Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@limi1,
telefonları kımse acmıyor bir türlü ulasamıyoruz nasıl bir dongudeyiz anlamadım

e devlettede 4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama cıkmıyor bu sekilde onal var mı

yasadan önce arkadaslar emekli oldu 1 ay içinde işlemleri bitti bizde ise bekle bekle ne kadar

ssk yı aradım bana 6ayın 20 den sonra ara bilgi alırsın dedı boyle bir işleyis var mı

Arkadaşlar bol bol cimere yazın. Hem istek tarafından hem şikayet tarafından. Biliyorum cimer den de bir fayda yok farkındayım ama elimizden tek gelen de o şu an. Belki SGK konulu cimer kaydı sayısı hatrı sayılır şekilde artarsa birilerinin gözüne takılabilir. Gerçekten normal değil bu muameleleri engellilere. Benim dördüncü ay bitmek üzere. Aramızda beşinci aya girmiş olanlar var. Ölünce mı emekli edecekler bunlar bizi. Hiçbirşey yapmamaktansa cimerden darlayalım en azından sık sık kayıt oluşturup.

cimer' e yazılması iyi fikir ama şikayet olanı seçmek hiç iyi bir fikir değil.
çünkü malesef ülkemizde bütün kurumlar partililer tarafından dolduruldu. yani herhangi bir kurumdaki yönetici iktidar partisinde mutlaka yakını olan birinin akrabasıdır.
şikayetler ters teper şahsi fikrim. kimi kime şikayet edeceksin durumu geçerli.

bakın kızılay başkanının kızı trafik kazasında bir gencin ölümüne sebep oldu, kamera kaydı var, tutuklanmadı bile. ne gözaltı, ne tutuklama.
ülkede hak, hukuk, adalet bırakmadılar o kesin.

cimere yazın ama şikayet seçeneğini seçmeyin. işlemleriniz daha da uzayabilir şahsi fikrim.

Cimer de yazılanlara yaklaşık 1 ayda dönüyor, onlarında sağlık kurulu ile bir bağlantıları yok. Talebiniz bağlı olduğunuz sgk iletiliyor onlarda dosyanız sağlık kurulunda olarak dönüş yapıyorlar.

@grafakir, bana red geldi dysde hiç birşey yazmıyor. Kendi imkanlarımla öğrendim red geldiğinide. Dys aktif bir şekilde çalışmıyor.

@grafakir, sizede geçmiş olsun, tanıdığımız aracılığıyla sgk'da müdürden öğrendik. İtiraz'da bulundum red kararına. Dys'yi takip etseydim şuan hala açıklanmış olan bir kararın hala dys ekranına düşmesini bekliyor olacaktım. Anlayacağınız işlerini doğru düzgün yapmıyorlar.

Gerçekten red yiyenler kesinlikle ümitlerini kesmesinler. Yasa zaten mahkemelik oldu,
henüz karar çıkmadı. Anayasa mahkemesi, engelli haklarını değerlendirerek bu yasayı iptal edecek inşallah. Eski yasaya göre yıl ve prim şartlarını bu hafta doldurdum ama ne yazık ki emeklilik hakkım elimden alındı. İşte bu nedenle de tek umut olsa da, mahkemenin vereceği kararla hakkımı aramayı bekliyorum. Dava ne kadar sürerse sürsün, ömrüm yetene kadar hakkımı yıllardır arayacağım bir şekilde.

@Batax, Ümit falan kalmadı. Umarım dediğiniz gibi olur ama adalet diye birşey yok ki ülkemizde. Banada Ret geldi itiraz dilekçesi verdim sgk'ya ama birşey olacağı yok. Burada ne hastalıkları olan insanlar var herşeyleri emekli olmaya uygun. Ama onları bile emekli etmiyorlar. Oy toplamak için Eyt diye bir şey çıkardılar. Milleti 40 yaşında emekli ettiler. Onun acısını bizlerden çıkarıyorlar. Engelli insanların alacağı 3 kuruş paraya göz diktiler. Oysa ki Kıbrısa bile 5.5 milyar TL'ye yeni saray yapmayı biliyorlar. Nerelere paralar harcıyorlar. Diyanet'in bile yıllık 130.1 milyar TL harcaması var. Nereye gidiyor bu paralar.

Arkadaşlar ben şubat ayında sgk ya emeklilik için başvurdum beni eğitim araştırma hastanesine sevk etti sağlık kuruluna evrakı gösterdim bana bazı bölümler randevulu bakıyor önce randevusu bölümlere görünün dediler bugün psikiyatri ve ortopedi ye girdim cuma günü göz ve genel cerrahi var
Ortopedi sekreterliğinde ki görevli siz şubat ayında sevk edilmişsiniz mayıs ayındayız sgk bu çıkacak durun bildirir raporunu kabul etmeyebilir dedi siz nasıl yaptınız

@şanssızadam88, Ortopedi sekreterliğinde görevli kişinin söylediğine bakmayın rapor çıktıktan sonra SGK o rapora göre karar verecektir. Raporda eksiklik görürse ara karar verir başka hastaneye sevk edebilir.

Sizin bütün bölümlerde muayene işlemleriniz bittiği zaman sağlık kurulunda görevli kişiye durumunuzu hatırlatın çıkacak olan durum bildirir raporunu SGK'ya göndermeyi unutmasınlar.

Bugün SGK ya gittim ara kararı tebliğ ettiler bana dostlar adamlar fizik tedavi bölümüne yonlendirmiş oradan kararı istemişler cuma günü tekrar heyete çıkacağım ne uğrastirdilar ya .. bu arada dys ekrani patlamış bilginiz olsun boşuna ordan bişey beklemeyin SGK uzmanı söyledi yeni yazılıma geliyorlarmiş

@Eren5863@Eren5863, bir hastanede engelli sağlık kurulunda müdürlük yapan arkadaşa polio sekeli meselesini sordum ve artık yeni düzenlemeyle imkansız dedi polio sekeliden engelli olabilmek, çok çok özel ilave ve bağlantılı rahatsızlıklar varsa ancak o zaman ancak böyle bi durumda da ayrı ayrı puanlama sebebiyle %40 üzeri tek hastalık sınırına takıldıkları için polio sekeli hastaları emekli olamıyorlar dedi. tabi istisnaları mutlaka olacaktır da. kısacası bu sistemle insanların umutlarını yok ettiler...

@Batax, anayasa mahkemesi 3-5 yıla ancak incelemeyi tamamlar ve büyük ihtimal hak ihlali sayacaktır ancak iptal ve yeni düzenleme derken eskiye dönüş yerine aynı maduriyetlikleri doğuran yeni bir düzenleme ile değişiklik yapacaktır hükümet ve bu yeni düzenlemenin de iptali vs süreçleri yine 3-5 yıllık bir mağduriyet doğuracaktır ki o zamana kadar da herkes normal emekli olmuş olacak. kısacası bugünkü düzenlemeleri yapanlar haksızlığın farkında ama bu haksızlığın 10 yıllarca düzeltilemeden uygulamanın devam edeceğini de bildikleri için sorun yok. ülkede makul sürede yargılanma hakkı olmadığı için bu durum sistemin bir açığı olarak kullanılıyor. kısacası yargıdan bişey beklemek anlamsız, hükümet belki seçim öncesi oy için vaadde bulunabilir ancak 3 yıl seçime + 5 yıl içinde de hakkın iadesine karar verilse bile yine yaklaşık 8 yıllık bir süreçte hiçbisey değişmez. o zamana kadar da bu forumda engelli üye kalmaz normal emekli olur herkes...

Son düzenleme:
@dado84,
Tek hekime muayene olup rapor

@cengizcik,
Tanı listesinde yok mu ? Tanı listesinde var veya yok şeklinde destekleyici bilgiler alamıyorsanız hiç bir bilgiye tam olarak itimat etmeyin lütfen.

@dmndmn, Polio sekeli için konuşmuyorum ama kendi rahatsızlığım herşeye uyuyordu ret geldi. Burda benden daha ağır hastalıkları olanlarda var onlarada ret geldi. Kimseyi emekli etmemeye karar verilmiş gibi duruyor. Anlayacağınız tanı listesi falan fasa fiso. Hastane sağlık kurulundan çıkan raporu sgk bozuyor. Şaka gibi bir olay.

@cengizcik,

Bende palio sekeli + kanser hastalığı ile %46 raporluydum. Ocakta emekli olacağımı sanırken elimden kaydı gitti. Bu arada okumazlarda bu yasayı çıkartan, aracı olan , bu yasayı çıkartanları başa getirenlere bir iki çift lafım var.

Beni bozuk aşıyla daha bir yaşında hasa eden bu devlettir. Sonra gün be gün haklarımı gaspedende. En son 15 sene önce bana emekli olacaksın dediler. Bütün mali yapımı , geleceğimi çocuğumun okulu vs kadar ben buna göre ayarladım ve pat bir anda uçtu gitti.
Bu yasayı çıkartanlar, görüyoruz ki bu dünyada işiniz iş, aşınız aş. Ancak yarın bir gün inanıp inanmamanız size kalmış , yüce bir varlığın karşınına çıktığınızda ne halt edeceksiniz, özetle hiç mi Allah korkunuz yok gerçekten şaşıyorum.
Palio sekeli olup evet çalışmaya devam edebilirim 20 sene zaten çalıştım. Günde 6 araç değiştirerek ( ki her sene yenilememi istediğiniz lanet olasıca ulaşım biletinizide , sürekli yenilememi sitediğinzi raporum yüzündende 20 senede o bedava bileti 1 yıl düzgün kullnamamışımdır) , kanter içinde , 10 adım atsam kışın bile ter içinde kaldığımdan olduğum zatüreler, hastalıklar. Yürüme sorunu nedeniyle kabul edilmediğim işler,desteksiz merdivenden çıkmadığımiçin, kabul ediklerimde ise engelli olduğum için hep arka plan işlerine koşturulduğum.. Normal bir insana verilen kariyer fırsatlarının bana tanınmadığı .. daha neler neler.
evet palio sekeli olarak çalışabilirim 20 yıl da çalıştım. Yaşça küçük normal insanları emekli ettiniz oy uğruna. Birkaç bin engelliyi ki, son on yıllarını buna göre planlamış binbir zorlukla kanunen belirlenmiş yıllarını tamamlamış insanların hakkını gaspettiniz.
Engelli bir bireyin çalışma hayatında 1 senede çektiğini normal insan 10 senede çekmez. Alın size asıl gerçek.
Şimdi soruyorum
Sahi siz nasıl uyku uyuyabiliyor sunuz?
Ve siz bu düzene çanak tutanlar , önce kendi sonra benden de kötü durumda arkadaşlarımın bu yenmiş hakkını hiç birinize helal etmiyorum.

@dmndmn,

Ben felç geçirdim 2022 de şimdi fizik tedavi polikliniği ne sevk etmiş işte bir sürü şey istemiş bakalım cuma günü sağlık kurulu inşallah yine hepsini dolaştirmazlar boşboş

Arkadaşlar % 60 oranlı çocukken düşmeye bağlı "sağ kolda travmatik monoparezi, sağ kolunu kullanamamaktadır" şeklinde raporum vardı. SGK son 6 ay olmadığı için sevk etti geçen yıl. %60 oranı sağlık kurulu vermediğinden emekli olamadım.

28/5 kapsamında bu yıl % 50 oran için başvuru yaptım ocak ayında, tekrar hastaneye sevk edildim ve aynı süreçler tekrar etti. mart ayında ara karar ile ek bilgiler istenildi. Orada da doktor "Elin kaba hareketleri normal ama ince işlerde zorlanmaktadır" şeklinde bir şey yazdı. Hala bekliyorum kurulda şuan.

Tecrübeli olanlar yazabilir mi tek engel durumundan bu teşhise % 50 verir mi kurul?

Arkadaşlar, daha önce dile getirildimi benzer birşey bilmiyorum ama.
BEn bu haksızlıkları nasıl dile getiriz çareyi nerede ararız sorusuna cevap bulamıyorum. Bir değil iki değil 40 yaşıma kadar sürekli hakkım yendi. Şimdi sizilere soruyorum, ortak bir metin hazırlasak . 2 bilemedin 3 dakika da okunacak bir metin. Özet ve bu haksızlıkların ortak noktasını anlatacak bir metin. VE bu metni ortak bildirgemiz olarak FAtih Altaylı ya ulaştırsak bir şekilde. GÜndüz yaptığı yayınlarda 3 dakika okusa, inanın başta bu işi başımıza saranlar olmak üzere milyonlara ulaşırız. Kazanılmış engelli haklarını gaspedildiğini bir şekilde anlatabilmek derdim. Birşeyler yapmalıyız , bu foruma 2008 den beri üyeyim çok yardımınıda gördüm ,ama benim eşim bilmez bu formu. Engelli olmayan bilmez. Ama bu forum sayesinde ortak bir güç bir akıl ile sesimizi duyurmalıyız. Hukuksal ve kamusal olarak sahipsiziz, bu yüzden bilinen dinlenen birisi aracılığı ile en azından sesimizi duyuralım derim.

Üst Alt