Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Engelli ve Normal emekli Maaş Hesabı hakkında?

Herkese Merhabalar

Uyku apnesi ile ilgili olarak ağır osas tanısı kondu. İkinci yatış için günümü bekliyorum. Sorum şu eğer %40 ve üzeri rapor alarak emekli olabilirsem alacağım maaş ile ilgili.

SGK nın sistesinden baktığımda 1670 TL maaş çıkıyor. .emekli-maasi.com sistesinden engel oranı girmeden baktığım 1710 TL maaş çıkıyor. Ama .emekli-maasi.com sistesinde engelli oranı girdiğimde 1930 TL maaş çıkıyor. Primlerim bitti yaşı bekliyorum yaklaşık 9-10 yılım var.

Forumda okuduğum kadarı ile engelli maaşı ile normal maaş arasında fark olmaz demişsiniz. Sorum şu burda hangi sitenin bilgisine itibar edelim. Yaklaşık 250 TL lik fark normalmidir. Engelli statüsünde emekli arkadaşların tecrübeleri nelerdir

Teşekkürler

sgk nın siteni kaideye alın ama onuda tam kadieye almayın derim bern emekli dilekçemi verirken ordan yaptırdığım hesabın hemen hemen aynıasını maaş olarak aldım zaten maaşınızı ordanda hesaplatsanız resmi işlemlerde kullanılmaz diye yazıyor

Konuyla ilgilli başka tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşlar varmı?

Teşekkürler

emeklilik

Vergi indiriminden 3920 gunden 17 yildan faydalanip emekli olsam nekadar maas baglanir bileniniz varmiacepp.

relaxla

eğer primleriniz asgari üreten yattıktan eğer 850.900 gibi maaş bağlanır isterseniz sgk sitesinde emekli.maası hesaplama sitesinden hesaplayabilirsiniz.

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım..2 gün sonra emeklilik dilekçemi veriyorum hayırlısıyla 18 yıl 4080 güne tabiyim..sigorta girişim 1998 şuanda toplam 4490 gün primim ve 150.000 tl toplam ödenen primim var. emeklimaaşı hesapla dan maaşım 890 tl çıkıyor.ne kadar doğru acaba.. ne kadar maaş bağlanır bana acaba.. eğer böyleyse çok az değil mi..bide maaşlar hesaplanırken %2 daha fazla olarak hesaplandığını biliyorum..asgari ücretten az olmayacak dendi bide..bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi ?

bylondon1

Siteden yaptığınız hesaplama malesef doğru. Az olmasının sebebi ABO oranlarındaki düşüş. Özellikle 2008 ve sonrası %30 düşüyor. Engelli statüsü ilen emekli olduğunuzda 2000/2008 10. ay arasındaki günleriniz %60 tan hesaplanır. Normal emeklilikte %40. Asgeri ücretten az olmıcak lafını kim nerde söyledi bilmiyorum ama öyle bir şey yok.

Çok ilginç
Sgk ödemelerimiz gerçekleştiğinde hem sgk sitesinden hem öteki siteden hesaplama yapar yazarım. Mart ayında Şubat ödemeleri gerçekleştiğinde 980 yazıyordu. Şimdi Halen Sistemde şubat gözüküyor ve mart gelmedi can sıkıntısına bakayım dedim sistem 989 gösteriyor. 9 TL bir artış var. Ne olduğunu anlamadım.

Benim gibi takip edenler tekrar bir sorgulata bilirmi bu artış neden geldi diye. Muhtamelen sadece bana gelmemiştir :)

Ümit Kurtuluş

Emekli aylığı hesabında kullanılan 2015 yılı gelişme hızı 31.3.2016 tarihinde açıklandı. SGK gelişme hızını sistemlerine 4-5 nisan gibi girdi. daha önce yaptığınız hesapla şimdi yaptığınız hesap arasında ki fark gelişme hızından kaynaklanıyor.

emeklilik maaşı

% 40 enegelliyim 01,06,1999 ssk başlangıcım...3932 yatan ssk primim var kazancım 300 milyonu aştı çalışıpta aldığım maaş ikramiyle 2800 oratalama...emekli olursam ne kadar maaş alırım...yardımcı olursanız sevinirim....tşkler.....

Arkadaslar Merhaba;
Edevlet Hızmet cızelgesı formatını degıstırmıs herzaman kı gıbı ve emeklı maas comda bu formata uymadıgı ıcın hesaplama yaptırmıyor? Bu durum benımle alakalı mı bugun ıcın hesaplama yapabılen varmı?Tşk

mustafa0205

Bu uzun süre önceydi. Şu an sorun olmuyor
E devlet üstünden 4/A hizmet dökümüne girin karşınıza bir özet birde detaylı kısım görüceksiniz. Detaylıyı tıklayın açılan sayfayı en tepeden Adı Soyadı kısmından en alta kadar kopyalayın.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Siteye girin Yeşil butona basın (Emekli Maaşımı Hesaplama) Engelli iş gücü kaybını yaz Devam Butonuna bas çıkan sayfaya kopyaladığını yapıştır. Hesapla diyince hesaplıyor. Şimdi tekrar denedim benimkini hesapladı.

Bir sorun yaşıyorsanız tarayıcınızı değiştirin yada güncel sürüm olduğundan emin olun. Çünkü her hangi bir sıkıntı yok.

Umıt Selam ;

E devlette ayrıca 4A,4B,4C detaylandırma alanına gırmısım ve buradada hızmet dokumlerı oldugundan dolayı buradakı formata uymamıs.Tekrar dogru yere gırdıgımde hesaplamayı yaptı teşekkurler..
MAx emeklı aylıgı ne kadar alınır cok merak edıyorum ben hala emeklı olmamak ıcın dırenıyorum bakalım ne olacak..:)

mustafa0205

En yüksek nekadardır bilmiyorum ama yükseltmenin yolu bürütün yüksek olucak gün miktarın az olucak 3500 bürüte 30 gün değil 17 gün gibi olucak. Başka şekilde ciddi bir artış olmuyor malesef.

2008 Ekim ayı sonrası günler %30 dan başlıyor maksimum %40 oluyor fakat şu an %33 lerde o rakam. Mesela bende her ay 0,16 puan artıyor. %40 bulmak için 7 puan lazım onuda 43 ay gibi bir sürede yapa bilirim. Bunu yapmış olsam bile en düşük kısımdayım.

2008 Ekim sonrasına çok yüksek bürütünüz yok ise çalışıp gün eklemenin bir fayadası yok, zararı var. Ortalamaya girdiğinde %60 kısımları düşürüyor.

emekli maaşı

ben %42 emekli oldum 838.90 ben emeklilik dilekçesini vermeden önce normal emekli maaşımı alacağım derken beklerken hayal kırıklığına uğradım bu nasıl olur bu engeliler bu maaşla nasıl yaşayabilir

emeklilik aylığım ne kadar bağlanır?

[FONT=sans-serif]21/082001 sgk girişim %83 raporum var vergi indirimi alıyordum emeklilik müracatımı yaptım mart sonu 150 000 kazançalrım var 3670 prim [/FONT]www.emekli-maaşi.com[FONT=sans-serif]sitesinden hesap yaptırdım özürlü kısmına 83 yazıp hizmet dökümünü kopyaladım 1583 tl çıkıyor yalnız sgk da özürlü ibaresi yok 1036 tl çıkıyor hangisi doğru acaba şimdiden teşekkürler[/FONT]

cenay16

Faruk ilhan kardeşim hayırlı olsun Allah güle güle yemek nasip etsin .
Genelde arkadaslarin www emekli maaşı. com sitesi yakın çıkıyor.
Kaç günün 2008 öncesi pirimi olarak kaç günün 2008 sonrası ve asgari ücret ten nekadar fazlaydı maaşın ? Tşkler.

Bağkur+sgk

Bağkur ve sgk primlerini birleştirip maaş hesaplaması nasıl yapılır.yada varmı böyle bîr site.yardımcı olursanız sevinirim....

Ümit Kurtuluş
MErhaba Umıt, Benım suanda Emeklı maas comdakı ucretım 2150.-TL, SGK comda ıse 1750.-TL olarak goruluyor.Arada herzamankı gıbı tum forumda konustugumuz gıbı bır fark var ,Buda SGK nın normal emeklıye gore hesaplamasından kaynaklandıgını bılıyoruz dusunuyoruz.Hem bu emın olmadıgımız fark nedenıyle hemde sırketın emeklıye bakıs acısı sebebıyle suanda calısmaya devam edıyorum.Benım her ay ortalama 5-10 arasında farkedıyor.Dedıgın gıbı brutum yuksek yatıyor tavan olmasada yakın ama buna ragmen her ıkı sıtedekı fark nedenıyle ne alacagımı net kestıremıyorum ve her ay bu tutarı almadan devam edıyorum.Olabıldıgınce %40 cıkartmayı dusunuyorum fakat henuz bende %33 sevıyelerındeyım..Bıraz daha calısıp sunada 520 bın totali 650-750 bın sevıyesıne gelınce belkı bıraz daha ıyı bır durumda olabılırım ..

mustafa0205
Total 520 bin demekle prime esas kazanç toplamını kastediyorsanız 2 bin tl den aşağı alacağınızı düşünmüyorum.

Ufukalp

[FONT=Arial]Suandakı tutar 516.644,39.-TL ama dedıgım gıbı SGK sıtesınde 1756 TL bu yuzden riske girmek istemiyorum açıkcası..Hadı bır tanıdıkta yok kı sen su kadar alırsın rahat ol dıyecek .. SGK-1750- Emeklımaas com 2150 TL arasındakı fark cok fazla ..[/FONT]

mustafa0205

SGK'nın hesapladığı site Engelli imtiyazını uygulamıyor. Yani 2000-2008 Ekim ayı hesaplamasını aşa yukarı sizde %43 olarak hesaplar. Emeklimaaşı hesaplama olan öteki site Engelli imtiyazını uygular. 2000-2008 Ekim arası pirimleriniz %60 olarak baz alınır.

Ordan yaptığınız hesaplama doğrudur. 2150 TL olan hesaplama da aşa yukarı 20-30 TL oynar.

Seçim sizin. ister devam edin isterseniz verin. Fakat o siteden yapılan hesaplamalar da yanılma payı çook düşük. Miktar size yeterliyse emekliliğinizi vere bilirsiniz.

Ümit Kurtuluş
Umıt Selam,

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı sitesinde [FONT=Arial]Dediğin gibi 2000-2008 arası için bu oran %60 .. [/FONT][FONT=Arial]2008 EKİM SONRASI KAZANÇLARda aylık bağlanma oranıda %30 olarak goruluyor. Burada arkadaslar standart bır oran mı belırtıyorlar.Bu oranı nasıl yukarı taşıyabılırım ? Bu oranı artırdıgım vakit zaten Aylık tutarda artacaktır.Bu konuda bilgin varmıdır? [/FONT]

mustafa0205

O rakamı malesef yukarı çekmenin yolu çok bürüt ücret az günlen olur. Dediğim gibi oda en fazla %40 olur 41 göremez kimse isterse 50000 tl maaş alsın. Fakat 2008 sonrasına koyucağınız her gün miktarı ortalamanızı düşürücek. Çünkü günümüzdeki hesaplama şekli pirim ve gün kazançlarınızı 3 farklı şekilde hesaplıyor sonra bu üçü kendi arasında bir formlülle hesaplanıyor. Düşük olan yerdeki günleri yükselttikçe maaşta düşmeye neden olur.

Şuan 2150 civarı demiştiniz %40 dilime ulaşşanız bile 3000-3500 gibi bir maaş malesef beklemeyin.

ağbi SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı sitesinden maaşımı hesaplattırdım engelliyseniz işgücü kaybına %83 özür oranımı yazıyorum yoksa yazmayıpmı hesaplayacağım yazarsam 1581 çıkıyor yazmazsam 500 lira eksik hesaplıyor hangisi doğru biliyor musunuz? teşekkürler

ben cenay16 FARUK İLHAN size bir şey soracağım emekli maaşı hesaplanması konusunda cevaplarsanız sevinirim şimdiden ALLAH razı olsun [FONT=sans-serif]ağbi [/FONT]SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı[FONT=sans-serif] sitesinden maaşımı hesaplattırdım engelliyseniz işgücü kaybına %83 özür oranımı yazıyorum yoksa yazmayıpmı hesaplayacağım yazarsam 1581 çıkıyor yazmazsam 500 lira eksik hesaplıyor hangisi doğru biliyor musunuz? teşekkürler[/FONT]

[FONT=sans-serif]21/082001 sgk girişim %83 raporum var vergi indirimi alıyordum emeklilik müracatımı yaptım mart sonu 150 000 kazançalrım var 3670 prim [/FONT]www.emekli-maaşi.com[FONT=sans-serif]sitesinden hesap yaptırdım özürlü kısmına 83 yazıp hizmet dökümünü kopyaladım 1583 tl çıkıyor yalnız sgk da özürlü ibaresi yok 1036 tl çıkıyor hangisi doğru acaba şimdiden teşekkürler[/FONT]

vergi indirimli emekli maası

merhabalar sizlere bir sorum olacak sigorta girişim 1998 gun sayısı 5335 su an yuzde 47 oranıyla vergı indirimi ile emekli olsam tahmını ne kadar maas alırım aldıgım burut ucret son 6 yıldır asgarı ucretın burutunun 600tl fazlası yardımcı olursanız sevınırım

Üst Alt