Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

Arkadaşlar MEB'deki amirlerin hepsi kral ne derlerse o oluyor kanun diye birşey sözkonusu değil denetleme yok kimi kime söylüycen çingeneye beylik vermişler babasının kolunu kesmiş bunlara da azıcık yetki verdin mi önce kendi elemanından kıyıma başlıyor kendini ispat etmek için gücünü göstermek için. Müfettişlerin bile geldiği tarihler belli neden söylemeden denetleme yapmıyorlar geliyorlar bir engelliye derdin nedir diye soruyorlar mı adamlar gelip yeyip içip gidiyorlar sen sağ ben selamet sonra meydan 2-3 tane kendini bilmez idareciye kalıyor gelmeden ortalık iyice bir temizleniyor herşey hali hazır yapılıyor hadi sen denetle bakalım hiç diyorlar mı buradaki ortam engellilere uygun değil mimarisi çok kötü engelliye verilen iş ağır diye kısacası geldin mi geldim denetledim haydi eyvallah sonra idareciler istediği gibi at koşturuyor.

lker bey; seni hizmetli işini ortopedik engelliler yapmakta zorlanıyolar demeni beklerdim..Ama senin işitme engelli olupta hizmetli işini yapmakta zorlanıyorum demen bir nevi kaytarmak olduğunu düşünüyorum...

fatih76,
Biz engelli olarak görmüyormusunuz yazık size hemde çok yazık düşünceniz bile ırkçılık içeriyor...

fatihe katılıyorum işitme engelilini problem ederek yaptıgı işten hayıflanması onun sadece kaytarması vede onun hazımsız oldugunu gösterir ....bunun iş hayatında daha agır tanımlamaları varda yazmıyorum engellenirim...

designer__07, sen bunu diyebiliyorsan karaktersizsin bu forumda işin yok git militarist sitelerde yorum yap herkezin sıkıntısını herkez kendi bilir sen kimin ne şartlarda yaşadığını hangi şartlarda çalıştıgını nerden biliyorsun da kaytarıyor diyosun burda eli kolu bacağı gözü kulağı sağlam adam bu işi yapmaya zorlanıyorumdiyor burun eğriyor sen kimsin de kaytarıyor diyosun.. Bu arada ben kimsenin avukatı da değilim bende hizmetli kadrosundayım müdür bana şurayı tamizle dediğinde kara kara ben bu işi nasıl yapacam diye düşünmek nedir, sitresi nasıldır nedir bilirmisin de kaytarmak değimini kullanıyosun.

ilker; nasıl ırkçılıkla itham ediyosun.
1)İşsiz olsan bize bacakları sağlam 3000 tl maaşlı kit lere khk ile memur alacaz dese bak nasıl koşuyosun.
2)kulakları duymayan adamı santrale koyarlarsa orada itiraz edilmesi gerekir.
3) engeline göre iş planlaması yapılmalıdır ama sen işitme engelinle memurluk kapmaya açlışıyosun.
4) ben hizmetli değilim memurum ama ortopedike engelli hizmetliye üzülüyorum.

şimdi ben burda işitme engellileri engelden saymadığınızı düşünmeye başladım...

herkes işgal ettiği kadronun gereğini yapmak zorundadır.. hizmetli kadrosu hizmetliliğini ( tekerlekli sandalye ile girdim nasıl çalışayım diyorsa) sabretcek okuyacak üniversite mezunu olup memur kadrosuna girince masa başı görev talep edebilecek..
memur kadrosunu işgal eden isterse işitme engelli olsun.. kimse kanun dahi sen kalk hizmetli görevi yap diyemez..
bazı kurumlarda hizmetlilik işlemleri özel sektöre taşeron firmaya verildiğinden müdürlerin insiyatifi ile masabaşında hizmetli kadrosunda olsada çalıştırılabilir..
ve kanunen memurların çalışma saatleri bellidir.. hiç kimse benim raporum var diyerek işten erken çıkmaya kalkışmamalı..
eğer ki memur yada hizmetliler bir yüksekokul yada eğitim olanağına sahip olduysa okuduğu okuldan yazı getirmek şartıyla eğitim hayatından geri kalmamak için idari izinli olarak okuluna gider derslerini alır..hava şartları dolayısıyla bulunduğu ilde kamu tatili ilan edilmişse engellilerden ayrım olmaksızın bu haklardan yararlanır..
bunun dışında rapor öne sürerek çalışma şartlarından şikayetçi olmak mantık ve kanun dışıdır..

designer__07 sen engelli bi arkadaşımıza kaytarmak,hazımsız .... gibi kelimeler kullanarak kendi karekterini belli ediyosun aslında burası Engelliler.biz adında bi site farkındaysan "BİZ "diye bi kelime geçio içinde eğer buraya gelip de engelli bi arakaşımızı aşağalayacak sözler kullanırsan kusura bakma bende seviyemi belli ederim anlayana tabi ...

designer____ ali bey hayırdır bu tepkiye nasıl maraz oldun.. kusura bakmayın ama bende sizi yadırgadım..sizden beklemezdim..

işitme engellide engellidir ama duyma ile ilgili iş verilmemelidir çünkü verimli olmaz.Engelliden saymıyosunuz diyen hanım okuduğunuzu anlayın lütfen

fatih76____ işitme engelliyiz die memurluk yapamayacağımızımı düşünüyorsun..ayıp ettin karşındakini tanımadan bilmeden bu kelimeleri kullanmanız çok yanlış.. her işitme engelli bir değildir..nice işitme engelliler var kendilerini ne yazıyla nede sözlü olarak ifade edebiliyorlar ve ben bu yaşıma kadar bu katagorideki hiçbir kişiyi kamuda çalışırken görmedim..
dikkat edin ki bende işitme engelliyim ve 16 yıldır bi fiil aynı kurumda telefon hariç kişilerle iletişimimde sorun yaşamadan halen devam ediyorum...

fatih76 al işte lafa bak fatih kardeş Maaşımı ver geçimimi sağla sınava girmim bende senin şu yaptığını ayıplamaktan başka yapacak bişeyim yok.

yazıklar olsun size engelli bireyleri de kendi arasında ayırdınız ya bir şey demiyorum kardeşim yasa işitme görme ortopedik diye ayırmamış demiş ki engelli ve bu kanun ile belirtilmiştir.. hadi benim Coclear impalatım var ise ne olacak bırakın saçmalamayı bunu konuşmanız bize anayasanın bazı kanunlarına göre suçtur.

frivdevs sen beni az bucuk biliyosun benim kimseyi aşagılamak gibi düşüncem olmaz ama iş ortamında engelli bahane ederek ama engelli o işi yapmaya engel değilse bunun kelime olarak açılaması hazımsızdan başka ne olabilirki.işe girerken ne yapacagını bildiği halde ben bu işi yapamam nedemek..bir yemek yerken bu senin midene gittiginde mideni ağrıtacaksa o yemegi yemiyeceksin.... çünkü hazmı sana zor gelir işgençe verir...ondan sonra soda içeyim dersin belki gecer...buda öyle bişey işte engelli bahane edim bu işte belki yırtarım demekle aynı şey....

fatih kusura bakmada sınava girip kazamayan sonrada kazananları kıskanan biri görüntüsü çiziyosun yada sen bencil ırkçı bi insansın ayıp ya sus bence.

fatih76,
Şimdi diyecen ki çalışırken çıkar cihazı o zaman az gören de gözlüğünü çıkarsın bedensel engellide protesini tekerlekli sandalyede oturan da ayağa kalkısın..

fatih76____ hayırdır işitme engellilerle sorunun nedir?
burası engelliler sitesi ayrı gayrı yok...
aaa var derseniz ortopedik engelliler sitelernden birine gidip kendi kendinizi kollayın..başkalarının sorunlarını birlik beraberlikle küçültmek gerekirken büyütmeden önce..

bende LİSANS mezunu hizmetliyim 9/2 derecem. ben konuşmalarından yola çıkarak öyle dedim o zman engelli değilsin engelli olsanda BİZDEN DEĞİLSİN.

ben haksızlığa gelemiyorum bu bahanelere sığınma ilker şükret işin var birde utanmadan bu başlığı açmışsın tekerlekli sandalyeli napsın

Valla bişi demim dedim ama evet, çok komik ve zekice bir açıklama oldu..:):):):) Güldürdünüz beni..Bırakın tartışmayı yahu.. Yemeyin birbirinizi..:) Herkesin bünyesinin kaldırabileceği iş var, kaldıramayacağı iş var... Para kazanıcam diye sağlığından olduktan sonra ne anlamı var dişini sıkmanın, çalışmanın..?..

Birbiriniz için herşeyin hayırlısını isteyin.. Burada kişiler değil, sistem eleştirilmeli.. Bedensel sakatlığı olanı dalga geçer gibi beden işcisi olarak atayanları eleştirmeli.. Sistem çürük kardeşim.. İş yok sistemde..:)

fatih bey durup dururken kimse terbiyesini bozmaz ama bozdurmaya sebep olan önceki iletileriniz mevcut ikide bir yazdıklarınızı değiştirmeyin..

fATİH 76 , ule var ya sen ne alemsin ya , adam ne diyor sen ne diyorsun... Herkes kendi çapında zorlanır ve de sen bunu bile bile yok sen işitme engellisin sen paspas yaparsın diyemezsin ,sana da kimse şu engellisin şu işi yaparsın diyemez yani kimse sen şusun busun diyemez ve dememelisin

burda fatihin yazdıklarına karşı tez üretmeye çalışanların hepsinin olayı anlama istedikleri gibi anlıyolar eğer yaptıgın işi sevmiyosan işten biran önce ayrıl yada görevinin dışında bi iş veriliyosa git şikayet et ama engelilin arkasına sıgınıpta ben hiç biş yapmadan yada rahattımı bozmuyacak işler verilip beni iş konusunda göz ardı etsinler diyosan senin art niyetli oldugunu gösterir fatih burda bi genelleme yaptı bence ama ilker üzerine alındıgı için olayın boyuttu değişti...Kimse kimseye gel hizmetli ol demedi kendi isteyinle sınavda başarılı olarak bir çok kişiyi eleyerek o poziyona kavuştunuz onun için şikayetti bırakıp benim bazı arkadaşlarımın yaptıgı gibi bir üst öğrenimi okuyun vede hizmetli olarak çalıştıklarınız bir sıkıntı değil bir üst kademeye geçmek için basamak olarak kullanın....

bir çoğu da arkadaşı ilkerin o yüzden hemen kulakları dikleşti bazılarının...Tasarımcının yazdıklarına katılıyorum bende..hizmetlilikten şefliğe yükselen var bizim dairede çalış hak et ama engellilere masabaşı iş verilecek diye bir genelge varsa şark kurnazlığı yapıp paspas yaparken terliyorum işitme cihazım paslanıyor demek iş mi..kulağında cihaz olan ilker parası çalınsa tazı gibi koşar yakalar kapkaççıyı ama akülü sandalyeli hiç bi zaman koşamaz kendi özeli için bile engelinizin arkasına sığınmayın 40 yaşına gelmişsin ilker moderatör böyle olursa cemaaat ne yapmaz değilmi...

hizmetli sınavına girdiniz siz ilker efendi hizmetli ne iş yapar diye bir kellime anlamına baktınmı sınava girmeden.Ama tabikide tekerlekli sandalyeliye opsiyon sağlanır yada koltuk değnekliye ama sen bir baktın aynada kendine ya benim dıştan bi engelim yok ne bahane bulsam diyerek sonra bu işitme cihazını buldun ama buna sincaplar bile güler...

Ya karışmayım dedim ama huzur bulamadım oturduğum yerde,
%95 vergi indirimi olan ortopedik özürlü biri olarak bu siteden 100 lerce insan reelde tanır beni memur olunca iş değişiyormu bilmem ama H sınıfı ehliyetimle Dev Fatih çöp kamyonu kullandırdılar altıma araba verip şehirden şehire koşturdular ,bilgisayar kasası taşıttılar protez elimle bilgisayar ana kartı tamir ettirdiler direğe tırmanıp kamera değiştirttiler pide salonunda kasiyerlik spor salonunda gece bekçiliği yaptırdılar benim yapamayacağım işi yükledilermi hayır yükledilersede yardımcıda oldular ama hiç ben bu işi yapamam demedim bilmiyorum niye yazdım bunları ama dayanamadım ben bu memlekette hiç bir özür grubuna yapamayacağı işi vereceklerine inamıyorum en azından devlette kamuda kimse kusura bakmasın herkez ekmeğinin kıymetini bilsin (Kimsede şunu unutmasın Memur olmadan önceki çaresizliğinizi unutmayın bugününüze şükredin)
Kırdığım rencide ettiğim arkadaşlarım varsada herbirinden özür dilerim.

ayrımcılığa davet ediyorsunuz fatih bey...
kadro neyse onu yapma mecburiyeti var.. ama insiyatiflerde var.. eğer ki temizlik firmaları mevcutsa hizmetli kadrosundada olsan masabaşı işi alabilirsin..
şöyle ki ilker beyin açıkladığı çalışma saatlerine bakarsak fazla mesai hakkı var ve kurum onu eziyor bana göre..işte burda sesini çıkarmakta haklıdır..
sen engellisin sen engelli değilsin diyerek ayrımcılık yapmanız yanlış..

asıl proplem mebin lise mezunlarını memur kadrrosuna atamaması yani lise mezunu olan biri mebdeki pc üzerindeki paket programlarına veri girişini yapamıyor mu ? bu bilgileri girmek iin ille önlisans yada lisans mezunu mu olmak lazım ? bende ort. engelliyim ama okulum sobayla ısınıyor ve ben o sobaları yakmak için 2 kat kömür dolu kovalarla inip çıkıyıyorum. hiç kimse bunun bana adaletli olduğunu savunmasın bu sınav 24000 kişi içinden 2000 kişi alınarak emek veren bireylerden oluşuyor. ( istisnalar hariç ) en azından özel sektörde çalışırken hitaplar bey oluyordu. şimdi ne olduğumda belirsiz. bu sözlerden kimse ukalaca yorumda yapmasın ( beğenmiyorsan birak gibi ) neden bırakayım ben sabahlara kadar ders çalışıp 2 saatin üzrine işe giden bireydim. hakkım olan sınavı kazandım ve devlette benim fiziki durumuma elverişli bir iş vermek zorunda.

kimse bilmez araştırmaz ama meb engelli hizmetliler göreve başlamadan görevde yükselme sınavı yaptı lise mezunu hizmetliler memurluğa yükseltildi..Yerlerinede özürlü sınavıyla engelli hizmetliler alındı bu yükselme sınavını yapmayıp lise mezunu engellileride memur olarak alabilirlerdi ama bu sefer görevdeki lise mezunu hizmetliler karşı çıkabilirdi belki

O mebin zaten kafasına taş düşsün.
1 tane adam gıbı adam tanıyamadım ne hikmetse 1 senede, siz neyin kavgasını yapıp birbirinizi yiyorsunuz.

Arkadaşım bırak adam gibi adamı kişiliğimizi kaybetmeden şu mebi terketsek ben 1,5 yılda değişeceğim bozulacağım diye aklım çıkıyor 1-2 yıl sonra bizde bunlara uyarız mazallah.

Üst Alt