Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Ya şu durumda bile siyaset yapıyorsunuzya bişey demiyorum. Kardeşim bu sağlık bakanlığının Ankara'ya İzmir'e veya herhangi bir belediyeye gücü yetmiyor mu. Sadece İstanbul'a mı gücü yetiyor. Ankara'da niye yok diye soruyorum sana. Buranın sağlık bakanı farklı mi. Bak kardeşlerim çözüm arıyor niye sağ sol orta arka diye konuyu başka tarafa çekiyorsun. Aç başka başlık orda yap siyasetini .

Only10 zurnanın zırt dediği yer

son satırı okudunmu

Bu işlemler için rapor almış olduğunuz hastaneye elinizdeki rapor aslı ile birlikte direk başvurmanız gerekmektedir. Ancak rapor numarası silik yada rapor üzerinde yok ise [SIZE=3]T.C.K.N.'nız mevcut değil ise[/SIZE] geçmişe dönük arşiv kayıtlarında raporunuz mevcut değil ise raporunuzun yenilenmesi gereklidir. (İlk defa rapor alıyor gibi) Bilgilerinize rica ederiz."

Raporun aslı elinde olsa bile rapor numarası yopksa geçersiz TCKN yoksa geçersiz hastane arşivinde yoksa geçersiz

Elinde orjinal rapor olması hiçbirşeyi çözmez diyor ve tüm itiraz yollarını kapatıyor

Kısacası şapka düştü kel göründü inşALLAH bundan sonra aynı sorunlar yaşanmaz her yeni bir kanunda geçmişe dönük haklar korunurken engellilere yönelik haklar çiğnenmekte malesef

Anlaşıldı, bu iş mahkemede bitecek.

GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taxı

onların tarihleri 31 aralık istanbul 31 temmuz yılbaşında oralardada sorunlar yaşanmaya başlanacak .

@Only10 kesinlikle size katiliyorum cok doğru yazmışsınız.

Bu işlemler için rapor almış olduğunuz hastaneye elinizdeki rapor aslı ile birlikte direk başvurmanız gerekmektedir. Ancak rapor numarası silik yada rapor üzerinde yok ise [SIZE=3]T.C.K.N.'nız mevcut değil ise[/SIZE] geçmişe dönük arşiv kayıtlarında raporunuz mevcut değil ise raporunuzun yenilenmesi gereklidir. (İlk defa rapor alıyor gibi) Bilgilerinize rica ederiz."
Bu yazı nerede okudunuz yeni mi yayınlandı ben ilknkez gördüm benimde tc.yok rapor asli var ve rapor no gayet net okunuyor bu durumda hastane arsivlerinde bulamazsa yine yapmıyorum diyebilirki.

184 Başvurusu sonrası Şişli Etfalden mesaj geldi;
2005 yılından önce alına raporların arşiv kayıtları su baskını nedeniyle tahrip olduğundan raporların arşiv kayıtları mevcut değildir. Hastanın raporu 2005 öncesinde alınmışsa yeni rapor alınmadan kayıt işlemleri yapılmamaktadır. 2005 YILINDAN ÖNCEKİ RAPORLAR GEÇERSİZ olduğundan 182 den randevu alıp yeniden SKR alınması gerekmektedir.
2005 yılından önceki raporlar geçersiz diyor , hangi hakla.

Şişli Etfalin gönderdiği mesajı aynı şekilde CİMER üzerinden Sağlık Bakanlığına ilettim. Bakalım ne diyecekler.

Bu gün hasekiye gidip müracaat ettim, rapor fotokopisi ve kimlik fotokopisini verdim, Bir hafta sonra ulusal engelli veri bankasına kayıt olur dediler, rapor 2007 tarihli, bu az önce baktım e nabızda görünüyor rapor.

Bu gün hasekiye gidip müracaat ettim, rapor fotokopisi ve kimlik fotokopisini verdim, Bir hafta sonra ulusal engelli veri bankasına kayıt olur dediler, rapor 2007 tarihli, bu az önce baktım e nabızda görünüyor rapor.
hastane kayıtlarında raporunuz varmıydı.

Bilgileri e nabıza aktarılan arkadaşlar resmini çekip sayfaya atarsınız hem cimere örneklerini atarız hemde hastanedeki yetkililere gösteririz

Ben hastaneden raporumu 03/04/2018 yılında teyit ettirdim ama tutturdular eklemiyoruz diye cimere de yazdım olmasa il sağlığa gidicem ama sisteme bilgileri aldatılanlar lütfen görüntü ekranı atın

Bilgileri e nabıza aktarılan arkadaşlar resmini çekip sayfaya atarsınız hem cimere örneklerini atarız hemde hastanedeki yetkililere gösteririz
Valla kimse vermiyor nedense ben yakın bir arkadaştan istedim cepten yazdım hatta yine vermedi anlamıyorum bu insanları artık.Engelliden engelliye fayda yok ki!kaldıki başkalarından olsun.

Raporum 2001 tarihli ve üzerinde TC yazmıyor ama rapor numarası ve diğer bilgiler gayet net. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı' nın vermiş olduğu Engelli Kimlik Kartımda TC numaram yazıyor, Engel oranım ve sürekliliği de yazıyor. o zaman bu kurum bu karta istinaden kaydımı gerçekleştirsin. Bu bakanlık kartının verilme sebebide zaten bu amaçla değilmiydi. Tekrar tekrar rapor almak zorunda kalamayalım diye vermediler mi bu kartı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kartı olan arkadaşlar bu bakanlığı biraz sıkıştıralım.

Raporum 2001 tarihli ve üzerinde TC yazmıyor ama rapor numarası ve diğer bilgiler gayet net. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı' nın vermiş olduğu Engelli Kimlik Kartımda TC numaram yazıyor, Engel oranım ve sürekliliği de yazıyor. o zaman bu kurum bu karta istinaden kaydımı gerçekleştirsin. Bu bakanlık kartının verilme sebebide zaten bu amaçla değilmiydi. Tekrar tekrar rapor almak zorunda kalamayalım diye vermediler mi bu kartı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kartı olan arkadaşlar bu bakanlığı biraz sıkıştıralım.
Aynen haklısın ben burayada mesaj atacağım.

Alfa arkadaşım e nabız resmini siteye atar mısın?

Tarih Rapor numarası Ağır engellilik durumu Rapor geçerliliği süresi (ay) Kurum il

Atamadım bunlar yazıyor,

Son düzenleme:
alfa

Benim hastane kayitlarimizda varsa yapariz dedi.Hem arsivimizde yok diyor hemde oyle söylüyor arsivde olmayan kayitlarinda nasil olsun anlamadim,bakalim göreceğiz var mi?yok mu?

Anladığım kadarıyla kimse sağlıklı bilgiye sahip değil bu konuda.Benim tek çekincem yeniden heyete girip sonuç için hastahanede bir günüm
gitmişti,şimdi yine aynı süreci yaşatıcaklar. O yukarıdaki mesajlar banada geliyor.Rapor tarihim 2013 Engelli oranım %54 yaşım 69 Raporu
çıkarttığım tarihte 63 yaşındaydım ve zaten emekliydim Amacım sadece ücretsiz İst. kart edinmekti.Şu anda kartımı iptal etseler zaten 65
yaş üstü kartını alamakta sıkıntı yaşarmıyım bilemiyorum.Tam bir bilinmezlik ortamındayız

teknokolik69 65 yaşını doldurmuş isen zaten direk 65 kartınızı alabiliyorsunuz ama şehiirlerarası trenden ücretsizmi indirimlimi yararlanırsınız bilemiyorum engellilere bildiğim kadarı ile ücretsiz

[FONT=Verdana]Merhaba,
[FONT=Verdana]CİMER BAŞVURUM [/FONT][FONT=Verdana]SAĞLIK BAKANLIĞINA SEVK EDİLMİŞ.
[/FONT]
bakalım ne çıkacak.aynı şikayeti geçen ayın 17 sinde 184 sağlık bakanlığınada yapmıştım.onlar henüz dönmedi.

Başvuru Metni10 aylıkken Çocuk felçli geçirdim.Engelliyim. En son 11.12.2000 yılında 11268/e 744 rapor numarası ile haydarpaşa numune hastanesinden aldığım özürlüler için sağlık kurlu ile % 50 oranında sürekli engelli raporum mevcut ve bu rapor 27.06.2001 tarih 09271 sayılı maliye bakanlığı istanbul deftardarlığı istanbul vergiler gelir müdürlüğü yazısıyla maliye bakanlığı merkez sağlık kurulunca da onayladı. Yine Başbakanlık özürlüler idaresi engelli kartı , aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kimlik kartım ile 2 tane daha resmi hastaneden engelli raporum da var.İstanbul Büyük Şehir belediyesi tarafından KM0017191 numaralı engelli ücretsiz taşıma kartıma geçen yıl vizeleme talimatı gelmesine rağmen bu yıl 0555xxxxxx cep telefonuma vizeleme gönderilemedi engelli raporunu temin ettiğiniz hastaneye başvurarak raporunuzu sağlık sistemi genel müdürlüğüne e rapor sitemine kaydedin diye mesaj geldi. 16.07.2019 tarihinde Haydarpaşa numune hastanesine gittim rapor fotokopisini gösterdim. E rapor Sistemine kayıtli değil kaydedemeyiz yeniden salık kurulu raporu alman gerekli dediler. Sürekli engelli raporum var Yeniden sağlık kuruluna girerek yeni rapor çıkarmaya gerek yok diye başhekimliğe itiraz ettim .Başhekimlik raporun aslını görmeden onay veremem dedi . Raporun aslı sizde dedim .arşivden çıkarın dedi..Arşiv bölümü yeterli elemen yok bakamayız dedi israrcı olunca da 2004 den önceki raporlar yok dendi.
hastaneden şikayetciyim .Magduriyetimin giderilmesini bilgilerinize arz ederim[/FONT]
Kayıt ZamanıHareketAçıklama
17/07/2019 12:13:28Başvuru Yapıldı17/07/2019 12:13:28 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
31/07/2019 09:08:30Sevk Edildi31/07/2019 09:08:30 tarihinde CİMER tarafından SAĞLIK BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

[FONT=Verdana]
[/FONT]

@teknokolik69 65 yaşını doldurmuş isen zaten direk 65 kartınızı alabiliyorsunuz ama şehiirlerarası trenden ücretsizmi indirimlimi yararlanırsınız bilemiyorum engellilere bildiğim kadarı ile ücretsiz
Treni kullanirken zaten bu İstanbul kartı Değilde Basbanlik veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan aldigimız kartla gecis yapiyoruz biliyorsunuz muhtemelen.

Treni kullanirken zaten bu İstanbul kartı Değilde Basbanlik veya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan aldigimız kartla gecis yapiyoruz biliyorsunuz muhtemelen.

malesef yeni muracat edip aldım engelli raporumu kaldıki istanbul dışına çıkma imkanım yok böbrek hastalığı irsi bizde annem diyalize girdiği için onu bırakamıyorum
hayatım beylikdüzü bakırköy arası oda 2 ayda bir bakırköy sadi konukta kontrolum oluyor ondan

[FONT=Verdana]aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli kimlik kartımın ile [/FONT]
TCDD pendik istasyonundan online bilet almak için kartın arkasına 2018 yılı 7. ayda bandrol yapıştırıldı . internetten ücretsiz ilk kez geçen ay online bilet ile aldım. suresi31 aralık 2019 sonunda doluyor. orda da bakalım ne olacak. raporum
[FONT=Verdana] e rapor sitemine veya engelli veri merkezinde kaydı yok.[/FONT]

Okmeydanı hastanesi ile sorun yaşayan hiç yok sanırım.

Benim raporum 2015 yılına ait.

E nabızda gözüküyor.

Demek ki kendiliklerinden ulusal engelli veri bankasına kayıt etmişler.

Yine boş boş konuşanlarla doluşmuş burası herkesin raporu zaten e nabızda gözüküyor akbil doldurma yerinede kartınızı koyuyorsunuz vizeleniyor

Yine boş boş konuşanlarla doluşmuş burası herkesin raporu zaten e nabızda gözüküyor akbil doldurma yerinede kartınızı koyuyorsunuz vizeleniyor

Benim raporum yeni olduğu için sana birşey yazamıyorum ama bu mesajına verilecek cevapları dört gözle bekliyorum :)

Üst Alt