Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

İyi akşamlar arkadaşlar benim raporumun sonucu tam 150. Gün sürdü. 14 .8 2018 ankaraya gitti. 14.01 2019 sonuçlandı ama sonucunu öğrenemedim nasıl öğrenebilirim yardım

İstanbuldan göndermiştim aksaray vergi dairesi

Sinope

02124538332 no'lu telefondan ogrendim ben..

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok şükür bugün emekli olur kağıdını aldım nasipse salı günü emeklilik işlemlerine başlıyorum bekleyen herkese hayırlı haberler gelir inşallah

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba arkadaşlar, benim raporum 09 ekimde Ankaraya varmıştı, 0312.4153597 den öğrendim 24.01 de gönderilmiş oran söylemedi ve bana 5 rakamlı bir sayı yazdırdı buradan takip edebilirsin dedi, bunu nereden takip edeceğiz bilen varımdır, Tşk

@Ufukalp
Burada formlarda emeklilik başvurusu için sgkya ayın son günleri başvurmanın ay kaybettirmediğini okumuştum.
Kıdem tazminatı hakkımı son brüt zamlı maaş üzerinden alabilmek için net hangi günü beklemem lazım 1 şubatı mı ? yoksa 30 31 ocak ayrılsam o bordroya yansımış mı olur?
Yoksa zaten fark yok ocakda çalıştığım için kıdem tazminatımı kaçında ayrılırsam ayrılayım son zamlı brüt ücretlemi ödemek zorundalar?
Bordro bölümüyle pazartesi konuşacağım gerçi ama şimdi işyerinde birileri kafamı karıştırdı o şubata yansır anca 1ay daha çalış kıdem tazminatını düşük alma 9 sene emeğin var dediler.
Sgkya başvurmanında her hangi bir avantajlı günü vs yok dimi o zaman ha 31i ha 1 şubat çıkış alıp ?

samsara77
Beni tamamen yanlış anlamışsınız. 31 Ocak ile 1 Şubat'ın farkı olmaz olur mu? 1 Şubat'ta yapılacak başvuru tam bir ay kaybettirir, maaş 1 Marttan itibaren başlar.
Benim dediğim 29 unda başvurmak ile 31 inde başvurmanın sadece iki günlük yevmiye dışında bir farkı olmayacağı.
Sizin özel durumunuzu bilemem, maaş zammınız hangi tarihten itibaren geçerli bilemem.
O yüzden size özel bir şey söylemem yanlış olur.

samsara77

Merhabalar zamlı maaş ve kıdeminizi zaten 1 ocakta hakettiniz emeklilik başvurusunda ise şöyle anlatayım 31 ocakta tahsis belgesini doldurursanız yani başvurduğunuz maaşınız 1 şubattan itibaren başlar 1 şubatta başvurursanız 1 martta başlar sgk de başvuru sonrası ilk aydan maaş bağlanır hayırlısı olsun

Ufukalp
hunter41565

Bilgilendirme için çok teşekkürler.
1 ocakda zamlı maaş ve kıdem ,prim hak ettim ama bizim şirket zamlı maaşı bazı yıllar şubatta gösterebiliyor.
Yönetim kurulu ocakda toplanıyor zam oranı netleşmiyor şubata kalıyor vs , onun farkı veriliyor tabi martta yatınca ama işte hesap kitap karışıyor.Benimde tazminatım ve haklarım malesef böyle bir döneme denk geldiği için muallakdayım.
Peki diyelim 1 şubatta çıkışımı aldım o gün sgkya gittim.1 günle 1 ayı kaçırdığım için.Mart maaşı nisanda yatacak böyle olunca peki ben şubat maaşını hiç mi alamayacağım ? Yoksa onuda mı toplu 2 aylık nisanda alacağım.Yoksa 1günle 1 ayım mı yanacak .Bunları bitürlü anlayamıyorum konu olarakda yanlış yere yazıyor olabilirim şuan kusura bakmayın.

samsara77
Merhaba bu işleyişte bir kurallar zinciri var özellikle bir mantık ve anlam kurmanızı beklemiyorlar ve sizde kurmayın.
SGK emeklilik işlemlerinde maaş bağlama prosedürü ayın ister ilk günü olsun ister son günü müracaat olsun tahsis talep formu doldurduğunuz ayın bir sonraki ayının ilk günü maaşınız birikmeye başlıyor.
Burada istisna bir durum mudur ? Çok emin değilim ama kamu çalışanları başvuru günü itibariyle maaşları birikmeye başlıyormuş.
Forumda bir arkadaşımız bahsetmişti.
Sizin konunuza dönecek olursak herhangi geçmiş aylara ait (başvuru öncesi) bir birikmiş alamayacaksınız.
Bu nedenle firmanızdan 1-2 gün önce ayrılarak kazanacağınız tazminatınız, vb... hakedişlerinizin avantajı hangi müracatı gerektiriyorsa onu tercih ederek müracaat ediniz derim.

samsara77
Açıklayayım kardeşim.
Özel sektörden emeklilik başvurusu yapan bir çalışanın emekli aylığı takip eden ayın 1. günü itibariyle başlar. Özel sektör için kural bu. Kamu için ise aylık bağlama günü 15 dir.
Siz bir ayın içinde hangi gün başvurursanız başvurun emekli aylığınız bir sonraki ayın 1. günü itibariyle başlar.
O yüzden 31 Ocakta başvurduğunuzda hemen ertesi gün yani 1 Şubat'ta başlayacak olan maaşınız, eğer bir gün sonra 1 Şubat'ta başvurursanız bir ay sonra yani 1 Mart'ta başlayacaktır. Bu yüzden başvuru tarihleri çok önemlidir. 1 Şubat'ta başvuran kişi işten de ayrılmış olacağı için bir ay ne çalıştığı yerden, ne de emekli maaşı olarak geliri olmayacaktır.
Sizin durumunuza gelecek olursak:
Ben olsam bir ay daha çalışır, 27-28 Şubat'ta emeklilik başvurusunu yaparım. Şubat ayının maaşını da zamlı olarak alırım, 1 Mart'tan itibaren de emekli maaşım bağlanmış olur, kaybım olmaz.
1 Şubat'ta başvurursanız hayır Şubat ayı sonradan toplu falan verilmez, maaşınızın başlangıç tarihi 1 Mart olur.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Strabon
Hayır, kamudan emekli olanların maaşı başvurdukları tarih itibariyle başlamaz. Onlarda maaş bağlanma günü ayın 15. günüdür. Kamudan biri de ayın 15 inde başvursa o da öteki ayın 15 ine kadar bir ay kaybeder.

Arkadaslar biraz once ogrendim vergi indirimim gittigi gibi %49 surekli gittigi gibi onaylanmis
Bekleyen tum arkadaslara da hayırlı haber almalarini dilerim

sonuç ile ilgili bilgi vermediler

aynen çok oldu ama bu hafta elime ulaşır sanırsam.Vergi dairesine gittim,Ankara evrağı ihsaniye vergi dairesine gönderiyormuş oradan dağıtıma çıkıyormuş kısmet bakalım.İnşalla süresiz olur.

Bir ümit, acaba diyerek İstanbul Fatih vergi dairesini aradım.... Telefona çıkan yetkiliye Ankara nın 17 ocakta sonucu gönderdiğini ve bi gönderi numarası verdiğini söyledim.

Yetkili henüz onay sonuç yazısının çıkmadığını ama her an sonuç yazısının işyerime gönderebileceğini ve Eviss e düşecebileceğini "eli kulağında" diyerek belirttii....

Hancer 55 hayırlı olsun. Sizin rapor ne zaman gönderilmişti ankaraya

Tesekkur ederim 28 eylul vergi dairesine teslim 23 ekim ankaraya ulasma tarihi 14 ocak sonucun postaya verilmesi 28 ocak vergi dairesine sonucun ulasmai

20 eylül teslim 26 eylül Ankara'ya gönderilme.. 5 Ekim Ankara'ya ulaşma
17 Ocak İstanbul a postalanma...
Bu nasıl iş çözemedim sıralama mantığını anlamadım...
Anlayan varsa beri gelsin...

Son düzenleme:
Iyi akşamlar arkadaşlar İstanbul dan raporum
19.09.2018 Hastaneden rapor bekleniyor
09.11.2018 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
Geçen ay aradığımda 20 Kasım 2018 de Ankaraya varmış Ekim ayında ulaşanlar sonuçlandırılıyormuş. Buay telefonlarına ulaşamadım. Bilgi alabilen var mı?

@hancer55 evraklarını ne zaman gönderdin toplamda ne kadar beklemiş oldun

Teşekkür ederim Hancer55

Kardeşim kendi işlemimin sonucundan bahsedeyim ve bir matematik yap.

- E V İ Ss -
ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ
SORGULAMA SERVİSİ
*

ÇIKIŞ

Dosya No
TC Kimlik No
Ad Soyad
Açıklama

BAŞVURU DURUMUNUZ
25.01.2019
İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi*(*Dereceye girdiniz*)*
19.09.2018
Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

Tumehus

Allah A şükür ler olsun bugün emeklilik başvurusunu yaptım Bekleyen herkes için hakkında hayırlısı olsun.....

hunter41565

merhaba,islemler kac saat surdu ve ne evrak goturdunuz? Bu arada unkapanina mi gittiniz?

SM-G9650 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BoraBalli

Ben kocaeli deyim evrakları işyeri hazırladı sadece vergi indirimi yazısını ekledim ben

Teşekkür ederim ben 11.10.2018 de Vergi dairesine reslim ettim 12.10.2018 de Ankaraya gönderilmiş. 18.01 tarihinde Ankarayı aradığımda 18.10.18 tarihinde evrakların Ankaraya geldiğini ve aktığını belirttiler ayrıca Evraklar önümüzdeki haftalarda işlemi biter dediler ama hala beklemedeyim. 23.10 tarihinde yukarıda başka bir arkadaşın Ankaraya ulaşan evrakları 25 Ocakta Vergi dairesine ulaşmış. Bundan dolayı hesap yapmakta zorlanıyorum.

Üst Alt