Maalesef süreci olumlu sonuçlanan çok az kişi dönüp burada bilgi verdiği için hep olumsuzlukları görüyor ve okuyoruz.
Okuduğumuz binlerce mesajdan anlaşılan o ki; son 6 ay içerisinde alınmış raporunuzla (mevzuat buna izin veriyor) başvuru yaptığınızda, SGK çoğunlukla ara karar çıkartarak zaman kazanıyor. Aynı durum sevk almadan bireysel başvurunuzla aldığınız raporlarda da geçerli gibi duruyor.
SGK'nın kendi sağlık kuruluna sizi oyalayacak fırsatı vermemek adına sanırım en sağlıklısı raporunuzun tarihi farketmeksizin bir "EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ"ne randevu alarak, randevuya 2-3 gün kala SGK'dan sevk alıp gitmek.
Böylelikle bürokrasinin bir miktar önüne geçmiş olursunuz. En azından çoğu arkadaş tekrar sevk ile ekstra vakit kaybetmeden RET ya da KABUL alır.
Tabi bunu ben burda kolay yazıyorum ama tekrar heyete girmek çoğu arkadaşımız için zor. Yorucu bir süreç. Yorulmayı, beklemeye tercih eden arkadaşlar için yazıyorum.
Her şeyi muntazam yapsanız bile ara karar çıkma ihtimalini de atlamayın lütfen..