Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

BENDE SGK bilgileri doğru çıktı inşallah sizin ki yüksek çıkar yeni emekli olduk

Abdullah bey hayırlı olsun Emeklilik maaşınızı sgk başlangıcını pirim günlerini kaç günü 2008 öncesi veya sonrası kaç gün olduğunu gerekse toplam kazancının kaç tl olduğunu da yazarsaniz bizler için çok iyi olur. tşkler.

cenay16
Hesaplama yaparken Engel oranı'nızı belirtmeniz gerekiyor. Yani %83 yazıp hesaplama yapıcaksınız çıkan rakam doğru rakam.

karayel43
Verdiğiniz bilgi ilen kimse size maaşınızın nekadar olduğunu söyliyemez. Daha net bilgiler gerekir. Fakat siz kendinizde maaşınızı hesaplıya bilirsiniz.

Maaş hesabı için 2 tane site var. Bunlardan biri Devletin kendi sitesi SGK'nın. Bu site normal emekli maaşı hesabı yapar. Vergi indirim raporunuzu hesaplamaz. Bunu pek önermiyorum.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

Bu site ise gerekli yerleri doldurduktan sonra Vergi indiriminizi de baz alarak ala bilceğiniz maaşı gösterir. Burda bir çok kişi emekli olmadan önce hesaplattı ve üç beş TL farklarla tutturdu. Tavsiyem bu site olur.

emekli maaşı hesaplama

Ben çok uzun bir takım süreçlerden sonra ( 1. hastane %34 rapor verdi itiraz ettim, başka hastaneye gönderdiler. 2. hastane %44 verdi bu seferde uygulama gereği 3. Hastaneye gittim onlarda %57 rapor verdi. Raporu Ankara’ya verdi indirimi için gönderdim. Ankara hastaneden ve bende bilgi istedi, tekrar hastaneye gittim eksiklikleri ve bilgileri verdim. En sonunda Ankara’dan raporum %58 ile onaylandı oradan postaya vermişler 25 günde İstanbul’a Büyük mükellefler vergi dairesine geldi oradan da daha çıkmamış ama bu Cuma- 29.04.2016 - günü postaya verilecekmiş ) elime henüz geçmemekle %58 oranı ile sürekli ( tel bilgisine istinaden) vergi indirimi aldım ( sağlık raporumda sürekli tip1 diyabet, hipertansiyon ve görme bozukluğundan ) şimdi emekli olmayı düşünüyorum ama SGK sitesinde ile emekli maaşı hesaplama sitesinde fark çok ama emekli maaşı doğru sanırım

ufuk bey buraya sürekli bakıyorum 1191 lira maaş bağlıyor ama burda sakatlık derecesi falan hiç bişey yazmıyor 3952 pirim gün sayım var 4080 emekli olacam galiba çalıştığım yerden ikramiyeyle birlikte maaş ortalamam 2800 ne kadar geç emekli olursam o kadar fazla maaş alabilirmiyim ki....şimdiden tşkler....

Ufukalp

Ufukalp bey , yukarıda belirttiğiniz site güvenilir mi ? çünkü kişisel bilgileri paylaşıyoruz. Birde örneğin sgk uygulaması ile bu site uygulaması arasında benim için 600-TL fark çıkıyor

cafer254
Güvenilirlik konusunda birşey diyemem.
Sonuç hakkında da ben emekli olalı çok oldu ve hiç denemedim karşılaştırma imkanım olmadı. Ama deneyenler buranın daya gerçeğe yakın olduğunu belirtiyorlar.

SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa bu adresten bilgisayarınıza indireceğiniz dosya ile de hesaplayabilirsiniz. 01.10.2008 ve sonrası emekli olanların emekli aylığını emekli olduğu yıla göre hesaplayıp bugün aldığı emekli aylığını da vermektedir. Yaklaşık olarak değil kuruşu kuruşuna doğru hesaplıyor.

SGK Emekli Maaş Hesaplaması - Ana Sayfa bu adresten bilgisayarınıza indireceğiniz dosya ile de hesaplayabilirsiniz. 01.10.2008 ve sonrası emekli olanların emekli aylığını emekli olduğu yıla göre hesaplayıp bugün aldığı emekli aylığını da vermektedir. Yaklaşık olarak değil kuruşu kuruşuna doğru hesaplıyor.

Ben sanırım kullanamadım,
İlk olarak İlk işe giriş tarihimi yazdığımda örneğin 20.10.1999 yazdığımda #NUM! diyor. İkincisi Hizmet dökümümü kopyalıyarak hesaplamasını istedim fakat copy/paste yaptığımda kopyaladığım sayfa hücrelere oturmuyor bir türlü. Hizmet dökümündeki her satırdaki bilgiyi tek tek yazmam gerekiyor buda çok zaman alıyor. Birde son olarak rapor tarihim 2008'den önce 2007 yılında ankaradan onaylandı. Onuda kabul etmiyor.

Ümit Kurtuluş
#num! hatası vermesinin sebebi hizmet dökümü sayfasında henüz hizmet dökümünüzün kopyalanmamış olmasından kaynaklı. bu alana girdiğiniz tarih ile hizmet dökümünüzde ki ilk işe giriş tarihini karşılaştırmakta, hatalı girildiyse yanına hata mesajı vermekte, doğru tarih girilmesi için bir kontrol. Rapor tarihi kısmı malulen emekli olacaklar ve 01.10.2008 sonrası ilk defa işe girenler için emekliliğe esas olan rapor için. siz boş geçebilirsiniz. Hizmet dökümünüzü e devlet hizmet dökümü bölümünden Sig. Kolu ile başlayan kolondan itibaren kopyaladığınız takdirde tam denk gelecektir.

cafer254 cafer kardeşim vergi indiriminin onaylanmasi ne kadar sürdü genelde 3 ay sürdüğü söyleniyor.
Geçmiş olsun inşallah hayırlısıyla bir an önce emekli maaşın bağlanir.

slm arkadaşlar e devlette emekli aylık bilgilerim çıktı..15..20 gün içinde ptt kağıtlarımı getirir heralde ama ne kadar maaş bağlandığı yazmıyor..sizle de paylaşacagım..bu bilgilere bakarak ne diyebiliriz maaş la ilgili olarak ne bağlanır acaba..??

Aylık Başlangıç Tarihi01.05.2016 Durum Kodu 2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00 İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün 6192000 – 2008/10 arası Gün 11912008/10 sonrası Gün 2659 Toplam Gün 4469 Göstergesi 9475 Hisse Oranı1/1 Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel

Ödeme Günü 23 Net Aylık Tutarı 61.84 TL Aylık Tutarı 0.0 TL Ek Ödeme Tutarı 61.84 TL Sosyal Yardım Zammı 0.0 TL Birikmiş Ödeme Tutarı 0.0 TL Kesinti Tutarı 0.0 TL

kiyasettin

kiyasettin; bey, açıkçası benim işler çok uzun sürdü rapor aldım 12 ay gibi idi gitmesi Ankara vergi dairesinden bilgi istenmesi 19.01.2016 da oldu işlemleri tamamlayıp gönderdik Ankara dan 04.04.2016 da İstanbul'a geldi ilgili evrak hala elime ulaşmadı 28.04.2016 İstanbul Büyük mükellefler vergi dairesinden işyerime ( oda İstanbul da hatta iş yerimin merkezi İstanbul Büyük mükellefler vergi dairesi karşısında ) posta ile gönderilmiş ama hala gelen bir şey olmadı bugün yarı işyerimde olur diye umuyorum henüz emeklilik başvurusunu bile bu nedenle yapamadım evrakı bekliyorum onun dışında sürede yılda fazlası ile tutuyor. Özetle tam hazır evrak bilgi vs istemden elimize ulaşması 3,5-4 ay oluyor. Allah bekleyenlerin yardımcısı olsun uzun ve sıkıntılı bir süreç bir bilgi de vereyim ben her aşamayı telefonlarla takip ettiğim halde sonuç bu

Dün itibarı ile işyerime emeklilik dilekçemi verdim, ayın 13'nde sigortaya evraklarımı teslim edeceğim. Hayırlısıyla bir pürüz çıkmadan mutlu son olur inşallah :)

Ziyaretçi77

Tekrar merhaba,
Excell dosyasını sizmi kurdunuz aceba?
Bir konu hakkında bilgi rica edicektim. Hesaplama tablosu 2016 yılına kadar. O tabloya 2017 nasıl ekliye bilirim.

Ziyaretçi77
İhsan Selam,
Excel ile ilgili olarak Hizmet Dökümü sheetine gerekli bilgileri copy/paste ile yaptım tam olarak torudu ancak Aylık sheetindeki hesaplamalarınız kısmında sigrotalılık süresi ve Gun sayıları otomatik doluyor ancak Kazanc ve guncel kazançlar çıkmıyor.Bu nedenle hesaplama olmuyor.P.E.K kısmına baktıgımda buradakı tutarları count yapıyor yanı sanırım metin olarak goruyor ne yaptıysamda sayı formatına cevıremedım tek tek yazmakta uzun ıs tabıı:(

@mustafa0205

Bigisayarınızda Ondalık simgesinin (.) Basamak gruplandırma simgesinin (,) olmasından kaynaklı.
Denetim masasından Ondalık simgesini (,) Basamak gruplandırma simgesini (.) olarak değiştirdiğinizde düzelecektir.

@Ümit Kurtuluş

2017 yılının enflasyonu, gelişme hızı, zam oranları, ek ödeme matrahları henüz belli olmadığından 2017 yılını eklemek doğru olmaz diye düşünüyorum.

Ziyaretçi77
Aynen Kardesım , sana yazdıktan sonra kendım yaptım ve umarım doğru sonuc verıyordur.
Senın buradan yaptıgın hesaplama ıle emeklı maas comdakı hesaplama aynımı cıkmaktadır ?
Sendeki excel ile ilgili sayfadaki hesaplama arasında 4.-TL fark var da:)

bugün onaylanmış %58 vergi indirimli raporum en sonunda elime ulaştı yarın SGK ya gidiyorum ( gelen vergi indirimi evrakı elektronik imzalı yani evrakın orijinalliği gerekmiyor) özetle emeklilik başvurusu için aşağıda yazdığım evraklar mı gerekli yardım lütfen
1) Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
2) sağlık raporu orijinali ve fotokopisi
3) SGK hizmet dökümü
4) 1 adet fotoğraf
5) tahsis talep formu
6) vergi indirim belgesi yeterli midir ?

mustafa0205

Excel tablo kesin sonuç veriyor. SGK internet sitesinden hesaplattığınız normal emekli aylığı ile excel tablodan hesaplattığınız normal emekli aylığını karşılaştırdığınızda aynı sonucu verdiğini görebilirsiniz.

Son düzenleme:
o kadar bağlanır mı acaba ki..ağzın bal yesin :))şu hesaplama varya sgk nın oraya girdim orda 947 lira çıkıyor ek ödeme de 37 lira çıkıyo anlamadım bu işi..ben 1600 lira değil 1300 gelse bile öpüp başıma koycam..

Normal emekli aylığından ziyade engelli emekli aylığı olarak bakmıştım,
Bu tutarları alacaksam emekli olma zamanım gelmiş demektir.
tşk
Ziyaretçi77

Bylondon yavuz kardeşim hayırlı olsun güle güle yemek nasip olsun.
Hep asgarıden mi yatti pirimler toplam kazancınız kaç tl ?
Maaşınız kesinleştiğinde bizleride haberdar edın lütfen.teşekkürler.

sağol allah razı olsun mehmet abi kardeşim tabiki sizle paylaşacağım şuanda bende merala bekliyorum ne kadar bağlanacağını toplam kazancım 150.000 tl civarı olması lazım... brüt 1.958 tl bizim maaş bordrosunda yazan...ama asgari sanırım yattı hep..bakalım hayırlısı yaa..

Benim Excel ile emeklimaaşı.com hesaplaması arasında yaklaşık 400 tl fark çıktı. Excel sanki daha gvenilir gibi geldi. Bu kadar büyük fark çıkan oldu mu acaba?

Nedenini şimdi anladım galiba, emeklimmaaşı benim 2008/10 sonrası ABO'mu 16 hesaplarken, excel 23 hesaplamış. Birisi hatalı ama hangisi anlamadım.

Son düzenleme:
meier

01.05.2008 tarihinden önce sigortalı olup 01.10.2008 tarihi itibariyle 3600 prim gün sayısını doldurmamış olan sigortalıların yaşlılık aylığı bağlama oranının hesabında, sigortalının Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen ve Kanunun yürürlük tarihinden önceki prim gün sayısını 3600 güne tamamlayan hizmet sürelerinin her 360 günü için % 3 oranı esas alınacaktır.

emekli.maasi.com bu hesabı yapmayıp her 360 gün için %2 hesaplamaktadır.

Örnek verirsek: 01.05.2008 öncesi sigortalı olduğunuzu ve 01.10.2008 itibariyle 2.900 gününüzün, bugün itibariyle 4.500 gününüzün olduğunu varsayarsak
3600-2900: 700 günün her 360 günü için %3
4500-700: 3.800 günün her 360 günü için %2
aylık bağlama oranı hesaplanır.

Üst Alt