Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol bacaktaki 4 cm kısalıkla özel tertibatlı araç ifadeli rapor alabilir miyim?

Hüseyin merhaba evet sen her bölümü gezeceksin. Ücret yok hastalığın olan bölüm detaylı olacak diğerleri formalite sıra bekleme olmayacak önceliklisin takıldığın şeyleri sorabilirsin 2 hafta oldu işlemleri yapalı
Hüseyint

Hüseyint :) rica ederim bişey değil dayanamıdım artık cevaplayayım dedim, arkadaşlar bi türlü senin nereye nasıl gitmen gerektiğini yazamadılar sanki bir çember var sen soruyorsun onlar habire o çemberin etrafında dönüp duruyorlar :) ha gayret diyorum birisi tam cevabı verecek hop gene olmuyor . tabi bu işin şakası kimse alınmasın önemli olan birbirimize yardımcı olmak

Gün itibariyle otomatik vitesli araç kodunu il sağlıktan aldım. Sanırım bundan sonra ehliyet değişimi yapıp o şekilde ötv li araç alınabilir. Yoksa raporlarla ötv li araç alıp ehliyeti sonra değiştirmek gibi bir durum olabilir mi?

kardeş ehliyetini eline al raporunla ehliyetini vergi dairesine götür onayı al araç almaya sonra başla.

evet senin sorunlardan sonra bakalım bizim durum nasıl olacak. Şimdi esas sorun b ehliyetini b engelliye değiştirim vergi dairesinde problem yaşarsak başyalacak. Senin durum netleşmedi mi hala?
SU35

selam bende ehliyetimi değiştirmek için (sağ el 3 parma ampute) ilk önce aile hekimi , sonra gebze devlet hastahanesi (125 tl ücret ödedim) oradan il sağlık kurumuna sevk 16/04/2018 heyete girim heyet başkanı bana ehliyetin süreli olacak dedi (anti depresan ilaç kullandığım için miş) 24/04/2018 günü raporumu alacağım bakalım sonuç ne olacak.... :)

alonemisin
hayır arkadaşım Sabah Ankara ile görüştün sizin raporunuzda herhangi bir değişiklik olmamış neden gönderdilerki buraya dediler. Evraklarınla İzmir de daha yetkili biri ile görüşmem istendi. Ben delirip %90 engelli olunca sorun kalkacak ortadan sanıyorum.

merhaba,

ben bugün girdim 5 dakika içinde verdiler raporu herkesin o şekildeydi. Umarım istediğiniz gibi olur adulger

Sizin durum gerçekten çok enteresan bir yol aldı. Rapor belli zaten ne anlamı var böyle garip uğraşlara. Manisa ve yakın illerle mi görüşseniz acaba? İzmirde bu kadar zorlanmanız üzüntü verici. SU35

SU35

Hocam siz ne kadar süredir uğraşıyorsunuz. Foruma girdiğim günden beri sizin mesajları görüyorum.

Haftaya ÖTV büronun müdürü ile görüşeceğim. Bakalım o ne diyecek Ankara daki memur bile çok şaşırdı neden buraya gönderdiler diye. Herşey ı kadr açık ve net diyor kanunda herhangi bir değişiklik yok diyor. AN-LA-MA DIM.
iÇSES: BKNZ: memurun işgüzarlığı yahu bende memurum bu nasıl bir zulümdür insanlara.

Selamlar oturaboga gercekten her konuya karsi yardimseverligin taktirlik. Otv acisindan sanirim bir soru olmamali diye düşünüyorum

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa

Son düzenleme:
Bana bir akıl verin arkadaşlar pseduetumor serebri hastasıyım aynı zamanda yemin ederim basıncım yükseldi. 20 bin para verdim. Aracımın siparişini verdim. Bu bir kaç daha sürerse kur farkından dolayı aracın fiyatı artıp zaten almam mumkun olmayacak. Sorun ne dir ne olursa alabilirim ne fazla ne eksik bu raporda kimse bişey demiyor nerede tereddüt oluştu. Tereddütü söyleseler gidip derhal rapora başvurayım ben sağlıkcıym ve şuan kendi hastanemde 6 y sonraya sağlık kurulu randevusu veriliyor. BU ZULÜM. EZİYET.

@alonemisin o raporla gidip ehliyet alıcaksın . il sağlığa gittim o raporumu aldım. Emniyete gittim ve bak 78 102 kodlu ehliyetimi aldım. İl sağlığın verdiği rapor sadece ehliyet almana yarıyor arkadaşım.

@alonemisin bu il sağlıkdan aldığım ama rapor ancak bununla ehliyet alıyorsun başka bi işe yaramaz.

https://resmim.net/f/sLFA0k.jpg

Acaba özel tertibata gerek yoktur yazmaları mı sıkıntı oldu? Otomatik vites sizin durumunuzda özel tertibat geçiyor zaten. Normal şartta hiçbir sorun görünmüyor. Gerçekten bu kadar zor olmaması gerekirdi.
SU35

alonemisin Ben bu raporumla 5 yıl önce araç aldım 5 yıldır mtv ödemedim bi sıkıntı olsa zaten cagırıp ötv yide alırlardı bu tamamen memurun iş bilmezliği. Sorunun ne olduğunu söylemiyoki. %40 alırsın %60 alamazsın dedi. Sorunu söylesin gidip düzelteyim. 6 aya özelge gelir sorun şu derlerse ki sorun yok rapor almam kafadan 7 ay onun için özlge isterse cevabı 6 ay ben 1 yılımı neden heba edeyim
Ben bir doktor hatası yüzünden bu durumdayım 1 kişinin hatasını daha kabul etmek istemiyorum. Bilmiyorlarsa hizmet içi eğitime tabi tutulmalı memurlar.

sonunda seni delirtecekler hakikatten. Bu kadar saçma sapan iş yürümemesi lazım. Umarım süreç biran önce sonuçlanır. Çok can sıkıcı bir durum

görüp yorum yazacaktır çokta faydalı olur süreciniz olumlu sonuçlansa artık

inşallah olumsuz sonuclanacak bi durum yok. daha açık ve net şekilde yazılabilirki ayrıca 5 yıldır geri dönüş olurdu rapor aynı kanun aynı sorun neeeee

:) zaten sizin bu anlamsız sorun çözülünce çözülemiyecek başka birşey kalmaz

:eek::):confused::mad:;):rolleyes:şu anki duygu durumum aynen böyle güleyim mi ağlıyayım mı bilemiyorum. O değil eşim sorun cıkarmaya başladı neden arabanın siparişini verdin diye ben nerden bileyim. offfff delircem

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar Merhaba [/FONT]
Ortopedik özür [FONT=sans-serif]: [/FONT]%33
Ağır Özürlü (Kısmına) : Hayır
Rapor Sürekli : Evet

Ortopedik Kas İskelet Sistemi
: Sol Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ;

Monoküler Şartlarda H sınıfı Ehliyet alır. Otomatik Vitesli araba kullanır şeklindedir.

2013 yılında H Ehliyetimi ve Raporumu Volkswagen Bayiine götürdüm. Bayii Vergi Dairesine sorarak ÖTV ind-MTV muaf araç alabileceğim söylendi. Ben de aracımı aldım. Benim sorum; ilk aracımı 5 yıl önce bu raporumla 30.04.2010 tarih ve ÖTV-2 / 2010-3 say. sirküye göre aldım. Şimdi GİB bu raporla araç alamazsın diyor. Acaba değişen birşeyler mi var. Konu ile ilgili Kanuni dayanak, tebliği, sirküler var mı merak ediyorum. Acaba Özelgeye itiraz edebilirmiyim. Konuyu BİMER-CİMER-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile en son Yargıya taşımak istiyorum. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

Evet sadece otomatik vites alamıyorsunuz sağ alt ekstremitede sorunu olanlara otomatik vites özel donanım sayılmıyor bir zamanlar vermişler o nedenle şu an sadece sol olanlar bile sürüm sürüm sürünüyo. sağda da engeli olanlara özel tertibatlı veriyolarmış. otomatik vites almanız için sadece sol tarafta engeliniz olması gerekiyormuş. Peki bir soru SeRBeY006 özlgenize cevap ne kadar zamanda geldi.
OturanBoğa rica etsem raporlarıma bi bakabilirmisiniz lütfen

SU35 Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı- Ankara Vergi Dairesi ÖTV servisinden 12.03.2018 tarihinde özelge formunu verdim ve 2 hafta sonra 23.03.2018 tarihinde özelgemin çıktığını bizzat arayarak elden alabileceğimi söylediler. Benim Raporumda sol ayağımda ve sol alt ekstremitede, sol ayak bileğimde sorunlar var. Sağ ayağımda ise 90 derece açabiliyorum ve hareket etmede sıkıntım yok. Belirttiğim sorunlarla 5 yıl önce araç aldım. Fakat şimdi ne değiştide alamazsın diyorlar bi türlü anlamış değilim.

olsun sağ yazdığı anda red veriyorlarmış bak arkadaşım bir önceki sayfada raporlarım mevcut özelge talep ettiler izmir den 30.03.2018 de interaktif den başvuru yaptım en az daha 3 ay sürer diyorlar. Bence siz sağı hç karıştırmadan sadece soldaki problemi yazan bir rapor alın. SeRBeY006

@SU35 @OturanBoğa Özelgede Engelli Sağlık Kurulu Raporunda belirtilen engellilik durumunuz ( Sağ Kalça ciddi eklem rom kısıtlı, Sol diz 35 derece flexionda ankiloze, sağ diz 90 derece flexion aralığı mevcut, 8 derece flexion kontraktürü sol alt ekstiremtede 3 cm kısalık, sol ayak bileği plantar filexionu 15 derece ) itibariyle, mezkur Genel Tebliğinde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2-c) maddesi uygulamasından yararlanmanız mümkün bulunmamaktadır denildi. Nedenini sorduğumda (kendini doktor yerine koyarak) Raporumu bana yorumladığını Sol Kalça belirtilerinin açık ifade edilmesi gerektiğini, sol dizin 35 derece kıvrıldığını, sağ diz 90 derece değil 110 derece olmasını, sol alt ekstremitede 3 cm kısalık değil 5 cm kısalık olması gibi tutarsız ifadeler bildirdi. Bende bu yorumunuza göre; Benim Sağlık Kurulu Raporumun 9 uzman doktorun imzaladığını böyle bi durumda bana Manuel tertibatlı araç kullanır diye rapor verilmesi gerektiğini ifade ettim. Bunlar nerde var dediğimde 4760 ÖTV Kanununun II sayılı Tebliği (7/2-c) maddesinde ve bu bilgileri havuzdan alıyoruz denildi. Raporumu yeniden almamı istediler. (Mevcut raporum Sürekli) O zaman sağlık kurulu raporu almanın ne gereği var merak ediyorum. GİB deki Gelir uzmanının umrunda bile değil, engellilere engel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şikayet edebilirsiniz diyorlar. Kraldan çok kralcı var gibi gözüküyor.

Üst Alt