Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Bilgi Hazinedir

Cevabınız için teşekkürler 🙏
Kendisi şirkette şef pozisyonunda çalışıyordu. Aslında maaşı daha yüksektir ama SGK da bu kadar üst limitten göstermişler, emekli maaşının son maaşının%50ni net alırsın diyenler olmuş böyle üst limitte yatıranlar. Sizin dediğiniz gibi SGK il müdürlüğünden bizzat bilgi alması daha mantıklı görünüyor, ya da İyi bir sosyal güvenlik uzmanlıyla hareket etmesi iyi olur gibi, site de 10 BİN TL üstü emekli maaşı alan yok sanırım! forumun sayfalarını tek tek geziyorum hâlâ denk gelemedim. Birde böyle bir kişiden bilgi almak isterdim

Marabah

Rica ederim.

Bir önceki yazımda belirtiğim ve sizinde ifade ettiğiniz gibi bu tutar emekli maaşı alan bir kişi ile tanışmak veya bilgi alabilme şansınız çok düşük gözüküyor.SGK İl müdürlüğü veya SGK danışmanı bu konuda size daha doğru bilgiler vereceğine inanıyorum.

Saygılar.

İyi günler, Kurumumuzda yapılan değişiklik sonucu acilen bilgiye ulaşmaya çalışıyorum ama sonuca bir türü ulaşamadım. Yapılan değişiklik sonucu ya 5510 4-a ya geçiş yapacağım ya da 5510 4-c ye göre devam edeceğim.

Sigortalı Başlangıç Tarihi: 30.06.2006 - 30.05.2007 (4-a özel)
Toplam Gün Sayısı: 180
Memuriyete Giriş Tarihi: 07.09.2007 (4-c)
Gün Sayısı: 4980
Toplam Gün Sayısı: 5160
Engelli Sağlık Kurulu Raporu: %70 Böbrek nakli nedeniyle. (Rapor tarihi: 22.11.2013)
Ve halen 4-c olatrak çalışmaktayım 1 ay içinde 4-a'ya geçme durumum var.

Öncelikle aldığım rapor SGK tarafında oran anlamında düşürülebilir mi? Vergi indiriminden 2. derece yararlanırken onu dikkate almama durumu var mı? Genel olarak böbrek nakli olanlar SGK tespitinde oran olarak düşürülüyor mu düşürülüyorsa en fazla düşeceği oran nedir? Tecrübeli olanların deneyimlerinden de yararlanmak için soruyorum.
Erken Emeklilik hakkım var mıdır? Varsa ne kadar hizmet, prim veya yaş gerekmektedir? Ne kadar aylık alabilirim? 5434 sayılı Kanun'dan 4857 ye tabi işçi statüsüne geçersem, sürelerde, engel oranında ve aylıkta herhangi bir değişiklik oluyor mu?

Engelli emekliliği ile malulen emeklilik farkı nedir? Ben Engelli emekliliğinde yararlanabiliyor muyum?

Tekrardan Teşekkürler, resmi yerden bilgi alması en mantıklısı görünüyor, tahminim SGK sitesi belirli seviyeden sonra yüksek primlerin hesaplamasını tam dahil etmiyor. hesaplama yöntemleri farklı sanırım. hayırlısı olsun. Saygılar.

Selam arkadaşlar.engelli vergi indirimi emekliliği...
4 a ödeme bilgileri
Ödeme Dönemi 202108
Ödeme Günü 20
Net Aylık Tutarı 7200.52 TL
Aylık Tutarı 3214.77 TL
Ek Ödeme Tutarı 276.93 TL
Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL
Birikmiş Ödeme Tutarı 3708.82 TL
Kesinti Tutarı 0.0 TL

4 a emekli aylık bilgisi

Aylık Başlangıç Tarihi 15.07.2021
Dönem AĞUSTOS/2021
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 69.00
2000 - 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 42.40
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün 30
2000 - 2008/10 arası Gün 2800
2008/10 sonrası Gün 4415
Toplam Gün 7245
Göstergesi 9475
Hisse Oranı 1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Kamu
Banka GARANTİ BANKASI
Banka Şube KARABAĞLAR
Aylık Tutarı 3,214.77
Birikmiş Aylık Tutarı 3,708.82TL
Ek Ödeme Tutarı 128.59
Kesinti Tutarı 0.00
5510 Ek 19
Arkadaşlar lütfen bilen bir arkadaş ilgilenirse sevinirim. 3 agustosta 3857 tl emekli günlük ödemeler adı altında hesabıma yatırıldı.15 haziran başvuru tarıhi iken aylık başlangıç 1 temmuz olması gerekmezmi.neden benimki aylık başlangıç 15 temmuzdur.ayrıca bilgi lerde gözüken 3708 yatmadı 170 i aradım öyle bir ödemeniz gözükmüyor dedi.lütfen 15 haziran ile 20 ağustos arası 67 günlük birikmiş ödeme ile maaş hesaplanmasını yaparmısıınız.Teşekkür edrim

Tuncay0017

Tuncay kardeşm evet kamu .ama ayın 20 sınde sadece maas 3343 tl.yattı.birikmiş 3708.tl yatmadı.açıklamalı olarak yazarmısıın lütfen nasıl dogrudur ben hiç bişey anlamadım

SERO01

Teşekkürler kardeşim çok sağol ama belirlenen maaş ödeme gününe kadar maaş+birikmiş tutar ve benzeri alacağın ödemeler maaş tan önce ve en son maaş gunune kadar yatırılıyor.ben ilk maaşımı 20 ağustosta aldım birikmiş ödeme maaş tan sonra mı yatırlılıyor sizdede öyle oldumu bilgilendirirseniz sevinirim. Tşk ederim

Erko21

Kardeş Haziran 15 te başvurdun fakat temmuz 15 itibariyle maaş işlemeye başladı.yani ödeme günün mesela ayın 20 si 15 temmuz 19 temmuz a kadar olan para artı 20 temmuz 19 Ağustos arası bir maaş 20 Ağustos 2. Maaş biz peşin maaş aldığımız için biraz karışık işler o yüzden biraz kafalar karışık Eylül ayı gibi e devlette her şey tam belirir

Birikmiş maaşını büyük ihtimalle banka havuza atmıştır.Maasinin yattığı şubeyi arayıp emekli olduğunu, birikmiş ödemenin yatmadigini, havuza atılıp atilmadigini kontrol etmesini söylersen cevap verirler.Yuksek ihtimal birikmiş maasin orada en azından garantiye almış olursun

Bankayı aradım havuzda yok alo 170 i aradım öyle bir ödemeniz bulunmamaktadır dıyor. cevap verdığın için tşk ederim abim.

Tuncay kardeşim tamda edinmek istediğim bilgilere değinmişsin Gayet açıklayıcı cevap çok tşk ederim. 15 Haziran 15 Temmuz Baş vuru ile AylıkbBaşlangıç tarihleri arasındakı 1 aylık zaman hesaplara dahil edilmeyecekmi,Ayrıca neden 1 temmuz değilde 15 Temmuz aylık başlangıç tarihi.

Bende haziran 22 sinde başvurdum e devlet de aylık başlangıç tarihi 1 eylül görünüyor bakalım ne kadar yatacak.

Erko21

Tabiki hayır yani 15 Haziran 14 temmuz hesaba dahil değildir
15 temmuz maaş başlar
15 temmuz 19 temmuz birikmiş
20 temmuz 19 Ağustos bir maaş
20 Ağustos bir maaş yani 20 Ağustos ta sana toplam 2 maaş birde ilk 5 günlük para yatmış olması gerekir tabii başka para almadıysan
Birde kamu çalışanının maaş hesaplama sistemi 15 den başlar özel sektör 1 den başlar kanun böyle

3 Ağustosta günlük ödeme olarak ilk birikmiş 3857.16tl yattı. Bu durumda yaptıgınız hesaba göre bu ödeme 15 haziran 14 temmuz arası birikmiş olan ödeme olmalı.15 Temmuz Aylık başlangıç ile 20 Ağustos olan ödeme gününe kadar olan ödeme bilgileri......Net aylık tutar 7200.Aylık tutar 3214 Ek ödeme 276 Birikmiş ödeme 3708..Bu durumda 20 agustosta 2 maaş artı 5 günlük ödeme dediğiniz de belirttiğim tutarlarmıdır.Çok tşk ler Tuncay kardeşim.

Erko21

Hayır kardeş olayı yanlış anlıyorsun
15 Haziran 14 temmuz arası ödeme yok onu unut senin para kazanma zamanın 15 temmuz dan itibaren
3 Ağustos ta aldığın 5 günlük artı maaş 3857 TL olan
20 Ağustos aldığın sadece maaş 3343 olan
3708 maaş artı birikmiş kafanı karıştıran
7200 bu zamana kadar alınan toplam ücretler

Evet abim doğru 3708 tl kafamı karıştırdı. 20 ağustos ta 3343+ 3708 tl yatacak diye biliyordum.sadece 3343 dediğiniz gibi sadece maaş yattı. Bide hesaplamanın başvuru tarıhi 15 Hazirandan itibaren oldugunu düşünüyordum.çok teşekkür ederim aydınlattığın için. Hakkını helal et abim. Allaha emanet

@Tuncay0017

Tuncay bey bende bişey anlamadım bu aylık bağlanma işinden.

Şimdi benim 1 temmuzda doluyor yaşım yani 1 temmuzda emeklilik başvurusu yapabilirim.
SSK lı olarak bana ne zaman aylık yatacak, Ağustos ayını mı bekleyeceğim? Saygılar..

zamanyolcusu

1 temmuzda başvurdun mesela
1 Ağustos itibariyle maaş başlar
Diyelim ödeme günü Ayın 20 si
Ayın 19 unda 19 günlük birikmiş yatar 20 Ağustos 1 maaş yatar
tabi yetişirse yetismezse duruma göre bilemem ama Ağustos sonu Eylül başı gibi bu paralar yatar sonrası Eylül 20 maaş yatar bı daha düzene girer

Tuncay bey kardesim hersey eylül ayinda tam belirir demistiniz Eylul ayi odeme bligileri Net aylik tutar 128.59 Aylik tutar 128.59 ,diger bilgiler ise sıfır (0) olarak gosteriyor.paylasmak istedim

Erko21

Kardeşim ben SGK değilim siz dediniz olmadı gibi yazmayın bende sizin gibi bir emekliyim....
Eylül dediysem ayın 1 i demedim Eylül olmaz Ekim olur yapacak bir şey yok beklemekten başka.....
128 TL ek ödeme maaş 3343 TL güle güle harcayın..
Ayın başında herkeste 0 yazıyor zamanla düzelir sizinkide zamanla düzelir biraz bekleyin e devleti takip edin

Tamam abem kızma paylasimlarimi cevapladiginiz için bu konuyuda direk size yonelttim.Tabiki sgk degilsiniz.Sadece bilgi alış verişinde bulunmak istedim.Zaten bunun için buradayız.Rahatsız ettigim için özür dilerim abem.

Sen ayın 10 nundan sonra e devletten kontrol et,sana söylendiği gibi emeklilerin ayın 10 nuna kadar bilgileri güncel değil.

Iyi akşamlar arkadaşlar ssg nın sitesinden maaş hesaplaması yaptırdım 1060 tl gibi çıkıyor.53 tl ek ödeme çıkıyor.4a sigortalı asgari ücret üzerinden çalıştım hesaplama doğrumu aceba en düşük emekli maaşı nedir şuan.30 eylülde dilekçe vereceğim emeklilik için. Bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.

fenerliyizz
Kardeşim anladığım kadarıyla maaşın 1500 TL den az fakat devlet bunu 1500 e tamamlıyor
Yani en düşük emekli maaşı 1500 tl

Selamlar
Pirim ve sigortalılık süresi dolu
Vergi indiriminide önceden hak etmiştim.
Sgk kurumunun sitesinde hesaplanan aylik ek ödemeyle 1340 tl
Sorum emekli olursam en düşük emekli ayliği olan 1500 tl mi alırım ?

sgk sitesinde memur için 13 hizmet yılına 3250 tl emekli maaşı çıkıyor, herhalde 2008 öncesi memur olup en düşük memur maaşına eşitlenen durumda geçerli bu değil mi?

Maaş hesaplama programı

Selam arkadaşlar; SGK sitesi haricinde acaba Exell tablosu veya başka bir şekilde engelli maaşı hesaplama programı varmı? bilgisi olan yardımcı olabilirmi teşekkürler

Üst Alt