Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni İETT Kartı için başvuru yaptım, yarın alacağım...

ceren.kozaner;

Ne biliyon da ne konusuyosun sen insansan ben degilim.Vermesin istemiyorum.Senin bir Alacağın varmı belediyeden verilmemiş?Sana konusma avukatlık hakkını kim veriyor.Bana belediyenin avrupa lı kanunlarımız burda uygulansa en az 3-5 milyon tazminat ödemesi gerek!Mesele 10 tl degil gel ben sana sadaka vericem...
Kimsin bi kendini tanıt ta ona göre Allaha havale edeyim seni...
Sen bu ülkede özürlünün ihtiyaçlarını biliyonmu.?
Devlete kardesim benim ihtiyacımdan fazla vergi veriyor!Senin savunduğun devlet Hırsız zengine benim paramı teşvik diye veriyor.
Sen insansan ben değilim.

ceren.kozaner çok fazla yüklenmiş mesajında, engelli olup maddi olarak cok zor durumda olan birçok insan var. Tabii ki 2022 aylığı alabilmek için elinden geleni yapacaklar.
IETT 'ye bir 10 TL daha vermek bana da koymaz, bugüne kadar çok çok daha fazlasını verdim. Ama mesele 10 lira meselesi değil. Insanın canını sıkan bu düzensizlik, devlet memurlarının kendi konularında bilgisiz olması, insanları yanlış yönlendirmesi vs.
Ayrıca engelli insanların (özellikle ortopedik özürlü olanların) kaç tanesi beyaz kartı olsa dahi toplu taşımalara binebiliyor, beyaz kartını kullanabiliyor ???
Öncellikle üst geçitleri, otobüsleri engellilerin de kullanabileceği hale getirsinler ondan sonra hizmet veriyoruz diye kendilerini övsünler.

İett'nin online özürlü seyehat kartı başvurusundan başvuru yapsam bana şimdi beyaz kartmı veririler istanbul kartmı verecekler kart üçreti 10 tl yazıyorr hangi kart verirler acaba yoksa gidip müracatmı etmeli istabul kart istıyorum die

Sene sonuna kadar beyaz kartın gecerli.
Şimdi başvurursan özürlü kimlik kartı ve foto ile şimdiden alabilirsin.

ya arkadaslar anlamıyorum ya devlet sızı dusunup mahcup olmasınlar dıye dıt verıyor iş te sız hale 10 tl nın pesıne dusmusunuz anlamıyorum ya bunlar guzel seyler deyıb te alah razı olsun dıycenıze daha hale karalama pesındessınız işllah herkez çıkarrda guzel ve neselı sekılde şöferın pis pis bakmasından kurtulur ((((

ferdi5519;

Gel ben sana dıt vericem gel Senin bir kolunu kesilmesine sebebiyet versem bana Allah razı olsun der misin?Sen kolunu ver dıt vericem sana bide 10 tl gel hele bir..
Gel kolunu kesiyim nasıl olsa fazla cezası yok devlet beni aklar..
Gel seni arabayla altıma alim öl nasıl olsa beni devlet aklar...
Yada af cıkartır 3-5 senede yırtarız..
Belki bana öldüğün için devlet seni bana borclu cıkarır....
git adamın asabını bozma kim kimi karalıyor.

arkadaşlar iett nin sitesinde rapor yüzdesi yüzde elli olarak yazışmış bu konuda bilgisi olan var mı? ben beyaz kartımı yüzde 40'la almıştım eğer böyleyse yeni kartı alamıyacam demektir ve de bu demek oluyor ki istanbulda yaşayan özürlülerin yarısından fazlası kart alamayacak ve de bn ortopedik özürlüyüm durumumuz ne olacak.

Adalet1954,
sen işe siyasi taraftan bakıyorsun.
Devamlı devleti eleştiriyorsun.
şuan sen akp yi eleştiriyorsun.(akplide değilim.)
takmışsın 10 tl ye. Ne var 10 tlde anlamıyom.
Arkadaşlara gel ben sana verim 10 tl yi felan derken.
Açıkla tüm görüşlerini bizde bilelim.

benim sürekli raporumvar ve istanbul anadolu yakasın oturyum
beyazkartı nerede deniştirebilirim bilgiveren varmı
saygılar

karaköyde değiştirebilirsin ama benim merakım başka benim kartım refakatliydi şimdi ne oalcak ben eşimle güzelce seyehat ediyordum şimdi o hakkımı alxacaklarmı elimden...

babalık;
bence cok doğru söylemişsin, ücretli yapmaları yakındır... BÜYÜK İHTİMALLE ÜCRETSİZ GEÇİŞ HAKKINA SINIRLAMA GETİRİRLER BU YENİ KARTLA, MESELA GÜNDE 2 KEZ ÜCRETSİZ KULLANABILIRSINIZ DERLER!

imral;
Anadolu yakasında Hasanpaşa'dan veya pendik'ten değiştirebilirsin:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana]ANADOLU BÖLGESİ : [/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kadıköy : Hasanpaşa Şubesi Kadıköy/İSTANBUL (Hasanpaşa İETT Garajı Karşısı) [/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]TEL: 0 216 325 27 36 0 216 325 27 36 FAKS: 0 216 428 79 15[/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana]Pendik : [FONT=Verdana][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Pendik Şubesi[/FONT][/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Pendik Belediye Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi (Batı Mh.1.geziboyu cd.No:64 (Sahilde)Pendik/İSTANBUL Tel(Faks):0216-4835248-585 11 19[/FONT][/FONT]

[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Bu arada arkadaşlar IETT internet sayfasını güncellemiş;[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana]NOT: Beyaz ve Refakatli kartlar 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir.[/FONT]
[FONT=Verdana]şeklinde bir ibare var, Rapor % oranı ise kafa karıştırıcı, bir yerde%40 üstü derken aşağıda %50 ve üzeri demiş....[/FONT][/FONT][/FONT]

İMRAL HASANPAŞA İETT garajının yanında bir yer var ORDAN ALDIM beyaz kartı 1 ay önce ordan verirler sanırım birde pendik sahılde varmış
[SIZE=2]İETT ile ilgili tüm konularda başvuru telefonu:
444 1871
08002111871
[/SIZE]

[SIZE=1] [/SIZE]
[SIZE=2]Genel Müdürlük:
Tel: 0212 245 07 20 /20 hat [/SIZE]

[SIZE=2]bilgi alabilirsin bu telefonlardan[/SIZE]

ceren.kozaner;

Bu süper yoruma aynen katılıyorum.

EFSANE_52;

Yapıcı eleştiri yaparım doğrudur. AK Parti yi eleştirmiyorum anlama kıtlığı var heralde sende..!
Kardeşim Peygamber (A.S.) uygulamalarında böyle bir düzen varmıdır.
Hangi dinden olursan ol haksız olan uygulamayı savunanın o cusu, şucusu, bucusu olmaz.
Daha önce özürlü kimlik kartım vardı.Olmaz dediler beyaz kart alıcan aldık.Özürlü kimlik kartı başbakanlık özürlüler idaresinin verdiği karttır.(Cebindeki T.C. kimliği gibidir.) beyaz kart orda tasoron çalısanlar veriyor cahil kardesim....
Suistimale açıktır.Dıt kartı otobüste iki değnekle yürüyen adam nasıl okutacak? Sen hiç otobüse bindinmi?
Evet senin gibi zihniyetleri eleştirmek değil def etmek lazım ki memleket düzelsin....

%27 oy alınca Ak partili olmayanlar bir baktım ikinci secimde daha çok oy alınca solcusu sağcı olmuş!!!
Ey cahil kardeşim!Bi şey bilmeden konuşmak çok kötü haslettir.
Peygamber (S.A.V.)
Benim bildiklerimi bilseniz, benim gördüklerimi görseniz,
Az yer az konusur!Kafanızı secdeden kaldırmaz idiniz der.
Anlayana...

bu kartı alan varmı nerden nasıl bekleyıp aynı gun içinde aldınız yada internet bas vurusu denıyor ama istanbul kart basvurusu netten yapılıyormu karaköy deyılde hasanpaşadan bu kart alınıyormu alan varmı lutfen paylaşalım arkadaşlar bılgılerımızı

saygılarımla

yeni beyaz kart için başvuru yerleri

Seyahat Kartı için başvuru ve dağıtım yerleri:
Avrupa Bölgesi:
Merkez:
İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Karaköy/İSTANBUL (Tünel Yanı)
Tel : 0212 245 07 20 (20 Hat) Faks: 0212 292 25 46
Topkapı Şubesi: [SIZE=2](Sadece Bireysel Başvuru Yapılabilmektedir.)[/SIZE]
Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Topkapı Şubesi
Tel: 0212 632 47 59/456 Faks: 0212 6324759/457
(İETT Topkapı Garajı Yanı-İETT Pazartekke Durağı)
Anadolu Bölgesi: H.paşa Şubesi
Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Hasanpaşa Şubesi
Kadıköy/İSTANBUL (İETT Hasanpaşa Garajı Yanı)
Tel: 0216 325 27 36 Faks: 0216 428 79 15
Pendik : (Sadece Bireysel Başvuru Yapılabilmektedir.)
Halkla İlişkiler ve Seyahat Kartları Şube Müdürlüğü Pendik ŞubesiPendik Belediye Başkanlığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi (Batı Mh.1.geziboyu cd.No:64 (Sahilde)Pendik/İSTANBUL Tel(Faks):0216-4835248-585 11 19
Online kart başvuru web adresi:
İETT - İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü -
Online başvurularda kart, çalışma günleri 8,30-16,30 saatleri arasında Karaköy Şubesi`nden teslim edilmektedir
[SIZE=1] [/SIZE]
[SIZE=2]Kart ücret cetveli :[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE][SIZE=1] [/SIZE]
Kart Türü

İlk Kez -Yenileme
1. Zayii Çalıntı
2. ve 3. Kez Zayii -Çalıntı
4. Kez Zayii- Çalıntı
İndirimli
(Öğretmen, Öğrenci, Yaşlı)

10 TL.

10 TL.
20 TL
20 TL.​
Cari yıl içinde verilmez
Ücretsiz
(EHS, Burslu Öğrenci, PTT, TUİK)

40 TL.

50 TL.
75 TL.
75 TL.​
Cari yıl içinde verilmez
Yıllık
(Ticari, Harcırah)

10 TL.

50 TL.
75 TL.
75 TL.​
Cari yıl içinde verilmez
Diğer Kartlar
(Özürlü, Refakatli, Malul)

10 TL.

10 TL.
20 TL.
20 TL.​
Cari yıl içinde verilmez

yeni seyehat kartı.

Arkadaşlar Engellilik oranı %40 olupta yeni seyehat kartı alan var mı bilgilendirseniz çok memnun olurum.teşekkürler.

eger ki rapor tarihin 2006 dan sonra ise ve en az %40 engelin var ise kartı alabiliyorsun...yani %50 diye birşey yok...Ancak 2006 tarihinden önceki raporlar kabul edilmiyor......

ben bugün karaköye gittim ve başvurumu yaptım.. perşembe günü gel kartını al dediler. (sabah saat 10 gibi oradaydım 3-4 kişi vardı)

Özürlü kimlik kartı olunca rapora gerek yok.
1 fotoğraf
Kimlik fotokopisi
Özürlü kimlik kartı fotokopisi (başbakanlıktan kimlik kartı )

10 TL ücret

ben böyle saçmalık görmedim beyaz kartım %72 oranında ağır özürlü ibaresi ile refakatli şimdii aynı raporlar gidip başvurdum başbakanlık engelli kimlik kartına hiç üzerinde rfakatli yazmıyor ben bu başbakanlık engelli kartıyla gitsem bana refakatli kart vermeyecekler raporu götürsem kabul etmiyorlar 2010 değil diye başbakanlık engelli kartı veren kurumda devletin kurumu değilmi orası veriyor kartı iett vermiyor illa refakatli yapmam için yeniden rapor almam gerekli saçma bişey verdikleri hakları geri almak için bi operasyon sadece bu... engelli sayımız azaldı diyecekler amaç bu... kimileride 10 lirayı küçümsemiş tmm 10 lira bişey değil bu kart için 100 lira bile bişey değil lakin yalnış olan kart zaten var millette üstelik 15 gün önce aldım şimdi yenile diyorlar 15 gün öcne akılları neredeydi...

never;

teşekkürler yotrumumu anlayana..

Adalet1954;

peygmberimizden hiç bahsetme bence insanlara hakaret eden sek su katılmamış bi hayvanatsın sen...

ceren.kozaner;
Aferin öğreniyorsun!
İmam-ı Rabbani (K.S.) insan oğlu hayvandır. Diyor!
O söylüyorsa hayvanım, sen söylüyorsan! İnsan oğluyum...

istanbul kart aLMAK için Bankaya kart parası yatırma zorunlulugu vaR MI? ben yarın karaköye gitsem gün içerisinde kartımı hemen alabilirmiyim.

sevgili arkadaşlar ben istanbuldan yeni iett kartını aldım gerçi eski beyaz kartı alalıda 4 ay olmuştu beyaz karta 5 tl vermiştim şimdiki karta 10 tl alıyorlar eğer değiştirecek arkadaşlar varsa istedikleri şeyler şunlar ya başbakanlık özürlü kimlik kartı eğer o yoksa son 3 yıl içinde alınmış rapor. arasındaki tek fark beyaz kartla bunun bu bas geç oldu ama ilerde izmirdeki gibi kontur koyarlarmı bilmiyorum ben pendikten aldım gittim hemen değiştiler ama son zamanlara bırakmayın çok yığılma var benden 1 gün önce gidenlere yarın gel al demişler bu arada eski beyaz kat 31 ağustosa kadar geçerli oranın memurlarının söylediği ama iettnin sitesinde 2010 yılının sonuna kadar geçerli diyor

Cumartesi günleri hizmet veriyorlar mı acaba ?

Ben bugun hasanpaşadan degiştirdim saat 830 da gitiim 1100 e dogru kartım elımdeydı başbakanlık özürlü kartımla baş vurdum birşey istemediler kımlık fotokopisi kimlik aslı başbakanlık kartı fotokopısı 10 tl 1 resım ama yogun malesef

hamuru kabarmamış demekki kRAKÖYÜN :)) BIRDE MRKEZ OLACAK

BEn aldım hakikaten cok güzel bişey. dıtlıyoz geciyoz kart göstermekten bıkmıstım. bugun TOPKAPI ya gittim 30 dakika da aldım. sıra numarası alırken özürlü bölümüne tıkladıgınızda sıran cabuk geliyor ben aldım 1 dakikada geldi.

Üst Alt