Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

Çalışmayan memurlara bir örnekte benden olsun.

11 Mart'ta emekli olduktan sonra, ikramiye ödenmesi için en son çalıştığım kuruma SGK yazı gönderdi. bende çok üzerine düşmedim nasıl olsa acelem yok diye.
20 Mayıs'ta yani iki ay sonra çalıştığım kurumu aradım durum nedir diye ? Verdikleri cevap hepinize ders olsun

"Senin yazıyı biz görmedik, 30 gün içinde okumadığımız içinde sistemden silinmiş, SGK'nın gönderdiği yazılar sende varsa bize gönder, işlem yapalım"

21 Mayıs'ta işlemler yapılıp tekrar SGK'ya gönderildi.

Bugün SGK'yı aradım durum ne diye, henüz evrak kayıt edilmemiş. 21 Mayıs'ta gönderilen evrak hala evrak kayıt birimine dahi ulaşmamış durumda.

Hepinizin Allah yardımcısı olsun, bol bol sabırlar versin.

@aligumus,
Daha bilgi yok ama dys ekranı patlak

@grafakir,
Ya zaten galiba yüzde 60 üstüne çıkınca malulen emekli yapıyorlar 40 ile 59 arasında karar verecekler benim prim zaten 5600 oldu

Arkadaşlar ben iki gün önce ara kadar için hastaneye gittim doktorla görüştüm evragi teslim ettim dediler biz SGK ya göndereceğiz sonucu bekleyeceksiniz dedim tamam 3 aydır bekliyoruz yine bekleriz bilin bakalım bugün ne oldu 😀 GOP SGK dan aradılar size ara karar çıktı eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gideceksiniz dedi dedim ablacım iki gün önce ordaydim ben geldim evrak verdiniz ,☺️☺️ dedi karışıklık olmuş o zaman dedim ben sizin yapacağınız işe 🤣 abi biz ne yaşıyoruz

170 den aradılar talep olusturmustum bana 21 mayısta karar cıkmıs dediler yanlız kararı goremıyoruz dendı sıze bilgisi verilecek denildi bu durumda ne yapmalıyım

@aligumus,
Yakınsa bizzat başvuru yaptığınız SGK şubesine gidin. Gitme şansınız yoksa ulaşması pek mümkün değil ama telefonla ulaşmayı deneyin. Son çare mail.adresleri varsa mail atın telefonları açmıyorsunuz ulaşamıyorum falan yazınca cevap döniyorlar maile genelde. Kararı öğrenince de olumlu ise emekli olabilir yazısını almaya gidersiniz

@aligumus, 170'in gördüğü karar çıkmış notunu sgk göremedi mi? Sen aradığında muhtemelen bakmadılar. Çünkü 170 kayıt oluşturduğunda cevap veren birim bağlı olduğun sgk. Ya sabır...

@Can1963
Ya şaka gibiler telefondan ulasilmiyorlar maile donmuyorlar her seferinde buraya gelin bizi rahatsız edin demek istiyorlar oraya gidince de yüzüne bakmazlar

@aligumus
Ya 170 bildiğin çağrı merkezi o adanlarin dünyadan haberi yok hatırlayın 15 Ocak yasasını adamlara biz söyledik ☺️ bana ara karar geldi şevki aldım tekrar hastaneye gittim hallettim doktor raporu verdim gönderdim bugün ariyorlar sizse ara karar çıkmış diyorlar 😭😭

Herkese selam : 14.02.2025 tarihinde başvurduğum engelli emeklilik bugün itibari ile %60 ile onaylanmış çok şükür işten çıkış yapıp başvuru yapacağım. Hem çalışıp hem emekli maaşı alabileceğim. Allah herkese emeklilik nasip eder inşallah. Hastalığım doğuştan omurilik felci spina bifida diye geçiyor.

@hasan_0107, hayırlısı olsun emeklilik bekleyen herkesin başına inşallah sonucu nereden öğrendiniz SGK mi aradı yoksa DYS ekranından mı gördünüz

@Dertli58,
Teşekkür ederim darısı başınıza inşallah. DYS sistemine girdiğinde KURULA SUNULDU yazıyor ama 24.04.2025 tarihinden beri hareketsizdi. Bugün sabah uğradım işe giderken bi umut sorayım dedim çok şükür sonuçlanmış. Herhangi bir belge almadım vermedilerde sadece işten çıkışınızı yapın buraya tekrar gelip 28/5 den emeklilik dilekçesi vermeniz gerekiyor dedi 20 gün içinde de maaşınız bağlanır dediler.

bügün red geldi onkolojik hastalıklardan 6 mayısta karar çıkmış dgs evrak takipte hareket yok diye gittim

@hasan_0107,
Çalıştığınız kurum sizi giriş çıkış gösterip aynı yerde çalışmaya devam edeceksiniz sanırım değil mi? çıkış yaptığınızda sorun olmasın ben hakediş belgesi veriliyor şirkete diye biliyorum. Yada çıkış gösterip dilekçe verdikten sonra şirkete vermen için belge verebilirler

@Dertli58,
Aynı yerde çalışmaya devam edeceğim evet. Valla bilmiyorum hocam dediğim gibi çıkışını yap gel dilekçe vereceksin dediler sizi bahsettiğiniz hakediş belgesiyle ilgili bir bilgi ya da evrak vermediler

@hasan_0107,
Anladım.Çalıştığınız kuruma bir sorun isterseniz hocam benimde serabral palsi hastalığım %40 engelli raporum var durum bildirir raporuyla tespite gitti bakalım inş bizde oluruz. Doğuştan hastalığım

@Dertli58,

Az önce hem sgk ile hem iş yerim ile görüştüm hakediş belgesinden bahsetmediler çıkışı yapıp dilekçe vereceksin dediler sonra tekrar işe giriş yapılacak. Umarım sizde olursunuz benim gözlemlediğim kadarıyla sadece hastalık listesinde hastalığı olan kişileri emekli ediyorlar serebral palsi hastalık listesinde mevcut inşallah en kısa sürede mutlu haberi alırsınız. Ben doğuştan omurilik felçliyim kendi işlerimi kendim yapıyorum yürümem hafif bozuk fakat en büyük sorunum gaita ve idrar kontrolüm zayıf aynı zaman da tak kullanıyorum.

@grafakir,

Antalya da ikamet ediyorum hocam. 14.02.2025 de sgk dan sevk aldım 07.03.2025 tarihinde heyete girdim durum bildirir raporum 21.03.2025 tarihinde çıktı. Ortalama süreç 3,5 ay sürdü.

@hasan_0107,

Hayırlı olsun..

Sistemden SGK iscikisi yapması icin işyerinin bileceği sekilde iscikisi yapıyor dogru mu anladım sonuçta bizde aynı durumda nasıl kidem tazminatını alacağız ? Çünkü iscikisi olan 08 kod degilmi ?

@hasan_0107,

Normalde işyerleri SGK'dan alınmış resmi bir emekli olmaya uygundur yazısı görmeden tazminatı ödemezler. Bence ortada bir yanlış anlaşılma var. Netleştirin mağdur olmayın. Normalde süreç adım adım şöyle: SGK dan emekli olabilir yazısı alıp işyeri ik'sına verilir. İstifa dilekçesinde de tazminattan mahrum olmamak için ekteki SGK'dan alınan belgeye istinaden Emeklilik sebebiyle tüm yasal haklarımı alarak ayrılmak istiyorum diye belirtilir. Emeklilik sebebiyle işten ayrılış yapılır. SGK çıkış bildirgenizi 08 kodu ile yapacak iş yeriniz. Sonrasında SGK'ya giderek işten emeklilik koduyla çıkısınızın tamamlandığını belirterek emeklilik başvurunuzu tamamlıyorsunuz. Emeklilik başvurusu tamamlandıktan sonra işveren ile tekrar çalışabilme konusunda anlaştıysanız bir sonraki gün için bu kez sgdp koduyla yeniden işe girişinizi yapıyorlar.

@Manemm,

Sağ olun hocam. İş çıkışını emeklilik prosedürüne uygun çıkış yapılıyor kıdem tazminatı alabilmek adına iş çıkışı kodunu bilmiyorum çalıştığımız iş yerlerinin muhasebe de çalışan arkadaşların bilgisi vardır diye düşünüyorum.

2008 öncesi olduğu için çıkış yapılıcak tazminatı ödenecek, sonra (Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyecek firması bu şekilde çalışmaya devamedicek benim arkadaşa tavsiyem kesinlikle tazminatını alsın sen çalışıyorsun devam edicen sonra veririz derlerse inanmasın

@DutchvanderLinde,

Hocam aynı iş yerinde 20 senedir çalışıyorum. 5 sene önce tazminatımı almıştım parasal durumlardan ötürü yani demem o ki tazminat benim için çokta önemli değil çalıştığım yer aile ortamı gibi 15 yaşında girdim şuan 35 yaşındayım hayatımın yarısından fazlası orada geçti. Çokta önemli değil açıkçası

Üst Alt