Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu açılan maddi-manevi tazminat davası sonuçlananlar yazabilir mi?

Eyer senin dediğin gibi olmuş olsa insanların hakkı yeniyor ola bilir niyemi önce şu sonrası yok her dosya hemen hemen Yargıtay'dan geçecek ve sıraya girecek ve burada önce istinafa sıraya girecek sonra istinaf Yargıtay'a gönderecek eyer öyle olmuş olsa ...senin dediğin gibi ..dosya sıralarında karışıklık olmuş olacak

İron

İstinaf arabulucu mahkeme değildir yargıtay gibi dosyayı inceler eksik bulursa giderme yetkisi var onar yada geri gönderir.
40 bin altındaki alacaklar için istinaf güzel yargıtay beklenmiyor üzeri alacaklar için yapacak bişey yok yargıtay beklenir.

Anlaşma falanda olmaz istinafta bi çeşit yargıtay gibi.

Seawolf

arkadaşım bak ! 2016 yılından sonraki dava sürecindeki alacak miktarı ne olursa olsun tüm dosyalar önce istinafa gidiyor.

bu arkadaşın alacağı tazminat 240 bin tl sence istinafta sorunu çözülür mü? bence çözülmez 6 ay yada 1 yıl istinafta bekler akabinde Yargıtay süreci başlar yani süreç kısalmaz aksine uzar. işvereni zaten adam olsa hakim kararı verdiği zaman oturur masaya bu adamın alacağı parayı öderdi. işveren de kurnaz sürünsün uzasın çok ta tın diyor size diyorum 10 yıl 12 yıl 14 yıl süren davalar var. bir ömür yahu

İron

İron gördügüm kadarı ile sen bugünkü iktidar hükemetini sevmediginden ve kızgın oldugundan olayları farklı pencereden görüyorsun Burada HANEDAN ve SEAWORF dun anlatmak iştidegini sen anlamak iştemiyorsun veya tartısma boyudunu farklı yerlere çekiyorsun.Anayasa kitapçılıgını ezberledim diyorsun lakin anlamadan ezberlemişşin 2 yıl önce zaten istinaf bölge mahkemeleri yoktu dosyaların hepsi miktar ne olursa olsun yargıtay gidiyordu bu konuda haklısın lakin 2017 sonrası yatgıtayın dosya hükünü azaltmak için bölge istinaf mahkemeleri kuruldu amaç ise Mahkemelerde biten yargılarmalar sonucu dosya önce Bulunan illere en yakın Bölge istinaf mahkemelerine gider burada dosya aynen yargıtay incelemesi gibi dosya incelenir ve dosya da yargılama ile ilgili bir hata veya düzeltme varsa bunu istinaf orada düzeltme yetkisi var dosyayı yargıyay gibi tekrar mahkemeye yollamaz düzeltmeyi yapar ve karar verir.

Burada iş kazalarında 40 bin tl altındaki mahkeme kararlarını inceleme gerekdiginde düzeltme yapıp yatgıtay yolu kapalı olarak karar verme yetkisi var ve itiraz yolu kapanır kesin karar dır.Ayrıca 40 bin üzeri kararlarda da dosyayı bölge istinaf mahkemeleri dosyası yine yargıtay gibi esastan inceleme yapar gerekli gördügü düzeltmeleri yapar yada yargılamada hata varsa dosyayı tekrar mahkemeye gönderir ve yeni bir yargılama yapılması için karar verebilir ayrıca 40 bin üZeri tazminatlarda gerekli gördügünde karar verebilir ve yatgıtay yolu kapalı diye bilir ve o zaman dosya yatgıtay gitmeden karara baglama yetkisi vardır buna verdigi gerekceli karar önemli lakin genelde 40 bin tl üzeri mahkeme kararlarını gerekli düzeltmeleri yapıp gerekceli kararı ile beraber yargıtay yolu acık tır diye biliyor lakin dosya incelendiginden yatgıtay giden dosyanın genelde incelenip dosyanin onaylanması daha kolay oluyor,
Burada senin dedigin gibi istinaf ARABULUCU degil hata var ise yargılamada düzeltmeyi yapan ve magduriyeti gideren 40 bin altındaki tazminatları karara baglayan ve yargıtay yolunu kapata bilen tekrar bir yargılama olmadan veriren kararda hatayı düzeltme yetkisi olan ayrıca 40 bin yl tazminatlarda dosyayı esastan inceleyip gerekdiginde düzeltmeleri yapıp karar verebilen gerekdüginde yetkisini kullanıp yargıtay yolunu kapatıp karar verebilen bir yargı grubudur.

İstinaf mahkemelerin faydaları öncelik ile durusmaların yapıldıgı bölgelerde oldugu için dosya yükü fazla olmadıgından kararları 1 ay ile 10 içünde dosyaları inceleme sansları var ve yargıtay dan farklı dosyada hata gördügünde düzeltme ve ekleme koyma yetkisi oldugundan dosyanın tekrar yatgılanması için mahkemeye gönderirmesi gerekmediginden ciddi bir zaman kazanılmış oluyor,burada 40 bin tl üzeri kararlarda tüm dosyalar yargıtay gider gibi bir yanlış algılama olmazsın gerekdiginde yetkisini kullanıp yatgıtay yolunu kapatıp karar verebilir ve verdigi karar kesindir itiraz yolunu kapatabilir.
İron senin dedigin gibi istinaf mahkemeleri gereksiz degil bir ihtiyac sonucu oldugundan bana göre güzel ve yerinde bir karardır,ayrıca senin dosyan istinaf mahkemleri kurulmadıgından önce yargıtay gittiginden sen bu haktan ve güzelikten yararlanma imkanından faydalanmamış bulunmaktasın belki kızgınlıgın ondan olabilir.Burada herseyi bilemezsin tabiki yasamış oldugun tecrübeleri paylaşabilirsin önümüze cıkacak olumsuz durumlardan haberdar edenilirsin sana işlerinden hayırlı ve bereketli günler dilerim kardeşim bunu anlatma geregi his ettim sahsın adına veya siyasi düşüncen hakkına saygı duydugumdan emin olabilirsin kardeşim.

kardeşim öyle bir açıklama yazmışsın görende Tr de adalet yargı sistemi saat gibi işliyor sanacak . Ben söylediklerimin arkasındayım davalar çok uzun sürüyor ve istinaf mahkemeleri 2 yıldır hizmet veriyor ben bu haktan yararlanmamış olmam benim açımdan bir eksiklik değil bir tanıdığımın dosyası 15 aydır istinafta sonuç yok daha bana hikaye geliyor artık her şey size tavsiyem mahkeme sürecinde karşı tarafla anlaşmaya bakın mahkemenin bitmesini beklemeyin bitmiyor çünkü :p

hdoa

he gülüm 2006 yılında trafik kazası geçirdim . dosya Yargıtay da 12 yılı devirdim. bir arkadaşım 14 yılı diğer arkadaşım 10 yılı devirdi . bitse de gitsem artık bu ülkeden diyorum.

İron

:) Abi naptın sen ya bu nasıl bir iştir 12 yıl nedir çok şaşırdım. ne davası abi bu tam olarak yani davalı kim.

hdoa
ben yine iyiyim 14 yıl süren arkadaş var 11 yıl süren var akrabalarımın trafik kazası bitmiyor anasını satayım

İron

Abi tam olarak olay nedir bende trafik kazası yaptım sigorta şirketine dava açtık 3 yıldır devam ediyor. senin olay nedir tam olarak bu konuda tecrübelisin sormak istediğim birkaç şey var

Cumaliman katiliyorum size ellerinize sağlık güzel bilgi

hdoa

[FONT=Verdana]sigorta şirketi maluliyet oranın belli olduğu zaman poliçe limitleri dahilinde ödeme yapar avukatına adli tıp raporun gelmedi mi? neden 3 yıldır sigorta şirketi ödeme yapmadı sağlık rapor oranınla ilgili sıkıntımı oldu.[/FONT]

@hdoa

[FONT=Verdana]sigorta şirketi maluliyet oranın belli olduğu zaman poliçe limitleri dahilinde ödeme yapar avukatına adli tıp raporun gelmedi mi? neden 3 yıldır sigorta şirketi ödeme yapmadı sağlık rapor oranınla ilgili sıkıntımı oldu.[/FONT]

Abi detaylı anlatayım. 2014 yılında tırafik kazası geçirdim araba çarptı. Biz motosikletteydik ben motosikletin arkasında yolcuydum, motoru arkadaşım kullanıyordu hastaneye kaldırıldık hastane polisi geldi hemen ifade için ama bize çarpan adam bizi korkutuğundan ve olayın şokunda olduğumuzdan yanlış ifade verdik hastane polisine, çatıdan düştük dedik. ertesi gün ilaçlarla biraz kendime gelince hemen şikayetçi olduk ifadelerimiz alındı bizim, karşı taraf ifadesinde yalan yanlış anlatmış her şeyi savcı ifadelerimizden sonra direk takipsizlik kararı verdi 15 gün içerisinde itiraz hakkımız vardı itiraz edicektik ama benimle birlikte olan arkadaş yani motosikleti kullanan arkadaş itiraz etmek istemedi o yüzden itirazda edemedik öyle kaldı.

sonra bir sigortacı(avukat ile çalışan biri) gelip bana çarpan aracın sigortasından tazminat alabileceğimi söyledi ben böyle bir hakkım olduğunu bile bilmiyordum hemen dava açtık sigorta şirketine sonra olay yeri incelemesi yaptırdık ve olay yeri incelemede bütün kusuru karşıya verdiler(bize çarpan adama verdiler) aslında ben yolcu olduğum için her halükarda kusursuzdum ama yinede iyi oldu karşıya verdikleri. şuanda sigorta şirketine açtığımız dava hala devam ediyor 3 yıl oldu şuanki durum dosyam bilir kişiye hesaplamaya gittiydi daha yeni geldi tazminat hesaplanmış geçen hafta duruşmam vardı duruşmada hakim bilir kişi raporunu bize verdi incelemek için şimdi temmuzda duruşmam var yine,

sigorta şirketi itiraz etmez ise karara bağlanır herhalde itiraz ederse ne olur bilmiyorum. olaylar bu şekilde gelişti şimdi ben bana çarpan adamada dava açabilirmiyim açarsam ne davası açabilirim maddi manevi tazminat veya ceza davası ne açabilirim sonuçta ilk hastane polisine yanlış ifade vermiş olsakta 1 gün sonra gidip şikayetçi olduk asıl ifadelerimiz alındı kaza olduğu belli ve sonrada olay yeri incelemesi yaptırıp bütün kusuru karşıya verdiler. vücudumdaki hasar sol bacağm iki yerden parçalı kırıldı 3 yıl tedavi oldum 6 kez ameliyat oldum.

hdoa

adli tıp rapor oranın % kaç çıktı ? sen yolcu olduğun için sıfır kusur motor kaskı takmışındır umarım. sigorta şirketinden poliçe limiti dahilinde kaza gününden itibaren %9 faizle paranı alırsın yakında . tazminat poliçe limitinden fazla çıkarsa araç sürücüsüne dava açma hakkın var zaten adli tıp raporu gelmesi 3 yılı buluyor avukatın suçu yok normal süreç bu

İron

Abi ben bunları sormuyorum ki. ben şimdi bana çarpan sürücüye dava açabilirmiyim diye soruyorum sigorta şirketine açtığım dava sonuçlandıktan sonra

sigorta şirketine açtığımız dava sona geldi tabi sigorta şirketi itiraz etmez ise.

rapor oranım yüzde 29

yaş kaza yaptığımda 22 idi

asgari ücretten hesaplandı

ben her halükarda kusursuzum ama yinede kusuru karşıya verdiler

bilir kişi tazminatı hesapladı ve hakim dosyayı bize verdi inceyelim diye temmuzda duruşma var sigorta şirketi itiraz etmez ise sonuçlanır itiraz ederse ya sulh yoluna gideriz yada mahkemeye devam ederiz

yani benim asıl sorum ben sadece sigorta şirketine dava açtım bana çarpan ve olay yeri incelemesinde kusurlu bulunan sürücüye dava aömadım henüz şuanda çabilirmiyim açabiliyorsam ne davası açabilirim madi manevi tazminat veya ceza davası vs vs ne dava sı açabilirim

@hdoa

açma hakkın var dediğim gibi sigorta şirketi avukatına poliçe limitleri doğrultusunda ödeme yapar diğer alacak kısmını araç sürücüsünden tahsil eder avukatın neden sadece trafik sigortasına dava açtı avukatın araç sürücülerine açması gerekirdi.

diğer kısım derken bilirkişi hesaplaması atıyorum 400 bin tl çıktı sigorta şirketi 250bin tl limit dahilinde ödedi geri kalan parayı araç sahibinden alacaksın tabi karşı tarafta ev araba varsa hemen dava açsın avukatın arabasına tedbir koydursun nasıl avukat bu böyle anlamış değilim ya karşı taraf şimdiye kadar üzerinden arabayı çıkarttıysa sattıysa evi ve mal varlığı yoksa geri kalan parayı alamazsın birde emekli ise maaşına bile haciz getiremezsin. yarın avukatı ara p.tesi araç sürücüsüne dava açsın bilirkişi ücreti ne çıktı . belki sigorta hepsini öder alacağın kalmaz net bilgi vermiyorsun​

40 bin altı diye bişey yok dava hertürlü istinafa gidiyor 40 bin altı ise bam mahkemesi kaara bağlıyor 40 bin üstü ise verilen kararı davalı veya davacı temyiz için yargıtaya götürebiliyor

@İron

kardeşim sen niye insanları kandırıyosun şu an 2017 de gelen kanunla zorunlu uzlaşma kanunu geldi istinafa gitmeden önce masaya uzlaşma için oturuluyor siyaset yapacam diye niye insanları ya lış yönlendiriyosun

İş kazası

Kaza tarihi: 2004
Özür durumu: %48 iş gücü kaybı
Dava açılış tarıhi: 2013
Dosya durumu: Karara çıkmış
Dava karar tarihi : 05/05/2018

Arkadaşlar sormak istediğim tazminatı benmi alacağım avukatmı alacak,

Mahkemeden bir tebligat bir bilgi bişi gelmiyormu ?

Avukat dışında davanın durumu tazminatın miktarı kazandıktan sonra nereye nezaman yatacağını nerden öğrene bilirim.

kardeş senin dava ankara bam daysa vereceğim linkden bak bu faailet raporunu aç 15. sayfada dairelerin 2017 de kaç dosya baktığını ve 2018 e devreden dosyaları sayısını görürsün ben baktım 2017 her daire 3000 binin üzerinde dosya bakmış devreden dosya sayısıda 1000 den fazla belki işine yarar en azından bir tahmin yürütebilirsin

http://www.ankarabam.adalet.gov.tr/adliye_haberler/2018faaliyet.pdf

Slm arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun, bende kısaca hikayemden bahsetmek istiyorum.

2015 nisan ayında iş kazası geçirdim Kasım ayında kaza bildirimi yapıldı ve uzun soluklu bir süreçte %13.1 iş gücü kaybı aldım ve maaş bağlandı. Halen aynı şirkette çalışıyorum fakat baskı ve zulümleri anlatmama gerek yok herhalde. Bende tazminat davası açmaya karar verdim ve bugün itibariyle davam açıldı. Herkese bu süreçte sabır ve hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum.

Başımdan geçen olayları ilerleyen günlerde anlatmaya çalışırım. Herkese geçmiş olsun acil şifalar versin.

ahmet71

Bana bak ülkede adalet yargı sistemi varmış gibi bana burada yorum yapma . Ben kimseyi kandırmam davası 10yıl 15 yıl süren insanlar var bu ülkede al sana basit bir örnek yıllık faiz %9 ve gariban kazazede diyor ki olsun 10 yıl sürsün faiz nasıl olsa işliyor ama işin aslı öyle değil 10 yıl önce dolar kaç lira şimdi kaç lira veya bugün mevduat hesabında 200bin tl yatırsan yıllık faiz %20 yani yıllık 40bin tl kazanırsın.
200bin tl ile mahkemenin verdiği faiz yıllık %9 ile 18bin tl yapar eee bankaya koysan yıllık 40bin tl kazanacaksın gelmiş bana burada ukalalık yapıyor .

Dava uzadıkça her zaman kaybeden taraf olursunuz .

BANKAAZAMİ FAİZ ORANI
NKOLAY BONO%19,59
CEPTETEB%19
ENPARA.COM%18,50
DENİZBANK%18,30
FİBABANKA%17,50

ahmet71

siyaset yapan sensin 2000 li yıllara dönüyoruz az bekle ve gör dolar, Euro tavan yapıyor başkanın düşürsün işte 16 yıldır inşaat sektörü ile geldiniz betonlaşmadan ülkenin mevsimleri değişti ağustos ayında dolu gördük sayenizde bak iran da halk sokaklarda meydanlar ateş yeri bu ateş yakında bize de sıçrar demedi deme bana adalet yargı sistemini bu sevdiğin hükümeti savunarak fakir edebiyatı yapma bana yaktınız ülen memleketi geç gelen adalet adalet değildir.

yav senin dünyadan haberin yok :D bu kadar ezber konuşulmaz çin rusya birezilya hindistan gibi ülkelerin son 1 yılda ki kur dalgalanmasına bak ne dediğimi anlarsın neyse boşver siz 100 yıl önce uçağı 60 yıl önce arabayı gömdünüz daha dün araba projesini durduracaz dediniz ama merak etm 2020 de geliyo araba :D

Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım.uzun zamandır siteyi takip ediyorum.bende iş kazası gecirenlerdenim başımdan geçenleri ve mahkeme sürecini ve gelinen son duruma kadar anlatayım.umarim istifade edenler olur ve yorumlarınızı aldıkça bende istifade ederim.sene 08.09.2011 de iş kazası geçirdim.%46.2 iş göremezlik raporu alındı işverenle anlaşamadık ve mahkeme süreci basladi.uzun git gellerden sonra nihayet tazminat hesabına gitti dosyam bu ayın 21.de mahkemem var UYAP vatandaştan baktım 333.730tl çıkarmış bilirkişi.kusur oranı bana %30 işverene %70verilmis.acikcasi beni memnun etti ama hayırlısı diyelim

Şimdi buna yıllık gecikme faizi uygulanakmis avukat dedi ama hakimin hakkaniyet indirimi söz konusu olabilirmiş bu konuda bilgisi olanlar açıklarsa sevinirim

İstifade etmeniz açısından bilirkişi raporunu yayınlamak isterim ama mahkeme daha bitmedi sorun olurmu.birde resim nereden paylasacagimi bilmiyorum.bilenlerden yardım istiyorum

Triomotion

333bin tl nin içinden psd düştü mü? %30 kusur oranın düştü mü? faiz yıllık %9 uygulanır. avukatın %kaç alacak karşı tarafın avukatına ne kadar vekalet ücreti çıktı? bilirkişi raporunu paylaş sorun olmaz mahkemen bitse Yargıtay süreci başlıyor bu süreç 3 yıl sürüyor 33 ay doldu Yargıtay arşivde dosyam.
hakim kararı bağlasın bakalım manevi tazminat ne verecek?

Evet bütün kesintiler yapıldı net 333bin TL.toplam çıkan 1.3milyon TL ama karşı tarafın avukat masrafı filan onlar belli değil.avukat okul arkadaşım%10alacak.

Resim nereden paylasacagimi bilmiyorum ogretirseniz paylaşırım

Birde şöyle bir detay var hesap yapan uzman asgari ücretin 2.67katiyla hesap yapmış

Şimdi baktım rapora da toplam zarar 1394000tl yazıyor

Kusura bakmayın ama resim çok uğraştım

Paylasamadim

Son düzenleme:
ilk bilirkişi raporun sanırım itiraz eden olmadı mı tutara? kaza tarihinden itibaren %9 faiz eklenecek 330bin tl %9 yıllık faiz. hakim bilirkişi raporuna itiraz eden olmaz ise karara bağlar ve avukatın 15 gün sonra icra işlemini başlatıyor. hakim kararından sonra karşı taraf vekalet ücreti için sana icra davası açıyor sistem bu şekilde. itiraz olursa tekrar bilirkişi hesaplamasına gider yine itiraz olursa hakim kararından sonra 15 gün içinde Yargıtay a gitme hakkınız var.

not : her itiraz davayı uzatır örnek bilirkişi raporuna en az 3 kez itiraz yedim. mahkemenin gönderdiği hastane raporuna itiraz ettim ve akabinde adli tıpa sevk edildim. adli tıp raporuna ve hastane raporuna bile itiraz hakkı var süreci uzatabildikçe uzatırlar hakim karar verir karşı taraf yada siz miktarı beğenmez ve haksızlığa uğradım diye yargıtay a gidersiniz al sana 3 yılda oran geçirirler bu ülkede adalet ve yargı sistemi resmen bitmiş o yüzden karşı tarafla anlaşmaya bakın ben yandım siz yanmayın dolar euro altın tavan yapmış sizlerin alacağı tazminat yıllık faizle %9 paranız eriyor tazminat hiç oluyor bugün bankalar %24 faiz verirken adalet sistemi %9 veriyor gel çık işin işinden.

Evet ilk bilirkişi raporu.bu ayın 21de mahkeme var itiraz ederlermi bilemem etseler de hakim kabul eder mi onuda bilmiyorum.birde karşı taraf vekalet ücreti diyorsunuz kazanan taraf benim kaybeden odemiyormu karşı taraf vekalet ücreti ni ben mi ödüyor um

Peki nekadar çıkıyor karşı taraf vekalet ücreti ortalaması varmı.birde hakim kararı verse temyize gitseler icraya parayı yatırmaları sartmi

Üst Alt