Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

is veren ile mantıklı değil.çünkü yarısından az bir rakamı teklif ederler diye düşünüyorum.zaten bende anlaşma işine sıcak bakmıyorum.kafası kırık senin soruna gelince kaza olduğu zamanki yasin otuz.is gücü kaybı oranı yüzde kirkbir. Müfettiş kusur oranı bana yüzde yirmibeş. iki sene önce 370 tl ile başladım.şimdi ise 570 tl. Herşey 40 gün sonraki mahkemede netlik kazanır.Avukata güveniyorum. Dünkü görüşmede vilirkisinin yapmış olduğu hesaplamaya itiraz ederler ama hakim kabul gormeyebilir dedi.Hakimi tanıyormuş ve hakim bilirkisinin gönderdiği bilgiye riayet eden bir yakınmış.daha önce kaza kusur oranlarına itiraz etmişlerdi fakat hakim kabul görmeyip red etmişti.

Alper işbilen

o zaman sonuna kadar gideceksin. zaten işverenin adam gibi bir işveren olsa dava açma sana bir ev alayım çalış yanımda derdi. maalesef herkes para ödemekten kaçıyor senin sağlığın gitmiş işverenin umurun damı işverenin umurunda olan tek şey param gitmesin.
Alper karşı tarafın avukatı itiraz eder hakim ne karar verir bilemeyiz ama uzun bir süreç var önünde en az 2 yıl daha sürer davan ben bu yollardan geçtim güven bana. seni arayacağım bugün.

İron
Kaza Tarihi Poliçe limiti 225,000 tl
Bide Bakıcı tazminatı Poliçe 225,000 tl var
Ama şu değişen trafik sigortası genel şartları benim davaya etkisi olur mu acaba? Düz mantık düşünüldüğünde yeni genel şartlar yürürlük tarihi 01/06/2015 tarihi, ama benim dava açılış tarihi 10/07/2014 yaklaşık olarak dava açılış tarihinden 1 yıl sonra kanun değişmiş, bu durumda bu yeni kanun beni etkilemez diye düşünüyorum. Sizin fikirleriniz nedir acaba bu konuda?

Avukatım alırız diyor
Zaten trafik sigortası yeni genel şartların yürürlük tarihinden sonraki Poliçeler için diyor.

C.11. GENEL ŞARTLARIN UYGULANACAĞI SÖZLEŞMELER (Ek:RG-2/2/2016-29612)(1)
Bu Genel Şartlar yürürlük tarihinden sonra akdedilmiş sözleşmelere uygulanır.
C.12. YÜRÜRLÜK (Değişik Başlık:RG-2/2/2016-29612) (1)
Bu Genel Şartlar 1/6/2015 tarihinde yürürlüğe girer.
C.13. YÜRÜTME (Ek:RG-2/2/2016-29612) (1)
Bu Genel Şartları Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür @İron

1.Örnek Tahmini bilirkişi raporu hesabım:

Geliri asgari ücrete 2,43 kat sayı ile evli 1. çocuklu AGİ olarak kabul edildiğinde % 100 maluliyet oranı ile toplam zararının 1.518.568,55 TL olduğu, % 40 kusur oranı ile alacağı toplam maddi tazminat PMF yaşam tablosuna göre 41 yıl bakiye ömür üzerinden; 911.141,13 TL 'dir.

Bakıcı Gideri Tazminatı ; 510.143,98.TL - %50 - 255.071,99.TL’dir

Merhaba yasal faiz dava açıldığı tarihtenmi işlemeye başlıyor yoksaolay tarihinden itibaren mi?

Faiz başlangıcı davadan önce başvurun varsa, başvuru tarihinden itibaren başvuru yoksa dava tarihinde faiz başlar

İŞ GÜCÜ KAYBI TAZMİNATI 2. örnek hesap raporu

İş gücü Kaybı oranı %100
Kusur oranı %40
(Maaş, Olay Tarihindeki Asgari Ücretten Yüksektir. Ücret Katsayısı : 2,4331)
Geçmiş Dönem :Gelecek (Aktif) Dönem :Gelecek (Pasif) Dönem :Bakıcı Gideri :T O P L A M 100.000 TL - 150.000 TL Arası 700.000 TL - 750.000 TL Arası 50.000 TL - 100.000 TL Arası 150.000 TL - 200.000 TL Arası 1.050.000 TL - 1.100.000 TL Arası 01.08.2012 - 29.01.2017 Arası İşlemiş Yasal Faiz : 400.000 TL - 450.000 TL Arası

Farklı Bi hesaplama sitesinde yaptığım başka bi hesapta bu şekilde çıktı.

selam arkadaslar bana da yardimci olabilirmisiniz 26.03.2014 kaza tarihi yasim 36 evli 1 oglum 2 kizim var heyete girdim ve oran 37.2 geldi aldigim maas askari ve bu orana göre nekadar izgöremez baglanir

tsk ederim peki vergi imdirimi falan nasil oluyo bilginiz varmi ???

@kafasi kirik meslek odasindan alinan emsal maas tespiti emekli maasi icin etkili olurmu malulen emekllilik asgari ucret uzerindn hesaplanmamasi

Vay Arkadaş 6 tane duruşma yapıldı 7. Duruşma için yine Dava ertelendi 07/2017 tarihine gün verildi ve duruşma günü verilen tarih itibariyle Dava süreci Tam olarak 3 yıl olmuş olacak.

769653 10/02/2017 MERSİN 2.İŞ MAHKEMESİ MERSİN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TOROSLAR SGM KISA VADELİ SİGORTALAR SERVİSİ-3 (İŞKAZASI VE MESLEK HAST.) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 21/02/2017 9:38 AM ÖZNUR S---T ne anlama geliyo acaba meraktan catlayacam :(

%10 isgoremez raporum var nekadar maddi manevi tazminat alirim maaşım 2.200net

Arkadaşlar öncelik cevap veren herkese teşekkür ederim ben 2013 yılında inşaat işçisi olarak çalışan bir demirci işcisiydim 4 kattan asansör boşluğuna düştüm iskele çöktü altımda omur ilik te 10 tane platin var her iki ayak bileğim kırıldı topuk larım kırıldı ve şimdi sağ ayak bileğim sabitlendi koltuk değneği olmadan yürüyemiyorum hastaneden aldığım rapor ankara %58 olarak geldi ve bana bir yıl sonra kontrol yazmış bu bir yıl içerisinde 650 tl maaaş aldım ve bu ay yine heyete girdim heyet raporum da ağır yürüme bozukluğu ve ara ara idrar kaçak ğı var yazmış geçen yılki raporda ise sürekli iş göremez yazıyordu şimdi rapor tektar ankara ya gidecek acaba nasıl gelir diye düşünmekten uyuyamıyorum

Birde kendim bireysel olarak şanlı urfa eğitim ve araştırma hastanesinden rapor aldım orda da bana %60 verdiler yanlız o da bir yıllık ben şimdi her yıl böyle tapor için gitip heyete mi gireceğim sağ ayağım da sorun olduğu için ötv indiriminden faydalana bilir miyim Esınıfı ehliyetim var onu değişmek için ne gibi yol izlemeliyim allah rızası icin bir yardımcı olun şu içimdeki sığıntı stres gitsin urfa dan aldığım rapor yine yıllık mı olur yoksa sürekli mi bir de yine bir yıl olur ise araba alabilir miyim acaba teşekkür ederim

Kardesim öncelik ile geçmiş olsun.Bende aslen urfalıyım
Senin kazana benzer bir il kazası da bende gecirdim.Benim iki ayagımda da topuk parcalanması oldu.bana da % 28.2 iş kaybı olanı verdiler ve suan 345 tl iş görememezlik maaş alıyorum ve benim raporum sürekli olarak onaylandı.Senin durumun daha agır ve tedaviye ihtiyac oldugundan belkide ssürekli olarak gelmişdir.Eger %60 olarak rapor almıs isen ya malullük için emeklilik için müracat et yada zaten % 40 dan fazla oldugu için erken emeklilik için basvur ve cift maaş al.Bende senin gibi yürünekten cok zorlanıyorum ve bazen yürüyemez duruma geldigimde koltuk degneginden destek alıyorum.bizim ki insanların durumu cok zor hayat kalitemiz düştü.Eger senin iş kazası için işveren ile durumun nasıl ben iş verenimi mahkemeye verdim 2 yıldır durusma devam ediyor.sana tekrar gecmiş olsun Allah sabır versin

Toprağım teşekkür ederim verdiğin cavap için benim merak ettiğim şu şimdi geçen yıl %58 gelen rapor bir yıl sonra ne gelir tahminen kaza yaptık hem canımız gitti hem malımız anlıcağın bu ülkede fakir isen sana yağmurlu havada su yok

Bu forum sayesinde çokça bilgi edindim. Babam bir iş kazası sonucu %100 iş gücü kaybı yaşadı 7 yıldırda herhangi bir gelişme göstermedi. 2015 Mayıs ayında kalıcı iş göremezlik maaşı ve malulen emeklilik maaşı bağlandı uzun bir süreç sonunda çok şükür. Zorda olan herkese de Allah yardımcı olsun. Süreçler uzun ve can sıkıcı olabiliyor. 2014 yılının 11. ayında kazadan yaklaşık 4 yıl sonra işverene maddi manevi tazminat davası açtık. Bizi 4 yıl boyunca oyaladılar zaman geçtikçe başından savma noktasına geldiler ve bende aile büyükleriyle bir karara varıp davamızı açtık. O zamandan beri devam eden davamızda yalanlar dolanlar delil karartmalar vs. derken son raddeye geldik sayılır 17 Şubatta ki duruşmamızı 6 Marta ertelemiş mahkeme tazminat hesaplaması için bilirkişide dosyamız. Avukatım iş hukuku alanında çalışan işinin ehli bir avukat gerekli açıklamaları vs. bize yapıyor ama bende internet üstünden gerekli bilgileri edinmeye çalışıyorum başından böyle bir olay geçmiş sonuca kavuşmuş arkadaşlardan en azından birazda olsa bilgi alabilmem beni mutlu eder. Babamın %99 ağır ibareli sürekli özür raporu bulunmakta ve iş gücü kaybı %100'dür. İş kazasındaki kusuruda %25'tir. Babam iş kazası geçirdiği yere bağlı daimi sürekli işçi değildi. Sözleşme karşılığında çatı tadilatı için bir fabrikayla anlaşmış ve fabrika babamın sigorta girişini yapmıştı iş riskli olduğundan dolayı. Benim burda yetersiz kalmamda ki sebep iş veren imzalanan sözleşmeyi ortaya çıkarmaması meblağın yüksek olduğundan dolayı böyle bir yola başvurdular sanırım. Keşiften sonraki duruşmada bizim tanıklarımız hakim tarafından dinlendi. Kaza tarihinde babamın ortalama kazancı ailenin ve evin masraflarının karşılanabilmesi için 3.500-4000 TL olarak söylendi ve hakim bu şekilde kayıt altına aldı bu ifadeleri. ( keşifte sözleşmenin çıkartılmamasından dolayı tanıklara sordu ) Benim anlamak istediğim nokta o duruşmada hakime söylenen tutar mı kabul görücek ? Çünkü sgk'ya yatırdıkları ücret sadece sağlık sigortası içindi işverenin buna bağlı olarak kalıcı iş göremezlik asgeri ücret üstünden ödeniyor. Sözleşme ortada olmadığından ve babamın hafızası olmadığından dolayı biz bir resmi kazanç sunamıyoruz ama benim bildiğim babamın ilk ağzından bilgi kaza olmadan önce bana ve anneme söylediği 15 Bin TL bir para alıcağıydı 21 iş günü karşılığında. Bu para 2 ye bölünücekti sağolsun babamın ekmek kazandırdığı ortağı bu süreçte bize satış koydu ve karşı tarafa bizim tahminlerimize göre para yedirerek onların lehine konuşmasını sağladılar ama bunu pek beceremediler hakim anlatılanlara inanmadı. Babamın şuan 2480 TL aylık kazancı var. ( emekli maaşı + kalıcı iş göremezlik maaşı tam emin değilim ama sanırım 1640 + 840 şeklinde ) İş kazası geçirdiğinde 45 yaşındaydı ( şuan 52 ) ben o sıra üniversite okuyordum ama maddi zorluklardan dolayı üniversiteye devam edemedim. Bundan sonra nasıl bir süreç gelişir bizim açımızdan nasıl bir maddi + manevi tazminat çıkar ortalama nedir ne değildir söyleyebilirseniz ve neler yapmamız gerekir yardımcı olabilcek arkadaş varsa çok makbule geçer. Avukatımız net birşey söylemiyor şuan ama beklediği birşey var hesaplamayı gördükten sonra sigortayada başvuru yapıp aylık maaşınızı arttırıcaz inşallah dedi. Sanırım bu da aylık kazancın değişeceğini gösteriyor ? Çok teşekkür ederim şimdiden. 6 Martta ki duruşmadan sonra sürecle ilgili tekrar bilgi paylaşımı yaparım.

Öncelik ile çok geçmiş olsun kardeşim şimdi aslında benim kendi davam daha bitmedi benim de kaza yapalı önümüzdeki ay 4yıl olacak sürekli erteleniyor mahkeme önce soma davası sonra darbe daha sonra feto diye diye 31 mart ta avukat ın dediğine göre son mahkeme ve iş kazası nedeni ile açılan davada sonuç ne olursa olsun eğer bir malûllük var ise iyi bir şekilde sonuçlanır ben dört yıl içerisinde yüzlerce avukat ile görüştüm ve maddi manevi tazminat alırsın dediler tabi senin babanın Durumu benden biraz daha ağır olduğu için çok iyi bir tazminat alırsın diyebilirim tek yapman gereken özellikle le belirtelim normal avukat değil sorup soruştur iş kazası davalarına bakan avukat lar var ve bu tür dosyalar da bir kuruş masraf ın olmaz davaya girer kazanır ise alır kazanmazsa hiç bir masrafın olmaz zaten çok zaman geçmiş bence hiç zaman kaybetmeden bir avukat ile görüşmeni tavsiye ederim tekrar geçmiş olsun

Bölge ıstinaf mahkemeleri hakkında bilgisi olan varmi

Bölge mahkemeleri dosya karara cıktık mı eger cıkan miktar 40 bin TL nin altında işe karara başlayıp yargıtaya göndermeden işi çözüyor.dosyanın da bir eksik veya yanlışlık gördüğü düzeltip tekrar karara başlayabilir. Eger sana cıkan tazminat 40 bin TL üzerinde ise tekrar dosyada hata varsa düzeltip karara bağlıyor fakat 40 bin üzeri oldugu için karsı tarafın veya senin itiraz hakkın oldugu için yargıtay dosya gidebiliyor.ben 40 bin altındaki miktarları karara başladığını biliyorum.Benim dosyam gitmek üzere 33 bin de o yüzden karara bağlanır cıkan sonuç üzerinden hemen ödeme olur dendi.eger 40 bin üzeri olursa idi bir de bu işin yargıtay kısmı var.

Yargıtay a gitme kısmını anlamış değilim.Bolge idari mahkemesi hangi sebep ile yargıtay a gitmesi için dosyanın önünü açıyor.Birde bölge idari mahkemesi kendisine gelen dosyanın kaçta kaçını kendisi sinirlendiriyor ve sonuçlandırma süresi nekadar.

Alper işbilen

Kardesim bölge idare mahkemeleri diger adı istinaf mahkemeleri dosya yükünü hafifletmek ve mahkeme sürecinde yanlış olan kararları düzeltmek ve benim bildiğim kadarı ile 40 bin TL nin altında cıkan tazminat miktarını karara baglıyabiliyor.BENİM gibi iş kazası geçiren ve daima fikir alışverişinde verişinde bulunduğum arkadasİn ve benim yaşadığım tecrübelerden yola cıkıyorum.Arkadasın Alacak davası 62.5 tl cıktı.Gerekçeli karar açıklandıktan sonra dosya bölge mahkemelerine gitmesi için davayı kaybeden işveren 86 bin TL teminat gösterip bölge idare mahkemesine itiraz etti.Davayı kazanan arkadas da itiraz etti cıkan tazminat miktarına Dosya 1 ay içinde Antep bölge idare mahkemesine gitti orada 1 ay kaldıktan sonra dosya da düzeltmeler yapıp karara başlayıp dosyayı tekrar mahkemeye yolladılar.Bölge idare mahkemesinde gerekçeli karar geldikten sonra yargıtay yolu acık olduğundan işveren itiraz edip yargıtaya yolladı dosyayı.Ama avukat ile görüştüğümüzde bölge idare mahkemesinde ki hakimler hep yargıtay personeli olduğundan buradan cıkan kararın büyük itimalle ile yargıtaya aynen cıkacagım söyledi.Tekrar avukat ile görüştüğümüzde ben den örnek verdi.çünkü bende alacak davasında 33 bin kazandım iş kazası devam ediyor mahkemem.bu ay 18 sinde mahkemem büyük itimalle karara bağlanacak 33 bin TL. Gerekçeli karar cıkan sonra benim de dosya bölge idare mahkemesine gidecek eger işveren teminat gösterdiği. EĞER teminat göstermeye dosya gitmiyor.Avukatın dediğine göre benim alacak davam 33 bin cıktık için bölge idare mahkemesi gerekli düzeltmeleri yapıp dosyayı 33 binde karara bağlanırsa benim dosya 33 bin oldugu için gerekçeli karar cıktık onda dosya kesinleşince hesabıma para yapacakmış. Çünkü 40 bin altında tazminat cıktık için dosyanın yargıtaya gitmesine gerek yokmuş.Bir de bölge idare mahkemesi yargıtay gibi dosya da bir eksiklik görüp dosyayı yollamıyormusun. EKSİKLERİ gidelip düzeltmeleri yapıp karar veriyor.Bölge idare mahkemeleri iyi oldu bence hem cok cabuk dosyayı sonuca başlıyorlar hemde dosya da yanlış birsey varsa düzeltmeyi yapıp karara bağlıyor. Benim bildiklerim bu kadar bölge idare mahkemeleri yeni olduğundan kimse cok detaylı bilgi sahibi degil ben sadece yaşadıklarımı ve tecrübelerini sana anlatıyorum.herkesin mahkeme süreci farklı olabilir kardesim.

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
Çoğunuzun mesajlarını okudum yanlış bilende var doğru bilip eksik bilende var sorgulamak bana düşmez ama öyle yüksek meblağlar başınızı döndürmesin
Öncelikle işinizi sağlama alın tek atımlık bir barutunuz var onuda çakallık etmek isteyen kişilere kaptırmayın
Vekalet verirken (babanızın oğluda olsa (AHZU KABZE) yetkisini kesinlikle vermeyin)
Her Avukata inanmayın kazanmış ve kaybetmiş davalarının örneklerini isteyin teyit edin ilvaten her avukat aynı işi yapamaz her doktorun her hastaya şifa veremediği gibi
her karar çıkan mahkeme sonucuna inanmayın genelde hakimler itiraz yolu açık kararlar alır itiraz edilen kararları, yargıtay incelemesinden dönen hakimler bozulan karara direnmezler (sicil terfi olayı) örnek yargıtay az bulmuş çoğaltır,çok bulmuş azaltır,süreç böyle bir ileri bir geri devam eder bir dosya her itirazda sonucu 1yıl erteler
Mümkünse yüksek nüfuslu yerlerde davayı başlatmayın ( ben kastamonu da ikame ediyorum benim her ay duruşmam yapıldı) mahkeme sürecinde sonucu etkileyecek kusur oranı ve bilirkişi raporlarına en azından 1 defa itiraz edin bunun amacı yolu sağlama almak her mahkeme karar yazı ve dekontların örneklerini isteyin bunu çok az avukat kabul eder (işini yapan kabul eder) mümkünse ikinci bir avukat veya tecrübeli birini dost edinin
mahkeme örnek 1 milyon dedi o sizin değil en azından kesin karar değil ben derimki her karar sonrası pazarlığa oturun illaki durumunuza uygun bir emsal vardır değerlendirin çok aç gözlü olmayın daldaki elma elde olmadıkça tadını alamazsınız şimdilik bildiklerim bunlar.
Not: başımdan geçtiği için anlatıyorum bu söylediklerimi ben uyguladım

Şunuda unutmayın mağdur sizsiniz avukatınız değil sizin hedefiniz davayı kazanıp hakkınızı bir an önce almak ama avukat sizinle aynı düşüncede olmaz çünkü onların rutin işi birde dava açılırken icra dairesinede tedbir koydurun karşı tarafın bunları avukatınızla yaparsınız ayrıca sizde kurum haklarınızı almak için girişimlerde bulunun bir arkadaş %60 üzeri iş göremez durumda iken 8 yıldır malül emeklilik bilgisinden haberi yokmuş tesadüf üzeri öğrendi

@Urfalım63
selam geçmiş olsun şimdi hem engelli raporunda olsun hemde iş göremezlik raporunda olsun fizik içeren rahatsızlıkalr zaman içinde iyileşme olma ihtimali yada daha da kötüleşme olma ihtimali olduğundan bir iki defa yıllık kontrol verilir bunların süresi vardır 2 yıl gibi psikiyatrik rahatsızlkalr hariç sizin bu sefer girceğiniz heyet sanırım son heyet olur bir daha istemezler gibime geliyor evet sıkıntılı bir işlem ve rahatsız edici hst git geller para kaybı zaman kaybı ve sinir hrbi aylığınız oran ve kazadaki aylığınıza göre hesaplandığı için böyle miktar ne kadar çalışmışlığınız var ne kadar sigorta gününüz var eğerki erken yaşlanma şartlarını tutuyor ise vergi muafiyeti alarak emekli olabilirsiniz bunu tutmuyor ise malulen emeklilik içinde başvurabilirsiniz hak ettiğiniz takdir sgk aldığınız hangi aylık düşük ise o aylık %50 olarak indiriliyor malesef dediğiniz gibi zor bir hayat

Selamın aleyküm ben 21 yaşımdayım geçen sene iş kazası geçirdim inşatta yüksekten düşme sonucu belime yani kalçama 5 adet çivi takıldı dün heyete girdim sizce % kaç iş göremez raporu alırım ?
maşım 3 bin tl idi 20 yaşımda idim sizce maddi manevi kazanılan mevla ne olur ?
şimdiden herkezin Ramazan Bayramını Kutlarım

uyaptan dosyana naıl ulaşabiliyorunuz yardımcı olabılırmısınız

bana yardımcı olabılırmısınız acaba

Üst Alt