Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni İETT Kartı için başvuru yaptım, yarın alacağım...

wrx7zlhp.jpg

jbv5y43a.jpg

benim özürlü kartım yok özürlü refakatçi kartım var 2005 ve 2009 da aldığım rapor var. bu durumda ben yeni karrttan alamayacak mıyım?

[FONT=Calibri][SIZE=3]Bu gün yeni Beyaz katı aldım öz orana 70-100 olduğuna rağmen refakatli değildi. Sordum ve eskisi refakatli dedim gösterdim. Müracaatı Başbakanlık kilin kartınla yaptın mı diye sordu evet dedim sağlık raporu gerekiyor dedi . Başbakanlık kilin kartı bir yıldan beri cüzdanda daha hiçbir yarama mehlem olmadı … ;)[/SIZE][/FONT]

Aman hükümet veya kurumlar hakkında ileri geri konuşmayın!!!
Sonra benim gibi fişlerler sizi:)))))))))
Hem de organize yuh yuh yuh!
9 tane can gitmiş . Gücünüz özürlü bıraktığınıza mı yetiyor ?
Asıcakmısınız hadi gelin asın ..... şehit olurum.Katil zalim devlet.!!!!
Bu kalp seni unuturmu yu neden yayından kaldırdınız!
Ne güzel geçmişte milletin düşündükleri, konuştukları için devletin ne zulümler yaptığını izliyorduk....!
amerikalı faşistler.............

radikal 52;

bugün iett nin 0212 632 47 59 nolu telefonundan bilgi aldım (iett topkapı pazartekke müdürlüğünden) başbakanlık özürlü kimlik kartınız yok ise 2010 yılı içinde alınmış rapor istiyorlarmış. özürlü istanbulkartı aynı gün içinde veriyorlarmış. yarın almaya gideceğim bakalım.

Arkadaşlar bir gün mü sürüyor, alanlar paylaşırsa sevinirim çünkü benim İstanbul da bir günüm olacak ona göre ayarlamam gerekiyor kendimi...

Merhaba arkadaşlar,
ben dün yeni istanbul kartımı aldım.evraklarımı verdim.20 dk sonra kartımı aldım.
çok güzel bir uygulama.şoförle hiç muhatap olmuyorsun.
Kartını okutup geçiyorsun.

Merhaba Arkadaşlar,
Ben hastaneden özürlü raporumu (oran %50) 2007 yılında sürekli ibaresiyle aldım. O zaman gerekli yerlere başvurup hem sosyal hizmetlere kaydımı yaptırdım hemde vergi indirimi için Ankaradan onayım gelmişti.O zamanda beyaz kartımı almıştım.Ama Başbakanlık özürlü kimlik kartı almadım bugüne kadar.
Şimdi ise özürlü raporu 2010 yılında alınmış olmak kaydıyla yeni beyaz kart başvurusu yapılabileceği belirtiliyor. Başbakanlık özürlü kartı olanların ise sorun yaşamadığı.
Bu durumda benim sormak istediğim yeni sağlık raporu çıkartmak mı yoksa sosyal hizmetlere kaydımın yapılmasına rağmen başbakanlık kimlik kartı başvurusu yapmak mı? Hangisi daha kolay ve çabuk olur.
Sevgilerimle,

EFSANE_52; nereden aldın ? karaköy? topkapı? hasanpaşa ?

Bence rapor almak daha kolay.
çünkü başbakanlık kimlik kartı hemen gelmez.
En az 2 veya 3 ay.
1 haftada sağlık raporunu halledersin.

BEN KARTIMI HASANPAŞADAN ALDIM.

EFSANE_52;

Anladım, teşekkürler arkadaşım. Peki sana zahmet olmazsa hazır hem ileride de lazım olur düşüncesiyle hemde zamanla geliyor madem bu Başbakanlık özürlü kimlik kartı nasıl alınır. O kadar çok şey okudum ki vallahi kafamı toparlayamadım. Aşama aşama (ve mümkün ise İstanbul Anadolu yakasında halledilebilecek yer var ise) anlatırsan çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

Anladım, teşekkürler arkadaşım. Peki sana zahmet olmazsa hazır hem ileride de lazım olur düşüncesiyle hemde zamanla geliyor madem bu Başbakanlık özürlü kimlik kartı nasıl alınır. O kadar çok şey okudum ki vallahi kafamı toparlayamadım. Aşama aşama (ve mümkün ise İstanbul Anadolu yakasında halledilebilecek yer var ise) anlatırsan çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.[/QUOTE

:):)
VALLA O KADARINI BİLMİYORUM.
NERDEN NASIL ALINIR.
BEN ALDIĞIMDA O ZAMANLAR İETT DE O KARTLAR GEÇECEKTİ ONLAR YÖNLERDİRME YAPIYORLARDI.
ŞİMDİ NASIL NEREDEN ALINIR BĞİLMİYORUM.
YARDIMCI OLMAK İSTRDİM AMA.
İLLAKİ BİLEN ARKADAŞLAR VARDIR YARDIMCI OLURLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

karbeyaz09;

topkapıda nerde bu yer adres tarif lütfen

ya yeniden mu rapor cikartacaz, anlamadim benim rapor 2007 sonunda alinmis bir rapor simdi bu adamlar 3 senedir kullandigim beyaz kart 2010 sonuna kadar mi gecerli kiliyor ve bastan yeni bir rapor mu istiyor nasil yaf?

Ankaradan vergi indirimim 1 senelik bi mucadale sonunda yeni onaylanmisken hepse sifirdan mi olacak?

bi zahmet yardimci olalim :)

orginal;

Hayır arkadaşım yeni çıkarılacak raporu Ankaraya göndermeye gerek yok. Onaylanmışsa onaylanmıştır. Sadece tekrar rapor çıkartılırken ne için denir ya o zaman kart için diyeceğiz ve raporu verecekler. Bu raporu başka hiç bir yere götürmeden ve onaylatmadan İETT'ye başvuruyoruz.

EFSANE_52

Merhaba
Bende bu gün aldım İstanbul kartımı olay güzel , dıtlıyoz dıtların limitli olduğunu şoförden öğrendim arkadaşlar var mı bir bildiğiniz?

Bence belirli bir limiti vardır bu kartların,
yada ileride limit koyacaklardır, güzel birşey değil bence, göstermede limit yoku, şimdi ise
bizim haberimiz bile olmadan bir gün DIIITTT.... diyerek limitiniz doldu diyecektir.

Almaya giden arkadaşlar, limit konusunu da sorarlarsa iyi olur..

arkadaşlar başbakanlık özürlü kartı almak daha kolay son 3 yıl içinde geçerli %40 raporunuz varsa ya ieetye başvurun istanbul kart için onlar gerekli yere yolluyorlar başbakanlık kartı için ben ieetden beyaz kart aldığımda raporun fotokopisini alım schke yolladılar 1 ay çekmedi gittim yakacık schekten başbakanlık özürlü kartımı aldım rapordan daha kolay ama 3 yıl içinde alinmış %40 raporunuz varsa schekte çocuk esirgeme kurumlarının içinde kendinizde başbakanlık özürlü kartı için elinizdeki raporla baş vurabilirsiniz selamlar

Az once bu konuyu showtv sabah haberlerıne maıl olarak attım ve caner abı saolsun okudu arkadaslar sabahları showtv sabah haberlerıne sorunlarımızı sık sık maıl olarak atalım sayın sunucumuz caner abı sabahlaları gelen maıllerı canlı yayında okuyor

arkadaşlar olay polıtık başbakanlık özürlü kartı özürlü derecelendırmesı ve roporları guncelleme ve turkıyede kaç kişi özürlü onu tespit amaçlıdır yanı sosyal hizmetlere raporla baş vurun 3 haftaya gelıyor kımlık kartı alın eskıden rapor oranını kımlıge ısletoyotrdun şimdi kımlık kartın var atıyorum bır yere gıtcen hava yoluyla ındırım ıcın raporunu göstermen gerekıyordu yanında hep raporla gezxıyordun şimdi cuzdanında kredı kartı buyuklugunde bir kart taşıyorsun istenıldıgınde gösterıyorsun geçiyor bitiyor bence daha iyi uygulama kartın varsa rapora gerek yok mantıgı.....

İstanbul Anadolu yakasından Başbakanlık özürlü kartını nasıl alabileceğimize dair tane tane açıklama yaparsanız çok sevinirim arkadaşlar. Bu hafta sonu yıllık izine çıkacağımda işbaşı yapmadan bu işleri halletmek istiyorum.

yakacık sosyal hızmetler mustafa kemal sosyal hızmetler mudurlugu

bugün sordum. 2003 te aldıgım raporumda sürekli ibaresi olmasına ragmen yeni rapor istendi. İsteyen ise karaköyde üst katta bir yetkili idi. As25 diyorki yeni sürekli yazdıgı için rapor istemediler diyor. görüştügünüz kişinin yerini veya adını vrerbilirmisiniz biz de ona gidelim

topkapıda nerde bu yer adres tarif lütfen[/QUOTE]ERESİN otelinin karşısında orada kime sorsan gösterir..

Arkadaşlar İETT Beyaz masaya yazdım durumu ve cevabıda aşağıdadır. Yani yeni beyaz kart için Temmuz 2006 sonra alındı ve sürekli ibaresi var ise yeni rapor çıkartmaya gerek yoktur.

İsim: Bülent Özçelik Başvuru Tarihi: 2010-07-08 09:34:32 Mesajınız: Sayın Yetkili, Kasım 2006 yılında aldığım sürekli ibareli %50 özürlü sağlık raporum ile o zaman beyaz kart almıştım. Şimdi yenileme durumu sözkonusuymuş. Yeni kart çıkartmak için Kasım 2006 da sürekli ibareli %50 sağlık raporumu (orjinali elimdedir) getirip çıkarabilirmiyim. Yoksa illaki yeni sağlık raprumumu çıkartmam gerek. Cevabınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. NOT:Başbakanlık özürlü kimlik kartım yoktur. Özürüm kulaklarımla ilgili olduğundan telefon ile iletişim kuramamaktayım.Onun için lütfen cevabınızı emailime göndermenizi rica ederim.
Durum:İdaremize 2010-07-08 09:34:32 tarihinde yapmş olduğunuz iletiye 2010-07-09 14:55:09 tarihinde cevap verilmiş olup, adresinize ePosta gönderilmiştir. İletinize verilen cevabımız aşağıdadır.Cevabımız: 2010-07-09 14:55:09 tarihinde
beyaz kartlar sene sonuna kadar geçerlidir.değiştirmek için:
2006 temmuz ayından sonra düzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporunun aslı ve fotokopisi veya başbakanlık özürlüler dairesinin verdiği kimlik kartının aslı ve fotokopisi 1 adet resim nüfus cüzdanı ve 10 tl ile birlikte hasanpaşa ve karaköye başvurabilirsiniz

Bugün topkapı iett'den istanbul seyehat kartımı aldım.Raporun ve kimliğin fotokopisi 1adet fotoğraf ile 10 tl ;oradada başvuru formu doldurup 15 dakikada çıkıyor.

AYTAÇ;
kart manyetik olduğundan manyetik etkilerden uzak tutmak gerek... örneğin çantanızda cep telefonu ile aynı yere koymayın...

bu arada ben de aldım kartımı... 22 haziranda karaköy paso binasına başvurdum, 2 temmuza gün verdiler, gittim aldım...
alırken "vapurda geçiyor mu" diye sordum.. bankodaki bayan "vapurda geçmez" dedi..
"nasıl olur, önceki geçiyordu" dedim.. "önceki geçiyor muydu, o zaman bu da geçer" dedi.. :)
dönüşte hem otobüste hem vapurda test ettim, sorun yok.. :)

bir de geçen gün cüzdandan çıkarmadan, cüzdan kapalı haldeyken okutup test ettim.. yine sorun yok...
cihaza neyi okuttuğumu şoför ya da muavin bile görmedi... buna sevindim.. :)

bir çıkarmaz, iki çıkarmaz bi bakarsın cihaz kartını okumuyor, yani şansa kalmış... :)

şoföre neymiş yaw, cihaz okuduktan sonra illaki görmesi gerekmez.. iett'nin teknolojisine güvenmiyorlar mı? :)
plastik koruyucu bende de var, onunla birlikte cüzdanın içinde yatıyor... :)

İstanbul kartımı bende topkapıdan 10 dk. içinde aldım şöförle muhatap olmayacağım için çok mutlu olmuştum ama malesef yine şöförle muhatap oluyorum, kartı basıp geçerken resmini göster diye uyarılıyorum , sinir oluyorum:mad:

[FONT=Tahoma]Valla ben gecen hafta karakoye gıttım başımada gunes gectı o gün ama kartı hemen aldım bunun yanın da fotokopı ıhtıyacı dogdu oraya köşeye bır fotokopı makınası koymuslar başına da bır hanımcık kız ucretsız cekıyolar ayrıca şu cafelerde satılan lımonata ve vıişne suyu da ıkram edıyolar ucretsız lımıtsız o sıcak ta dort bardak ıcmıstım . beyaz kartı almaları gerekıyormuydu bılmıyorum ama benımkını almadılar belkıde unuttular[/FONT]
[FONT=Tahoma]ama refakatcı olayını anlayamadım memurun bırı dedıkı kendın ıcın kartı basacaksın reakatcı ıcın gostereceksın bırı dedıkı ıkıkez ust uste kullanacaksın, kartı tranvayda fınıkulerde ve otobuste kullandım otobuste nere gosterecegımı bılemedım bu yuzden soforden yerı gostermesını ıstedım dolayısıyla resmı sormasydım resmını goster dıcekmıydı bılmıyorum[/FONT]

Üst Alt