Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

@Modality
Hayırlısı olsun kararname eve mi geliyor dİREK yoksa sgk mı gidip mi alıyoruz. Bakalım bnmde serabral palsi hastalığım engelli oranım %40 raporum süresizdi

Her ili kulaktan da 71 dbhi v[

Odyo engel oranına meniere hastalığına bağlı denge kaybı puan olarak eklenirmi?

@Modality
Benim de süresiz raporum vardı %592024 şubat ayında almıştım vergi indirimi ile beraber yıl şartına takılmasın bu yıl şubatta doldu yanliz başvurumu eski rapor ile kabul etmediler yenisini al dediler 6 ayı gecirirseniz raporunuzu kabul etmeyebilirler

Arkadaşlar ara karar sonrası emekli olabilen varmı ? Şu yüzden soruyorum benim ara kadar cikti ben gittim hastaneye istedikleri belgeleri hallettim gönderdim yine mi üç ay sürecek bu sistem ?

@dado84,

15.04 ara karar raporu İstanbul saglik kuruluna iletildi ses seda yok. 1.5 ay oldu bekliyoruz. 170, SSK arıyorum Temmuzu bulabilir diyorlar. Yani yine 3 ay ne yazik ki.

Şimdi benim rapor 5 yıl süreli zaten...Bu adamlar benim emeklilik durumunu beklete beklete 5 6 ayını yiyecekler gibi görünüyor iyi de kardeşim bu hak yemek değil mi? Farzedelim 4 5 ay sonra emekliliği onayladılar geriye dönük ücret ödenecek mi hayır diye biliyorum...

İşin garip tarafı dün sgk'ya gittim..Soruşturdum 1 ay daha bekleyin diyor memur dedim ki benim engelli emeklilik sürem 2029'da bitiyor umarım o tarihe kadar karar verirsiniz dedim çıktım gittim..Devlet dairelerindeki memurların hiçbir şey bildiği yok.

@caan006, buraya yazan herkes bir umut peşinde. Hakkı olanı almak için uğraşıyor siz her gonderinin altına red gelecek yazmanız guzel olmuyor. Insallah sizinde itirazda sürecinin var sanırım guzel bir şekilde sonuclanir

Arkadaslar dys calismiyor bilginiz olsun benim sonuc geldi karar cikmis ama dys hala dosya islemde gorunuyor alo 170 i arayıp şikayet oluşturun veya ssk ya gidin dosya süreci ara karar çıkmaz ise yaklaşık 3 ayda sonuçlanıyor bilginiz olsun

Red gelecek diye olumsuzluk pompalamak yerine ne yapılabiliri konuşmak daha iyi olur. Olan oldu artık. Eyt'li istediğini aldı. Şimdi staj ve çıraklık konusunda mağdur olanlar var. Onlarda muhtemelen alacak istediğini söz konusu biz olunca o birlik beraberlik bir türlü oluşmuyor. Üstüne birbirimizi yiyoruz.

Arkadaslar itiraz edipte Red cevabı alanlar şahsi fikrim mahkemeye versinler sonuçta kazanilmisxhaklar var yasayı geriye dönük isletiyorlar uzmanların gorusude bu şekilde özelliklere 2008 öncesi girişi olanlar sesiz!kaldığımız sürece bizim mağduriyetimiz giderilmez ben 2008 öncesi girisliyim vergi indirimimi kabul etmediler 2024 yılında aldığım suresizzraporu kabul etmediler yeni rapor aldirdilar ssk da çalışan memurlar konuya vakıf değil yanlış yönlendirerek insanların madur olmasına sebep oluyorlar allah hepimizin yardımcısı olsun herkesin gönlünden geçen olsun insallah

@caan006,

Sağ ol be arkadaş çok iyi moral veriyorsun aynı hastalıktan emekli olmuş bir arkadaş var öyle ümit ediyoruz

Arkadaşlar birinci aydan beri buraya geliyorum dinliyorum sizleri hep bir umutsuzluk hakim insanlar zaten stres yaşıyorlar cevap alamıyorlar.kural belli tek hastalıktan 40 ve üzeri diyor veya SGK lisesinde sınıflandırma olacak hastalık ile ilgili. Adam üç hastalıktan yüzde 55 almış sonra işgücüne başvuru yapmış SGK red vermiş misal vermiyorum zamanında çok kolay emekli etmişler ama şimdi uyandilar duruma o da bize denk geldi 😀 ama insanları karartmayin rica ediyorum sizden

@limi1,
red geldi kardeşim bir çok arkadaşımla itiraz ettik onada red geldi bilin diye söylüyorum ben “Karanlıkta umut, aydınlığın kendisidir.

@santomarine, “Karanlıkta umut, aydınlığın kendisidir.

@Modality,
olanı söylüyoruz kardeşim bizden bir cacık olmaz :D

Merhabalar,

Bende süreci bilgilendirmek için yazıyorum. Hergün dysye bakmaktan bıkmıştım. Dün aradım Sgkyı Ara karar çıkmış dediler. Ne yapmam gerektiğini sordum. Size tebligat gelmesini beklememi söylediler. Bende kendim gelip alsam olmazmı dedim. Gel al dediler. Kocaeli Üniversite Hastanesine sevk etmişler. Randevumu aldım randevu tarihini bekliyeceğiz.

@iLhan,

Ben de bugün sgkyı aradım dys'de görünmüyor ama bağlı olduğum sgkdaki sistemde ara karar ibaresi görünüyormuş yalnız bu ara kararın içeriğinin ne olduğu sistemde görünmüyor biz sizi arayacaz dediler..Herhalde bana da ara karar diye hastane sevki geçirdiler geçmiş olsun bekle 2 ay daha bekle.

@iLhan,

Muhtemelen herkese ilkten ara karar çıkıyor çünkü doktorundan güncel rapor istiyorlar durumun ile alakalı ne kadar işgücü kaybın var ona bakacaklar

Maalesef süreci olumlu sonuçlanan çok az kişi dönüp burada bilgi verdiği için hep olumsuzlukları görüyor ve okuyoruz.
Okuduğumuz binlerce mesajdan anlaşılan o ki; son 6 ay içerisinde alınmış raporunuzla (mevzuat buna izin veriyor) başvuru yaptığınızda, SGK çoğunlukla ara karar çıkartarak zaman kazanıyor. Aynı durum sevk almadan bireysel başvurunuzla aldığınız raporlarda da geçerli gibi duruyor.
SGK'nın kendi sağlık kuruluna sizi oyalayacak fırsatı vermemek adına sanırım en sağlıklısı raporunuzun tarihi farketmeksizin bir "EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ"ne randevu alarak, randevuya 2-3 gün kala SGK'dan sevk alıp gitmek.
Böylelikle bürokrasinin bir miktar önüne geçmiş olursunuz. En azından çoğu arkadaş tekrar sevk ile ekstra vakit kaybetmeden RET ya da KABUL alır.
Tabi bunu ben burda kolay yazıyorum ama tekrar heyete girmek çoğu arkadaşımız için zor. Yorucu bir süreç. Yorulmayı, beklemeye tercih eden arkadaşlar için yazıyorum.
Her şeyi muntazam yapsanız bile ara karar çıkma ihtimalini de atlamayın lütfen..

@UmbertoEco, rapor tarihi ne zaman kardesim

@K.Catalbas,

ben eski raporumla muracat etmeye calıstıgımda ssk daki arkadas yeni rapor almamı soyledi hastahaneye randevu aldım heyete girmek için hastahane bana senin süresiz raporum var tekrar heyete girebilmen için ssk dan isteyen kurumdan üst yazı alman gerekiyor dedi daha sonra hastahanede ugraslar sonucu tek hekime randevu aldım dr muayenisi sonrasında dr beni kurula sevk etti ancak bu sekilde kurula girebildim eski raporuma gore oranlarda düstü yuzde 59 luk raporum 51 e disti tek hastalıktan yüzde 43 olan da yüzde 39 düsürüldü suresiz raporum süreli verildi yeni raporumla basvuruyaptım red cevabı geldi

demem oki arkadaslar eski raporları olan arkadaslar eski raporlar ile müracat etsin ssk kabul etmiyor ise sevk yazısı istesin bu sekilde oranlarda degişiklik yapılmaz diye düsünüyorum. eski rapor muracatı kabul edilir ise en fazla ara karar cıkar biraz sürec uzar ama en azından yuksek olan oranlarda düsüklük yasanmaz

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben 19.12.2024 tarinde almış olduğumrapor ile müracaat ettim Lakin ara karar çıkmış. Ara karar imzalanmadığı için içerik gözükmüyor bekliyoruz. Müracaat tarihim 24.03.2025 bunlar kafalarına göre karar veriyorlar bence. Neymiş efendim devlet hastanesi raporu olmazmış bunu söyleyen bağlı bulunduğum SGK daki memur

bu cıkan yasadan hicbir ssk calısanının bilgisi yok insanları yanlıs yonlendiriyorlar gereksiz sürecler uzuyor hastahanelere kurullara gereksiz yere tekrar gönderip rapor aldırıyorlar allah yardımcımız olsun insallah en yakın zamanda bu sorunlar cozulur

Bana biraz yardım edin. Lütfen mesajımı okuyarak pas geçmeyin. Benim hastalığım SGK'nın listesinde varmış. Hastalığım zaten süresiz rapor ve askerlik muaf belgesinde yer alıyor. Bu durumda SGK'nın hastalık listesinde uygun olarak nasıl çalışma gücü kaybı çıkartabilirim? Acaba süresiz rapor ve belgeleri doktora göstermeli miyiz? Ben sadece en yeni olarak SGK'nın hastalık listesindeki kriterlere göre rapor çıkartacağım.

@dado84,
Yakınımda 30 km mesafede ki hastane varken niye beni 70 km uzaklıkta ki hastaneye gönderiyor. Yoksa devlet hastaneleri Sağlık bakanlığına bağlı değil mi. Kısacası çok tutarsızlık var bizim ülkemizde kolay olan değil zor olan tercih ediliyor.

Üst Alt