Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Tuncay0017

dilekçeyi verdiğimde son 15 gün görünmediğinden sgk sitesinde hesaplama yaptıramadım,malum en az 3600 gün istiyor hesaplama için.
(3605 günle emekli oldum)

ama çoğu kişide en az %5 artı olarak maaşta fark ediyor,bizde ki şans işte :)

Sabah sabah gittim SGK ya bi terslemedikleri kaldı emekli olmani sağlıyor başkada bı işe yaramaz dediler artış falan olmuyor neyse ya bu kadar uğraşmaktan sa herkeze güle güle yemeyi nasip etsin Allah
Herkesin dediği gibi emekli sin işte boşver zamanla düzelir yaşamaya bak bu hastalıkla yaşamayı öğreniyoruz bu parayla da yaşamayı öğreneceğiz saygılar herkeze

Merhaba arkadaşlar benim sorum ise şöyle bilen varsa yanıt versin soruya ben 01.10.2020 emekli oldum maaşım 1119 tl ek ödemem 71 tl yanlız ocak 2021 de tenmuz 2021 de bana zam yapmışlar ama ben bunu ne e devlet görebiliyorum nede başka sitelerde lüten yardımcı olacak biri ciksin

Ömer7135

Merhaba,

Ocak 2021 emekli maaş zam oranı % 8,37 'dir. Temmuz 2021 emekli maaşı zam oranı % 8,45 'dir.

Ekim 2020 emekli maaşınıza ek ödeme dahil toplam tutarı yukarıda yazdığım zam oranlarını tarih sırası ile çarpımı sonucu elde edeceğiniz tutar ile gerçek emekli maaşınızın bugünkü miktarına ulaşabilirsiniz.

Saygılar.

Değerli forum üyeleri . 2008 yılından sonra 4a emeklilik , 4a vergi indirimi ile engelli emeklilik ve 4a malulen emeklilik sonucu alacağınız maaşı ekli dosya ile dosyada yazan yönergeleri izleyerek hesaplayabilirsiniz.4A dışında adınıza 4b ve 4c adına prim yatmış ise tablo doğru sonuç vermez. Askerlik borçlanması yaparsanız maaşınız düşermi yükselirmi ? Hepsini deneyerek görebilirsiniz. Bu dosya https://emeklimaashesapla.weebly.com/ sitesindeki nisan 2021 emekli maaaş hesap güncellemesini içeren dosyadır.Site şuan çalışmıyor.Unutmayın bu tablo her yıl ocak ve temmuzda güncellenir enflasyon oranına göre ve nisan ayındada büyüme hızı güncellemesi ile bu tablo yine güncellenir.

https://dosya.co/vw9e24aesgz8/4a_ssk..._(3).xlsx.html

Iyi akşamlar arkadaşlar 2003 sigorta başlangıcı toplamda 4500 prim günüm var %67 raporum ile şuan emeklilik maaşı Ne kadar bağlanır aceba 4Asigortali olarak çalıştım bugüne kadar özel sektörde .

fenerliyizz

Merhaba,kişilerin emekli maaşının belirlenmesinde 2 ana unsur mevcuttur.Bunlardan biri sizinde bahsettiğiniz gibi SGK prim gün sayısı ve adına SGK kurumuna ödenen SGK prim tutarlarıdır.

SGK prim gün sayıları ve hatta işe başlama tarihleri aynı olmasına karşın adına SGK kurumuna yatırılan SGK prim tutarları farklı olan 2 vatandaşımızın her durumu aynı olsa bile emekli maaşları çok farklı olmaktadır.

Şöyleki; 2 vatandaşımızın işe başlaması 2000 yılı ,SGK prim günleri 7.000 günleri aynı olsun.Vatandaşlardan biri asgari ücret üzerinden çalışan olsun ve bu tutara göre SGK primi ödensin.Diğer vatandaşımız asgari ücretin 4-5 katı kadar diğer vatandaşımızdan fazla ücret üzerinden çalışsın ve bu tutara göre adına SGK kurumuna SGK primi ödensin.

Her şartı aynı olan 2 vatandaşımızın adına SGK kurumuna yatırılan SGK prim tutarları farklı olması nedeni ile asgari ücret üzerinden SGK primi yatırılan vatandaşımız 1.500 TL emekli maaşı alırken,asgari ücretin 4-5 katı üzerinden adına SGK kurumuna SGK primi yatırılan vatandaşımızın emekli maaşı 3.000 TL olacaktır.

Yaptığım açıklamalara istinaden sizin verdiğiniz bilgilere dayanarak emekli maaşınız hesaplamak mümkün değildir.Adınıza yatan SGK prim tutarlarının kaç TL olduğu sizin emekli maaşınızı belirleyecektir.Hesaplaması insan eliyle uzun sürebilmektedir.Bu konuda farklı program ve yazılımlar kullanılmaktadır.

Ayrıca Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik veya Malulen Emeklilik veya herhangi bir engelli sağlık kurulu raporu ile emeklilik sisteminde emekli olan kişinin engelli sağlık kurulundaki engel oranı emekli maaşına hiçbir etkisi yoktur.Yani sizin % 67 engel oranına sahip olduğunuz engelli sağlık kurulu raporunuzun emekli maaşına bir etkisi yoktur.

Emekli maaşınızı öğrenmek için SGK kurumunun resmi emekli maaşı hesaplama sistemi vardır.Bunun bir internet sayfası vardır.Aşağıda linkini paylaşıyorum.Size alabileceğiniz en düşük emekli maaşı hakkına resmi bilgi verecektir.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Emekli maaşınızı burada paylaşım yapan arkadaşlarımızın tam olarak bilmesi veya hesaplaması mümkün değildir.Ancak sizinle paylaşmış olduğum SGK resmi emekli maaşı hesaplama programına verilerinizi girerek emekli maaşınızı siz öğrenebilirsiniz.

Saygılar.

Not: De-Kont arkadaşımızdan rica edelim ,sizin emekli maaşınızın hesaplamasının daha yakın sonuçlara ulaşılabildiği bir programı sizinle paylaşsın.

Saygılar.

Son düzenleme:
De-Kont
Benim maaşı hesaplattım 12 TL hata ile buldu,yani maaşı 12 lira eksik hesapladı,ama sorun değil program çalışıyor,o hata kabul edilebilir ölçüde,yalnız tek sıkıntısı cinsiyet bölümünü boş bırakmak zorunda kaldım,cinsiyet belirtince hesaplamadı sürekli hata verdi.Bu tabloyu paylaştığın için sağol.

ÖZGÜR T
Programı açın
aşağıdaki pembe sütun var onu evete çevirin
''Emekli aylığınızı hizmet dökümünüzü kopyalayarak programın hesaplamasını istermisiniz.hayır bunu evet yapın''
sonra sol en altta ''hizmet dökümü'' bunu tıklayın,açılan sayfaya hizmet dökümünüzü kopyalayın otomatik hesaplar
sonra yine sol altta ''aylık'' sekmesini tıklayın bu kadar

tesekkürler bu program 2.159,32
sgk sitesi 2.143.67 hesapladı
bu program aboyu engellilere göre hesaplamış hesap sgk ya göre 15 tl civarı yüksek

[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Arial Black]2143.67[/FONT]

merhaba burada iş kamuda çalışıp emekli olup maaş bağlanan yokmu ne kadar alırız bende 2007 sgk giriş var 2015 kamuya giriş 4680 gün 18 yıla tabiyim yeni rapor alırsam 16 yıl 4300 güne düşüyor.kamuda mühendisiz net maaş 8500 tl emekli olunca ne kadar alırız

Haziran 21 de emeklilik için başvurdum beklemedeyim. Daha ne kadar beklerim acaba. Ne kadar sürüyor bu işlemler.

Bizim durum biraz farklı .. daka önce özel sektörde 12 yıl çalışmam var ve 2013 yılında memur oldum. bu şekilde olupta emekli olan birini bulmaya çalışıyoruz .. herkes maaş için düşük diyor ama bu şartlarda emekli olan biri olup tüm detayları paylaşırsa bizimde durumu anlamamız daha net olur ... Cüneyt 74

isa bey emekliliğinizle ilgili tüm detayları paylaşırsanız bizede ışık tutmuş olursunuz... kartalisa

2001 sgk başlangıcı 4321 prim 2013 memuluk başlangıç 2975 prim günü.. hizmet birleştirmesi yaptım toplam 7296 prim günüm var..3600 den kastettiğiniz nedir acaba? muhendis3232

meister78

maaş hesaplanabilmesi için 3600 gün üstü olması isteniyor sizin uygun yani ondan biz hesaplayamıyoruz.. link atayımda bir hesaplayın yazın bizde öğrenelim. aynı durumdayız. 2007 sgk giriş benimde 2015 kamu emekli olunca ne kadar maaş alırız merak ediyoruz

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

meister78
Sgk nın sitesinde işe başlangıç 2001 görünüyor ama o dönem stajyer olarak çalışıyordum asıl prim başlangıçı 2003 yılı. Son 14 sene belediyeye bağlı bir şirkette çalışıyordum ama işin orası çok garip bazı yerlerde belediye çalışanı olarak görünüyordum ama bazı yerlerde işçi.
Engelli emekli statüsünde 2, dereceden %69 la emekli olabiliyorum. çalışma yılım 18 primim 5060 falan.

Maaş hesaplaması yaptığımda sgk nın sitesinde de diğe r hesaplama çetvelinde de 2300 falan çıkıyor. 21 haziranda ilk başvuru yaptım daha bekliyorum dys ekranından baktığımda en son 28 haziran da uzun nolu müracat olarak görünüyor.

Sizin durumunuz bizden farklı .. biz 657 olarak memur statüsünde çalışıyoruz şuanda..ama daha önce sgk lı olarak özel sektörde 12 sene çalıştım..siz işçi olarak belediyedede çalışsanız sgk lı olarak işçi statüsünden emekli olursunuz sanırsam kartalisa

gönderdiğiniz linkte sgk sicil numarası istemekte benim daha önce sgk numaram vardı ancak artık memur olduğumuzdan böyle bir numara yok malesef .. o sebebpten bu benim anlattığım durum için uygun değil.. muhendis3232

meister78

hocam bende memurum sicil no var edevlette bile çıkıyor sicil no...daha önce sgk lı olduğun için seninde var

şimdi bir daha denedim ..kamu / özel seçeneğine kamuyu seçarek işleme devam ettim.3.109+124 tl ek ödeme gözüküyor hesaplatma sonucu eğer doğru ise :) muhendis3232

1997 işe ilk girişim. Tavandan pirim ödedim. Emeklilik şartlarım ne olur?

Merhaba arkadaşlar, foruma yeni katıldım ve ilk mesajım, bu konularda pek bir bilgim yok. bir tanıdık abimizle ilgili biraz farklı bir konu danışacağım. abimiz bir şirkette kesintisiz 97 yılından beri çalışıyor ve hep SGK'nın güncel olan en üst tavan olan miktardan primleri yatırılmış. 1997den beri. 8280 net prim + 2000 öncesi üst tavandan ödenmiş 540 günü askerlik olmak üzere 2000 önceside toplam 1620 prim, genel toplam: 8820 primi var ve 2020 aralıktan sonra prim ödemelerini bıraktı, engelli olarak (engelli göz sıkıntısı ağır ve duyma) emekli olacakmış onun hazırlığını yapıyor sağlık sorunlarından. sorumuz şöyle bu şekilde ödemelerde kendisine ne kadar maaş bağlanır. SGK sitesi her seferinde farklı hesaplıyor, kendi de pek güvenemiyor. SGK çıkan sonuçlar son maaştan %50 11,000 TL, ikincisi ise %60 civarı 13,700 TL? SGK böyle bir maaş bağlar mı yoksa daha düşük veya bunlardan daha yüksek mi çıkar? bilgilendirirseniz sevinirim.
1997den beri görünen brüt ücretlerin kazanç toplamı 1 MİLYON 892 BİN TL (1,892,000 TL)

Mesela aşağıda listelediğim 2009dan itibaren şöyle brütleri aynen, ama 1997den beri hep SGKnın en üst tavanı

2009: 4300 TL x12 AY= 51600
2010: 4700 TL x12= 56400
2011: 5150 TL x12= 61800
2012: 5750 TL x12= 69000
2013: 6350 TL x12= 76200
2014: 6950 TL x12= 83400
2015: 7800 TL x12= 93600
2016: 10700 TL x12= 128400
2017: 13300 TL x12= 159600
2018: 15200 TL x12= 182400
2019: 19100 TL x12= 229200
2020: 22000 TL x12=264000

Marabah

Merhaba,arkadaşınız statüsü sanırım 4A-İşçi olarak gözüküyor.

SGK emekli maaşı hesaplama 4A-İşçi için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ çıkan sonuçların % 60 olarak belirtiğiniz en son yapılanlar ise evet ufak sapmalar olabilmesine karşın bağlanması yüksek muhtemeldir.

Eğer tahminlerim doğru ise Ağustos ayı içerisindeki hesaplamalara eklenen ilk 6 aylık enflasyon farkı eklemeleri nedeni ile farklılık olmuş olabilir.Yazımda da belirtiğim gibi kendisinin incelediği maaş tutarlarının en sonuncularını % 60 lık dilimi oluşturuyor ise nedeni belirtiğim konudan ibarettir.

Bunların dışında emekli maaşı hesaplamaları SGK sitesinde değişiklik göstermeden devamlı olarak emekli maaşı tutarı aynı çıkmaktadır.Diğer bir hususta kendisine ait SGK primlerinden bir kısmını sistem anlık olarak hesaplamaya dahil etmiyor olabilmesi (sistemsel bir hata) veya SGK primlerinin aidiyetinde kayıt üzerinde bir belirsizlik olabilmesidir.Bu durumu SGK İl Müdürlüğü ile konuşarak netleştirebilir.

SGK İl müdürlüğü ile konuşmasında fayda olduğum düşündüğüm diğer konu ise SGK emekli maaşlarında tavan uygulaması olduğuna dair bir arkadaşımın benimle yapmış olduğu sözlü paylaşımdır.Bu durumda olabilecek insan sayısının ülkemizde çok düşük olması nedeni ile bu konuyu buradan öğrenebilme ihtimaliniz çok düşük gözüküyor.

Hakkında hayırlısı olsun İnşAlllah.

Saygılar.

Üst Alt