Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Zubeyir_kurt47

Ben Van'dan aldım raporumu. Herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Sadece raporunuzu görmem yeterli deyip sisteme kaydetti.

muamma1905

merhaba bizler nasıl ögrenebiliriz mesala e-nabız da var veri bankasında olup olmadığını nasıl anlarız

Raporu aldığınız hastanenin sağlık kurulu bölümüne başvurun. oradan hemen sisteme girip bakabiliyor.

valla şimdi ortapedi bolumune 02.10 tarihli randevu aldım oradaki hoca saglık kurulundada görev alıyor sırf oranımı sormak için aldım hocam kaç alırım diye soracagım eger insan gibi cevap verirse (randevu muayene için. beni bunun içinmi meşgul ediyorsun diye fırca yiyebilirim yani:) verdiği cevaba baglı olarak saglık kuruluna randevu alacagım 2 hastane arasındayım ya haydarpasaya gideceğim ya beykoz araştırmaya bakalım ne olacak

e nabız'da bu yazıyor [FONT=arial]*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.
geçerli oluyormu acaba??[/FONT]

[FONT=arial]e-nabız da bu yazıyor istanbulkart için yeterlimi acaba [/FONT]
[FONT=arial]*Diğer kurumların raporlarınızı doğrulayabilmesi için T.C. Kimlik Numaranızı ve Rapor Numaranızı vermeniz yeterlidir.[/FONT]

Yeterli.. Belbim'e Telefon açıp sormuştum. kontrol için tc ve rapor numarası istediler eski Raporumun kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için... hastane bakmıyor dedim. bu bilgiyi ısrarım üzerine verdiler. normalde şuan herkese sistem 01 kasıma kadar kapalı diyorlar..

Scofield34

e nabıza kayıtlı olman yeterli eski ıslak imzalı raporlar ulusal engelli veritabanı na kaydolunca e nabız da görünür
.
sadece yeni raporlar e-rapor sisteminde görünebilir onlarıda mayıs 2019 dan sonra vermeye başladılar .

Kartal Lütfi Kırdar a gittim 2002 yilinin raporunu sisteme islemediler. Ne yapmak lazim bilemedim. Kartal Lütfi kirdar da sorunu cozebilen var mi?

karadenizliusak

Bende bu hastanede 2001 raporumu işletmedim. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Genelgesini takmıyorlar. bu hastanede enteresan bir direnç var. Sabim'le görüşmüştüm. yapmak zorunda dediler. ancak daha sonra hastaneden gelen mailde İstanbul Sağlık Müdürlüğüyle yapılan görüşme ve değerlendirme sonucu ağır olmayan eski raporların yeniden çıkarılması gerekmektedir. gibi cevap verdiler. bende baktım iş uzayacak extra yeni hastalıklarımın da ortaya çıkması nedeniyle Ümraniye Eğitim Araştırmaya başvurdum. Sağlık Kurulu Görevlileri şaşırdı. nasıl raporunuzu onaylamazlar hayret biz eski raporları onaylıyoruz dediler. raporumu sistemden kontrol edip Raporunuz engelli veri bankasına kayıtlı değil İşiniz görülsün yeni Rapor çıkarmanıza müsaade ediyoruz. dediler.

Merhaba üşenmedim bi 1 0sayfa okudum ama olayı anlamadım ben şimdi raporu aldıgım hastaneye götürüp ordan e-rapor sistemine aktarmalarını mı isteyeceğim ? ya da başka bir yol mu var ?

Kotan

Engelli Raporunuz E-Nabız sisteminde Raporlar bölümünde görünmüyorsa, Hangi Hastaneden aldınız sa Raporunuzun aslını götürüp onaylatabilirsiniz Tabi ki bildiğim kadarıyla eski raporları onaylamakta direnen İstanbulda bir kaç hastaneden biri değilse

Netbey

hocam salı gunu (haydarpasadan validebag binasından randevu aldım saglık raporu için)bakalım ne gösterecek.de raporun konusuna ne yazdırayım mesela ehliyet için demelimiyim ehliyet yok bende

mcaglarr

2 gün önce Ümraniye Eğitim Araştırma'da Dilekçeme Engelli Raporu istiyorum diye yazdırdılar.

Netbey

o zaman ben ehliyet çıkaracagım diyeyim bi daha ehliyet için rapor istemesinler

@mcaglarr
Ehliyet için sağlık kurulu raporu değil SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLEMUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK Kapsamında sürücü olur raporu düzenlenir.
sürücü yönetmeliği

Ufukalp hocam anladığımı aktarayım yanlış anlaşılmasın,ehliyet baska bir dunya oldu saglık raporuyla alınmıyor prosudurler farklı diyorsunuz sanırım değilmi?
o zaman ben saglık raporu istiyorum diyeceğim çıkartacagım ödoğrumu?

Netbey

yani belbimi arayıp kimlik ve rapor no verirsek güncelleme gelecek mi

calinan öyle bir şey yok. tekrar erteleme olmazsa 01.11.2019 tarihinde otomatik olarak Belbim'in sistemi, Raporları Sağlık Bakanlığının sistemi üzerinden kontrol ederek engelli veri Bankasına kaydedilen Rapor Sahiplerinin Ücretsiz kartlarını güncelleyecek.

mcaglarr
Aynen öyle, ehliyet için sadece engelinizin olduğu branşlara sevk ediliyorsunuz ve sadece sürücülük yönünden değerlendiriliyorsunuz, sürücü olur raporunda herhangi bir oran yer almıyor.

Ufukalp

eyvallah abicim çok sagolasın valla çok sitresliyim polio sekeli var sağ el sag ayak elimi hiç kullanamıyorum yinede alamayacagım diye çok korkuyorum.
yuzumde ekzama var gözlerimin birinde kayma var 3 ordan 5 burdan oranı tutturmaya calışcam birsey daha sorayım dostlar girdim bolumlere rapor %40ın altında kalırsam heyete çıkmazsam rapor gecerli olmaz değilmi

karadenizliusak

bende 2005 te ordan aldım ama 14 ünde giidp işleteceğim. bi arkadasım gidip işletti. hatta beni de söylemiş tc ve rapor tarihini vermıştım arkadasıma. hastanedekiler demiş kendisi gelsin. bakalım hayırlısı

Ufukalp
Geçen hafta Şişli Etfal Hastanesine gittim ehliyet değişimi için raporları aldığım yerde birine sormuştum bu konuyu, eski raporunuz iptal olur dedi.Araç almak için aldığım rapor ile sağlık raporun ne ilgisi var onlar farklı işlem olmuyor mu? dedim.Ozaman bi araştırın ben böyle biliyorum dedi.Kime inanacağımı şaşırdım.184 arayıp soracağım.

calinan Arkadaşınızın raporu kaç yılında alındı ?

Son düzenleme:
sgurkan

yakın zamanda ehliyetede basvuracagım bide aynı işi tekrar yapmayayım diyordumda ufuk hocamın anlattıkları mantıklı çunku bende sag el kullanılmıyo sag ayak bilek sonrası refleks yok %40 vermese bile raporu.manuel araba kullanamamki bu halimle o yuzden şöfor degerlendirmesi farklı olmalı gaza bile basama

sgurkan 184'de cevap veremiyor aynı şeyi ben yaşadım ama yine de eski raporu mu kullanıcam çünkü eski raporun kullanım amacında açıkca eğitim ve engelli kimlik kartı amacı ile alındıgı yazıyor. araç için aldıgım raporda da tertibatlı araç kullanır sağlık müdürlüğünün görmesi uygundur yazıyo tamamen bagımsız gibi duruyo dediğim gibi ben önceki raporu mu kullanmaya devam edicem

sgurkan
Benim mcaglarr isimli arkadaşa verdiğim cevapta söz konusu olan ÖTV muafiyeti için engelli sağlık kurulu raporu değil, sadece sürücü olur raporu.
Sürücü olur raporu bir engelli sağlık kurulu raporu değildir, üzerinde oran yoktur, mevcut engelli sağlık kurulu raporunu etkilemez.
Ama ÖTV muafiyeti için engelli sağlık kurulu formatında bir rapor alınırsa bu mevcut raporu hükümsüz kılar.

mcaglarr
Haa bende bunu diyecektim ozaman tekrar rapor cikarmak lazim ozaman eski rapor iptal olmus oluyor oda risk baya.Ötv li arac almadiktan sonra bir anlami var mi?

Üst Alt