Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

24.05.2016 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 920.38
Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 8,521.20 Ortalama Aylık Kazanç 1,674.60
Aylık Bağlama Oranı 61.00 Aylık Bağlama Oranı 2 43.00 Aylık Bağlama Oranı 3 32.31

Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 548 548
2000-2008/10 Arası 2034 2034
2008/10 Sonrası 2723 2723
Toplam 5305 5305

merhabalar yukarıdakı verilere gore askerlik ödememide yapsam alacagım maasda bir yukselme olurmu bunu nasıl ögrenebilirim askere 2000 yılının 11 ayında gıttım yardımcı olursanız sevınırım

Askerlik borçlanmasını asgari ücret üzerinden yaparsanız çok bişey farketmez.

EMEKLİ OLDUM. 955 TL+ ek ödeme DEDİLER. yardımcı olursanız sevinirim

Aylık Başlangıç Tarihi01.05.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 31.12
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün840
2000 – 2008/10 arası Gün 1768
2008/10 sonrası Gün 2496
Toplam Gün5104
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka
Banka Şube

bu tabloya göre ne kadar maaş alırım. hesaplama sitelerinden hesaplama yapmayı beceremedim.

Maaşınız ek ödeme dahil 993,20 TL olmuş.
Hayırlı olsun,güle güle yemek nasip olur inşallah.

birtan
Şartlarınız oluşmuşsa emekli olmanız lehinizedir.
2008 sonras aylık bağlanma oranı düşük olduğundan 2008 sonrası asgari ücretli olarak çalıştığınız her gün maaş ortalamanızı olumsuz etkileyecektir.

merhaba şu adresi vrin bizde hesaplayalım bizimkini özür oranı 80 1800 gün ssk...

kardeş şu bizim maaşı bir güzel heaplarmısınız....hayati önem taşıyor benim için......%80 sürekli bakıma muhtaç özürlüyüm bakım maaşıda alıyoruz...şu an babadan kalma yetim maaşı 690 tl.almaktayım....
1986 ssk girişi gün sayısı 57 gün
1989 1991 askerlik borçlanması 540 gün
1991-1994 yurtdışı borçlanması 800 gün
2012-2015 isteğe bağlı bağ-kur 600 gün zaten 1800 günden emekli oluyorum ...bugünkü parayla ne alırım...yani 700tl lik maaşımı kestrip 26.milyar ödememe değer mi.......kronik şizofren.......yada bize site adresini verin ordan hesaplayalım...saygılar....

evde kaç kişisiniz ve evde kalanların toplam net geliri ne kadardır sorulara cevap verirseniz size yardımcı oluruz kişi başı 785 tl geçmiyorsa emeklide olsanız evde bakım maaşıda alırsınız bende emekliyim ve evde bakım maaşıda alıyorum

kardeş bu 442.460 tl nasıl hesaplanıyor taplam brüt aylık üzerinden ödenen paramı....

bakım aylığında sorun yok 5 kişiyiz niyetim ssk aylığında tavanda emekli olmak.... ne kadar sarf yapacağım getirisi nasıl..

toplam ödenen para ne kadar bende 1800 günden emekli olacağım..1200 günü almanya....ssk...

Ufukalp Bülent bey, Ufuk Bey..
maaşım bağlandı.. % 60 %60 ve % 30... 330 000 TL ortalama kazan 4931 günle 1309,00 TL..

Ancak son dönem ABO % 40 olması gerekmezmi.. sizce normalmi maaş veya ne yapmalıyım saygılarımla...

1 Ekim 2008 tarihinden sonra da prim ödemesi olan vergi indirim belgesi sahibi engelli sigortalı için aylık bağlama oranı ABO3 % 30’dan az olamaz. (5510, geçici md. 10/IV) Engelli sigortalıların ABO3’ü, 5510 sayılı Kanunla ABO1 ve ABO2’ye nispeten düşük tutulmuş olsa da, ABO3’ün her durumda % 30’dan az ve yine çalışma sürelerindeki her yıl için 82. maddeye göre tespit edilen prime esas günlük kazanç alt sınırları dikkate alınarak, talep veya ölüm yılına ait Ocak ayı itibariyle 29. maddenin ikinci fıkrasına göre belirlenen ortalama aylık kazancın % 35’inden, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu eşi veya çocuğu varsa % 40’ından az olamayacağı birlikte değerlendirildiğinde özel bir korumanın olduğunu söylemeliyiz.[/QUOTE]

Ufukalp sana birşey danışacağım. cevap verirsen sevinirim. ben 01.12.2016 da emekliliği hak ediyorum. 02.12.2016 da emeklilik için başvurumu yapacağım. emekli aylığı 01.01.2017 tarihi itibari ile bağlanacak. buraya kadar sorun yok. sormak istediğim şu: hükümet ocak-2016 da seyyanen yapılan 100 TL lik zammın 2016 yılında emekli olacak tüm kişilere yansıtılacağını açıkladı. bu durumda ben 2016 yılında mı emekli olmuş oluyorum yoksa aylık başlangıcı olan 2017 yılında mı. yani 100 TL lik zam benim maaşıma da yansır mı acaba?

@Halim Yücetürk
Ali Tezel'in öyle bir iddiası var alt sınır %35, bakmakla yükümlü kişi varsa %40 şeklinde, ama bu konuda kesin bir bilgiye sahip değilim.
@tanerbudak
Emeklilik tarihiniz 01.01.2017 olur.
Fakat bu konu çok yanlış anlaşılıyor diye düşünüyorum.
100 tl seyyanen zam uygulama tarihindeki mevcut aylıklara direkt artı 100 tl olarak yansıdı, bu bir defaya mahsus yapıldı.
Bu tarihten sonra emekli olanların ise aylık bağlama hesapları bu artış göz önüne alınarak güncellenmiştir.
Böyle bir düzenlemenin sadece 2016 için geçerli olup aylık hesaplarına dahil edilen bu 100 tl nin 2017 den itibaren tekrar çıkarılıp 100 tl eksik maaş bağlanması olacak bir şey değildir, ben sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar sigortanın sitesinde ne görünüyorsa onu alıyorsunuz. Yalnız alınan maaş Sgk sitesinde görünen + %4(Aile Yardımı) ele geçen şeklindedir.

Sgk sitesinde ne gözüküyorsa o alınmıyor yani sgk sitesi normal insanlar için hesaplama yapıyor engelli insanlar için hesaplama yapmıyor bunun için en doğru web sitesi http://www.emekli-maasi.com/ bu siteden hesaplama yapın arkadaşlar en doğru hesaplamayı bulacaksınız zaten diğer yorumlara da bakarsanız herkes bu web sitesini öneriyor

Ufuk bey benim de hesaplar mısınız maaşımı ne olur %58 raporum var ( bu arada 1999 - 2002 arasında öncesinde başka sandıkta kaydım var göstermesem daha mı iyi olur)

2000 Öncesi 234 gün 1,668.91-TL
2000 - 2008/9 Dönemi 2,682 gün 179,772.97-TL
2008/10 ve Sonrası 2,700 gün 533,751.00 -TL
TOPLAM 5,616 gün 715,192.88-TL

[/QUOTE]

Ufuk bey masim ne olursali gunu sgk ya emeklilik icin başvuracagim

[FONT=sans-serif]@[/FONT]cafer254
Cafer Bey ,Selamlar,

Prime Esas Kazanç tutarınız Maşallah çok çok iyi .. Bu yüzden tahmini olarak 2600 Cıvarı bır tutar alırsınız dıye dusunuyorum..
Yanlız emeklilik için başvuruda bulunacağınız için sizden ricam öncelikle hem emekli maas com sitesinden hemde SGK kendi sitesinden bir hesaplama yapabilirmisiniz.Çıkacak sonuclara göre gerçekte emekli maaşı aldığınızda bir hangi sitenin daha doğru bildirim yaptığını bizlerde görebiliriz.
Ayrica emeklilik sürecini ve izlediğiniz yolu buradan paylaşmanızı rica ederim..Syg

ilginize teşekkürler Ufuk Bey, hesaplama yapmadığınızı biliyorum ama yine de işte bilgi olur diye yazmıştım

Mustafa0205 BEY, aslında süreç çoğu kişi ile benzerlik arz ediyordur. ama özetle sağılığımla ilgili problemler oluşunca doğal olarak yönlendirmeler yolu ile engellilik konusunu araştırmaya başladım öncelikle özel hastaneler olsun devlet hastaneleri olsun hastalığım gerçekten ne düzeyde tespitini yaptırdım ve maalesef kronik ve süreklilik arz eden tedavisinde henüz tam olmayan hastalıklarım olduğunu öğrendim akabinde yakınımda bir hastaneye başvurdum sonuç %34 de kaldım bende buna itiraz ettim beni 2. hastaneye gönderdirler orada ( daha sonradan öğrendim ) ilk sonuçtan farklı bir karar vermiş kurul hal böyle olunca 3. ve hakem hastane olan bir başka hastaneye gönderildim bu süreçte başka rahatsızlıklarda oluştu 3. hastane %58 rapor verdi ( benim sağlık raporu başvurularım bireysel olup vergi dairesi vs aracılığı ile olmadı ) bende raporumu iş yerimden aldığım belgelerle beraber vergi dairesine direkt kendim verdim vergi dairesi merkez sağlık kuruluşuna ilgili evrakları gönderdi onlar da inceledi bir takım eksiklikler olduğuna hükmetti ve ekstra belgeler istedi onlarda tamamlandı akabinde tekrar merkez sağlık kuruluna gitti ve nihayetinde vergi indirimim onaylandı bende bu evraklarla sgk ya gittim ( işyerimin yönlendirmesi ile ) emekli olur yazısı aldım ve bu yazıyı iş yerime verdim ( emeklilik içim prim gün sayım ve sigortalılık sürem fazlası ile tutuyor ) işyerimle de 31 mayısa kadar çalışmamı talep etti bende bu çalışmayı tamamladım yarın sistemden çıkışımı yapacaklar ve bende sgk ya emeklilik başvurumu yapacağım
maaş olayına gelince sgk uygulama sistemi 2.601-TL gibi bir değer çıkarmakta emekli maaşı com sitesi ise 3.133-TL çıkarıyor aradaki fark yüksek o nedenle bende aslında sitedeki arkadaşlara soruyorum sonuçlanırsa inşallah bir mani olmaz ise sizle de durumu paylaşırım

cafer254
Cafer Bey ,öncelikle çok geçmiş olsun...
Bende emekli com ve SGK sıtesındekı 450 TL faktan dolayı tereddut yasıyorum ve emeklılık ıcın su asamada beklıyorum.(İş yerininde özel durum soz konusu tekrar çalıştırıp çalıştıramayacaklarının garantısını almadıgım ıcın basvuruda bulunmuyorum)..
Umarım yuksek tutarlı olan maaş bağlanır ve bir nebze benımde kafamdakı soru ısaretlerı azalır..
Son olarak bır sorumdaha olacak,İşyerime emekli olabileceğime dair yazıyı getirmek için SGK ya başvurduğumda SGK benden hangı evrakları ısteyecektır? Benım amacım oncelıkle emeklı olabılecegıme daır yazıyuı ısyerıne vermek cunku IK ıle konustugumda oncelıkle bu yazıyı gorelım ona gore sana gerkelı evrakları verırız dıye bır konusma gectı.Bu durumda SGK ya gıderken yanımda Kımlık harıcı bırsey goturmeme gerek yok dıye dusunuyorum.Emeklı olabılecegıme daır yazıyı aldıktan sonra ısyerınden dıger belgelerle bırlıkte tekrar SGK ya gıdecegım dıye anlıyorum ? Yanlısmıyım ?

Mustafa0205 bey, teşekkürler aslında sgk çok bir evrak istemiyor , kimliğiniz birde rapor ve vergi indirim yazınız yanınızda olması gerekiyor ( fotokopisini alıyorlar siz yanınızda fotokopi ile gidin ) orada siz emekli olur yazsısı istiyorum diyorsunuz sizin sigorta dökümünüzü onlar orada döktürüyor ( en azından Bağcılar sgk böyle yapıyor orada halkla ilişkiler bölümü var önce oradan sgk dökümü alıp akabinde emeklilik servisine gidiyorsunuz) sonra bir dilekçe alıyorlar ( orada o hazır) doldurup veriyorsunuz duruma göre imzaya çıkıyor 15-20 dk da elinizde. Ik aslında bildiğim kadarı ile bir evrak vermez ama işveren sizin işten çıkışınızı yapmak zorunda onu da sistem üstünden yaparlar ve SGK ya gittiğinizde sizin çıkışınızın yapıldığı sistem üzerinde görünür. ( emeklilik kodu ile çıkış yapılması gerek ) özetle emekli, olur yazını hemen alırsınız, emeklilik işlemleri içinde insan kaynaklarının çıkışınızı yapması gerekir ( emeklilik başvurusu öncesinde) ve çıkışınızı doğru bildirmesi gerekli ki kıdem tazminatınız vs diğer haklarınızı alabilesiniz?

cafer254
Başvurunuzu 31 mayısta mutlaka tamamlamış olun, ben olsam herhangi bir sorun ihtimaline karşı 30 mayısta (bugün) yapardım başvuruyu.
Bu şunun için önemli: Emekli aylıkları özel sektör için başvurulan tarihi izleyen ayın birinci gününden itibaren bağlanır. Yani siz 31 mayısta başvurduğunuzda hemen ertesi gün 1 haziran itibarıyla maaşınız bağlanacak ve birikmeye başlayacak. Başvurunuz bir gün sonraya yani 1 hazirana kalsa maaşınız tam bir ay sonra 1 tammuzdan itibaren bağlanacak ve boş yere bir aylık maaş kaybınız olacak.
Maaş durumunuzdan kalifiye bir eleman olduğunuzu ve çalışmaya devam etmek isteyeceğinizi düşünüyorum.
Şayet çalışmaya devam edecekseniz şu konuya çok dikkat edin çok sorun yaşanıyor çünkü.
Emeklilikten sonra tekrar işe başlayacağınız zaman işverenin sizi işe giriş bildirgesinde mutlaka emekli çalışan olarak, primlerinizi de uzun vadeli sigorta kollarına değil sgdp (sağlık güvenlik destek primi) olarak göstermesi gerekmektedir. Yanlışlıkla bile olsa normal çalışan girişi yapılır ya da uzun vadeli sigorta kollarına prim ödenirse emekli aylığınız kesilir.

Öncelikle uyarılarınız için teşekkürler Ufuk alp bey, aslında bende sizin dediğiniz gibi bugün bu işleri yapmak istiyordum fakat iş yeri yarın olsun sizinle anlaşmamız 31.05.2016 ya kadar dediler ( devam etmemi istediler ama iş stresli ve bana zarar veriyor ben Tip1 şeker hastasıyım ayrıca hipertansiyon da mevcut) o nedenle elim kolum bağlı sayılır. Aslında bende dediğiniz konularda tedirginim ama yarın bir yolunu bulup halledeceğim SGK da bir problem çıkmaz ise sanırım bitirim işi. yalnız bir sorum olacak size teyit amaçlı iş yerimden emeklilik başvurusu için ben bir evrak almayacağım diye biliyorum ( sadece onlar sgk sisteminden çıkış yapacaklar diye biliyorum bir kaç muhasebeci tanığa da sordum aynısını söylediler ) bu doğru mudur ?

cafer254
Hayırlısı olsun stressli ise sağlığınızı riske atmaya değmez elbette, sağlık her şeyin başı.
Evet işyeriniz çıkışınızı sistemden yapacak, sgk sistemden çıkış kodunuzu görerek işlem yapacak.
Eskiden çıkış sırasında henüz sgk ya bildirilmemiş son primleri içeren sigortalı hesap fişi verilmekteydi, ancak bu da artık sistemden verilen işten çıkış bildirgesine dahil edildi. Çıkış tarihiniz, çıkış kodunuz, henüz bildirilmemiş son primleriniz sistemden verilen bu işten çıkış bildirgesine işlenir, sgk da sistemden gördüğü bu bildirgeye göre işlem yapar.
Büyük bir aksilik olmadıkça başvurunuz aynı gün tamamlanır, Başvuru sadece tahsis talep formunu doldurup evrakları teslim etmekten ibarettir. Yalnızca her ayın 14 ü (kamu) ile her ayın son günü (özel sektör) büyük yoğunluk olmaktadır, sıra bekleyeceğinizi göz önüne alarak gidiniz.

Arkadaşlar SGK SSK Emekli Maaşı Hesaplama bu siteden direk [FONT=Tahoma]Hizmet Dökümümü yapıştırdığımda aşağıdaki gibi [/FONT][FONT=Arial]Emekli Maaşı Hesap bilgileri geliyor bu hesaplama doğrumudur, [/FONT][FONT=Verdana]Başka kurumlarda geçen hizmetlerim de var, ve bu [/FONT][FONT=Arial]Emekli Maaşı Hesabında hesaba katılmadı örneğin; [/FONT][FONT=Tahoma]İsteğe Bağlı Sigortalılık ([/FONT][FONT=Tahoma]8 ay 3 gün) ve halen [/FONT][FONT=Tahoma]18.02.2014 tarihinden bu yana özel bir bankada bankanın kendi sandığına tabi olarak halen çalışmaktayım, aşagıdaki hesaplamada dahil edilmeyen [/FONT][FONT=Verdana]Başka kurumlarda geçen hizmetlerimdir, bunlarda dahil edilirse ben emekliliği hak edebiliyormuyum, bunlarda hesaba katılırsa emekli maaşım artarmı? ufuk bey sizin özellikle yorumunuzu bekliyorum.iyi akşamlar.[/FONT]
Doğum Tarihi :03.02.1980Tahsis Talep Tarihi :5 / 2016
Cinsiyeti :KadınSektörü :Özel
İşe Giriş Tarihi :01.10.1996Toplam Gün Sayısı :2513
[FONT=Verdana]
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ
Yaş ŞartıYaşınızın Dolacağı Tarih
Hizmet Yılı ŞartıSürenizin Dolacağı Tarih
Prim Gün ŞartıKalan Prim Gününüz
[/FONT]

[FONT=Arial]emeklilik şartlarına ait hesaplamada çıkmayan bir önceki mesajımda yer alan bilgileri yazdım, Prim Gün Şartı:3920 [/FONT][FONT=sans-serif]Kalan Prim Gününüz:1407 [/FONT][FONT=Arial]Sürenizin Dolacağı Tarih:[/FONT]01.10.2013 [FONT=Arial]Hizmet Yılı Şartı:17 e-devletten direk hizmet belgemi yapıştırdım burda bir sıkıntımı var ilk işe giriş tarihim [/FONT][FONT=sans-serif]01.10.1996 benim bizim bankada staj dönemimiz diye biliyorum hesaplama da bu tarih baz alınmış yanlış mı? sizce teşekkürler.....[/FONT]

Cafer Bey merhabalar, belirttiğiniz kazançlar primlerin yatırıldığı döneme ait rakamlar mı yoksa 2016 yılına getirilmiş güncellenmiş kazanç mı acaba?

Üst Alt