde düzenlemek, gerekşi tedbirleri almak ve özürlülerin çalışmaları ile ilgili özel yardımcı ve destekleyici araç- gereçleri temin etmek zorundadır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Özürlerin çalıştırılacakları işler[/SIZE]
[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 25- Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Belirli bir mesleği olmayan veya mesleğine uygun kadro bulunmayan özürlüler, özür durumlarına göre, yapabilecekleri hizmetlere ait mevcut kadrolarda çalıştırılır. Özürlüler, özürlülüklerini arttıırıcı veya ek özür getirici işlerde çalıştırılamazlar.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 25- Belirli bir mesleği olan özürlülerin meslekleri ile ilgili işlerde çalıştırılmaları esastır.

tüm özür grupları içinde bilgisayar kullanan diksiyonu düzgün işi yapabilecek kişilere masabaşı iş verilebilir..
kadro budur şudur diyerek sen yap ben yapamam diyerek işitme engellileri rencide etmek doğru değildir..
devlet almak zorunda olduğu için( şirketlere yaptırım uyguladığında kendiside uygulamak zorunda) binlerce engelliyi bünyesine dahil etti.lise yada üniversite sorun değil engellinin talebi neyse ona görede işlem yapacağı bir gerçektir..
[/SIZE][/FONT]

Eğer bana karşı engellimi kullanarak diğer hocalardan farklı olduğumu ima dahi edecek müdür ve amirin anasından emdiği süttü fitil fitil burunlarından getirimmm.Ben kimseye bügüne kadar yaşım 32 oldu engellimden dolayı bana imtiyaz gösterin demedim iş hayatımda.Zaten yapamıycagım işin altına giripte aaa ben bu işi yapamam ayağımdan dolayı diyipte bana başka iş verin demedim vermeleri zaten gururumu inciteceği için o işe adımımı atmam.Ve işe girmeden önce işi yapıp yapamıycagımı iyi analiz ettikten sonra o işe başlarımmm......Cahil değilim ben okey...Şuanda durumdan şikayetçi olan arkadaşlar çogu işin gerektirdiği zorlukları bilerek girdiler bu işlere gidip araştırmalarını iyi yapsalardııı..İMTİYAZ BEKLENEMENİN ANLAMI YOK....

Klasik olacak ama özelde bu işlerin kat be katını yapan engelli arkadaşlarım var bazılarıda her gün gördüğüm insanlar.......tabi düzeltilmesi gereken şeyler var ama burda önemli olan sistemin değişmesi.ama şuanki sistemde gerçekler bunlar bunu bilerek girdiniz ve çalışıyosunuz....Eski patronumun bi lafı hiç sevmezdim İŞİNE GELİYOSA ÇALIŞ İŞİNE GELMİYOSA ÇALIŞMA şartlar bunlar.....İşime gelmedi şuanda başka işde çalışıyorummm olay bundan ibaret....

sistem bu şartlara ayak uydur..sen uymuyorsan bir gün uydururlar ali hocam :)

İşime gelmiyosa ozaman eski patronumun kuralı uygularım.Başka hal çaresine bakar nerde mutluysam oraya giderimmm..BEN niye sisteme uyayım sistemi bana uyan biyeri bulurum.. olay bu kadar basit ve net.....

temizlik,getir götür işi yapmak istemeyen işitme engelli arkadaşın biri çıkp bu işleri kimin hangi özürlünün yapması gerektiğini açıklasın lütfen hangi özürlü grubu temizlik yapmak istiyor herkez kendine göre bi bahane buluyor elin ayağın tutuyor fiziken güçlüsün maaşı almaya gelince hiç zorlanmıyorsunuz üstüne aldığınız ücretide beyenmiyorsunuz...gözlük takan engelli temizlik yaparken gözlüğümün camı kırılır cam gözüme batabilir ben temizlik yapmam diyorsa gözlüğü bahane ediyorsa işini yaparken çıkaracak kardeşim bişeylerin arkasına sığınmayacak aldığını hak edecek...bişeyler bahane ederek bulunduğu görevi yapmak istemeyen varsada işini bıracak o işi seve seve yapacak başka bir özürlüye engel olmayacak...inşaatçılar çıksın bizim binadan düşme tehlikemiz var biz bu işi yapmayız,hammallar çıksın biz yoruluyoruz bu işi yapmayız,polisler çıksın bizim kelle koltukda bu işi yapmayız desinler varmı böyle bişey herkez görevi neyse onu yapacak.

burda işitme engellilere laf atıldığı için dahil oldum.. konuyu kapatmak çok kolay..
tekerlekli sandalyedeki hizmetli kadrosundaki arkadaşlar masabaşından kalkın desem ki ( ben değil son 2 iletisi olan kişiler bunu ima ediyor) hadi lütfen kalkın süpürün paspas yapın sınıflara.. madem herkes kadrosunda olduğu görevi yapacak işitme engelli yapar tekerlekli sandalye kullanan biri yapamaz dememek gerek.. kadroyu almasaydın buyrun kapı orda beğenmeyen istifa eder :) sorarım ki yakıştımı şimdi bana bunları yazdıran kişiler...

Tahsil cehaleti alır arkadaşlar haklısınız eşeklik de baki kalır ancak bu da tahsil yapmayalım anlamına gelmemeli kimse kimse için okumuyor herkes kendisi için okuyor ama bazı işlerin niteliğine göre eleman alınması gerekir benim anlatmak istediğim bu. Tabiki ilkokul mezunu olup da kendini yetiştiren de var okuyup da insan olmamış kişilerde var ancak bunun konuyla ne ilgisi var öyleyse arkadaşlar biz herkese örnek olmak amacıyla elimizden geldiği kadar okuyalım yüzde yüz xxxman kardeşimin sözlerine katılıyorum. Bilgisayar programcısı bir arkadaşımızın işini ilkokul mezunu arkadaş yapacakmı ne demek tek tip engelli kavramı o zaman kimse görevinde de yükselmesin engelliyim diye esas siz biraz ayrıntılı düşünün ama bu ARADA DEFALARCA SESLENİYORUM ENGELLİYE ENGELLİNİ AŞAN İŞ VERİLİYORSA BUNLARI DA ŞİDDETLE KINIYORU İYİ NİYETİYLE MÜCADELE EDEN HERKESE UĞRAŞILARINDA BAŞARILAR DİLERİM ZATEN TEMBEL OLAN İNSANA HİÇBİR YERE GELEMEYİP BİR YERLERDE TÖKEZLEYECEKTİR.

boşuna tartışıosunuz aslında..
yarın öbür gün yeni sınav açılcak o zamanda burda hizmetli personellerin çoğu ( kafası çalışan ki çalışmayan zaten bu kurumlara giremiyor sınavla alındığıda bir gerçek) yükselecek memurluğa adım atacak aynı olaylar bundan sonraki hizmetli kadrosundakileri bağlıcak..
meb sağlık bakanlığını bilemem ama sgk da engelsiz ilkokul mezunu birini bile masabaşına oturtuyorlar..çünkü temizlik getir götür taşeron firmada..

sen yap ben yapamam demek işitme engellileri rencide etmek mi oluyor svedrif :)

gökhan bey konu ayrımcılık hepsi engelli olarak kuruma girdi... tekerlekli sandalyedeki yada görme engelli biri nasıl temizlik yapsın diyorlar öyleyse bazı arkadaşların dediği gibi ben bu işi yapamam bu kadro (hizmetli) bana uygun değil biraz daha okuyayım memur sınavına girerim demediler..
neden işitme engelliler aynı kadrodayken ezilsin ezdirsin kendini..

temizlik yapan eziliyor mu :) ben tekerlekli sandalyeli bir hizmetliyim. müdürüm bana temizlik işi veremeyeceği için yani durumum ona müsait olmadığı için ufak tefek masabaşı işleri vs. verdi. ama yine memur işi vermedi. biraz daha durumum iyi olsaydı temizlik işi verecekti. ve neden bu ezilmişlik oluyor anlamadım. işitme engelli bir hizmetli temzliğe engel bir durumu varsa temzlik işi verilmesin yoksa verilsin bunda neden ezilmişlik ezdirilmişlik oluyor anlamadım

aslında konu çok karıştı..
kimisi madem engelin uygun değil girmesin sınava der kimisi kadroyu aldın gereğini yapıcan der..
işitme engelli yapar tekerlekli sandalyeli yapamaz aynı kadro aynı yerde adaletsizlik olmasmı gökhan bey..
tek bir lafıma takıldın çıktın karşıma genel olarak tüm iletilerimi oku..
ezilmişlikle alakası yok hizmetlisin hizmetliliğin gereğini bile yapamıyorsun basit işlerle geçiştiriyorsun
peki neymiş sadece duymuyor die temizlik yapma mecburiyetimi var eşitlik ilkesi nerde dediğiniz gibi kanunen o birey kuruma başvurup gereğinin yaptırılmasını isteyebilir. bedenen ruhen uygun olsada sonuçta engelli olarak sizler gibi hakkıyla giriş yapmış..

:(yazmayacaktım duramadım yazdımene be kardeşim ben ne dedim bazıları haksız üstüme gelmiş destek yerine lostek oldıgımız sürece bizden ... olmaz.
gelelim habwrim yokmuydu bunlardan kelimesine yoktu kardeşim. ben müdürlerin ....ugrdım sen ismini yazdır sana burdan büro da iş verecegiz en kötü ihtimal evrak getir götür yaparsın dediler çizgiyi geçtikten sonrada suyun üstüne çıktılar Allah nasıl bilirse öle yapsın.
ben karar vermeden önce forumlardan arkadaşları takip ettim çevremden soruşturdum o dinsizlerde öle deyince güvendim çıktım yola ve yolda kaldım durum bundan ibaret.
içime bi şüpse düşseydi bölümüden kıoırdamazdım.(ben sadece engelli engellidir 20 kilo taşırsa 200 kilo verilmesin diyorum egerki vrda listede ben engelli gitmiştim almam işime gelmez deseydi meb.çare ışık bulmaya çalışırken resmen suç keçisi oldum r suç bende o zaman aeo

SVDRİFDEN ALINTI:burda işitme engellilere laf atıldığı için dahil oldum.. konuyu kapatmak çok kolay..
tekerlekli sandalyedeki hizmetli kadrosundaki arkadaşlar masabaşından kalkın desem ki ( ben değil son 2 iletisi olan kişiler bunu ima ediyor) hadi lütfen kalkın süpürün paspas yapın sınıflara.. madem herkes kadrosunda olduğu görevi yapacak işitme engelli yapar tekerlekli sandalye kullanan biri yapamaz dememek gerek.. kadroyu almasaydın buyrun kapı orda beğenmeyen istifa eder :) sorarım ki yakıştımı şimdi bana bunları yazdıran kişiler................................................................................................................... kardeşim işte bu bak kendin demişsin işitme engelli biri temizlik yapabilir ama fiziksel engelli yapamaz istifa etsin diye...ayrımcılık değil bizim yaptığımız mantıklı bi sebep söyle temizlik yapmamak için haklısın diyelim gözlük takan biri veya işitme cihazı takan biri bunları sebep göstererek temizlik yapmak istemeyişi saçma ama bi astım hastası deseki temizlik yapamam eyvallah mantıklı gelir...fiziğin sağlam olarak sen fiziksel engelli birinin girebileceği bir kadroyu kendi rahatın için zap edip fiziksel engellinin işsiz gezmesini vicdanına kabul ettiriyorsan dencek bişey yok okulda seni hizmetli yapmasalar okul memuru yaparlar,fiziksel özürlüyle kendini bir tutup onlar temizlik yapmıyorsa bende yapmam mantığıyla gidiyorsan yazık bir okula atıyorum bir işitme özürlü birde fiziksel engelli alınsa biri memur olcak biri hizmetli olcak deseler pişkin pişkin ben memur olcam demek insanlığa yakışmaz elin ayağın tutuyorsa temizlik yapmaktan gocunmamalısın herkez yapabilceği işi yapacak...

Hizmetli atandık ama ne iş yapıcaz? ?

Herkese hayırlı olsun meb e hizmetli atandık ama şimdi ne iş yapıcaz temizlik işlerine taşeron firmalar yapıyo acaba bizede aynı işi mi yaptıracaklar bilgisi olan paylaşırsa seviniriz.

Üst Alt