Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni İETT Kartı için başvuru yaptım, yarın alacağım...

Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yeni engelliler için istanbulkart başvurumu yaptım salı günü teslim edecekler..

istanbulkart1.jpg

ne beyaz kartı herkes başvurusunu yaptı kartlarını alacaklar 1 haftadır sizin önünüzde internet hala haberiniz yok yeni ücretsiz geçiş veren istanbul kart artık şöföre kart gösterme yok kart basma var

YA siz yeni mi kavustunuz gaziantepte makinalı hizmet 5 senedir var
bizde göstermiyoruz söföre makinası var DITTTTT lıyoruz ve geciyoruz ??
illahi ceren :D

iett

hayır istanbul kart dokundur kartını ve geç öyle akbil basma tarih oluyr yeni kartımı alırken beyaz kartımı geri alacaklar..

evet mesela sabıkalı isen söylüyor otobusin icinde DITTTTTTTTTTT sabıkalı var diyo herkes sana bakıyor :D alahım yaa

istanbul kart bu ama ücretsiz beyaz kartlar temmuzda bitiyor kullanımı

bakın söföre kartı göstermekle makinaya DITLAMAK daglar kadar fark var..
inan bazı söförler kiziyor bagırıyor incitiyor bazıları diyorum hepsi deyil
ama makinalı olursa hiç kimse hiç bisey diyemiyor bunun faydası daha cok bu direk isteme baglı kisinin kac defa bindigini bile gösteriyor yılda 1 kez dolduruyosun ?*

ben yenı cıkardım 1 ay oldu ama kımse öyle bir şey demedi nereye nasıl başvuruyorsunuz anlamadım elımızdekı eski kartlar ne olacak bir ücret ödeniyormu

Arkadaşlar,

IETT müşteri hizmetleri yetkilisi ile görüştüm, Beyaz kartlarımız yıl sonuna kadar geçerli olacakmış, bu süre içinde mevcut beyaz kartlarımızı "ücretsiz istanbulkart" ile değiştirmemiz gerekiyormuş.

Arkadaşlar istanbulkart için yeni rapor çıkarmakmı gerekiyor yoksa, mevcut beyaz kartımızı götürsek değiştiriyorlarmı?

IETT nin sayfasını inceledim şimdi.

Seyahat kartı alabilmek için istenen belgeler:
c) Özürlü Seyahat Kartı
- T.C.Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Özürlüler İçin Kimlik Kartının aslı ve fotokopisi veya yetkili sağlık kurumları tarafından 2010 yılı içersinde düzenlenen Özürlüler için Sağlık Kurulu Raporunun aslı ve fotokopisi eklenecektir.
- Kimlik kartı.
Açıklama: 16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporuna sahip kişiler Özürlüler İçin Beyaz Kart; ağır derece özürlülerle, raporlarında (Birbaşkasının Yardımı Olmadan Yalnız Başına Seyahat Edemez."ağır özürlü bölümünde"EVET" ibaresi Refakatli Özürlüler İçin Beyaz Kart alma hakkına haizdirler.

Yani başvururken ya T.C. Başbakanlık Özürlü kimlik kartı ya da 2010 yılında alınmış raporu göstermek gerekecek (eski raporlar gecerli olmayacak)

Sınırlama olacağına dair hiçbir bilgiye rastlamadım.

landish
yeni görüştüm rapor ilgili eski raporumda sürekli ibaresi var, yeni rapor almam gerekiyormu diye sorduğumda gerekmiyor dedi ...

aynen katılıyorum arkadaşım....

Arkadaşlar raporla ilgili net bir bilgi kimseden alamadım spor kulübünden arkadaşlarımla dün görüştüğümde kesinlikle yeni rapor gerekiyor dediler büğün iett yetkilisi ile görüştüğümde ise raporda süreklidir ibaresi varsa yeni rapora gerek yok dedi....kafam karıştı.

Bu arada yeni kart bedeli 10 Tl miş...
Ben de 2 hafta önce 5 TL verip Beyaz Kart çıkartmıştım :)

Ben 12 Mayıs 2010 'da ilk defa başvurdum ve bana beyaz kart verildi, yeni istanbulkart'tan da hiç bahsedilmedi.

Sürpriz oldu desem yalan olur, bekliyordum değişiklik yapmalarını.
Napalım, yıl sonuna kadar vaktimiz varmış, değiştireceğiz bir ara.

kafam karıştı bende BEYAZ KART var şimdi bunu verip Ücretsiz istanbul kart(sensörlü) ile
değiştire biliyormuyum

istabul kart(engellilere yönelik)nereden çıkartılıyor

Arkadaşlar ,
Bence biraz bekleyelim, elimizdeki Beyaz Kart nasılsa yıl sonuna kadar geçerli. Önümüzdeki günlerde daha net bilgiye ulaşabiliriz.

internetten başvuru oluyo dimi yoksa gidip benim beyaz kartım var degiştirmek istiyorummu diyoruz :)

ben aldım kartımı kullanıyorum 2 gündür

ben aldım kartımı çokta memnunum artık muavinlerle muhatap olmuyorum bsıyorum ve geçiyorum harika bişi bu

Bugün başvurdum haftaya çarşamba verecekler.60 yaş kartları da değişiyor onları hemen veriyorlar.
Özürlü kimlik kartı olunca rapora gerek yok.
1 fotoğraf
Kimlik fotokopisi
Özürlü kimlik kartı fotokopisi
10 TL
Arkadaş iett'yi aramış kartlar değişiyor mu diye sormuş yok demişler.Fekat Karaköy'de heryere yazmışlar 31 07 2010 son diye.Allah akıl versin....

Şöför ve muavinlerle muhattap olmamak güzel fakat inşallah rapor ve yüzdeleri değiştirmezler, buna cesaret edemezler.
Ayrıca bu kartı kullanan (istismarcı) sağlamlar için nasıl bir önlem alınmış acaba.

artık bütün ücretsiz binenler tek kart oldu sakat,polis,zabıta vs artık tek kartla binecegiz sakat diye ayrı bi kart olmayacak artık

AsTeRuNyA;

Orasını bilmem ama bi sene sonra yeni bi kart cıkarırlar maksat bi 10 luk almak bence.
Kasada para kalmadı biraz doldurup mütahitlere aktaralım!Yok böyle güzel memleket her hizmetin defalarca suyunu sıkıp içiyorlar.
Benim özürlüler Kartım var ömürlük diye verdiler.Bi birim kurmuşlar ordakiler çok çalışıyorlar maşallah merak ediyorum.Geçen aradım kartım ne işe yarar diye artık işe yaramıyor dedi bide bana diyorki siz bu konularda geri kalmışınız.Millet oyunu evden kullanıyor gelişmiş ülkelerde geri kalan benmiyim yoksa işe yaramayıp rast gele kurum açıp iş yapmayan bu zihniyetlermi...

E®KAN;
Hiçbir önlem yok gene peynir ekmek gibi dağıtıyorlar.İett para toplamak için yapıyor bunu yoksa polis sakat vs niye kart alsın ki zaten kimlik kartın var.
Bunların ücretsiz olduğu aşikare göster geç veya ilk seferinde yapsaydın!
Bi kere al parayı adam 2010 da beyaz kart almış gitcek bidaha çıkartacak!
Haber çıkmış bugün ücretlilere vergi müjdesi bi baktım.2500 ila ....... arası ücret alanlara vergi indirimi...Oha çok kazanan az vergi versin yok böle güzel memleket Zenginler Banka sahipleri her giderlerini vergiden düşsün...
Ben niye askeri ücretimin giderlerini vergiden düşemiyom..?:eek:

nasıl insanlarsınız ya adamlar bedava taşıyorlar 10 tl ye takılmışsınız.Ben her sene 10 Tl vermeye bile razıyım.Ne yani insanlar 1 haftada yol parası olarak bu parayı ödüyorlar.Sizin yüzünüzden zaten dilenci gözüyle bakıyorlar bize.İstersen sen iett ye 10 tl verme onlar sana versin hemen alırsın dimii..Hep para hep para gelsin ama verme.Forumda da hep 2022 bi sokakta dilenmiyosunuz yani o ayrıcalığı var..Bu dokun geç kart geç kalmış bi sistem bursada 3 yıldır var bursakart dokun geç kart.izmirde var dokun geç.Ama akbilin gidip istanbul kartın gelmesi geç kaldı bile.Ha bu arada kartımı dokundurduğumda son kullanma tarihi 2015 aralık yazıyor.Belki kontör şartıda olabilir ki olsun sizin gibi ama 10 liram gidecek diyenler için iyide olur her şey bedava ohh devlet bide bedava eş versin onunla her şeyi yap ama o devletin bedava verdiği kadının yemeğini devlet karşılayacak sesnin cebinden hiç bişi çıkmayacak sen sadece sefasını süreceksin çünkü senin beyaz kartın var ohh ne ala...

Üst Alt