Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hizmetli kadrosunda göreve başlayan arkadaşlar ne tür görevler verildi?

Meb,Bimer ve meb personel daire başkanlığına yazdım ama hala bir cevap yok 1 ay oldu ya..

uzun zaman oldu siteye yeni girebildim :) okula atandım ama bilgisayarım vs iyi olduğundan ilçe milli eğitim müdürlüğünde büro memuru olarak görevlendirildim şimdi iyi gidiyor bir çok işi çözdüm kültür eğitim öğretim öğrenci işleri program geliştirme web sitesi vs . bölümlerine bakıyorum yorucu ama güzel diyebilirim.Çalışma arkadaşlarımla ve müdürlerle aile gibi olduk hertürlü mhabbet ederbiliyor veya ortak işler yapabiliyoruz herkese iyi sağlıklı bol maaşlı çalışmalar :)

BaY_Cin;

bay cin mesala cumartesi geldik çalıştık, buna istinaden çalışma ücreti almıyoruz ama 1 gün izin kullanabiliyoruz...

söylediğinden bunu anlıyorum, doğrumudur...

birde bu perşembe günü saat: 13:00 dan sonra resmi tatil ama okulda tadilat işi war dışardan demirciler gelicek, bunun için bana başlarında kal diyebilirler...

buna mecburiyetleri varmıdır, kal derlerse kalacakmıyız???

bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirmi??

Meb den gelen cevap;
Bakanlığımıza hitaben yapılan 14/10/2010 tarihli temizlik şirketinin görev yaptığı İlköğretim Okullarında görev yapan engelli hizmetlilerin görevlerine ilişkin başvuru dilekçeniz incelenmiştir.
Okullarda görev yapan hizmetlilerin görevleri Okul Müdürlüğünce belirlenir.

Bilgilerinizi rica ederim.

selam merhaba dostlar ben haydar türk ankara etimesgut lisesinde hizmetliyim ben de.. bekarım vergi indirimim yok dil makam tazminatım şu anda hiçbir şey yok ama 1153 tl net maaşım var sizce gerçekten normal mi yoksa düşük mü alıyorum ben gereğinden..

engelliysen lise mezunuysan hiç normal değil haydar... ben bu şartlarda 1200 tl. alıyorum.

ilker sana ilk baştantada söylemiştim okul müdürü ne derse o olur benim çalışdıgım okulda hizmetli ben temizlik yapmam deyince adamı gece bekcisi yaptı okulda adam nereye başvuru yaptıysa birşey yapamadı sistemde bir yanlışlık var eger okula hizmetli alıyorsan beden işidir bunu normal insanlar yapabilir her türlü pisligin oldugu yerlerdir her türlü detarjan vs kullanılıyor yani meb hatası engelileri okullara hizmetli olarak atamak bence sizlere tavsiyem şirket elemanlarıyla kordineli çalışarak günü kurtarmak arkadaşlar iyi geceler herkeze bunlar

Adam okul müdürüyse Orada illa onun sozu gececek diye saçma bir şey olurmu ? devletimiz biraz saçmalamıs bence

Jon abicim senin dediğin vatandaş sağlam bir adam ben ise engelli devlet bazı kanunlar koymuş ve bu kanunlara göre beni kafasına göre çalıştıramaz...
colyak kardeşim kimse işten kaçmıyor sadece engelini zorlamayacak kullandığı protezlere zarar vermeyecek ve engelini artırmayacak iş istiyor....
Aynı kurum aynı düzeyde ilk okul birinde çalışan kardeşimiz sabah 7 akşam 7 evine gidiyor her türlü işi yapıyor (okulun açılması-kapanması, temizliği,boyası,evrak işleri,evrak götürme getirme,ufak tefek tadilat işleri,çay servisi,vs aklıma gelenler)ama öteki okulda çalışan ise sabah 8 akşam 5 çıkıyor ve tek iş yapıyor..
NEDEN????

bence daha uygun şartlarda çalıştırmak zorundalar hakkını ara kardeşim gerekirse milli eğitim müdürüne git anlat dilekçe ver olmazsa getir götür işi veriliyorsa sınıf temzileme işini başkasına vermeliler hakkını ara sabredecek bir durum yok eski kafaya göre yaşamayın millet

ilker ben sana bilgi ve gördügüm şeyleri yazdım nereye şikayet edersen et degişmiyor meb topu müdüre atıyor ben engelli arkadaşların temizlik degilde pc başı yada masa başı işlerde menmum olacaklarını tahmin ediyorum asıl engelli hizmetli alımı yapan meb suçudur bu nedeni sizler okula hizmetli olarak gidiyorsunuz hizmetli nedir temizlik vs işler sonra genelge yayınlıyor diyorki hizmetli üstüne engelli hizmetli temizlik yapmıycak ama ne mevzuata uyan var nede genelgeye şikayet ettinmide topu ilçe ile ilde meb atıyor ilker o okula düşmen şansızlıgın her okul öyle degil şirket elemanları temizlik yapıyor hizmetli ise evrak tabiki yapıyor ama müdür isterse ne isterse yapmak zorundasın yapmadınmı şikayet ediyor ve yerini degiştiriyorlar sana gelen yazıyı resmi yazıdır topu direk müdüre atmış Okullarda görev yapan hizmetlilerin görevleri Okul Müdürlüğünce belirlenir bu şekilde yazıyor yani müdür ne derse o benimde dedigim gibi senin yerinde olsam diger arkadaşlarla kordineli çalışırdım

Merhabalar iyi akşamlar arkadaşlar işe giren arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum Allah kolaylık versin tabiki her işin bir zorluğu ve kolaylığı var ileride daha iyi olur inşl ilk zamanlar biraz sıkıntı olur zamanla bizde yaşadık ama sonra birşeyler öğreniyorsun nasıl yapacağını vs derken bakmışsınki yaptığın iş senin tatmin etmiyor daha iyi iş yapayım kendimi geliştireyim vs derken hayat akıp gidiyor
Bu arada maaşlarda başlangıça göre gayet güzel Allah bereket versin hayırlı harcamalar nasip etsin :)

selam.a bende bir okulda hizmetliyim müdür yardımcularının yanında getir götür işleri yapıyorum akşamda temizlik şirketinin elemanlarıyla sınıfların temizliğini yapıyoruz ayaklarım mahvoldu 2 ayda hayırlısı olsun napalım.

Ya hala anlamış değilim bu temizlik şirketi elemanları neden çalıştırılıyor maden hizmetli bu işi yapacak ne gerek var bu şirket temizlik görevlilerine...

Arkadaslar bende işe basladığım aydan beridir temizlik yapıyordum. ameliyatıma giren doktordan hafif iş raporu aldım raporu bugün okula teslim edeceğim.. müdürle konuştum 2 gündür temizlik yapmıyorum. daha doğrusu kendisi yaptırmıyor.

size önerebileceğim doktordan hafif iş raporu alıp amirinize iletmeniz.

hafıf iş derken mesela ne yaptırıyorlardıda ne yaptıracaklar.

8-9 sınıfın temizliği vardı... artık bunlardan muafım. bundan sonra ne yaptırırlar... fotokopi, evrak getir götür. banka postane vb. son 3 gündür bunlar dışında bir şey yapmadım.

Bende rapor için müracaat ettim çalıştırılamayacağı iş alanları için değerlendirmesini istedim Devlet Hastanesi sen tut sadece o kısmı değerlendirme diğer bütün kısımları değerlendir.. Bende itiraz ettim bana diyor ki 6 ay sonra tekrar gel müracaat et ya sen ne diyorsun dedim adam gibi işini yapsan bi sorun yok dedim yazdım dilekçemi verdim evrak kayıta sağlık kurulunu şikayet ediyorum evrak kayıtta sağlık kuruluna gönderiyor beni ya dedim adamları şikayet ediyorum sen beni tekrar oraya yolluyorsun dedim böyle saçmalık olur mu Allah aşkına bende verdim evrakı Sağlık kuruluna bakalım nasıl bir cevap gelecek...

selam arkadaşlar.
Bizler yıllarca devletimizden iş isteyip duran kazandığımız bir çok yerede engelli olduğumuz bahanesiyle alınamayan ve otuz binin üzerinde engelli insanlarla katıldığımız bu sınavda anlımızın akıyla çok yüksek puanlar alıp Meb de iş sahibi olan engelli insanlarız. kazanınca ne kadar çok sevinmiştik. tüm dostlarımız akrabalarımız sevinçten bir hoş olmuştuk. o günleri hepimiz hatırlarız. Aradan iki buçuk aydan fazla bir zaman geçti. her gün evlerimize inşaatta çalıştırılmış bir işçi gibi dönmekteyiz. Okul temizliği denince bizlere firmalar çalışıyor siz engelli insanlara ağır işler veremezler diyenler çok oldu. hem seviniyorduk hemde çekingelerimiz vardı. Başladık hayırlısıyla. Ama burada bir kaç işi rast giden müstesna arkadaş için değil ikibin kadar hizmetli için bir okul temizliği yardımcı hizmetli için dramatik durumlara sebep oldu. bizler hayatımızı normal kabul eden insanların bile katlanmakta zorlanacağı çeşitli engeller içinde büyük arbedelerle yaşamaktayız. biz bunu kendimize ceza olarak ta görmedik. iş arıyorduk çocuklarımıza daha iyi bakabilmek istiyorduk kimimiz evlenmek yuva kurmak hayalleri taşıyorduk. nitekim her insan gibi.Hakim sanki bizi bir kamu kurumunu bize 15 yıllığına her türlü onarım temizlik ve düzenine sorumlu olmaya mahkum etti. benim çalıştığım okulda firma hizmetlisini bile işten çıkardılar tek başıma kaldım . tüm okulun her işi omuzlarımda. hem engelli olacaksın hem her türlü işe sorumlu ilan edileceksin. bu biraz tezat değilse nedir. Devletimiz bir jest yapmıştır. sgortamız ve maaşımız şükür işliyor. her gün dayanacak bir güç arıyorum kendimde. yorgun bir bedenin bütün ağrıları içindeyim. Hafif iş raporu almak neye yaracak ki . sadece belki bir ben kurtulacağım. ama benim gibi ikibin hizmetli arkadaşımı da bu yükün altından kurtarmayacak. sayın arkadaşlarım bizlere bu işi lütfeden kurumumuzdan insanca yaşama hakkımı istesek. bizler tuvalet temizleyen bahçede ekim dikim süpürme işlerine koşturan,sabah erkenden okulu açıp ısıtma işlerin paspasa toz almaya ç ay yapmaya sınıf temizlemeye sıra taşımaya ve onları onarmaya, elektirik kapı musluk tamir etmeye çalışıyoruz. ustalığımız olmadığı halde ne işlere koşturduk . sizler iyi biliyorsunuz. sadece benim başıma mı geliyor bilemiyorum. hayatta şansım hiç olmadı zaten .şimdibu ağır cezamı çekmek için ve arkamda hiç bir dayım olmadan soyundum. kırk yaşından sonra ve sakatlığım haricinde birçok rahatsızlık beni inim inim inletirken. Bu işi 20 yaşlarımdan sonra biraz daha rahat yapabilecek ken inanın ki romatizmalı bacaklarla o merdivenleri nasıl ağrılarla çıkıp iniyorum bilemiz siniz.Devletimiz sakat insanları ne tür işlerde çalıştıracağını bilemiyor. Ben Müdürüme biraz işin fazlalığından şikayet ettiğimde bana dediği şu: hizmetli tutacak paramız yok. eğer tutsakta 650 lira alan bir insana yazık değilmi o paraya bu işleri nasıl yapsın. bu sağlam insana parası az diye yaptırılmıyorsa parası onun iki katı olana sakat ta olsa yaşlıda olsa yaptırılabiliyormuş. ve bazı engelli arkadaşlar sağlık sınavına girenleri eleştiriyor hakları helal etmiyor .kınıyor vs. vs. cezalanmasını isteyenler bir engellinin bir engelliyi yok bizim hakkımızı yiyior diye şikayet edenler bu sayfalarda okuyorum. kimin hakkını kime helal etmiyor bunlar. kazanan arkadaşlar önlerine ilk çıkan bu meb sınavı değilde başka kurumun sınavı çıksaydı kazansaydı ama meb önünüzü kesmedi sizin .sadece biz çok çalışanları harcadı bilmiyorsunuz.eğer bizlerin tabi tutulduğumuz bu ağır işleri daha iyi yapacağınıza ve hiç yorucu gelmeyeceğine sizler kendinizi inandırıyorsanız bi dahaki sefere iyi çalışın kazanın gelin görün sevincinizden sizde dört köşe olun. Engelli olan arkadaşları biraz erdemli olmaya anlayışlı olmaya davet eduyorm. eğer siz biz ingellileri anlayamıyorsanız . diğer insanlar ne yapsın.sizlerde bizlere destek olmalı bu ağır koşullarda çalışan engelli hizmetli ve işçi kardeşlerimizi rahatlatacak yeni yönetmelikler kanunlar çıkarılması için mücadele etmelisiniz. bu işlerin kıskanılacak bir yanı yok zaten. selamlar.

arkadaşlar yeni kanun oldumu?özürlüye çalışma saati 8 saatten fazla çalışırsa maaş artırıcakmı?

Merhaba yazını dikkatle okudum o kadar haklısın ki. Ben de aynı durumdayım. Tek fark ben bayanım. Şükür sınıf temizlemiyorum ama Romatizma hastası olduğum için ileri derecede eklem tutulumu var omuzum dizim çok ağrıyor. Ama çalışmaya başladığımda bu denli ağrım yoktu ama şimdi dayanılmaz ağrılar çekiyorum. Hafif iş raporu alsam ne değişecekki Müdürüm personel almaya paramız yok idare edecen diyor. Arkadaşlar yasal haklarımız yok mu. müdür yapacan diyor yapmasan sen biilirsin diyor. Ben ne yapayım.

Gülcan hanım;
Hastaneden çalıştırılamayacağı iş alanlarını değerlendirmesini isteyip rapor alıp müdürünüze vereceksiniz müdürünüz hala aynı işi yapmanıza ısrar eder ise baglı bulunduğunuz il/ilçe mem e giderek şikayet edeceksiniz..
Müdürüm personel almaya paramız yok idare edecen diyor öle saçmalık olmaz orasını da kendisi düşünsün sizin sorununuz değil o...
Bende zor şartlar altında çalıştırılıyordum çıktım (randevu aldım)ilçe mem müdürünün karşısına anlattım derdimi hemen aradı müdür ü gerekli talimatı verdi ...
Ve ekledi hala aynı işte çalıştırılmaya devam edersen gel dilekçeni ver soruşturma açarım müdür hakkında dedi..

sevgili dostlar,bahsettiğiniz konular elbet sizin haklı olduğunuz gösteriyor. sizde haklısınız atandığınız kurumun yetkilileride
yanlış olan sizin başvurunuz esnasında çalışma şartlarınızın açık ve net yapılmadığıdır.
çalıştırılma şartları ve görev tanımlarınız ilgili bakanlık tarafından net yapılsaydı,bu gün hiç biriniz bu serzlenişlerde bulunmazdınız.

yine halinize şükredin, bu işsizliğin hat safhada olduğu dönemde bir kadroya yeleşmişsiniz. en kolay su içmektir onuda yukunmadan içemiyoruz,her işin birazda olsa zahmeti olacak.
saygılarımla;

yuh 1600 tl maaş mı olur :) hayırlısını versin herkese :D

Arkadaşlar bende çok zor şartlar altında çalışıyordum ilk olarak müdür anlattım derdimi ama anlamadı yada anlamak istemedi hala aynı görevleri verdi bende buradan Gecelerin_Prensi Hasan abim den Profiline Bak: Gecelerin_Prensi - Engelliler.Biz Platformu gerekli bilgileri alarak ilçe mem den müdürden randevu alarak derdimi anlattım..
Sağ olsun çok yardımcı oldular hemen okul müdürünü aradı gerekli talimatları verdi ve ekledi hala aynı işte çalıştırılmaya devam edersen gel dilekçeni ver soruşturma açarım müdür hakkında dedi..
Şimdi görevim ise evrak kayıt,fotokopi,postane işleri ve il/ilçe mem arası evrak işleri....

Sevgili arkadaşlarım ve sevgili kardeşim İlker, yorumların bir çoğunu okudum olumlu düşünenler olduğu gibi "kedinin eremediği ciğere mındar" dermiş gibi bazı arkadaşların ise zor şartlarda görev yapan arkdaşlarıma abuk subuk eleştiriler getirdiğini gördüm bu beni çok yaraladı bizler birbirimizi böyle acımasızca eleştirirsek engeli olmayan insanlardan mehamet beklemek hayalcilik olur önce birbirimize sahip çıkalım benim burada İlker kardeşime yaptığım tek şey "onun hakkı olan işte görevlendirilmesini sağlamaktı" bunda da en ufak bir katkım olduysa ne mutlu bana :) Sevgili arkadaşlarım öncelikle şunu asla ama asla unutmayın "Devlette Stajer Memur" kavramı kağıt üstünde kalmıştır kimse ama kimse hakkınızı arıyorsunuz diye sizin asaletinizi onaylamamak gibi lükse sahip değil sizler "hırsızlık, kadın satma vb" gibi bir eylemin içinde olmadığınız sürece sizin asaletiniz tabiri caizse seve seve onaylanacaktır :) İlker kardeşim gibi olan arkadaşlarım, gidiniz sağlık kurulu raporlarınızı müdürünüzün masasına koyun ve "bu gün ve bundan sonraki günler okulun temizliğini sen yapacaksın bende kontrol edeceğim" deyin :) arkadaşlarım unutmayınız ki, "Devletin Dili Yazıdır" devlet bize bir takm haklar vermiş ve bizler bunu sonuna kadar kullanmalıyız korkmayın kimse size zarar veremez hakkınızı elinizden alamaz... sıkıntısı derdi olan arkadaşım olursa ilker kardeşimde msn adresimde telefonumda var herkese yardımcı olmak içn elimden geleni yaparım... Sevgiyle kalın..!

msn: sevenurekler@windowslive.com

tel: 0546 232 77 77

hayırlı olsun ilker bey.hasan abi benimde sıkıntım var benim bilgisayar sertifikam var ama temizlik verdi.ben fotokopiyi biliyorum ama mudur kabul etmiyor.ben işitme engelliyim.

ilker bey, okulda görevini müdür tayin edecek olsada, çalışma saatlerini okul müdürü belirliyemez... buna itiraz edebilirsin

Üst Alt