Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Arkadaslar Merhaba;
Hayırlısı ıle kararımı verdım ve emekli oluyorum..Şirketimle konustugumda yaşım genç olduğundan (1980 dogumluyum) emin olmak adına SGK dan (İzmit) emekli olabileceğime dair yazı almamı istedi.İstanbulda ıkamet ettıgımden Izmıte gıdıp gelmek sıkıntı yaratacagından dolayı onceden sızlerede danısayım ıstıyorum ..Emeklı olabileceğime dair yazıyı almak için yanımda bulundurmam gereken herhangi bir belge varmıdır ? Engelli Raporu Nufus Cuzdanı ve Vergı Indırım Kagıdı (Vatan Caddesındeki Vergi Dairesinden Isyerıne Gonderılen Vergı Indırımı Kagıdı Fotokopısı ) haricinde bulundurmam gereken birsey varmıdır ? Ençok merak ettiğim konu ise burada bazen tekrarlayıp durdugum emekli maaşım cunku ıkı sıte arasındakı fark 400 TL bakalım ne cıkacak...

Arkadaşlar,
Bugun Izmıt SGK Mudurlugune gıttım ,Oncelıkle benı sıgorta hesaplama bırımıne yonlendırdıler,Burada kı memur bey elımde Vergı ındırım kagıdı (Vatan Caddesınden sırketıme gelen yazı) olmasına ragmen emeklı olabılır yazısını almamız ıcın Vergı daıresıne yazı yazmamız gerekır ve bu yazının gelmesı gerekır ve bu yuzden de en az 1 ay beklersın dedı.Ama bu yazıyı ıstemezsen sırketınden cıkıs yaparsan aynı gun ıcınde tahsıs talep ıslemlerı ıcın ust kattakı ayrı bır bırımden talep yapabılırsın dedı..Ben emeklı oldugumu dusunuyorum sızde bakın dedım ve oda oyle gorunuyor dedı..Sirket ıse ay sonu ancak işlem yapabılecegı ıcın bu cuma gunu cıkıs evrakları ıle tekrar Kocaelı SGK ya gıdecegım.. Yalnız korkum SGK nın ayrıca bır aksılık cıkarması ..Sızce neden bır ayzı ıcın bu sekılde bır ıslem yapılıyor ? Basınıza geldı mı ? Memurun dedıgıne gore Vergı daıresı Istanbul oldugu ıcın bu sekılde dedı ama ben yınede tereddutlu yaklasıyorum .Sonucta cıkıs gırı ıslemlerı olacak...Yardımınızı rıca ederım ..

Bir sorun çikmaz ben tuzla sgk ya başvurdum e devletten vergi indirim raporumda gelince gittim elden teslim ettim aradan 10 gün geçtikten sonra bilgilerim e devlete düştü ve 21eylulde evraklarım adresime geldi nasip se 21 ekimde ilk maaşımı alacam inşallah rahat ol sorun çıkmaz

Bir sorun çikmaz ben tuzla sgk ya başvurdum e devletten vergi indirim raporumda gelince gittim elden teslim ettim aradan 10 gün geçtikten sonra bilgilerim e devlete düştü ve 21eylulde evraklarım adresime geldi nasip se 21 ekimde ilk maaşımı alacam inşallah rahat ol sorun çıkmaz

Selam ,
Benım buradakı cekingem yine yazı yazacagız cevap gelecek oyle emeklilik işlerine başlayacağız demeleridir. Bu surec sonunda bu sefer emeklı olamazsam işyeri ile sıkıntı yaşarım.. Burada bahsettıgınız vergı ındırım raporunuz nedır?Benım 2003 yılından ıtıbaren Vergı daıresıne basuvurm ve bunun sonucunda sırketıme gelen yazı var ve bunu gostermeme ragmen ıllakı emeklılı olur kagıdı ıstıyorsan vergı daıresıne yazı yazacagız ama sen emeklı oldugunu dusunuyorsan cıkısı al gel dırek tahsıs ıslemlerıne basla dedıler ..SAcmalık aslındada neyse bende emeklı oldugumu dusundugumden dolayı dırek cıkısımı alıp tekrar basvuruda bulunacagım..

mustafa bey birşey sorcam rapor derecen kaç vergi indiriminde yazan ve sigorta başlangıç tarihin nedir yazarmısın

Dogrusu oyle vergi dairesinden teyit alacaklar predosur bole isliyor

KAFKASLI60 Selam ;%41 derece 01/07/1994 sgk gırısı..

Dogrusu oyle vergi dairesinden teyit alacaklar predosur bole isliyor
tarum 41 , Vergı ındırım kagıdı ıle gıdıp emeklı olabılır yazısı alınabılecegı yıne bu forumda arkadaslar tarafından ıletılmıstı ? Ancak ne yazıkkı oyle olmadı.. Vergı daıresınden teyıt alacaklar derken ben cıkıs ıslemı yapsam dahı vergı daıresınden teyıt mı alacaklar ? Alacaklar ıse benım elımdekı vergı daıresınden sırketıme yazılan yazının bır anlamı yok dıye anlıyorum..Boyle bır durumdada emeklılık tahsıs ıslemlerının baslaması ıcın oncelıkle bu yazı gelecekse emeklılık ıslemlerı 2 ay suruyor mu ?

anladığım kadarıyla 1980 doğumlusun sgk girişinde 18 yaşını doldurduğun 1998 tarihi %/41 vergi indirim raporuyla 20 yılda emekli olman gerekmezmi siz malül emekliliği yada yaşlılık emekliliğinemi başvurdunuz. 14 yaşında sigortalı olamazsınız.

anladığım kadarıyla 1980 doğumlusun sgk girişinde 18 yaşını doldurduğun 1998 tarihi %/41 vergi indirim raporuyla 20 yılda emekli olman gerekmezmi siz malül emekliliği yada yaşlılık emekliliğinemi başvurdunuz. 14 yaşında sigortalı olamazsınız.

Aynen bende emeklı olabılecegımı dusunuyorum zaten ve aslında emeklılıgım ıcın sıkıntı yok sadece prosedurlerde bır sıkıntı var ..

bu şartlarda ancak malülen emekli olabilirsin %41 vergi indirimi raporuyla 20 yılı tamamlaman gerekli bildiğim kadarıyla

Malulen degil yaslilik ayligi ile emekli olabiliyorum kardes dedigim gibi bunda sikinti yok diger belirttigim konu ile ilgili sikinti olabilirmi diye dusunuyorum

mustafa0205
ben tahsis talep dilekçemi e devlet ten doldurdum sonra vergi indirim belgemi elden verdim tuzla sgk ya tuzla sgk tekrardan yazışma yaptı istanbul vergi başkanlığınla sonrada mmaşım bağlandı sgk nın burdaki amacı teyit ediyor bu vatandaşın vergi indirimi varmı diye vergi daireside evet var diyor benim 2 haftada maaşım bağlandı seninde bağlanır rahat ol dilekçe doldurmaya gelince sen yanına resim al bakmakla yükümlü kişi varmı sorusuna evet işaretle

ümit bugün sgk ya gittim müracaat ettiğim bayana sürec hakkında bilgi istedim bana bütün işlemlerin bittiğini imzada olduğunu söyledi yetişirse önümüzdeki ay alırsın maaşın hesaplanır dedi e devlet de daha hicbir hareket yok, ayrıca burda herkese yardımcı olduğun içi tşk ederim

polat68

Bildiğim kadarınlan işleminiz için madde madde yazar örneğin aşağıdaki gibi

Cbz6.jpg

eğer böyleyse işlem düzeniniz emekliliğiniz hayırlı olsun. E devletten kontrol edin.

Murat Kardes cok tesekkur ederim...Cuma gunu hayirlisiyla netlestiikten sonra tekrar bilgilendirme yaparim..Kocaeli Sgk Emekli olabilir yazisini verseydi daha rahat edecektim sikinti sadece bu acikcasi ama ne yapalim basvurumuzu eylul ayi gecirmeden yapalimda bari ekim ayida maasa dahil olsun..Vergi indirim yaniti artik kac gunde gelirse gelsin

arkadaşlar merhaba

yüzde 45 raporum var 1 ekım 98 sigorta girişim 5246 gün sigortam var dolayısıyla 1 ekımde emekli olmam gerekiyor fakat müdürlük bana 98 yılında sigortam başladığında 17 yaşımda olduğumu söyledi o yüzden 99 şubatında 18 yaş olacak o zamandan sigortanı başlangıç sayarız dedi
bu konuda fikri olan var mı yani 18 yaş şartı var mı ?

Selam Arkadasım ;
Ben 15 yıl 3600 gunden kanununa gore tazmınat almak ıstedıgımde aynı sekılde 14 yasımda sıgortalı olmam sebebıyle bu yazıyı alamayacagımı 18 yasından sayılacagını belırttıler ama gıttım farklı bır SGK ya ve yazıyı aldım ..SGK tarafında ne yazıkkı boyle bır surumcene var..
Aslında Asıl olan ; Engellı emeklılıgı ıcın aşağıdakı tabloya göre senın 16 nolu alana gırmen gerekıyor.(1998 sıgorta gırısı ve %40 engelın oldugunu dusunerek soyluyorum) Ancak burada 18 yasından sonrakı sıgortalılık suresı belırlenecegı ıcın 18 yasından sonrakı 18 yıl sıgortalı olmandır.1999 da 18 yasında olduguna gore 18 yıl yanı 2017 Şubatında sıgorta suresınıde doldurmus oluyorsun..Bu yuzden SGK nın sana ılettıgı dogrudur..

2008_oncesi.PNG

helyhansen

eyv. saolasın

aralık 2016 ya kadar emekli olanlar avantajlı sıkıntım o yüzden 1000 tl gibi bi maaş yatacak biraz arttırma peşindeyim

kısmet işte ne yapalım

helyhansen

Merak etme , gecen yılda seyyanen zam yapılmıstı 2017 yılında da yapılacaktır benim fikrim bu yönde.. Şubat ayı geldiğinde inşallah beklediğin düzeyde emekli olursun..

mustafa0205

Merhaba Arkadaşlar,

Ben yakın zamanda emeklilik diekçesi vermeyi düünüyorum. Kamuda çalışıyorum. Maaşımızı ayın 14 ünde alıyoruz. Aralık 13 itibari ile dilekçe verdiğim takdirde,
- Maaşım 14 Aralık itibari ile mi birikmeye başlar. Yoksa bir sonraki ayın başı olan 01.Ocak 2017 itibari ile mi birikmeye başlar.
- 2016 yılında emekli olanlara verilen 100.- TL seyyanen zamdan faydalanabilirmiyim?
- Sizce ne zaman emeklilik dilekçesi vereyim. 13 Aralık mı? 30 Kasım mı?

Teşekkürler..

tekrar saolasın
sigorta müdürü bile bu kadar umut vermedı bana Allah herkezın gönlüne göre versin

erolktr merhaba dilekçeni ay sonuna doğru versen daha iyi olur çünki bir sonraki ayın 1 den itibaren başlıyor

ikaruss07

Bu maaşını 1'inde alanları kapsıyor diye biliyorum. Eğer kamuda çalışıyorsan ve maaşını ayın 14 ünde alıyorsan 15'i itibari ile başlar diye biliyorum. Bunu bilen birinin teyit etmesine ihtiyacım var.

erolktr
Selam Erol ,
Elinizde bu yıl için seyyanen zam durumu mevcutken 30 Kasım ıtıbarıyle basvurmanız sızın ıcın avantajdır zaten bu yuzden Aralık ayına girmek yerine Kasımda vermek daha doğru değilmidir? Buradaki düşünceniz Memurlarda emekli olduğunuz gün içinde işten çıkartım sözkonusu ise ve en azından 14 Aralık'a kadar çalışayım 14 gun daha maaş alırım düşüncesiyse sizde haklısınız.. Ama benim düşüncem devlet memur emekliside ozel sektor emeklısısıde aynı tarihte emekli maaşı aldığı için başvurunuzun aynı ay içinde yapılması gerekir diye düşünüyorum.. Ama bunu teyit etmekte yarar var sadece kişisel fikrim bu yöndedir.

mustafa0205

Kamuda çalışan memurlar, her ayın 1'inde maaş aldığı için ayın başı ayın 1'i oluyor diye biliyorum. Ancak ku işçisi maaşını ayın 14'ünde aldığı için, onların ay başı 14'ü oluyor diye biliyorum.

Herkes kendi düşücesini belirtiyor. Ancak doğrusu budur diyen bilen birine henüz rastlamadım. Bilenlerin cevabını bekliyorum.

Emekli maaşi.com sitesı

arkadaşlar bu site emekli maaşını dogru hesaplıyormu hesaplayıp aynı maaşı alan arkadâş varmı yada cok yakın alan arkadaş

Hayırlı olsun Toplam kazancınız 120 000 tl mi idi oktay kardeşim
Tamamı asgari ücret tenmi ödendi? ek ödeme maaşınızn % 4ü kadardır maaşiniz 1010 tl ise ek ödeme 40 tldir. Toplamda 1050 tl alirsiniz.tşkrlr.

arkadaşlar burda bı arkadaşımız demışkı maaşın yüzde %4 ek ödemedir benım ek ödemem bellı oldu 70 tl buna gore benım maaşım ortalama nekadar olur bılgısı olan varmı bırçok kez sordum kımse cevap vermedı maalesef umarım busefer bır tahmınde bulunan olur inş

Son düzenleme:
Bende %75 böbrek nakilliyim 4280 gün pirimim var 2001 10.13 ilk işe girme tarihim rapor alma tarihim 2000 hangi şartlarda emekli olabilirim yada şimdi emekli olabilirmiyim. ?

Merhabalar,

Nasipse Şubat 2017 de %62 engelli vergi indirimi hakkı ile emekli olma hakkını kazanmış bulunuyorum. Son 4 yıldır ssk primlerini tavandan yatırdım. Merak ettiğim şubatta emekli olmayıp bu şekilde tavandan ssk primi yatırarak emekli maaşımı maksimum arttırmak mümkün mü? Yoksa hiç çabalamadan mevcut şartlartla emekli mi olmalıyım? Fikirleriniz benim için önemli. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Doğum Tarihi: 01.01.1981
SSK Giriş: 17.02.2000
Prim Gün: 5326
Kazanç: 547,549.37

sevgili istikbal arkadaşım bende senle aynı durumdayım aylık hesap yapiyorum sigortam 4 yildır tavandan yatiyor ama aylik emekli maasi.com dan hesapliyorum aylik 2 tl gibi bi katkişı oluyo düşünme emekli ol bide bu emekli maası.com dogru sonuc veriyormu maasini kac hesapladın

istikbal

Bir çok insan emekli olun dicektir. Ben bazı şartlarda tersini düşünüyorum. İşiniz çalışmanıza engel değilse yani sizi çok yıpratmıyorsa çalışmak ve hatrı sayılır bir ücret alıyorsanız 4000-5000 gibi bence vermeyin. Aynı şartlarda aynı maaşa tekrar sizi çalıştırmaya devam edicekse şirket vere bilirsiniz bir ek geliriniz olur.

Bu arada pirim ödiyerek emekli maaşınızı yükseltmeniz beklentiyle alakalıdır. şu an sallıyorum 2500 lira bağlanıcaksa bit yıl sonra yatan pirimlerşe 2750-3000 lira olmıcak

aradaki farkı görmek için. Bu ay hesaplama yapın bir kenara not edin bir ay sonra gene yapın aradaki farkı kendiniz değerlendirin.

Üst Alt