Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktaki 4 cm kısalıkla özel tertibatlı araç ifadeli rapor alabilir miyim?

alonemisin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
12
Selamlar, benim de sol bacakta 4 cm kısalık, sol ayak bileğinde kısıtlık ve sol tibia defermasyon mevcut. Askere almadılar ama askerlik ve engellilik malesef tamamen farklı. Acaba otomatik arac kullanir ibaresi alabilirmiyim? Herhangibir engellli raporum bulunmamakta.

Ayın 28 inde sağlık kuruluna randevum bulunmakta. Adım adım bilgilendirme yapacağım. Herkes için yol gösterici olacaktır.

Tavsiyeleriniz var ise belirtmenizi rica ederim

ÖTV siz araç alımında izlenmesi gereken yollar

Merhabalar.

Forumda yaptığım araştırmalarda net bir bilgi edinemediğim için herkese yardımcı olması adına bu konuyu açtım.

B sınıfı çok eski tarihli bir ehliyetim mevcut. Şimdi ise sol ayak bileğimde yaşadığım hareket kısıtlığı ve bacakta 4cm kadar bir kısalık sebebiyle muayene olup ötv siz araç hakkım var ise almak istiyorum.

Ehliyet için anladığım kadarıyla,

Aile hekimi > il sağlık kurulu > şeklinde ilerliyor. Tabi ki bu hiç ehliyeti olmayanlar için sanırım.

Ben ise mevcut ehliyetimi hastane raporuna göre düzeltmek istiyorum ve bu ay için kağıthane devlet hastanesi sağlık kuruluna devlet randevu sistemi üzerinden randevu oluşturdum. (artık böyle randevu oluyormuş)

Amacım onlardan h sınıfı ve otomatik araç kullanır ibareli rapor alıp ehliyet değişim işlemi yapmak.

İzlediğim yol uygunmudur? yoksa başka yol mu izlemem gerekir?

Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.

Teşekkürler

yanlış ilk önce İl Sağlık müdürlüğüne müracaat daha sonra Aile hekimi aile hekiminin uygun görmesi ile Uzman Ortopedi doktoru muayene sonucu mutlaka il sağlık müdürlüğündeki komisyona sevk alınmalı

Benim yazdığım ehliyeti olup ta engelli ehliyetine çevirecekler için sıfırdan ehliyet alacaklar için bilmiyorum

çok teşekkürler cevabınız için

yalnız şöyle bir soru soracağım, il sağlık aile hekimine mi yönlendiriyor ki il sağlığa gitmem gerekiyor? Direk aile hekimine gidip ehliyetimi değiştirmek istiyorum diye işleme başlamam mantıklı değil mi?

ilk önce Aile hekimine de gidebilirsin ben oradan bilgi alman için yazdım Aile hekimine engelli ehliyeti için başvurduğunu mutlaka belirt

bende kaıthaneye baş vurdum önce illa aile sağlığa gidecen dediler öncedende yüzde 19 engelli raporum vardı ilk önce aile hekimine gittim paronomik resimle beraber aile sağlığı buraya niye geldin desede yazdı imzaladı gerekeni elime devlet hastanesi sevki verdi

o sevkle bide önceki raporumla beraber sağlık kurumuna gittim ve sol engelli olduğum başka bir engelimin olmadığı eski raporum da yazdığı için sadece ortapediye sevk etti oyle randevu felanda almadım sağlık kurulunada ortapediyede ssadece elli tl yatırdım vezneye ortapediye göründüm oda imzaladı aynı kağıdı ve verdim

sağlık kuruluna biz seni arayacağız dediler ve üç gün sonra aradılar ve il sağlık müdürlüğüne sevkettiler çemberlitaşa götürüp verdim biz arayacağız dediler ve bir hafta sonra aradılar tekrar heyet gördü imzaladı verdi elime kodları yazıp otomatik kullanabilir diye onuda aldım emniyet ten randevu alıp götürdüm ve aynı gün eski ehliyeti alıp yeni ehliyet yerine geçen bir haftalık felan bir belge verdiler bir hafta sonra ehliyetim postayla geldi emniyetede resim istiyorlar yeni ehliyette b ama kısıtlama kodu eklendi 78 102 oradanda araba galerilerine uğradım sordurdular araç alabilirsiniz dendi ama ben kendim özelgeye başvurdum garantiye almak için istanbul karar veremedi efendim kalça çıkıklığı yazmıyormuş sadece boyu 5 santim kısa olduğu yazıyormuş diye ankaraya yolladılar bir ay oldu bekliyorum ses yok geri olumsuz gelirse yeniden rapor alıp ayrıntılı doğuştan kalça cıkığı ve otvsiz araç alabilir diye almam gerekliymiş

aslında tıp dilinde çok şey yazıyor ama memurun tersliği bütün araç bayileri sorgulatıyor alabiliyormuşunuz diyorlar ama tek hatam il sağlık müdürlüğünün verdiği ehliyet raporunun fotokopisini alıp noterde aslı gibidir yaptırmam gerekliymiş düşünemedim verdim biraz uzun oldu ama bende hep böyle arkadaşlarımızın yazdıklarının faydasını gördüm sora sora öğreniyoruz

Aynen randevu almanıza gerek yok 50 TL muayene ücreti ödeyip aynı gün muayene oluyorsunuz Ama aile hekiminden mutlaka uzman ortopedi doktoruna sevk almalısınız resim alın yanınıza resim isteniyor aile hekime forma yapıştırıyor

Sanırım en güncel rapor bendeki olacak,

O yüzden gelişmeleri yazıyorum.

Sabah aile hekimine gittim ve hekim size rapor vermezler dedi:) Dedim bakmayın ayakta durduğuma sol ayak bileğim kısıtlı debriyaj basamıyorum siz yönlendirin dedim. Sonra bu siteden ilgili kanunu bulup okutturdum dedim lazım olur size de bir okuyun sonra bilgilendi ve sevk verdi.

İstediğim ortopedi dr a gidebilirmişim. Forumda gördüğüm üzere herkes 50 tl ücret demiş ama anlamadığım şimdi randevu zaten online sistemden alıyoruz 182 den de olabilir (ssklı çalışanım). Dolayısıyla niye ve kime para ödeyeceğim bunun başka bir prosedürü mü var onu anlamadım açıkçası.

Gelişmelerden haberdar edeceğim.

Bilgilendirme yapacak herkese teşekkürler

Ya kardeşim herkes farklı farklı ağızla konuşuyor bi çoğuda saçmalık yanlış yönlendiriyor. Aile hekimine gidiyorsun uzman hekim sevk'e gönderiyor. özel yada devlet hastanesinden alma ihtimaliniz yok eğitim araştırma hastanesine gidip sağlık kurulu hangi bölümlere gideceğini söylüyor her bölüm muayne ücreti 50 tldir. Kafadan 300 tl gidiyor zaten vay şöyle olmuş vay böyle olmuş demeyin gereği budur. Doktorlar ahmklık yapmazlarsa iyidir artık durumunuza göre komisyona sevke gönderirlerse herşey il sağlıkta müdürlüğünde bitiyor karar onların. Orda tekrardan 1 dakkalık heyet toplantısına giriyorsun. Saygılar....

Engelli raporun varsa ortopedik sorun engelli raporunda belirtilmiş ise Aile hekimden sadece ortopediye sevk alabilirsiniz ben öyle aldım ve sadece 50 tl ödedim ha sıfırdan ehliyet alınacaksa onu bilmem ben ehliyetimi engelli ehliyetine çevirdim vee ben Bursa devlet hastanesinde muayene oldum ve il sağlık komisyonuna sevk aldım

Ehliyet için özel muayene oluyorsun o nedenle ücretli muayene olman gerekiyor diye biliyorum ve ben bu şekil de aldım

@Mümin Çelik Abicim burası İstanbul burdakiler ahmakdır. Her hastane doktor aynı olmuyor işte sizinki ehliyeti çevirmişsiniz o ayrı konu. Benim bahsettiğim sıfırdan başlarsan kademe kademe anlattım ben bu mesajımı okuyan böyle hareket etsin. Yazık günahtır yani perişan ediyorlar olmayacak şeye para ödüyorsun cileler çekiyorsun

Senin dediğin doğru zaten sıfır almak için senin dediğin prosedürler izleniyor ben normal ehliyeti engelliye çevirdim sadece ortopediye gittim

Merhabalar,

Ben 28 martta aile hekiminden ehliyet değişimi için sevk aldım. 28 Martta Kağıthane Devlet Hastanesinde heyet randevum vardı ve ikisini aynı güne aldım. Heyete ortopedik sorunum ve ötv için diye bildirdim. Bana dr listesi verildi ve bunları dolaşıp teslim etmem istendi. (Herhangibir ücret talep edilmedi.) Bütün işlemleri yapıp heyetteki görevliye teslim ettim. Görevli ertesi gün 13:30 da gelmemi iletti ve ertesi gün gittim. Heyete girdim çıkarken 6 nisanda gelip raporu almam söylendi. Bugün (6 Nisan) gidip raporumu aldım. %24 oran verilmiş. Ehliyet için sevk kağıdımı verdim ve ortopediye yönlendirdiler. (50 TL) Ortopedici sende 4cm kısalık yok raporlu röntgen çekilsin dedi:))) Raporlu röntgenden sonra sol 4cm kısalık ayak bileği vesaire raporu yazıp heyete vermemi eksiklik varsa getirip düzettirmemi iletti. Raporda (tertibatlı araç kullanır vesaire yazıyor. Herhangibir kod içermiyor bunu sanırım il sağlık yazacak) Heyete gittim ve eksiklik olmadığını onların il sağlığa ileteceğini rapor gelince de arayıp çağıracaklarını söyleyip numaramı aldılar. Online sistem çalışıyormuş 4 saatte de cevap gelebilir 4 günde de dediler. Sanırım şu an beklemekten başka birşey yapamıyorum.

alonemisin
Anladığım kadarıyla sen hem sağlık kurulu raporu için başvurmuşsun hemde sürücüler sağlık raporu için başvuruda bulunmuşsun. ehliyet değişiminde eğer geçerli eski sağlık raporun varsa tekrar almana gerek yok çünkü,hani şu üzerinde rapor oranı yazan

merhaba mehmet,

benim rapor yoktu ben onu da çıkarttırdım. şimdi sağlık kurulu aradı onlar başhekime onaylatmış il sağlığa ben götürecekmişim. Yani ben ehliyet için ve sağlık kurulu için aynı anda başvuru yaptım. Pazartesi gidicem belgeyi alıp il sağlığa teslim edecekmişim. İşlemleri buradan yazacağım.

teşekkürler forumda yaşanılan birsürü sorunu okuyunca biraz moral bozuluyor ama bu hastane baya yardımcı oluyor. Umarım il sağlık uğraştırmaz. O kısım biraz korkutuyor sadece.

dün il sağlığa evraklarımı verdim. Orada sağlık ocağının verdiği sevk kağıdı arkası boş olduğundan niye böyle normali arkasında ibareler olan bir kağıt dediler. Bende gidip alsam yine aynısı verilecek dedim. İkinci kata sor dediler ve orası biz hallederiz onu bu olur dedi iki üç gün içinde mesaj gelicek dendi bakalım mesaj bekleme durumuna geçtik:) Mesaj sonrası yine haber edeceğim

merhaba benim özelge ile ilgili bir işlemim olmadı. Şu an il sağlık müdürlüğünün komisyona çağırmasını bekliyorum

şu an sol alt ekstremite sebebiyle ehliyet aşamasındayım. Aile hekimi sevki sonra devlet hastanesi ortopedi o raporda il sağlığa yönlendiriyor. İl sağlıktan heyet için mesaj bekliyorum. Ayın 19 unda heyet varmış ama bakalım girebilecekmiyiz göreceğiz.

alonemisin

Sol alt ekstremite sakatlığı ibaresi hastaneden alacağınız sakatlık durumunu, yüzdesini ve nerelerde olduğunu anlatan çok doktorlu heyet raporunda olsun mutlaka. Bu raporun sonuç kısmında yazsın. Sonuç kısmı ya da raporun kullanım alanları kısmında ötvden faydalanır falan gibi şeyler yazmasın hatta. Maliyeciler buna gıcık oluyor.

İl sağlığın heyetinden de sadece otomatik vitesli araç kullanır ve diğer gerekli bazı kodlar var onlar olsun. İl sağlıktan alacağınız raporu ehliyeti değiştirirken polise/nüfusa veriyorsunuz ve işi bitiyor.

Bu yazdıklarım otomatik vitesli ötv indirimli araç (tertibatsız, tadilatsız) almak için.

çok teşekkürler çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Şimdiye kadar yaptığım işlemler doğru o zaman. Benim heyet raporumda hastalık açıklaması ayrıntılı olarak ve yüzde oranı yazıyor, ötv vesaire gibi ibare yok sadece rapor talep nedeninde ötv yazıyor ötv li araç alır almaz vesaire hiçbir sonuç bildirimi yok zaten hastane buna karar veremez diye düşünüyorum. İl sağlık gerekli kodları yazınca sanırım sorun kalmayacak gibi.
cakirlarc

alonemisin

İl sağlık sadece sürücü olur yani ehliyet raporuna kodları yazıyor. Araç alımı için Engel oranı yazan rapor için il sağlığa gitmeye gerek yok diye biliyorum.

Hüseyint

Eğer engel oranınız yüzde 90 dan az ise oran belirtir raporun bir anlamı yok. Yüzde 1 bile olsa il sağlık heyetinden mühendisler tertibatları yazdıysa tertibatlı araçtan ötvsiz alınabilir. İl Sağlık heyetinde sadece doktorlar yok, tertibata karar veren mühendisler de var. Buradaki önemli ayrıntı oran belirtir raporda (hastaneden alınan, ehliyet ile ilgisi olmayan genel rapor) eğer sol bacakta sorun var deniyorsa ve il sağlık da otomatik vitesli araç kullanır demişse, o zaman bu ikisi ile tertibatsız ötv indirimli otomatik araç alınabilir.

bende ehliyeti değiştirme sürecindeyim aynen belirttiğin gibi aile hekimi seni yönlendirecek yönlendirdiği doktor yada doktorlar sürücü olabilir onayı verecek sonra sağlık kurulu en son olarak nüfus müd. den ehliyeti engelli ehliyetine çevireceksin

bende ehliyeti değiştirme sürecindeyim aynen belirttiğin gibi aile hekimi seni yönlendirecek yönlendirdiği doktor yada doktorlar sürücü olabilir onayı verecek sonra sağlık kurulu en son olarak nüfus müd. den ehliyeti engelli ehliyetine çevireceksin
Ehliyet raporlarını özel hastaneden aldım. Süreç çok kolay işledi. Aile hekimi tek başına karar veremeyeceği için illa bir sevk yapacaktır. Onun yerine ben nispeten küçük bir özel hastaneye gittim. Direk ehliyet raporu için geldim dedim. Kimlik bilgilerim ve 40 tl ilk doktor, 60 tl fizik tedavi uzmanı ücreti karşılığı raporumu aldım. Ftr uzmanı il sağlığa gitmeli dedi. Gittim oradaki süreci de tamamladım.
Bunu şu sebeple yazdım. Önce sağlık ocağına gittim, nasıl yapılacağını bile bilmiyorlardı. Sonra takip edildiği üniversite hastanesine gittim onların da konudan haberleri yoktu. Devlet Hastanesi kalabalık diye gitmedim. En sonunda özel hastaneye gittim. Bu arada bu rapor üniversite hastanesinde de ücretsiz değil. Ya da kafalarına göre takılıyorlar.

Üst Alt