Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@hasan_0107,

Emeklilik agir mi orta tanı dan mi oldunuz ? Sonuçta agir tanıdan olunca calisabiliyormusunuz bunu ogrenebilirmisiniz maluliyet kapsamında mi degerlendiriyorlar agir tanıyı bende son aşamadayım 60 oran var çalışıp calisamadigimizi tam anlayamadım engel grubum oran olarak agir tanıda hastalık listesinde orta tanıda

60 altı olanlar 2008 öncesi sigorta girişi var olan bir kişinin calisavildigini biliyorum
Sorum ; 60 ve üstü oranli birisinin çalışıp çalışamadığını soruyorum bilen yardımcı olursa sevinirim bu konuda net birsey

Kişi düşünelim ;

61 raporu var , hastalık listesinde tanısı orta tanıda bu kişi nasıl değerlendirilir ?

@Manemm,

%60 oran vermişler. % 60 oran ağır iş gücü kaybı demek oluyor bildiğim kadarıyla. Evet hem çalışıp hem emekli maaşı alabiliyorum özellikle bu soruyu sordum çalışabilirsiniz dediler malülen emekli değil normal engelli emeklilik olarak geçiyormuş. Malül sayılmıyorum çünkü hastalığım doğuştan sonradan olma değil. Bildiğim kadarıyla doğuştan engelli olan biri Malül sayılmıyor.

Sigorta başlangıç tarihim 28.04.2008 bu arada muhtemelen ilk başlangıç tarihi de önemli 2008 öncesi ve sonrası diye bir yasa mevcut.

İstanbul Sağlık Kurulu neden dönüş yapmıyor acaba. Aranızda İstanbuldan dönüş alabilen var mi?

@hasan_0107,

Detayla icin tesekkur ederim açıklayıcı oldu gerçekten dediğiniz gibi dogustan ama ayrım yapılamamış cok mevzuatta o yuzden karışıklıklar oluyordu izahınız sgk mevzuatına eklenmesi gerekir :)
Bayramdan sonra bende gidip bir bakacağım dosya kurulda diyor 18 martta durum bildirir raporu SGK ulaştı donus yok dys de 19 nisandan beri hareketsiz

@Manemm,
Dys ekranınızda “ kurula sunuldu “ vb bir yazı var ise o tarihten itibaren ortalama 1 ay içinde sonuçlanıyor. Benim dosyam kurula girdikten 33 gün sonra sonuçlandı zaten memurda söylemişti kuruldan 1 aydan aşağı sonuç gelmez diye. Sizinde 1 ayı bulduysa veya geçtiyse telefon ile değil gidebilme imkanınız varsa gidip sorun. 170 ve ya cimere yazmak hiçbir şey ifade etmiyor boşa zaman kaybı. Belli aralıklar ile uğrayıp sormal en mantıklısı

@hasan_0107,

1 ayı 10 gun. Geçmiş bayramdan sonra gidiyim öğreneyim sonuçta emekli olma hevesimde yok bu ücretlerle zorla gideceğim , artık boyle duruma geldik ekonomik gerekçelerden dolayı olumlu olsada sevinemiyoruz

@Manemm,
Maalesef hocam bu ceberrut sistem de ayakta kalmak geçinebilmek çok zor hele bir de bizim gibi insanlar için. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Banada Red kararı geldi itiraz etmeyi dusunuyorum itiraz edipte olum lu sonuçlanan var mi birde sanirim tek hastalıktan %40altinda kalanlar emekli olamıyor ben memurların hatası yüzünden bu şekilde oldum süresiz!raporumu tarihten dolayı kabul etmediler yeni raporda oranlarda düştü süreli rapor verdiler allah bunları bildiği gibi yapsın itiraz eden arkadaşlar bi örnek yazı verebilirler mi nasil bir dilekçe doldurmamiz!gerekiyor

Herkese merhaba.. dün Ankara Sıhhiye Sgkya gittim. 1,5 ay olmuştu benim engelli emeklilik dilekçesini vereli.. oradaki memur sistemden baktı evrak sağlık kurulunda dedi ben inanmadım. Ben ta taşradan geliyorum yardımcı olamaz misiniz bari içerideki bir memurla görüşeyim dedim. Gerçekten de sırf bunu sormak için şehir dışından gelmiştim. Zar zor içeriye girdim sağlık kurulundaki memurlarla görüştüm. Evrakım sağlık kurulundan çıkmış!! Karar verilmiş!! Hem de karar verileli 15 gün olmuş..yazısı da yazılmış.. yazının bir örneğini aldım kurumuma götürdüm.. yani diyeceğim o ki, dys'ye fln inanmayın. Sistem çalışmıyor.. oradaki memurlar da birsey bilmiyor. Herkes kendi evrağını takip etsin arkadaşlar.. memurlara dys'yi de sordum. Memurlar dys artık çalışmıyor belge.nete geçtik dediler.bosuna beklemeyin siz de...

@limi1,

Diyabet %20 ankilozon spondilit %39 du rapor sonuç %51 di ikisinin toplamı süreli rapordur. Geçen yıl süresiz!raporum var di %59 toplam da diyabet %30 du ankilozon spondilit %43 du memur raporumu kabul etmedi yeni rapor aldirdilar ondada oranlar düştü ek bir deki hastalığa göre red geldi dedi memur

itiraz süreci olumlu donen var mı arkadaslar

Çok ilginç bir durum var.
Örnek: %40 venöz ülseri oran vermiş bu 18 yıla tekabül ediyor,
Ama aynı hastalık sgk hastalık listesinde agır diye geçiyor veya orta olarak geçiyor. Şimdi bu 18 yılmı değerlendirecek yoksa 15 yılmı.. kafayı yiycem
fikriniz nedir?

Bugün yaşadığım ilçede ki SGK ya gittim DYS aktif olarak çalışmıyor Belge net entegre edilmeye çalışıyormuş. Benim DYS ekranında en son işlem 2 Mayıs olarak gözüküyor ama 23 Mayıs ta ara karar çıkmı sistem de gözükmüyor. Peki ne yazıyor ara karar da dedim bize evrak ulaşmadığı için birşey söylemem dedi memur. Raporu alalı 4 ay oldu fakat devlet hastanesinden aldığım için başka hastane sevki olabilirmiş. Kısacası devlet hastanelerinden rapor kabul etmiyorlar galiba. Adı üstünde DEVLET HASTANESİ yani bizleri uğraştırmak için herşeyi yapıyorlar.

Sonunda benim de kararım çıktı, onaylanmış :) SGK Kadıköy şubesinden aradılar az önce, kurul onayı çıktı, işten çıkış belgesini getirin emeklilik işlemlerinizi başlatalım diye. 23 Ocak'tan beri uğraşıyorum, DYS ekranında 10 Nisan'dan beri hareket yok. En son kurula gönderildiği bilgisi vardı. Yarın gidip daha ayrıntılı bilgi alırım, şimdilik içim rahatladı :)

@limi1,

Ne Beyoğlu ne vatan dönüş yapmıyor dün beni sadece başvuru yaptığın yer Gaziosmanpaşa dan aradilar ara karar çikti dediler ☺️ ama ara kararı alıp hastaneye tekrar gittiğimi söyleyince mal oldu adam bu kadar kafa bunlarda maalesef bizde medet umuyoruz

@linguist,
Kardeşim hayırlı olsun inşallah darısı hepimizin başına inşallah

@Serhat/,

Dostum buna benzer bişey geldi başıma 2 Şubat'ta başvuru yaptım evraklar gitti vs en son işlem 24.03 gözüküyor ekranda ya dedim gidip bir bakayım adamlar demezmi ara karar cikmiş sana eğitim ve araştırma da. Randevu al gel 🤣 neyse gittim geçen muayene oldum doktor raporunu yazdı vs teslim ettim dediler ki biz SGK ya göndereceğiz iki gün geçti beni SGK aradi beydendi ara karar cikmiş size dedi☺️ dedim günaydın ben ara karar şevkini aldım hastaneye gittim rapor oldu vs karışıklık olmuş kusura bakmayın dedi kapattı şaka ulkesinde yaşıyoruz

@Dertli58,

2008 başlangıç 16 yıl 5 ay olmuş. Hafiften vermişler o da 18 yıla çıktı. İtiraz ettik bakalım ne olacak. Kaç gün sürecek itiraz süreci bekliyoruz.

2024 yılında almıs oldugum elimde süresiz raporum var tekrar bu rapor ile basvuru yapabilirmiyim 2025 yılımda aldıgım süreli rapordan red cevabı geldi ne yapmam lazım arkadaslar

@linguist, hayırlısı olsun hangi hastalıktan emekli onayını aldınız bizde konuşma duyma engelli her iki kulakta 120/102 DB kayıp var ablam için başvuru yapmıştık Mart ayında arar karar çıkmıştı tekrar rapor aldık 3 ay bitmek üzere

Son düzenleme:
@aligumus,

ellerinde hazır itiraz dilekçesi var gittiğinde itiraz edicem diyorsun çıkarıp doldurtuyor boşlukları bende bugün itiraz ettim ama sonucun değişeceğini düşünmüyorum tek ümidim anayasa mahkemesinden yasanın dönmesi yoksa emeklilik çoğu insana hayal

@aligumus,
Öncelikle engelli raporu 6 ay süre önce almişsan eğer sevk aliyorsun SGK dan işgöremezlik belgesi alacaksın eski engelli raporun emeklilik harici hepsi geçerli olacak işgöremezlik belgesine göre emekli olabileceksin işgucu kaybına bakıyor devlet artık doktorlar tek hastalığa bakacak o hastalıktan minimum yüzde 40 alman gerekiyor yada SGK hastalık listesinde yer alması gerekiyor

İlk başvuruda vergi indirimi yazısını verdim ben de ama biseye yaradığıni düşünmüyorum onu çok sallamiyorlar artik

@dado84, bana 2025 de tekrar rapor aldirdilar yani memur eski raporumu kabul etmedi yenisini al öyle gel basvuru yap dedi yeni aldığımda tek hastalık en yüksek 39 orandi sonucu bugün öğrendim Red gelmiş dedi ssk daki memur yazıyı size göndereceğiz itiraz edersiniz dedi itiraz edecegim yanliz!Red yine gelir ise eski raporum ile tekrar başvuru yapabilirmiyim 2024 de aldığım rapor ile onda oranlar yüksek ti yüzde 43 du tek hastalık oranı en yuksek

@aligumus,

Hocam eski rapordaki oranların bir önemi yok onlar balthazar ölçümü ile yapılıp puanlandırılıyordu şuanki çalışma gücü kaybı hastalık listesi tamamen farklı benim 1 aylık raporumu başvuru için aldılar yüzde 85 en yüksek koah 80 di yinede ara kararla tetkik istendi, gittim bir daha uzman hekim görüşü ve istenilen tetkikleri yaptırmak için klasik heyet raporu gibi diğer bölümlerde gezdim

@mehmet-41,

Benim de duyma+konuşma (%52+20), her iki kulak 120/73, implant var. 4,5 ayın sonunda haber geldi. Muhtemelen orta tanı verdiler, hafif olsaydı Eylül 2025'i beklemem gerekirdi yılın dolması için.

@linguist, bizde bekliyoruz ablam için kendisi 59 yaşında prim yıl tamam sizinde engeliniz ablam ile aynı insallah bizimkisi de onaylanir inşallah çalışacak kadar sağlıklı değil artık diğer hastalıkları da var cunku

Üst Alt