Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

Maluliyet, gelir, maaş önemlidir tazminatta. Manevi tazminat hakim takdirindedir.

çok sevinirim uyap dosya takibinde dava mı görüyorum ama çok fazla içerik yok

Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benim bi sorum var inşala bilgilendirme yaparsınız.2012 de trafik iş Kazası geçirdim davam sonuçlandı mahkeme Gerekçeli kararı ne zaman yazar ve sigorta şirketi ne zaman ödeme yapar

@Azomm gerekçeli kararı yazacak hakimin iş yoğunluğuna göre süre değişiyor.

dosyan yargıtaya gittimi? Gitmediyse gerekçeli karardan sonra kaarşı taraf itiraz ederse yargıtayada gönderilebilir.

ödeme kısmına gelirsek: Dava kesinleştikten sonra avukatın icraa ya başvuruyor. icrada dosya açılıyor. ödeme için karşı tarafa tebligat yapılıyor. ödeme icraa dairesine yapılıyor. icradanda banka hesabınıza aktarılıyor. Benim ödeme sürecini avukatım takip etmişti. Avukatım hesap numarası istedi hesabıma para yatırıldı.

TR123 daha Yargıtay'a gitmedi 20 gün oldu Gerekçeli kararın yazılmasını bekliyoruz avukatım sigorta şirketi büyük ihtimalle ödemeyi yapar ama yine de Yargıtay'a gider diyor merak ettiğim bu sigorta şirketi Gerekçeli karardan sonra ödeme yaparmı?

Eğer dosyan yargıtaya giderse... yargıtayda davanın kesinleşmesi beklenir. Yani dosyan yargıtaydan dönene kadar ödeme yapılmaz.

sana fikir vermesi bakımından yazıyorum. Benim davamda, hakim gerekçeli kararı iş yoğunluğundan dolayı neredeyse 3 ayda yazmıştı. seninki daha kısa sürebilir.

Azomm

Yargıtay a giderse kafadan en az 2 yıl 3 yıl daha sürer davan . hakim 200 bin tl tazminatı gerekçeli kararla yazdı ve onadı diyelim atıyorum bu miktar daha fazla da olabilir düşük de
[FONT=Verdana]
ayrıca karşı taraf [/FONT]
200 bin tl yi teminat mektubu olarak yatırıp Yargıtay a giderse 5 kuruş para alamaz sın ta ki dosyan Yargıtay dan gelip 2 yada 3 mahkeme daha olana kadar​

Slm arkadaşlar bende 2016 da is kazasi geçirdim maluliuet 5. 3 kusur oranı %80 fabrika %20 bana verdi yaş kaza anında 31 maaş 1700 6. Ci. Mahkeme bitti ne zaman biter ve ne kadar alırım acaba bilgisi olan varsa yazabilirmi acaba maddi manevi. Dava açıldı manevi 50 bin açıldı

İron peki diyelim Dediğin gibi oldu bu arada Yargıtay'da ve 2 ve 3 mahkeme sonrası geçen süre içerisinde yasal faiz işlemeye devam ediyomu?

Azomm

yasal faiz yıllık %9 gibi çok komik bir rakam hocam. evet faiz işler ama alacağın tazminat dolar , Euro, altın bazında hep değer kaybeder.
yani 100 bin tl tazminatın diyelim 3 yıl Yargıtay mahkeme süreci daha sürdüğünü düşün 3*9 : 27bin tl yapar faiz ama 3 yıl sonra alacağın bir evin değeri şimdi 100 bin tl ise o zaman 300bin tl olur yani alacağın faiz çerez parası olur.

İron hım anladım geciken adalet adalet değildir.peki bu sigorta şirketi ödeme yaparsa daha karlı Değilmi neden temyiz Sonrasını beklesinler ki anlamıyorum.40 gün oldu daha Gerekçeli karar yazılmadı.sigorta Şirketi'nin Gerekçeli karar sonrası ödeme yapması için ne yapabilirim.

İron hım anladım geciken adalet adalet değildir.peki bu sigorta şirketi ödeme yaparsa daha karlı Değilmi neden temyiz Sonrasını beklesinler ki anlamıyorum.40 gün oldu daha Gerekçeli karar yazılmadı.sigorta Şirketi'nin Gerekçeli karar sonrası ödeme yapması için ne yapabilirim.

normal şartlarda sigorta şirketi faiz ödememek için erken ödeme yapar sanırım senin sağlık raporunla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir çünkü bu rapor alacağın tazminat miktarını etkiler neden sigorta firması temyize gitti avukatın ne diyor ?

Iron yok sigorta şirketi henüz temyize gitmedi Gerekçeli kararı bekliyoruz.raporda da bi sıkıntı yok ama avukat temyize de gidebilirler ödeme de yapabilirler diyor sadece sigorta Şirketi'nin temyiz öncesi ödeme yapması için ne yapabilirim

Ayrıca benim dava trafik iş kazası

Gecen sene mayısta iş kazası gecirdim maşım 1800tl işaret parmağım 1bomdan serçe parmağım ise dıbınden koptu suan işten de cıkardılar mahkemeye verdigim icin 24 mayısta 2 ci durusmam var sgk 6,2 olarak geldi oranım yaşım 25 1tane oglum var tahmini olarak ne kadar tazmınat cıkar

Benide WhatsApp grubuna eklermisinz. 05348588115

kaza sonrası pskiyatirst de tedavi görmekte olan hasta hastane kayıtlarında trafik kazası pskiyarist yazmamış sadewce orta depresif nöbet yazmış hasta kazadan sonra kulak çınlama ve uykuda korkma ürperme mevcut bu belgeyi de ekleyebılır mı dosyasına adli tıp a21 mayısta girecek sadece başında 5 15 cm sıyrık mevcut

Davam biteli 6 ay oluyor ve Yargıtay süreci başladı 16 ci mahkeme de anca bitti ve gerekçeli karar yazılıp istinaf a gitti şuan evragim ne durumda olduğunu bilmiyorum 4 senede anca bitti sistem çok yavaş sabırsız bir insanın bekleyecek takati kalmıyor arkadaşlar sadece şunu soyleyim. ....biz engelliler ..en guzel silahiniz SABİR olmali

hanedar

hocam senin davan Kastamonu da olduğu için biraz da hızlı olmuş ama İstanbul da olsaydı inan en az 10 sene neyse daha biten bir şey yok istinaf mahkemesine gittiyse alacağın tazminat 40bin tl altında o zaman ayrıca Yargıtay süreci benim 2 yılı geçti sabır falan kalmadı artık küfreder hale geldik adalet sistemi bitik ülkede

ferhan akkuş

40bin tl yada altı çıkmıştır eğer tazminat bu miktarın üstü çıktıysa yanlışlıkla dosya önce istinaf mahkemesine oradan Yargıtay a gitmiştir. bazen oluyor böyle hatalar nede olsa burası Türkiye:confused:

@cumaliman

cumaliman Whatshap gurubuna eklerseniz sevinirim rücu ödeme yapılacak iyi olur diye düşünüyorum 05320535875

240 çıktı tazminat

valla aynen öle ben 16 çıktı mahkemede bitmesinden dolayı çok yakiniyorum 4 .5 sende bitti mahkemem ve senesini boşver 16 çıktı mahkemede bitti ...sistem deyisti artık istinaf Yargıtay'ın yükünü azaltıyor mu ve bu nedenle önce istinaf a gidiyormuş dosyalar

hanedar

bu 240 bin tl ye daha Yargıtay süresi ve yasal faiz eklenecek dosya Yargıtay da sanırım.

istinaf a giden dosyalar 40 bin tl ve altı üstü Yargıtay a gider.

Şöyle birşey soylicem siz ne kadar eminsiniz 40 bin TL ve altı önce Yargıtay'a gittiğine

Senin dediğini çok iyi anlıyorum 40 bin TL tazminat çıkmış olsa hakim Yargıtay'a veya istinafa toplamadan kendisi karar veren biliyor ama tazminat yüksek çıktığı için benim bildim böyle istersen araştır tartışalım sonuçta bilgi bilgidir

hanedar

valla hocam dediğinden bir şey anlamadım araştırılacak bir durum yok anayasa kitabını ezberledim artık neyse tartışmaya da gerek yok sen daha iyisini biliyorsan burada aydınlat insanları

Benim bildiğim her alacak istinafa gider miktar 40 ve altıysa istinaftan sonra yargıtaya gitmez fakat 40 tan fazlaysa istinaftan sonra yargıtaya gider.

Seawolf

bu istinaf çıkalı 2 yıl oldu amaç yargıtayın yükünü azaltmak dava süresini azaltmak için yapılmış olsa da amacı dışında hizmet veriyor nasıl mı ? dosya istinafa gidiyor karşı tarafla anlaşma yapamıyorsun en az 6 ay istinaf da bekleyen dosya anlaşma sağlanamayınca yargıtaya gidiyor ölme eşeğim ölme süreci istinaf bir nevi ara bulucu bildiğim kadarı ile AKP li vekillerin bu istinaf ile ilgili hisseleri var.

Ben fikrimi ortaya koydum tartışalım dediysem bilgi paylaşım yapalım die dedim ..anlayan arkadaş anlamış ..seawolf.... katılıyorum sana güzel bilgi ..zaten anlaşma olsa normal mahkemede anlaşma olur neden istinafa bir daha 6 ay beklesin ki anlaşmak için zaten anlaşılamamış ve istinafa yollanmış dosya

hanedar

senin dosya Yargıtay damı istinaf tamı benim dosya direk yargıtaya gitti kafa karışıklığı burada başlıyor. anladığım kadarı ile 2 yıldır artık tüm dosyalar yargıtaydan önce istinafa gidiyor senin dediğin gibi anlaşma olsa hakim kararı verdiği an zaten karşı taraf ok der ödeme yapar ama itiraz ederse neden istinafa gidiyor bana saçma geliyor istinaf ara buluculuk yapıyor 6 ay belki daha fazla süre dosya burada bekliyor anlaşma olmayınca bu sefer Yargıtay süreci başlıyor sence mantıklımı bu süreç ben istinaf sürecine rastlamadım şanslıyım direk yargıtaya gitti ve 2 yıl 25 gündür arşivde sen düşün artık vatandaş ne halde

Seawolf
bu arkadaşın alacağı 240 bin tl şimdi istinaf mahkemesinde dosyası en az 6 ay bekler bu süreyi geçenlerde var ve büyük ihtimal anlaşma olmaz akabinde Yargıtay süreci başlarsa süreç uzar gider bunu anlatmaya çalışıyorum ne güzel eskiden yani 2 yıl öncesine kadar alacak miktarı ne olursa olsun direk yargıtaya gidiyordu şimdi 40bin tl altı yargıtaya gitmiyorsa 240bin tl alacak neden istinafa gidiyor saçma sapan sistem daha da süreci uzatır neyse 14 yıl süren davalar var daha alacağını alamayan insanlar

benim bildiğim 40 bin tl ve altı direk istinafa gider
40 bin tl nin üstü alacaklar direk yargıtaya gider

eğer bu sistem her alacak istinafa gider olduysa vatandaş için daha kötü bir durum süreç açısından davalar daha uzun sürer,

şimdi bu konuyu avukat Halil <bey e yazdım bakalım kendisi açıklama yapınca sizinle paylaşırım

Tamam cevaplarsa sevinirim bende evet senin dosyanın Yargıtay'a direk gitmiş istinaf mahkemesi yargitayin yükünü azaltmak dosyayı özet ile inceleyip Yargıtay'a yollamak ve Yargıtay'da özet ile incelenmiş bölüme bakılıp. karara bağlamak gibi düşünüyorum ben bu yüzden benim avukatim bana dediği istinaf mahkemesi kuruldu önce istinafa gidecek istinafa Yargıtay'a gidecek dedi

Üst Alt