@
SU35 @
OturanBoğa Özelgede Engelli Sağlık Kurulu Raporunda belirtilen engellilik durumunuz
( Sağ Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ) itibariyle, mezkur Genel Tebliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde
Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesi uygulamasından yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır denildi. Nedenini sorduğumda
(kendini doktor yerine koyarak) Raporumu bana yorumladığını Sol Kalça belirtilerinin açık ifade edilmesi gerektiğini, sol dizin 35 derece kıvrıldığını, sağ diz 90 derece değil 110 derece olmasını, sol alt ekstremitede 3 cm kısalık değil 5 cm kısalık olması gibi tutarsız ifadeler bildirdi. Bende bu yorumunuza göre; Benim Sağlık Kurulu Raporumun 9 uzman doktorun imzaladığını böyle bi durumda bana Manuel tertibatlı araç kullanır diye rapor verilmesi gerektiğini ifade ettim. Bunlar nerde var dediğimde
4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesinde ve bu bilgileri havuzdan alıyoruz denildi. Raporumu yeniden almamı istediler. (Mevcut raporum Sürekli) O zaman sağlık kurulu raporu almanın ne gereği var merak ediyorum. GİB deki Gelir uzmanının umrunda bile değil, engellilere engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şikayet edebilirsiniz diyorlar. Kraldan çok kralcı var gibi gözüküyor.