Sayın Saww TBMM 'deki insan haklarına da AİHM' ye de direk başvurabilirsin.Hatta hepimizin imzası olsun dilekçenin altında,Duru Ortopedi gibi güvenilir sağlığımız için uğraşan firmalar ve doktorların imzası -raporlarımız da olsun.Akülü sandalye ile tekerlekli sandalye arasındaki fark gibi C-Leg ile devletin ödediği protez.Ama bu konuda devletin muhatap alacağı kişi maalesef protez ortez yapan firmalar değil Ftr ,ortopedi doktorlarıyla bizleriz.Çünkü bazı ucuz düşünceli firmalar var babadan devralmış örneğin ama aynı kaliteyi sürdürmemiş.Dolayısıyla bu tarz firma ve kişiler devleti epey suistimal ederek güvenini sarsmışlar.
Devlette o kişileri bu haklardan men edip cezalandırmak yerine bizler için yaşam desteği olan protez ortez cihazlarına ve kalitesine sınırlama getirme kolaylığına kaçarak bizleri cezalandırıyor!Bu konuya zenginlerde maalesef çoook uzak.Hepsi eğitime yardım yapıyor.Oysa her vatandaştan ÖTV kesiliyor.Türkiye'de engelli vatandaşlar için çırpınan Ercan Tutal'ı biliyorum.Ha tv 'de para toplanıyor ama kişiye yönelik oluyor.Oysa kimin yazdığına bakmadım Protez-Ortez-Mikro Biyoloji Araştırma ve Geliştirme Hastanesi yapılsa,daha çok zihinsel engelliler anaokulu,ilkö.okulu, eğlence yerleri açılsa.Spor salonlarına engellilerin de kullanabileceği aletler konulmak zorunda bırakılsa,okullarda ingilizce eğitimi gibi sağır ve dilsiz konuşma eğitimi de verilse,otobüs panosuna youtopdaki gibi çizgi karakter şeklinde engel durumlarını gösteren resimler konulsa ama zavallılık gibi değil de karikatürik,abartısız bir mizahla rencidesiz olsa,insanlar bizi gördüğünde düşünceliymiş gibi maske takınarak 'bu halinle neden çıkıyorsun dışarı' demese ya da çocuklar korkmasa,dilenmeden önümüze para fırlatılmasa,rampa adını verdikleri güya bizim için yaptıklarını söyledikleri küçük dağlar yerine gerçekten kimseye muhtaç etmiyecek rampalar yapılsa.....
Yarı uykuluyum ya konudan saptım
.Sert bir dilin var belli ki canın yanıyor ama inan yanlış kişilere püskürüyorsun.Ankara'da Anadolu Ortopedi var.Lastik kanedyen satacaktı hast.çıktığım gün.Muhatabın onun gibiler.Çünkü bizleri kullanarak devleti sömüren onlar.Bu kesinlikle iftira değil.Askeriyenin en büyük destekçisi devlet değil ki,kim biliyor musun?Türk halkının cömert yürekli olan vatandaşları.Ve Paşaları,subayları - orada yatan gazi ve hastaların çok düşük maliyetlerle yaptıkları uğraşılara düzenledikleri kermeslerde 1milyar gibi yüksek değer vererek emeklerine sonra da satın alan cömert rütbeliler.Bunları bizzat tecrübe ettim.Bizlerin gazilerden çok farkı var!Bizlerin çoğu sorumsuz şoför veya başka tür sorumsuzların kurbanıyız.Ha eğer terörden kaynaklıysa durumun benim gözümde de bir gaziden farksız olmalısın.Bu demek değil ki biz C-Leg veya o ayarda iyi,sağlam, vs gibi protez ve ortezleri hak etmiyoruz.Tabi ki insan olarak ve ihtiyaç yönünden farkımız yok gazilerden hatta onlar gururlu bir vazife yaparken bu acıyla karşılaştıkları için şanslı geliyorlar bana.Biz ne uğruna hız yapan,sarhoş araba kullanan veya sigorta parasıyla filosuna yeni otobüsler katmak isteyen bir firma gibi anlamsız yere böyle yaşamak zorunda bırakıldık.Kimseye muhtaç olmamak mümkün ama maalesef devletimiz için de çok değerli değilmişiz gibi görünüyor.O yüzden devletimizi soyarak bu hale getiren kişilere çok kızgınım.
Tekerlekli sandalye değil de akülü sandalye bağışı yapmalarının zamanı,bizlere de kol-el-bacak-ayak-göz (yapay tabi
) bağışı yapılsın,kampanya düzenlensin
)) Güçlü firmalar yaş,cinsiyet,öz geçmiş ayırt etmeksizin binlercemize sponsor olsun,bizden sporcular,vs çıkartsınlar.Youtup'da engellilerin iyi bir destekle neler yapabileceğini izlesinler.Eğer Türkiye'de Otto Bock olmasaydı olan bir ülkede yaptırabilirdin daha düşüğe BELKİ! fakat otel masrafın arayı kapatırdı
Gerçekten öyle bir arkadaşın varsa sıfır ve garanti şartlarına uygun olarak satın alalım bir kaç tane.Ciddiyim.Soket,silikon ve ayak da içinde olarak.Son olarak şu yazında da haklısın çünkü Halit Hoca benim yüzüme karşı söylemişti ben C-Leg Kullanabiliyorum dediğim de; ''Ben de ferrari kullanmak istiyorum ama Türkiye'nin yolları hem uygun değil hem de o kadar param yok'' demişti.Ben de ''ama o lüx ,ihtiyaç değil ki'' deyince ''senin ki de bana göre lüx ,devletin verdiği de aynı işi görüyor'' dedi.Oysa ben yürümüyor genelde düşüyordum onunla-1ay kullanamadım zaten ondan sonra C-Leg aldım.Ve devletin verdiği -yine de şükür ama kullanamadıktan sonra ne anlamı var - sandalye bacağı gibi güven vermeyen incelikteydi.Dizin arkasına hep parmağımı sıkıştırıyordum.Asansörün kapısına sıkışmakla aynı acıyı veriyordu,kontrolsüz bir hızda kırılıyordu çünkü.Ev ,araba parası ,keşke ikisinden birini alsaydın ,ben olsam öyle yapardım diyen cahiller oldu.Bir bacak aldığımı düşününce ucuz bile gelmişti bana.Şimdi alamıyorum ama sandalye bacağını da takamam,yeniden kaybediyormuşum gibi geliyor düşünsem bile.
Komik olan ne biliyor musun!?! Kendini satsam bile bir bacak veya kol,göz etmiyor kimse ama almak istediğimiz yapay organlarımız pahalı geliyor ihtiyacı olmayana...!Şimdilik iyi geceler,umarım Tamer Bey-eşi gibi kişileri gücendirdiğin gibi ben de seni gücendirmemişimdir.Yapmışsam hoş gör istemiyerek olmuştur.Hepimiz aşağı yukarı aynı olumsuzlukları-acıyı yaşıyoruz,onlarsa tek şahidimiz diğerleri gözlerini,kulaklarını bize yumarken...!