Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?
hizmetli ne yapar.benim teyzem oğlu yapıyor ama çok zorlanıyor.temizlik getir götür işleri yapıyor.ama insan gibi bir amir olursa bir masa başı işi verir.yoksa engelinin temizlik ve getir götür işlerinde zorlanır
Çalışacağın kurum yada yer önemli:
Eğer çalışacağın yerde taşeron firma var ise; getir götür işlerine bakacaksınız.
Yok ise hizmetlilik size düşecek. Her türlüsü olabilir; önemli olan raporunuzu amirinize onaylatmak...
Herkese hayırlı olsun arkadaşlar ben 2013de atandım meb hizmetli olarak yerleştirildiğiniz okul okulun amiri vs. gibi durumlara göre değişir yapacağınız işler mebde taşeron bildiğim kadarı ile yibolarda ve imam hatiplerde var o yüzden amirinize durumunuzu i,lk basta iyice izah edin oda halden anlayan birisi ise zaten size agır iş vermez.birde tavsiyem ufak bi okula atanmaya calısın genelde bulunduğun il yada ilçeye veriyorlar istisnalar hariç örgün eğitim olmayan kurumları isteyin özellikle mesleki eğitim merkezi halk eğitimi merkezi gibi tekrr hayırı olsun arkdaslar...
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. bende Aydın da hizmetli olarak atandım. çektiğiniz zorlukları okudum. burada özel bir kolej de engelli olarak çalışmışlığım var sadece koridor temizletiyorlar ve kapıda bekletiyorlardı. daha sonra volkswagende muhasebede çalıştım. bilgisayarım çok çok iyi aynı zamanda fizik bölümünde okumaktayım.(sadece sınavlarım kaldı okulum uzadı). ilker bey sorum şu ki MEM bizi kafasına göre mi atıyor yoksa bize bir tercih hakkı veriyor mu? yaşadığınız tecrübelere dayanarak bizlere tavsiyede bulunur musunuz
mustafaozen,
Evet verilecek işi atandığınız kurumun müdürü belirler ve size yazılı olarak tebliğ eder. Yazılı görev belgesi almadan iş yapmayın her şey müdürün size vereceği göreve göre yapın.
Meb hizmetlilerinin ne yaptığı tam bilinmiyor okuldan okula değişiyor bunları biliyoruz ama genel olarak neler yaptığınızı söyler misiniz ? Bir istatistik yapalım nelerle karşılaşma şansımız var diye.
Elin ayağın tutuyorsa temizlik yaptırıyorlar.
Ben ilk gittiğim gün diğer hizmetlilerle bahçeyi temizlettiler. Normalde raporumda "ağır bedensel faaliyet gerektiren işlerde çalıştırılamaz" yazıyor ve ağır engelli ibaresi var. Bende allerjik astım, reaktif artrit, ankilozan spondilit, tip 2 diyabet, tansiyon ve kolestrol var. Artrit ve ankilozan spondilit nedeniyle ayakta duramıyorum ve vucüt hareketlerimde ileri derece kısıtlılık var. Allerjik astım nedeniyle de tozlu işler bana göre değil. İlk gün yaptığım iş nedeniyle rahatsızlığım artınca müdürün yanına çıktım. Hocam ben bu işi yapamıyorum halimi görüyorsunuz dedim. Müdür bana neden kendini yoruyorsun herkes sağlığı ölçüsünde çalışmalı baktın rahatsızlandın otur dedi. Hocam diğer arkadaşlar çalışırken oturmak vicdanen beni rahatsız eder ben faydalı olmak ve aldığım paranın hakkını vermek istiyorum bana yapabileceğim bir iş verin en azından görevim belli olsun ortada dolanıp durmayım dedim. Bilgisayardan anlar mısın dedi. Anlarım hocam, ofis programlarını kullanabiliyorum dedim. O zaman boş vakitlerinde vhki memurun yanında dur sana işi öğretsin diğer işlerin yanında bu işi de yaparsın dedi.
Yani hala aklında bana temizlik yaptırma fikri var. Diğer işlerin yanında bunu da yaparsın diyor ama ben o temizlik işini yapamam çünkü yapınca rahatsızlığım artıyor. Okulda 4 tane hizmetli var hepsi sapasağlam onlar yapsın temizliği sen bu işi yap demiyor o işin yanında bu işi de yaparsın diyor. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek.
Bahaneleri de şu, hizmetli kadrosuna atanmışsın memur olarak gelsen bu işleri yapman gerekemezdi ama kadron bunu gerektiriyor diyorlar. 657 sayılı kanunda engellilere engellerini arttıracak iş verilemez diye yazıyor diyorum orda yazar sen bakma ona diyor adam bana..
Ben santral ve danışmaya bakıyorum 10 numara 5 yıldız arada bir asansör bozuluyor milli eğitim müdürlüğü 4. katta tekerlekli sandalye ile çıkamıyorum şube müdürü var babacan biri aynen şöyle diyor oğlum sen eve git ben seni ararım asansör olunca gelirsin diyor geçen hafta 3 gün asansör bozuktu siz düşünün Allah hepsinden razı olsun el bebek gül bebek tutuyorlar maşallah
Yönetmelik içinde geçen "Engelliliği arttırıcı iş verilemez" ibaresini dilekçene yaz müdürün önüne koy. Bakalım aynı şeyi söyleyebilecek mi...Siz kamu kurumunda yenisiniz galiba, bu işlerin nasıl döndüğünü bilmiyorsunuz anlaşılan. Bu gibi şeyler laf dalaşına girmeyeceksiniz. Yazıcaksın dilekçeni onları düdük gibi öttüreceksin.
tabikide herkesin rahatsızlığı aynı değil sen temizlik yapabiliyorsan yap ama yapamayacak çok insan var amirler bunu göz önünde bulundursa zaten problem olmaz
@toprak1453 dediğin gibi bu görevde yeniyim. Müdürle konuştuğum zaman babacan yaklaşıyor, ağzından bal damlıyor ama iş pratiğe dönünce elinden geleni yap diyor. Bugün mesela müdür yoktu günüm iyi geçti. Vhki memur arkadaş bana kurumnet denen programda gelen yazılara nasıl cevap verileceğini falan gösterdi. O işi basit bir şekilde hallettim, tamam sen bu işi başarırsın bundan sonra da burda oturursun dedi ama önemli olan bunu müdürün söylemesi. Şuan ortada gidip geliyor iş. Önümüzdeki günlerde işin rengi belli olur. Müdür bey hala diğer işler konusunda ısrarcı olursa dediğin şekilde bir dilekçe ile çıkarım karşısına..
Dilekçe yazarsan müdür dikkate almak zorunda. Özürlülüğü arttırıcı hiç bir iş veremez, ki bu başbakanlık talimatıdır. Dilekçe verirsen müdür seni buna rağmen çalıştırmayı göze alamaz. Başına bir iş gelirse onu yakarlar. Dürzü, olayın farkında değil belli ki.
Toprak kardesim guzel yazmisdilekce yaz onune koy mudurun sonra yakinda disarda bulursun kendini...bende mebde aday memurum sabah 7.15aksam7 calisiyorum.evrak temizlik ne gelirse artik bilg kasasida tasirsin buz dolabida ayrica her ozel is sende bulasik vs amirin yediyi tabsgi bile yika mebde amir demek kiral demek adaysin iki dudaginin arasindasin sonucta allah sabir versin herkese....
Allah ıma bin lercw kez şükrediyorum 2010 yılındaki sınavda meb den girmediği m için şu anda Sağlık Bakanlığı ndayım arkadaşlar 5 yıllık memurum kimse bana temizlik işi yaptıramadı ama bufda benim de hakkımı arayabiliyor olmamın büyük rolü var psikolojik engelli yim hastalıiım kronik olduğundan çok üstüme geldiklerinde gidip rapor alıyorum şu önlisans ı bitireyim şefliğe başvurcam kurum gys açana kadar lisans ı bitirebilir sem müdür olcam 3400 günüm var toplamda müdürüm emekli ol diyor bana ama olmayacağım haa yarın bir gün mevcut maaşımın 3.4 katı nı kazanabilecek bir iş fırsatı çıkarsa karşıma o zaman düşünürüm emekliliği
pasini,
Fazla çalışma sürelerini izin olarak alabilirsin. Ama bu izini alabilmen için belgelemen gerekli imzalı olarak. Her gün işe giriş ve çıkış saatlerini imzala..
Ayrıca kimsenin özel işlerini yapmak zorunda değilsin görev tanımını iste mesai saatlerini de o belgede belirt..
kardeşim mıllı eytımde memurlar bıle fazla çalışmalarını alamıyor .hızmetlıye hıç vermezler ayrıca özel iş yaptıramazlar yazmış arkadaş ben yapmıyorum desem zaten aday memuruz kapıya koymayı bekleyen avcılara fırsat vermış oluruz.bahane bulmaya yer arıyorlar ınsanlar zaten...ıkı dıklenmede memurlugu uygun davranmıyor der ilişiyını keserler zaten engellı olarak gırdıyımızde .görunce nıye geldın der tavırları sergılıyorlar alırken bahane kolay olur....
nıye kesemez kardeşim ...mudurune ıkı dıklen bak kesıyormu kesmıyormu adaysan.yılların hızmwetlısını çıkaramaz tabı o yuzden enseye şaplak olabılır.ilde yada ilçelerde bire bir mudurler le şu be muduruyle çalışanlar var herşey o mudurlerın elınde deyılmı ıkı yazıya bakar herşey...