Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Abi bize patladı olay eskiden tansiyonu olan şekeri olan herkesi emekli ettiler eski kanuna göre gün bekliyordum şaka gibi bir taraftan haklılar herkeste en az biri var ama bize niye denk geldi anlamıyorum

Bide şöyle bişey var mesela arkadaşım epilepsi hastası yüzde 70 adamın beş sene önceki raporu şimdi kırk veriyorlar aynı hastaliga hastalık oranları hastanelere göre de değişmeye başlamış

@dado84 Hastaneye göre değişmez bir hastalık oranı neyse Türkiye'nin her yerinde o aynıdır. Her doktor vermez o ayrı konu

@aligumus, yüzde 52+konuşma yüzde 60 ancak iş gücü kaybına bakildigindan rapor oranının bir anlamida olmuyor haber yok bekliyoruz .konuşma ve duymadan orta tanı engelli bir arkadas emeklilik haberi gelmiş SGK dan

@mehmet-41,

Umarım onaylanır. Benim neyse ki başka sağlık sorunum yok ve 2008 öncesi girişliyim, çalışmaya devam edebileceğim. Yoksa verecekleri emekli maaşıyla yaşamayı geçtim, hayatta kalmak bile pek mümkün değil :D

@divxhd,

Takipteki kanser hastaları artık engelli emekli olamıyor ancak hastalık süresinde veya metastaz devam ediyorsa o durumda zaten malulen emeklilikj oluyor aslında. resmisyondaki kanser hastalarına engelli emeklilik 15 ocak itibariyle 2008 öncesi sgk lılara kalktı

@Modality,

Geçmiş olsun umarım çözümlenir hızlıca siz başvuru yaparken SGK da kontrol ettirmeniz mi böyle durumlarda sisteme TCKN girip daha emekliliğinize var diyorlar

Ara karar çıkması hastane sevkimidir bana dün ara karar çıktığını fakat daha yazı gelmediği için ara kararın içeriğini söylemediler yazı gelince arayacağız dediler ilçe sgk dan. Raporum tek hastalık yüzde 60 ve emeklilik için müracaat ettiğimde raporumu alalı 3 ay olmuştu.

Arkadaslar Red geldikten sonra tekrar müracaat edebilirmiyiz emeklilik için yoksa belirli bir zaman geçmişinizi beklemeliyiz

@Mert1903,
Öncelikle emeklilik sistemi çok değişti artık engel oranından tek hastalıktan kişinin işgücü kaybı oranına bakıyor yani bir kişinin engel oranı yüksek olabilir %80 %90 gibi ancak işgücü kaybı oluşmamış olabilir SGK bu aralar bu yönde kararlar veriyor inşallah bu kanuna tirazlar var haklı olarak İnşallah anayasa mahkemesinden döner sizin 3960 gün 15 yıl olarak emekli olacaksınız ancak bu da garanti değil yılınız ve priminiz dolduğu zaman SGK'ya giderek önceden başvuru yapacaksınız onlar da size iş gücü kaybından tek hastalık üzerinden değerlendirme yaparak emekli onayı verecek veya vermeyecek yani işin kısacası artık top SGK'da inşallah emeklilikte sorun yaşamazsınız

@Serhat/,

Seni büyük ihtimalle değil ki öyle hastaneye sevk edecekler bölümüne randevu alacaksın doktor durum bildirir raporu verecek seninle alakalı kurumun araması uzun sürüyor bence git başvuru yaptığın yere sevk kağıdını verirler ordan eğitim ve araştırma hastanesi ne randevu alıp sağlık kuruluna tekrar gideceksin bu sefer ama o kadar doktor gelmeyeceksin tek branş bakacak sana

@dado84,

Dün gittim vermediler ara karar gelsin bakalım ne yazacak ona göre dediler. Bilgi için teşekkürler. Cuma günü tekrar uğrayacağım bakalım.

Beni bugün aradılar SGK'dan,

Ara kararın çıktığını,

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'den Eğitim Araştırma Hastanesi veya Üniversite Hastanesine "Sağlık Kurulu" olarak randevu almamı,
Daha sonra kendilerine gelerek sevk evrakını kendilerinden almam gerektiğini ilettiler.

SGK'ya Devlet Hastanesinden alınan güncel sağlık kurulu raporumla 22 Ocak 2025'te başvurumu yapmıştım.

% 40 Becker Muscular Dystrophy hastasıyım.

@Dertli58,

Vallahi bugün karar belgesi elime ulaştı %40 vermişler. Ama bir güzel yanı var ki karar süresiz çıkmış. Kontrol muayenesi yok. Tabi itirazda ettik ama durum ne olur göreceğiz.

@Kafakafka,

Kurula cikmayacaksın artık sadece tek hekimden durum bildirir raporu isteyecekler hemen randevunu al iki üç gün kala sevk evragini alırsın bir saat sürüyor zaten ufak bir sıra oluyor sadece tek doktor olduğu için

@Kafakafka,

Hocam bu ikinci ara karar mı oldu yani? Sizin de başvurunuz baya eskiydi hatırlıyorum. Bu kadar bekletip daha yeni mı ara karar verebildiler yoksa ikinci kez mı ara kararla hastane sevk?

@muratislak, konuşma bozukluğu oranın nedir İsitme oranın 35 , 40 arasi heyet raporu olabilir ama konuşma bozukluğu en yüksek 20 olursa Baltazar ile 40-20 ile beraber 50–52 oranın olur ama konuşma bozukluğu 5 oran rapor olursa 39 -45 oran arasi çıkabilir

@samedo99,
Yılım tutmuyor. 2026 aralık çok uzun bir zaman aralığı olduğu için yaptım ama kararın süresiz olduğunu söylemediler bana şuan bilemedim ne karar dönecek. Orta düzeye çekilirse bitti an itibariyle hafifte kalırsa aralık 2026'yı bekleyeceğiz. En azından süresiz kontrol muayenesi yok.

Üst Alt