Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4c'li olup Eylül 2021 sonrası eski raporuyla emekli olan var mı?

Onur bey, genelde kamu emeklilerine girişten yani ilk evrak açılış tarihinden sonra (sizin durumunuzda 27 şubat) 5 iş günü içinde işlemleri tamamladıklarını veya evrak akışlarının 4c evrak takipteki detay kısmının açılması suretiyle görüldüğünü duymuştum, aylık bağlama şube müdürlükleri yılbaşı ve gösterge artışları kaynaklı artan talepler sebebiyle normal dönemlere göre yoğundur diye umuyorum , başka bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.

engellimevzuatı

bir arkadaşım da malulen emekli oldu.benimle aynı kurumda 17 şubatta evrakları gitmiş 21 şubatta yeni hareketler oldu evrak takipte. 23 şubatta işlemi bitti. Benim ona göre gecikti açıkçası.

551 a ne bilmiyorum. 4C MEMUR 2003 MEMURİYET BAŞLANGIÇ 25 yıl 4 AY yıpranmayla hizmeti var 1/2 derece kademe 4200 ek gösterge 12.280 tl maaş bağlandı.

onur20uz

Emekli ikramiyesi yatırıldı mı? yatırıldıysa ne zaman yatırıldı bilginiz varmıdır. Ayrıca 17 şubatta emeklilik dilekçesi vermiş olması nedeniyle nisan 1 den önce maaş alamaz diye düşünüyorum ama emekli ikramiyesi önce yatabilir.

[mentıon=146473]onur20uz[/mentıon]

emekli ikramiyesi yatırıldı mı? Yatırıldıysa ne zaman yatırıldı bilginiz varmıdır. Ayrıca 17 şubatta emeklilik dilekçesi vermiş olması nedeniyle nisan 1 den önce maaş alamaz diye düşünüyorum ama emekli ikramiyesi önce yatabilir.

olay sanırım yanlış anlaşıldı arkadaş dilekçesini ocakta verdi şubat 17 de kurumun hitaptan sgk giriş tarihi. Zaten 2003 lü memur 5510 değil 5434 tabi. Maaşıda martta aldı.

BENİMDE BU GÜN İTİBARİ İLE
DYS ÜZERİNDE MEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - 1 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı.
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - 2 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı.
YAZDI
4C EMEKLİLİK EVRAK TAKİP DETAYDA MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ YAZDI.

peki onur bey arkadaş ikramiyesini maaşla beraber mi aldı yoksa maaş almadanmı aldı bunu öğrenebilirmisiniz lütfen.

emir2011

zaten ayın 3 yani üç günde 15 günlük fark ikramiye ve mart ayı maaşını almış bertabermi vs bilmiyomum hepsini almış bu gün konuştum telefonla.
@engellimevzuatı
DYS ÜZERİNDE MEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - 1 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı.
EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİ - 2 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/03/2023 2:06 PM 4CEVRAK-TAH-DYS4CEvrakWebServis'inden Gelen Evrak Otomatik Dosyaya Kaldırıldı.
YAZDI
4C EMEKLİLİK EVRAK TAKİP DETAYDA MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ YAZDI.

SON DURUMU DEĞERLENDİRİRMİSİNİZ

onur20uz
hayırlı olsun yakında maaşınız bağlanır 5510 örnek olması açısından bilgilendirmznizi bekliyoruz..

chelıx
emekli aylığı bağlandı uzmana gönderildi. Yazdı bu gün rakam belli olunca yazarım.

onur20uz

onur bey hayırlı olsun, düşündüğümüz gibi ilerledi süreç. gözünüz aydın diyelim
verdiğiniz bilgilere göre 11,447.25 tl. maaş
olacak. (Gösterge 4200 olsaydı da 270 tl maaş artardı)
Ayın 15 inden sonra 16-17 si civarı ikramiye yatar diye düşünüyorum hesap bilgilerinizi verdiğiniz bankaya olur diyorlarmış ancak hesabınız olsun olmasın TC kimlik no ile tahsilat yapılacak şekilde Ziraat Bankasına da aktarım yapabilirler, yakın bir şubesi varsa kimliğinizle gidip sorabilirsiniz yada personelinden rica edip takip isteyebilirsiniz. Ziraat bankasında hesabınız olsada SGK sisteminde kalıyormuş para müdahale etmesseniz hesabınıza otomatik aktarmıyorlarmış, maaş ta 1 nisanda yatar tahminim , promosyon anlaşması yapacağınız bankaya. DYS de şahıs/kurum mektubu göründüyse o mektupta ikamet adresine gönderiliyormuş.
asıl önemli olanda süreli -sürekli rapor ayrımı olmaksızın 2021 yönetmelik öncesi sgk çgko tespitli arkadaşlar yönetmelik sonrası talepleri halinde o tespitlerle emekli olabiliyor. sgk uygulamasında bir sıkıntı yok geçici maddeye göre yani.
sıkıntı yaşayan tek arkadaş hseyin2907 onunda farklı bir durumu var ve detayını öğrenemedik
neyse herkes için hayırlısı olsun

NORMAL. BUGÜN YARIN 5-6 SATIR BİLGİ OLACAK ORDA . HATTA O SATIRLARIN YERİ - SIRASI-içeriği DEğişebilir sonradan, sıkıntı olmaz bence bu noktada.

engellimevzuatı

arkadaşınkinde yok. Bunlar var onda

uzman onayladı. Karar ilk ödeme servisine sevk edildi.
Emekli ikramiyesi ve aylığı hazırlandı
dosyanın işlemi tamamlandı iade edildi.
Emekli aylığı bağlandı.uzmana gönderildi.
Evrak malüllere aylık bağlama servisine sevk edildi.

Bende:
Emekli aylığı bağlandı.uzmana gönderildi.
Evrak malüllere aylık bağlama servisine sevk edildi.
Kontrol için memura gönderildi.

Sonunda benim evrakta HİTAP tan sgk ya gönderildi. Ancak HİTAP ta halen daha 60 yaşa tabidir diyor, bu bir sıkıntı yaratır mı?

emir2011

Bir önemi yok. SGK işlemlerini etkilemez. HİTAP kurumunuzca güncellenir, genelde vergi indirimi aldığında memurlar veya raporlar verildiğinde kurumlara işlerler ve yazarlar açıklamaları , yazdıklarının çoğu da tam durumu yansıtmıyor genelde, siz zaten emekli oluyorsunuz , orayı bir daha kimse ellemez, yani emekli maaşı aldığınız anda ve sonrasında da orası kalır öylece. Son işledikleri AYRILIŞ TARİHİNİZ OLMUŞTUR zaten , normal şartlarda bir daha değişiklik olmaz. Sizde bir sıkıntı olmaz siz maaşı bekleyeceksiniz artık . kurumunuzda çok oyalanmış ama neyse hayırlısı geç olsun güç olmasın.

engellimevzuatı

Teşekkürler bilgi için, evrakların asıllarını bekliyorlardı işlem yapmak için, postada malesef gecikme olduğundan süreç biraz uzadı. Bu arada dediğiniz gibi en son son ayrıldığım tarihi girerek emeklilik şeklinde giriş yapmışlar.

Son düzenleme:
engellimevzuatı
İKİ GÜNDÜR KIPIRTI YOK.
EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANDI. UZMANA GÖNDERİLDİ.
EVRAK MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİDİ.
KONTROL İÇİN MEMURA GÖNDERİLDİ.
YANLIZ BİRŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ DETAYDA TÜM SATIRLARIN VARİDE TARİHİ 06.03.2023 TÜ DÜN 07.03.2023 OLDU.

saçma bir düzen eyt ile emekli olan emekli olacak engeliyle emekli olan yılda bir kontrol muayenesi korkusu ile yaşayacak maaşı düşük olacak rapor oranı tek hastalıktan %40 olamazsa emekli olamayacak fln filan...

muhendis3232

emekli aylığı bağlandı. Uzmana gönderildi.
kontrol için memura gönderildi.
Uzman onayladı. Karar ilk ödeme servisine sevk edidi.

şeklinde güncellendi 4c emeklilik evrak takip. Sanırım sonuçladı.

muhendis3232

emekli aylığı bağlandı. Uzmana gönderildi.
kontrol için memura gönderildi.
Uzman onayladı. Karar ilk ödeme servisine sevk edidi.

şeklinde güncellendi 4c emeklilik evrak takip. Sanırım sonuçladı.
sonuçlanmış bu sefer onur bey dys de şahıs/kurum mektubu çıkacak dediğim gibi. hayırlı olsun.

engellimevzuatı
çok teşekkürler. Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına. Maaşım belli değil hala yanlız oda bir kaç güne göaükür 4c aylık bilgisinde diye düşünüyorum.

onur20uz

bu hafta görülür, maaş 11447,25 olacak, 4c aylık bilgisi ekranında yukarıda kayıtlı belgelerim de şahıs mektubu görülecekmiş,dediğim gibi çok yüksek olasılık yarın şahıs/ kurum mektubu dys de görülünce 4 c emekli aylık bilgisinde çıktısını alabileceksiniz, 3-5 günede postayla evinize geliyormuş. emekli evrak takipte görülmüyormuş, dys de görülüyormuş şahıs/kurum mektubu şeklinde..sizin mevzu önemliydi, herşey sonuçlanınca benzer durumdaki arkadaşlara duyuracak şekilde ayrı bir başlık açılabilir. özetle,2021 yönetmelik öncesi sgk tespitli memurlar (rapor süresine bakılmaksızın tespitli memurlar) o tespitle emekli oluyor, sgk 2021 yönetmelik geçici maddesini uyguluyor.

engellimevzuatı

11447,25 rakamından eminsiniz sanırım. Arkadaşın 12280 tl oldu 2 yıl 9 ay hizmeti fazla ek gösterge 4200 dü ben de ona kıyasla 11650 civarı bekliyordum. Hayırlsı artık. Tazminat dediğiniz civarda.

Üst Alt