Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

istanbul biraz geç gönderiyor benim raporumda istanbuldan gönderildi süreci yukarıda yazdım %46 ile onaylandı

Benim oranım %52 sadece takip amaçlı öğrenmek istedim. Sayfa açılmıyor

Teşekkür ederim sagol bende ama sisteme kayid edilmedi galiba ekran acilmiyor

benimde 16/05/2018 de ankaraya raporum gönderildi her hafta arıyorum hala bir sonuç çıkmadı .. süre uzadıkça insan dahada tedirgin oluyor

merhaba, benim raporum Ankara'ya mayıs ayında gönderildi hala haber yok. Ayrıca EVİS sayfasından sorgulama yaptığımda da hiç bişey göstermiyo. Bu durum normal mi?

Arkadaşlar Merhaba;

Vergi indirimi başvurum 4 ayın sonunda sonuçlanmış eviss kocaeli de bu şekilde görüntüleniyor. Fakat merak ettiğim bir konu var; Maliyeden çıkan raporda 2 yıl süresince ikince derece engelli indiriminden faydalanabilir yazıyor. Ben bu şekilde emekli olabiliyormuyum?.

Adı Soyadı SERKAN ULUS
Çalıştığı İş Yeri HİLAL PETROL
Başvuru Tarihi 05.04.2018
Başvuru Yapılan Birim ULUÇINAR VD
GİB Giden Tarih ve Sayı 08.05.2018-59870
GİB Gelen Tarih ve Sayı
VD. veya İşyerine Gönderiliş Tarihi 23.07.2018-34673
Oran %60
Açıklama İKİ YIL SÜRESİNCE İKİNCİ DERECEDEN ENGELLİ İNDİRİMİNDEN FAYDALANIYOR

Ben 05 Nisan da gönderdim. Dün sonuçlanmış benimde senin gibi internette sorgulama yaptığımda bu güne kadar görünmüyordu. Bu gün sorguladım göründü fakat % 60 sürekli raporum var 2 yıl süreli vergi indiriminden yararlanır yazmış.

SERKAN5454

Şaşırmış bunlar. 2 sene sonra ne diyecekler git tekrar rapor al mı? Hastane demiyecek mi? Sana biz ömür boyu rapor verdik veya kontrol muayenesi.. Demez mi hastane ne kontrolü biz sana 2 senelik rapor vermedik ki ömür boyu rapor verdik... DEMEZLER Merak etmeyin.

Met0234
MS Multipl Skleroz

Küre-i Arz
Bende anlam veremedim. Maliye rapordaki oran ile aynı oranı vermiş ama 2 yıl süreli demiş. Benim anlamadığım ayrıca şu Süreli raporu olanlara da süresiz vergi indirimi veriyorlar.

SERKAN5454 engelli raporunuzun süresi 2 yıl olduğundan öyle denmiştir. 2 yılda bir yenilemeniz gerekecek raporu.

Bende 15 mayıs ta vergid airesi verdim. Umarım benimkide en kısa sürede sonuçlanır. SERKAN5454

ddiken

ben vergi dairesi sevkiyle gittim nisanda raporu aldım vergi dairesine 11 mayısda ulaştı rapor. 16 mayısda vergi dairesi g.i.b yuksek saglık kuruluna gönderdi . kardeşim sonucu ögrendiginde burda paylaşırsan memnun olurum .. çünkü rapor gidiş tarihlerimiz aynı
valla her hafta arıyorum .. sürekli haftaya arayın diyorlar ama bir türlü sonuç alamadım

şaban arslan Aynı durumumuz sizinle. bende hergün bakıyorum ama "Bu TC kimlik numarası kayıtlarımız arasında yoktur" diyo. sizede aynı uyarımı veriyor sistem.
Umarın en kısa sürede sonuçlanır her ikiside. Sonucu mutlaka paylaşırım geldiğinde

ddiken

benim bulundugum ilde internetden takip yapılamıyor ben her hafta ankarayı arıyorum .. hep aynı cevap '' raporunuz kurulda bir hafta sonra tekrar arayın '' diyorlar

Bugün vergi indirimi için %60 raporla müracaat ettim 2 hafta sonra sigortam kesilse sorun olurmu

2 mayıs heyete girdim 1 haziran itibari ile evraklarım ankaraya gitti gözüküyor...bu süreçte hastaneden bana söylenilen ankaradan haber gelene kadar boşluk olmayacak sürekli rapor durumu devam edecek dendi..bakalım 1 haziranda ankara ya giden raporlarım ne zaman gelecek??

Arkadaşlar istanbulda işler yoğunuz diyorlar işler yavaş gidiyor..adamlar dışarıda iş bulamıyorlar,çalışan arkadaşlar devlet güvencesinde işin yoğunluğuna itiraz ediyorlar..
şimdi gelelim raporu ankara ya gönderdiler..yaklaşık 40 gün gibi sürüyor...

sonuçlandıktan sonra istanbula gönderilmesi işleme alınması 40 gün yaklaşık.
işyerinize e tebligat gönderilmesi 30 gün sürüyor.....

4 YILDA 2 KERE RAPOR ALMIŞ TECRÜBELİ BİR MAGDUR OLARAK YAZIYORUM.

Bu arada ayrıca raporunuzun orjinalini geldikten sonra verği dairesine gidip kendiniz alıyorsunuz..

genellikle 2 yıl süreli raporlara ankara verği dairesi süreli onaylıyor.2.ci süreli raporda sürekliye çeviriyorlar...

ancak engelli haklarından yaralanmanız için 2 yıl süreli raporlarınız var ise sürekli yenilemeniz gerekiyor.. verği indirimi ayrı bir şey

ŞİMDİ EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURDUM.
ENGELLİLERE ENGEL OLAN BİR SİSTEM

13.07.2018 emeklilik başvurusu
17.07.2018 vergi dairesine yazı yazılmış(HALA VERĞİ DAİRESİNE EVRAK GİTMEMİŞ)
26..07.2018 başka bir ildeki hizmet birleştirmesi için o ile yazı yazılmış İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2. EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (YAŞLILIK) Gelen Evrak Beklemede
30.07.2018 İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı

BU ARADA BENİMLE AYNI GÜN BAŞVURAN NORMAL EMEKLİ ARKADAŞLARIN EMEKLİLİK İŞLEMLERİ BİTMİŞ..MAAŞ VERİLERİNİN GİRİLMESİ BEKLENİYOR...NE YAZIK HALA KURUMLAR ARASI YAZIŞMALAR DEVAM EDİYOR...

EVET ENTERESAN BİR DURUM SİZE VERĞİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ OLUR YAZISI VERİYORLAR ONDAN SONRA VERĞİ DAİRESİNE SORUYORLAR..BU KADAR MEVZUATA GEREK VARMI..BİR KURUM DİĞER BİR KURUMA GÜVENMİYOR..E TEBLİĞATA RAGMEN....

istanbul40 çok haklısınız aynı durum bendede var başka ilde çalışmışlık var isteğe bağlı bağkur var memur önce bunların yazıları yazılıp birleştirmeleri yapılacak dedi maaş eylül ayı gibi bağlanır dedi.aralık 2017 den bu yana sürekli uğraşdayım

verği dairesi e tebligat gönderiyor...resmi belge...sgk diyor ki ben bu evrakla sana emekli olur yazısını veririm diyor..

Sgk ya emeklilik için dilekçe verdiğinde ben bu e tebilğat işime yaramaz ben verği dairesine soracağım
diyor..

herhalde postayla yolluyor. Istanbulda 1 saatlik yol göztepe sgk ile fatih verği dairesi arası.15 gündür evrak gelmedi diyor verği dairesi...şimdi siz düşünün engelli insanlara engel çıkaran bir sistem...dün cimer e şikayet ettim hem sgk yı hem verği dairesini... Sonuçları göreceğiz...

işler yoğun diyorlar bu mazaret olmaz dışarıda milyonlarca üniversite mezunu işsiz insan var....çoguda asgari ücretle çalışıyorlar..biraz insaf...

kurumlarda 50 yaşını dolduranı emekli edeceksiniz..gençlere iş imkanı saglamak ve iş verimini yükseltmek açısından..haksızsam haksız deyin....

Bİzim elimiz ayağımız tutuyor ihtiyaçlarımızı kendimiz sağlıyabiliyoruz,ancak okadar kötü durumda engelli arkadaşımız varki insanların önlerine böyle bir engel koymaları gerçekten yazık...maddi durumu o kadar kötü arkadaş varki emekli maaşına ihtiyacı olan insanlar var ki diyecek bir şey bulamuyorum.
engelli raporunu ve vergi indirimini almak ve emekli maaşına baglanmak yaklaşık 6 ay gibi sürüyor...

istanbul40..sonuna kadar haklısınız ama birde kimi kime şikayet edeceğiz durumu var,devlet dairesinde çalışanı devlete şikayet edeceğiz..ve bana göre de hiç bir şey olmaz, hatta zam günü geldiğinde senin benim vergilerim sayesinde yüzde 20 lik zamlı maaşını mükemmel bir şekilde cebe indirir!!

Devletin yerinde olsam memurluğu kaldırırım..hepsini 5 yıl sözleşmeli yaparım....bak bakayım ben bu işi yapmam desinler....
yazık değilmi milyonlarca üniversite mezunu işsiz bunlar iş yoğunluğundan şikayet ediyorlar...insanlar bu krizde evlerine 1 tane ekmek götüremiyor..işyerleri işçi çıkarıyor...

11 Temmuzda raporumu heyetten elden teslim aldım % 72 aynı gün Bodrum vergi dairesine istenen tetkiklerle teslim ettim.189 dan bugün verdikleri telefon numarası Ankara sağlık kurulu 0312 415 32 17-18 açan adam 2 gün olmuş geleli,2 aydan önce çıkmaz kuruldan dedi.

( İstanbul'a oranla daha kısa sürede 20 günde ulaşmış).Bence sık sık aramayalım diye böyle söylüyorlar.En kızdığım konu ise e devlet ve e nabızda bütün kontroller,filmler tedaviler görünüyor da maliye kurul profösörleri hala neden eksik tetkikleri en ilkel yöntemlerle isteyip bide sonuç bekleyip süreyi daha da uzatıyorlar.

Bu emekli maaşlarıyla herkes çalışmak zorunda.Üretim yoksa bi millet açlıkla iyice güçsüz ve çaresiz bırakılmak istenmektedir.Soygunculuk sapkınlık isyan talan her yerde.asgari ücretin üzerinde veriyoruz deyip 50 tl farkla 10-12 sat çalışıyoruz bürüt'ler hep aynı.Bizler sabahları zorla kalkıp işlerimize gidiyoruz ben dahil bir çok arkadaşımız sömürülüyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bakın 12.11.2017 de ikinci başvurum oldu..hastaneden 2 yıl süreli geldi.ankara süresiz onayladı..
şimdi tarih 13.07.2018 emeklilik iiçin başvurdum....
17.07.2018 sgk verği indirimi varmı yokmu diye soruyor...evrak daha verği dairesine gitmemiş nerede belli değil..
buğün 03.08.2018 hala emeklilik işlemlerimin sonuçlanmasını bekliyorum..
..
YAKLAŞIK 10 AYDIR EMEKLİ OLMAK İÇİN UGRAŞIYORUM..SİZ DÜŞÜNÜN BİRDE ENGELLİLERİ DÜŞÜNÜYORLARMIŞ..GÜLDÜRMEYİN...

ALLAH'tan tek dileğim bunları nasıl bilyorsa öyle yapsın..yedikleri ekmegi haketmeyenler gerçekten yazık....
ARKADAŞLAR DİREK CİMER'E ŞİKAYETTE BULUNUN..SİZ ONLARI ARAYACAĞINIZA ONLAR SİZİ ARASIN...YOKSA ENGELLİLER EZİYET ÇEKMEYE DEVAM EDECEK.ADAMLARA ŞİKAYET GİTMEDİĞİ İÇİN İSTEDİKLERİ GİBİ AT OYNATIYORLAR..
Resmi yazışma kurallarında, kurumların birbirlerine en geç 5 veya 15 işgünü içinde belge, bilgi veya görüş vermesi zorunluluğu ortaya çıktı
işte yönetmeliğin ilgili maddesi

"Görüş, bilgi ve belge taleplerinde süre
MADDE 30- (1) İdare içi ve idare dışı görüş, bilgi ve belge talep yazıları günlü yazılır. İdareler, ilgili mevzuattaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, süre belirtilmeyen belge taleplerini talebin kendilerine ulaşmasından itibaren en geç beş iş günü; süre belirtilmeyen bilgi ve görüş taleplerini ise talebin kendilerine ulaşmasından itibaren en geç onbeş iş günü içinde yerine getirir. Talebin ulaştığı tarih, fiziki ortamda gelen talepler için ilgili yazının idarenin genel evrak kayıtlarına girdiği zamanı; elektronik ortamda gelen talepler için ise talep yazısının EBYS'ye giriş kaydının yapıldığı zamanı ifade eder.
(2) İdareler, bilgi ve görüş isteyen idareye süresi içinde ve gerekçesini bildirmek kaydıyla onbeş iş gününü geçmemek üzere ek süre kullanabilir."

Üst Alt