Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de Duru Ortopedi & Protez firmasını tavsiye ederim

reklam mı!!! Bana da biraz kıskançlık kokusu geliyor:) Dilediğimiz kadar teşekkür etmeye ömrümüz yetmez.İlk gittiğim yer Duru Ortopedi değildi.Aradaki dağı kendi gözlerimle gördüm.Sorun hep bendeymiş gibi konuşuldu,davranıldı,yıllarım harcandı.Ben Duru Ortopedi soketimi yaptıktan sonra yürüyebildim.Ondan önce C-Leg protezimi elimde taşıyordum.O yüzden bizleri anlayamamanı anlıyorum.Yine de içimizden geldiğince teşekkür etmemiz seni rahatsız etmesin.Eminim başkaları da vardır ama ben,bana hasta vs gibi değil de insan gibi davranan-öyle gören vs rastlamadım.O yüzden ben de Duru Ortopediye teşekkür etmeye doyamayanlardan olarak reklamını ihtiyaç duyarsa onlar kendileri yapar diyorum...

İnanamadım okuduklarıma.Şimdi okuyorum.Ben Almanya'ya gittim Otto Bock C-Leg dışında soket parası da almış Türkiye'deki Otto Bock'tan.Size bunları yazan kişi gitsin de görsün.Yaptıkları soket resmen baca borusu gibiydi.Güdüğün altı ile üstü aynıydı.Topuk ayarı bile yapmadılar.Bisiklet testinde protez bacağımda durmuyordu.O soketi görmesini ve şuanda sizin -Tamer Beyin yaptığı soketi görmesini çok isterdim.Yürüyüşümü de.Ah ahhh arkadaş senin yazdığın doğrultuda davranan cebini doldurmaya çalıştığı için lastik kanedyen satan ve çok iyi firma denilen mezhabalar da var katılıyorum sana.Fakat Duru Ortopedi için bunu söyleyemez kimse.2008'de bir firma yardımcı olacam diye çağırdı.İnandım zaten birine genelde çaresizlikten inanıyoruz.Gittim.C-Leg diye protezim bana 200euro fiyat verdiler soket için.

O zaman için söylüyorum devlet hast.yapılan soketin aynısı yapılmasına rağmen.Çok özür dilerim Tamer Bey söylemiyecektim ama bu yanlış ithamlara göz yumamam.Tamer Bey ile 2kez otobüste protezimden ötürü ağlarken karşılaşmışız.İlkinde inanmamıştım.2.de niye gelmediniz'' demişti.Gittim,randevu verildi.Sonra patronunun kendince sebeplerinden iptal edildi.Bende senin gibi Tamer Bey'e patladım hem de O'nun bir suçu olmadığını bildiğim halde.Yine de bana kırılmamıştı ve yaklaşık 1yıl sonraydı sanırım beni aradı.Kendi yerini açtığını istersem gelebileceğimi söyledi ve randevu verdi.Tüm bunların başında 1aylık FTR ted.6aylık maaşıma karşılık geldiği için sokakta kalmadan önce başbakanımıza bile gittim.Protezimin ömrü bitmiş,FTR doktoru 6 aylık bir tedavi daha vermişti.Çünkü bacağım kırılmıştı 2007 Nisan'da soketin çıktığını anlamamıştım.Ve üstüne üstlük bir evim bile yoktu.TBMM gittim,tüm parti başkanlarına veya yerinde olmayanlara not bıraktım.

Lokman Bey'e yönlendirdiler seni daha iyi anlar dedikleri için O'nunla da yüzyüze görüştüm.Özel İdare'ye,Valiye,Belediye ve kurumlarına,Cumhurbaşkanımıza meil attım.Ne protezim oldu ne Ftr ted.yaptırabildim.5hafta sokakta otobüslerde kaldıktan sonra kalacağım yeri polisler ayarladı,soketimi Tamer Bey yaptı hem de acıtmıyor,maalesef bu yılda Ftr ted.6 aylık devlet oralı olmadı.2007'de akülü sandalye için başvurdum.Tamer Bey'in asistanı benim adıma koşturdu valiliğe.Çünkü benim mücadele edcek gücüm kalmamıştı.Maalesef 2009'du sanırım SGK'ya geçildiği için ödemeler durduruldu.Nisan dedi Sgk,valilik.Biz şimdi 2011'deyiz.Halen suskun devletin kurumları.Ve benim artık çok kasım kalmadı.Bol olsa da soketim halen giyebileceğim kadar iyi.Yenisi için parça parça ödeme yapıyorum.Çalışmamız başlayalı epey oldu ama ben randevularımı kaçırıyorum.Tamer Bey'e hiç söylemedim ama utanıyorum.

Hiç kasım kalmadığı için,işini zorlaştırdığım için...Maalesef birkaç yere yine başvurdum bir umut diye beklerken 1yıl geçmiş bile:( .Ben ilk C-Leg kullanıcısıyım Türkiye'de müthiş estetik bir protez benim için.Ekürileri çıkmış,onlarda güzel fakat maliyeti bize hemen hemen aynı.Nike vs gibi firmalarımız yok bizim,bizi hayata bağlayacak C-Leg,Biyonik el -kol ve spor temelinde yeni bir yaşam hediye etsin.Kendi adıma ben birçok alanda çabaladım.Ve Tamer Bey ve eşi gibi çok az özel insana rastladım.Ölümün kıyısına sürüklenirken bana bir Nike gibi olamadılar ama kendi imkanlarını zorlayarak o kıyıdan her defasında uzaklaştırdılar.Engelli olmama neden olan güçlü,güvenilir bilinen otobüs firması dalga geçer gibi yalanlar uydurup,bilerek sağlığımla oynarken ve hatta başkalarının yaptığı güzel davranışları kendilerine maal ederken -ömrü biten protezimin yerine yenisi aldıklarını söylemeleri gibi örneğin ki gerçek şu: Otto Bock 3.yılımda bakıma aldığı C-Leg'in yerine 15günlük verdiği bakım protezi C-Leg'i Almanya'nın kendi prozimin ömrünün bitmesini rapor etmesi üzerine İstanbul Otto Bock geri istemişti.Doktorların kullanmazsan kemik erimesinden kesmek zorunda kalırız demesi üzerine ve bunu otobüs firmasına bildirdiğimde 'ya bacağından-hayatından ya da davadan vazgeçicek demesi üzerine Otto Bock'a Bakım C-Leg protezi veremiyeceğimi söyledim.Bana geri almak için baskı yapmadılar.Çünkü sağlığım onlar için önemliydi.

Tamer Bey'in hatrıysa sağlığımdan da büyüktü.Ki Tamer Bey beni tanımıyordu bile kötü söylemler dışında.O acı çektiğimi görmüş ve elinden gelenin fazlası için çabalamıştı.O'na minnettarım!Çünkü 33bin euroluk protez bile kötü bir soketle demirden farksız...Kemik kassız,kas kemiksiz olmaz.Bu yıl ölsem gam yemem.Çünkü benim olmasa bile İstanbul Otto Bock firmasını istemeden madur etmeye zorlasa da yeni otobüs almak için otobüs firması Tamer Bey sayesinde 2003'den bu yana ilk kez yürüdüm!!!Allah sizden ve eşinizden razı olsun.Herkes bu dünya da engelli olduktan sonra yerim yokmuş gibi davransa da sizler ve sizin gibi bazı özel insanlar yaşamanın benim için neredeyse imkansızlaştığı dönemlerde bilmeden Hızır Aleyselamım gibi oldunuz.İyi ki varsınız.Bizler için yazışmalar yapan bir firmayla tanışmadım sizin dışınızda.Belki abartıyormuşum gibi gelebilir siz dahil herkese ama insanlığına sarılan nadir kişilerdensiniz.Bizi gerçekten önemsediğinizi ben gördüm!Tek korkum sizi kendi ümitsizliğimize,kızgınlıklarımıza,hayalkırıklıklarımıza sürüklemek.Hani ilk aşkı tarafından aldatılınca ''bir daha hiç bir kıza veya erkeğe iyi davranmıyacağım'' diyen pes edenlere dönüştürmez, şevkinizi hiç kırmayız.

Bizim verdiğimiz para sizin ailenizle geçirecekken geç saate kadar bize uzuv yapmak için harcadığınız zamanın bedeli olamazmış gibi geliyor.Yine de çok pahalı olmayın siz:))). Bizlerin size ihtiyacı var.Asla pes etmeyin ne olur.Siz elinizdeki malzemelerle en iyisini,bizi en çok mutlu edeni yapmaya çalışıyorsunuz,bu görülebilir düzeyde olduğu için size geliyoruz.....

Uykum geldiği için son paragrafı okudum ve ayakta alkışlamak istedim.Protez Hastanesi Projesi MÜTHİŞ !

Sayın Saww TBMM 'deki insan haklarına da AİHM' ye de direk başvurabilirsin.Hatta hepimizin imzası olsun dilekçenin altında,Duru Ortopedi gibi güvenilir sağlığımız için uğraşan firmalar ve doktorların imzası -raporlarımız da olsun.Akülü sandalye ile tekerlekli sandalye arasındaki fark gibi C-Leg ile devletin ödediği protez.Ama bu konuda devletin muhatap alacağı kişi maalesef protez ortez yapan firmalar değil Ftr ,ortopedi doktorlarıyla bizleriz.Çünkü bazı ucuz düşünceli firmalar var babadan devralmış örneğin ama aynı kaliteyi sürdürmemiş.Dolayısıyla bu tarz firma ve kişiler devleti epey suistimal ederek güvenini sarsmışlar.

Devlette o kişileri bu haklardan men edip cezalandırmak yerine bizler için yaşam desteği olan protez ortez cihazlarına ve kalitesine sınırlama getirme kolaylığına kaçarak bizleri cezalandırıyor!Bu konuya zenginlerde maalesef çoook uzak.Hepsi eğitime yardım yapıyor.Oysa her vatandaştan ÖTV kesiliyor.Türkiye'de engelli vatandaşlar için çırpınan Ercan Tutal'ı biliyorum.Ha tv 'de para toplanıyor ama kişiye yönelik oluyor.Oysa kimin yazdığına bakmadım Protez-Ortez-Mikro Biyoloji Araştırma ve Geliştirme Hastanesi yapılsa,daha çok zihinsel engelliler anaokulu,ilkö.okulu, eğlence yerleri açılsa.Spor salonlarına engellilerin de kullanabileceği aletler konulmak zorunda bırakılsa,okullarda ingilizce eğitimi gibi sağır ve dilsiz konuşma eğitimi de verilse,otobüs panosuna youtopdaki gibi çizgi karakter şeklinde engel durumlarını gösteren resimler konulsa ama zavallılık gibi değil de karikatürik,abartısız bir mizahla rencidesiz olsa,insanlar bizi gördüğünde düşünceliymiş gibi maske takınarak 'bu halinle neden çıkıyorsun dışarı' demese ya da çocuklar korkmasa,dilenmeden önümüze para fırlatılmasa,rampa adını verdikleri güya bizim için yaptıklarını söyledikleri küçük dağlar yerine gerçekten kimseye muhtaç etmiyecek rampalar yapılsa.....

Yarı uykuluyum ya konudan saptım:( .Sert bir dilin var belli ki canın yanıyor ama inan yanlış kişilere püskürüyorsun.Ankara'da Anadolu Ortopedi var.Lastik kanedyen satacaktı hast.çıktığım gün.Muhatabın onun gibiler.Çünkü bizleri kullanarak devleti sömüren onlar.Bu kesinlikle iftira değil.Askeriyenin en büyük destekçisi devlet değil ki,kim biliyor musun?Türk halkının cömert yürekli olan vatandaşları.Ve Paşaları,subayları - orada yatan gazi ve hastaların çok düşük maliyetlerle yaptıkları uğraşılara düzenledikleri kermeslerde 1milyar gibi yüksek değer vererek emeklerine sonra da satın alan cömert rütbeliler.Bunları bizzat tecrübe ettim.Bizlerin gazilerden çok farkı var!Bizlerin çoğu sorumsuz şoför veya başka tür sorumsuzların kurbanıyız.Ha eğer terörden kaynaklıysa durumun benim gözümde de bir gaziden farksız olmalısın.Bu demek değil ki biz C-Leg veya o ayarda iyi,sağlam, vs gibi protez ve ortezleri hak etmiyoruz.Tabi ki insan olarak ve ihtiyaç yönünden farkımız yok gazilerden hatta onlar gururlu bir vazife yaparken bu acıyla karşılaştıkları için şanslı geliyorlar bana.Biz ne uğruna hız yapan,sarhoş araba kullanan veya sigorta parasıyla filosuna yeni otobüsler katmak isteyen bir firma gibi anlamsız yere böyle yaşamak zorunda bırakıldık.Kimseye muhtaç olmamak mümkün ama maalesef devletimiz için de çok değerli değilmişiz gibi görünüyor.O yüzden devletimizi soyarak bu hale getiren kişilere çok kızgınım.

Tekerlekli sandalye değil de akülü sandalye bağışı yapmalarının zamanı,bizlere de kol-el-bacak-ayak-göz (yapay tabi:)) bağışı yapılsın,kampanya düzenlensin:))) Güçlü firmalar yaş,cinsiyet,öz geçmiş ayırt etmeksizin binlercemize sponsor olsun,bizden sporcular,vs çıkartsınlar.Youtup'da engellilerin iyi bir destekle neler yapabileceğini izlesinler.Eğer Türkiye'de Otto Bock olmasaydı olan bir ülkede yaptırabilirdin daha düşüğe BELKİ! fakat otel masrafın arayı kapatırdı:)Gerçekten öyle bir arkadaşın varsa sıfır ve garanti şartlarına uygun olarak satın alalım bir kaç tane.Ciddiyim.Soket,silikon ve ayak da içinde olarak.Son olarak şu yazında da haklısın çünkü Halit Hoca benim yüzüme karşı söylemişti ben C-Leg Kullanabiliyorum dediğim de; ''Ben de ferrari kullanmak istiyorum ama Türkiye'nin yolları hem uygun değil hem de o kadar param yok'' demişti.Ben de ''ama o lüx ,ihtiyaç değil ki'' deyince ''senin ki de bana göre lüx ,devletin verdiği de aynı işi görüyor'' dedi.Oysa ben yürümüyor genelde düşüyordum onunla-1ay kullanamadım zaten ondan sonra C-Leg aldım.Ve devletin verdiği -yine de şükür ama kullanamadıktan sonra ne anlamı var - sandalye bacağı gibi güven vermeyen incelikteydi.Dizin arkasına hep parmağımı sıkıştırıyordum.Asansörün kapısına sıkışmakla aynı acıyı veriyordu,kontrolsüz bir hızda kırılıyordu çünkü.Ev ,araba parası ,keşke ikisinden birini alsaydın ,ben olsam öyle yapardım diyen cahiller oldu.Bir bacak aldığımı düşününce ucuz bile gelmişti bana.Şimdi alamıyorum ama sandalye bacağını da takamam,yeniden kaybediyormuşum gibi geliyor düşünsem bile.

Komik olan ne biliyor musun!?! Kendini satsam bile bir bacak veya kol,göz etmiyor kimse ama almak istediğimiz yapay organlarımız pahalı geliyor ihtiyacı olmayana...!Şimdilik iyi geceler,umarım Tamer Bey-eşi gibi kişileri gücendirdiğin gibi ben de seni gücendirmemişimdir.Yapmışsam hoş gör istemiyerek olmuştur.Hepimiz aşağı yukarı aynı olumsuzlukları-acıyı yaşıyoruz,onlarsa tek şahidimiz diğerleri gözlerini,kulaklarını bize yumarken...!

hepsi birbirinden güzel ;sözün bittiği an dedikler bu işte ...ellerinize emeğinize ve yüreğinize sağlık DURU BİR HAYAT

kısalık gıderıcı bot varmı burda ben goremedım .bıde bunu gss karşılarmı ?

facebok ne ya?
Benim facebokum yok adam gibi bizimde izleyip yorum yapabileceğimiz videon yokmu?
Youtube un yokmu?

İlla şifreli kanaldanmı izliycez.:)
PeS işte yurdum insanının sansür zihniyeti...

--------------------------
Dirsek altına nakil yapıyorlar.:)
komple kol a böyle videon varmı?
Biyonik kol Protez kol - YouTube

--------------------------------------------

Adamlar t. sandalyeli yi bile yürüttüler.
BİYONİK BACAKLAR SAYESİNDE YÜRÜDÜ - YouTube
Yürümek bi haktır. Duble yol yapımına para varsa bunada vardır demektir.
Davacıdır tüm engelliler. İnsan Hakları Mahkemesi savcıları görev başına:mad:

------------------------------------------------
Nakil yapanlar katildir.
Biyonik Kol Hayatı Kolaylaştırıyor - YouTube

------------------------------
Ha birde Türkiyede gazi olmayan veya genç olmayan aktif protez kullanamaz diye bi kanun varmış.
Bu 70-80 lik teyze helix-cleg takımını kullanıyor.
swing leg (C-leg)and Helix - YouTube

Madem öyle Türkiyede yaşlılık kriteri var. Emeklilik neden 65 yaş oldu?
Öyle ya 40 yaşında insanlar aktifliğini kaybediyorsa demekki 65 yaş emeklilikte olmaz...
Bi pesss daha:)

saww

sen ne ayaksın kardeşim herkese muhalefet yapıon adın sanın belli değil belli maçan yemio adını felan yazmayı

sen tamer beyi tanıon mu da sallıosun aslında seni neden muhatap alıyozki sen bi psikologa git senin için gerçekten hayırlı olacak

Duru Ortopedi & Protez
abi öncelikle hayırlı uğurlu olsun allah utandırmasın simaydan ayrıldığından beri görüşemedik ama allah nasip ederse 2013 de protezimi tekrar sana yaptıracağım :)

Geçmiş olsun arkadaşlar Tamer beyi bende tanıyorum iyi bir arkadaş işinde başarılı buradan kendisine ve ailesinee slmlar. benim için buradaki engelli arkadaşlar da çok önemlidir. bede bir konuyu baylaşmak için yazıyorum
Ben bir medikalciyle danıştım bir kere görüştük hastanede bir kerede hastanede uzaktan selamlaştık.
İki medikalci konuşuyor kendi aralarında telefonun sesi araba içine verdi hoparlöre bende duyuyorum sesi tabiî ki bu dinleme olayına karşıyım yanımdaki medikalci bir yalanla konuşmaya başladı, ben istanbula gidiyorum yoldayım dedi daha sonra benden sözü açtı
[h=1][SIZE=2][FONT=arial]Medikalcinin söylediği laf hala beynimi kemiriyor. Sözde verdim söylemiyecem diye üç gündür moralim sıfır adam la bir kere kısa görüştük benim için bu adam Üçkağıtçı dedi. [/FONT][/SIZE][/h]ne yapabileceğimi bilemiyorum ailem de bu olaya tepkisi büyük zor durdurdum yakınlarım adresini istiyorlar vermedim olay bu arkadaşlar ne yapabilirim aklıma çok kötü şeyler geliyor.!!

Bende bu siteden Duru Ortopediyi buldum, bir çok firma buldum konuştum ama en içten samimi kendine güvenen Tamer beyi buldum. Sesinde konuşmasında yaptığı işe özgüveni size yansıyor.Ben şehir dışından iki koltuk değneğimle yanımda kimse olmadan gözüm kapalı bilmediğim şehre gittim.Tamer bey o derece bana güven verdi gelip alıcağına emindim. İzmir karşıyaka duru ortopedi de 8 gün misafir oldum çok özenli titizlikle yaptılar. Hem ben protez için çok hevesliydim hemde duru ortopedi ailesi beni ayağa kaldirmak için çok şevkli çaliştilar ve ortaya çok güzel bi protez , protezli hasta ve ilginç manzaralar çikti. 9 ay sonra ayağima protezi takıp elime nescafe verip yürü diyen,canım yandığında tekrar tekrar ölçü alan Özcan abiye.Her şeye güzel yüreğiyle mualif olan Nurettin abiye :) o hep yüzümü güldürüyor.Sorduğum sorularla yapmak istediklerimi duyunca benimle heyecanlanan Burcu ablama ve hem ailesi hem iş ortamı hem yüreği güzel Tamer abimin destekleriyle protezi aldığım gün top sektirdim,bisiklete bindim,takla attim ve spor aletleri kullandım.Tüm bunların videoları benim deniz korudag profilimde veya duru ortopedi sayfasında bulabilirsiniz.Bu arada Tamer abi dün koştumm :) haberini burdan vereyim dedim. videoların linkleri... https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?v...type=3&theater

Merhabalar,

Özellikle Deniz Bey, videolarınızı izledim. Müthiş heyecanlandım ben de :)

Duru Ortopedi ile başladım ve ilk protezim olacak. Çok heyecanlıyım, sabırlı biriyimdir videoları gördükçe sabırsızlanıyorum. O yüzden birkaç şey yazayım da rahatlıyım :)

Sevgili Tamer bey ile tanışalı çok kısa bir süre oluyor. En çok içime sinen tarafı, yaptığı işte başarılı olmak, onun için bir doyum kaynağı ! Başarılarıyla beslenen bir insan başarısız olmamak için elinden geleni yapar. Zor bir hastayım çünkü güdüğümde yoğun bir alan greftli ve çok hızlı alınan kilo ile yağlanma mevcut. Protez öncesi şimdiden sarf ettiği yaklaşım için buradan da bir teşekkür gönderiyorum. Öyle hevesle ilgileniyor ki olumsuz hiçbirşey gelmiyor aklıma.. Takıldıktan sonra yürüyecek, rahatça istediklerimi yapacakmışım gibi planlarım var :)

Gelişmeleri bildirmek üzere sıkıntısız keyifli günler dilerim....

mrb Selma hanım;
öncelikle kendimden yola çıkaraktan o planlarınızın hepsini yapacağınızın garantisini verebilirim :)) çünkü Tamer beyle çalışıyorsunuz .ben dizaltı amputeyim ve buradan Tamer bey i bulup istanbul dan izmir e gittim ve halende gidiyorum ve gitmyada devam edeceğim .aynen siizn dediğiniz gibi güdüğüm benimde prorlemliydi ayrıca dizimde hareket kısıtlığı ,üst bacağımda zayıflık güçsüzlük cilt bozukluğu mevcut.istanbul da görüştüğüm medikallerden harmony kullanamazsın ,protez olmaz diyeni bile vardı hesap edin artık .o kadar çok yapmak istediklerim vardıki ve herşeyi Tamer abinin ustalığı ve el mahiretiyle ve sıcak yaklaşımıyla samimiyetiyle öyle güzel geliştiki..

ve 3 sene oldu Tamer abiyle tanışalı ben tüm yapacaklarımı yaptım ,şuan çalıştığım yerden yazıyorum ve burada protez kullandığımı (taki ben syleyene kadar) bilmiyordu.nazar değmesin çok çok iyiym ve rahatım .
bir dahaki gittiğinizde Tamer bey slmlarımı iletin geriisni o anlatsın ,

Maaşallah diyorum Demet hanım :)

Güzel haberleriniz beni acccayip keyiflendirdi :) :)

Ben de bunları yazmak istiyorum inşallah çok uzak değil aynen burada bu konu altında görüşmek üzeree :)

Sevgiler..

Ben de uzun yıllardır bir protez kullanıcısı olarak, bunca protez yaptırma deneyimlerimden yola çıkarak, bu işte Tamer'in üzerine işini iyi yapan birisine daha rastlamadığımı söylemeden geçemeyeceğim.

mrb sağ ayağımda 6 cm kısalık var ,dört yıldan beri aynı ayakkabıyı kullanıyorum . DURU ortopedide ortopedik bot yaptırsam memnun kalırmıyım şu an çok çaresiz hissediyorum yardımcı olursanız sevinirim

Tamer bey olsun eşi olsun saygılı insanlar hastalarına iyi hizmet veriyorlar Türkiye'de bu iş üzerine yüzlerce hastaya protez yaptılar ve bu işte uzmanlaşmış kadrosu var

Not: Ben protezlerimi istanbul'da yaptırıyorum ama yakın olsam tamer beye giderdim durum zayıf olunca mecburen istanbul'a teslim oldum saygılar..
Yalnız bir sorum olacak elektronik el kulanan arkadaşlara yeni alınmış el açma kapama yaptıklarında şanzıman sesi geliyormu eskiden 6 el yaptırdım mükemmel daha sonra yaptırdıklarım rahatsız edici bunlar arızalanınca tekrar yenisi taktırdım onlarda rahatsız ediçi cıktı

Üst Alt