Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Mehmetyilmaz

Mehmet Bey,Ben kendi yaptığım yolu daha önceki yazışmalarımda yazmıştım ama siz görmemişssiniz sanırım.Benim hastane de yapmıyordu ve Trabzon Numune Hastanesiydi.Ben önce 184 aradım ordan bana 15 gün içinde cevap geldi ama ben bu arada sürekli aradım 15 gün içinde sürekli taciz ettim konuyu sormak için ve bana dönüş yaptılar sağlık kurulu uzman başhekim gitmemi ve ordanda yapamazsanız da sağlık kurulu başakasını doktora gidin dediler doktor ismi verdiler.Bunu halletmek için oraya gittim ama ben gitmeden önce konuyla ilgili bir dilekçe yazmıştım direk o evrağı verdim hem konuyu tekrar tekrar anlatmak durumunda kalmadım.Baktı okudu raporun aslı yanında mı? dedi evet dedim, gösterdim hemen onayladı sağolsun çok iyi karşıladı beni çok anlayışlı çok iyi bir doktordu.Hastanede halledemeseydim İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe yazacaktım.Tsd Başkanı öyle demişti.

sgurkan tamam şimdi jeton düştü bende :) daha önceki yazdıklarınızı okudum ben ama aklıma gelmedi işte ,şimdi siz yazınca hatırladım. bende 184 ü aradım kayıt açtılar eğer fazla uğraştyırmazlarsa tekrar giderim ama sanki yazdıklarınızdan biraz uğraşılıyor gibi anladım ,artık ben uğraşmak istemiyorum 20 yıldır aynı şeyleri yaşamak,aynı kuralları kanunları birilerine anlatmak yada kabul ettirmekten artık bıktım yaşı genç olanlar bu işlerin başında olanlar uğraşsın artık .bilgileriniz ve aktardıklarınız için çok teşekkürler.

sgurkan

Ama senin rapor aslı var elinde aslı olan çok az vardır bizde oda yok ve Trabzon şişli değil ve su bastı telef oldu demiyorlar ve sen bayan olduğun için ısrar sonucu kavga çıkma ihtimali yok 😂

mcaglarr
Benimkini de yapmiyorlardi arsivimizde yok dediler yapmak istemediler ama bende cok uğrastim oraya gidince çözebildim ancak.

Mehmetyilmaz
Çok haklısınız gerçekten toplu taşıma kullanmiyorsaniz hiç ugraşmayin ozaman kafaniz rahat olsun.

e imzalı rapor bilgisi

Sa cümleten birşey sormak isterim bu konu ile raporu aldığım hastaneye gittim edevlette erişkinler için engelli raporu sorgulamada kayıt bulunamamıştır yaziyor hastaneye gidip sağlık kurulu ile görüştüm bana bir çıktı verdi ulusal engelliler veri bankası 2 nüsha imiş biri onlarda kaldı diğerini biz gondericez dedi e-devlet hesabımda görünürmü olacak bilgisi olan lütfen bilgi verebilir mi bu arada ben kartımı okuttum 1yil aktivasyon yapıldı hastane acaba sağlık bakanlığına mi gonderecekte edevlette raporumu sorgulayacagim

Hocam kartın otomatik aktivasyon oluyorsa bu iş tamamdır

mcaglarr
Kesinlikle,ben daha okutmadım ay sonunda okutacağım inşAllah bir sıkıntı çıkmaz.

saglık kuruluna gittim sadece engelli raporu verilir yazıyor hardarpaşa numune validebağ ek hizmet binasında.ortapedi yok bütün bölümlere girdim yarın sadece ortapedi için haydarpaşaya gideceğim.
rapordaki saçmalık şu; servisler yanyana olmalı sıradan baslarsın butun servisleri dolaşmalısın.biz saglıklıyız rabbime sukur kimi anyada kimi konyada boyle sacmalıkmı olur gücü yetmeyen hastalara resmen eziyet.
cildiyeden %5 aldım yuzumdeki egzama sebebiyle
fizik tedaviye kuyruk sokumumdaki hastalıktan bahsettimo polio sekeli için ortapediye git sonra bana gel dedi.fizik tedaviciyi anlıyorumda iki servis arası 2 vesait:)
şimdi dostlar size değişik birsey soracagım hep dusuk ihtimali degerlendirdik peki %60 çıksa raporum vergi dairesi otomatik birsekilde vergi indirimimi yukseltecekmi?

@mcaglarr İşte dedimya geçen gün ehliyet değişimi hastaneye gittim ordan oraya ordan oraya beni dolaştırdılar he benim engelim çok sıkıntılı değil koşturdum da engeli ağır olanlar ne yapacak bu durumda ne kadar düşüncesizce bir davranış,neyse bir haftayı geçti ancak halledebildim.Birde doktorlar him muayen etmiyor neyin var deyip sen söylüyorsun oda hemen filme gönderiyor.Hiç muayene falan yok ilgilenmiyorlar bile çıkan sonuçlara göre rapor veriyorlar.
yolsuzluklar çok oluyor diyorlarya bu şekilde çıkan sonuçlara göre yolsuzluk olması mümkün değil oarda adamı olan yaptırır ancak yolsuzluğu,sonra da sıkıntısını haketmeyenler çekiyor.

akadaslar rapor iyicene yalan hikayesine döndü.bugun ortapediste gittim adam sordu norolojiye gittinmi? dedim bakmadı direk havala etti basladı polio sekelinin benimle ne alakası var niye bakmadı,sonra fizyoterapi kaç verdi dedi oda siz verdikten sonra verecekmiş dedim başladı onada giydirmeye.neyse ac kolunu ,koluma baktı rahat bırak diyor bırakıyorum demekki bende fizik tedaviden fobi kalmış canım yanacak sanıyor vucut rahat olmuyor.bide ben yedim çırcayı derken arada fizik tedavi olmuyorum diyede fırca attı sen saglamsın işte birsey yok falan o sıra hocam sadece elim değil ayagımdada var dedim kısa ve bilek sonrası refleks yok dedim çıkart ayakkabıyı dedi çıkardım gösterirken demezmi bılerekmi yapıyon . haydaa.adama catsam gıcıklığına dusuk verecek alttan alıyom yok oyle birsey hocam diyorum.soylenmeye devam ediyor yat dedi bana yalandan baktı ayagıma eski raporunu göster dedi yanımda değil hemen isterim dedim iyi raporun gelene kadar git emg cektir dedi gittim emg cektireyim diye 31.ekime gun verdiler bide buyur brdan yak oldu olay. çok merak ediyorum nasıl sonuçlanacak anasını sattığımın olayı..

velhasıl haydarpaşa numuneye yaklaşmayın ortapedist doktor aşırı yargılı davranıyor tavsiye etmem..
bu arada merakınızı gidermek adına eski videolarıma baktım şimdi atıyorum linki buraya doğal halimle bi görun ve nasıl bir muamele muarız kaldığımla mukayese edin.
video 20.10.2017 tarihli yegenimle kucuk bir oyun oynarken
https://photos.app.goo.gl/AexjzjB3tSgSZ2129

Arkadaşlar bende raporumu ulusal engelli veri bankasına kaydettirdim hastaneden ancak e raporda değilde e nabızda gözüküyor vizeleme için iettye gittiğimde kabul görecekmi uzatacaklarmı eraporda gözükmüyor diye sorun yaşarmıyım

mcaglarr iptal et girişini eğer oluyosa o rapordan hayır gelmez o adamdan oran gelmez

Heyetede girmemişin zaten iptal et başka yere başvur

Arkadaşlar bende raporumu ulusal engelli veri bankasına kaydettirdim hastaneden ancak e raporda değilde e nabızda gözüküyor Yeterlimidir yardim arkadaşlar

Evet yeterlidir 1 hafta önce yaptırdım rapor e-nabız'da görünüyorsa sorun çıkmıyor. hastane tarafından güncel olduğuna dair bir kağıt alıyorsunuz Herhangi bir İstanbul Kart alınan yerde kartınızı vizeletiyorsunuz. benim fotoğrafta sıkıntı vardı ben yenilettim 10 TL işlem ücreti alıyorlar.

Pluvia

versin puan bakalım ne verecek fizikte görmedi görsunler toplam puan kötu olursa heyete teslim etmeyeceğim evrakları otomatik iptal olur heralde o zaman değilmi

Tsk ederim ancak ben kagit almadim sadece işlediler ve konyaya gittim hastaneye gormeleri kafi degilmidir

zaten kağıdı ne olur ne olmaz diye verdiler bana isterlerse gösterirsin dediler istemediler :)

ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

@umetinn
Benimki de e-nabızda görünüyor ama güncelleme işlemini yapamadım süresi gelmeden yaptığım için mi acaba yoksa belbim e mi gitmemiz gerekiyor tekrardan.Hastane kayıt yaptıktan sonra Gayrettepe belbim e gitmiştim bana tekrar buraya gelemenize gerek yok akbil dolummatikten yapabilirsiniz demişti ama şuan yapılmıyor.

@mclaren
Bana da herhangi bir evrak vermediler istedim ama gerek yok dediler sisteme kayıt ettik zaten öyle bir evrak vermiyoruz dediler.

Son düzenleme:
sgurkan çok saçma karşılıklı guven ilişkisine dayalı iş,,ama en azından benim gibi yeni rapor çıkartmak zorunda kalmıyorsunuz şanslı görun kendinizi:)

sgurkan merhaba, önümüzdeki haftasonu istanbula gelicem istanbul kartım var ancak bana 31.07.2020 tarihinde son kullanım hakkınız bulunmaktadır diye bir mesaj geldi. e nabızda raporum görünüyor fakat e devlette yok 2018 de almıştım çünkü raporu nasıl bi yol izlemem lazım acaba ? teşekkürler

Kotan sizin raporunuz zaten güncel bir şey yapmanıza gerek yok sgurkan dolummatikten yapmayın bu gişeler var bahçelievler metro durağının içinde var onlar hallediyor.

işyerimde bir arkadasımı aradılar raporunuz edevlette kayıtlı degıl dıye gıttı hasteneye 2015 almıs raporu bu arada evraklar e ımzalı olacak onedenle yenıletmesı gerekıyor sekılınde bılgı vermısler.

bende 3 ocak 2018 de aldım son ve sureklı raporumu %91 oranım edevlette gorunmuyor bu ulusal bankaya falan kayıt etırmek zorunlumu.saglık kurulu mu yukluyor sısteme anlamadım.184 hastaneye gıdın e ımzalı olarak cıktı versınlen dıyor.
araba alacaz bırde patlamasın elımızde :)

Arkadaşlar Özet yaparak anlatmak istiyorum.

E-nabızda görünmeyen ve geçmişte aldığınız raporları hastane kayıtlarında bulamıyor ise yeniletiyor. İstanbulda duyduğum kadarıyla 1-2 hastane güçlük çıkartıyor. ben raporumu 2016 yılında aldım %48 oran ve e-nabızda görünüyordu aldığım hastanenin (İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Sağlık kuruluna randevu almadan gittim. Akbil vizeleme için rapor bankası fln dedim anladılar zaten aldı raporumun orjinalini birde kimliğimi aldı beyfendi sizinki zaten güncel dedi akbil dolum merkezi (dolummatik değil) gidin işlemlerinizi yaparlar dedi bende dedim herhangi bir evrak vermiyor musunuz ? yok dedi ama sonra bir kağıt çıkardı (yanımda değiller olsa fotosunu çekip atacaktım) isterlerse bunu gösterirsiniz dediler. Sonra Bahçelievler metro durağının içinde merkez var oraya gittim ben raporumu sisteme yüklettim dedim eski akbilimi aldılar kart yıprandığı için isterseniz değiştirelim dedi 10 TL ücreti var dedi tamam dedim değiştirdim artık bir şey yapmanıza gerek kalmadı dedi hayırlı olsun dedi.

Sonuç; alım tarihi çok eski olan süreli veya süresiz raporlarda sorun çıkıyor. o da belli başlı hastanelerin düzenli evrak tutmamalarından dolayı ama 2016 ve üzeri bir tarihte alınan e-nabız sisteminde görünen raporlarda bir sorun çıkmıyor

[FONT=sans-serif]@umetinn[/FONT][FONT=sans-serif] hastaneye gittiğimizde sağlık kuruluna ulusal engelli veri tabanına kayıt etmek ıstıyoruz dememız yeterlı o halde?[/FONT]

Üst Alt