Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4c'li olup Eylül 2021 sonrası eski raporuyla emekli olan var mı?

@engellimevzuatı @emir2011
Bilgilendirme cok guzel olmus teşekkürler. Moralim bozuktu tekrar rapor,tetkikler,(sintigrafi)radyasyon,tekrar yüzde mi verilecek Ankara'da bekleyecek.Bir sürü bilgi eksikligi Eyt yi bekleyeyim dedim bende bugun.Memur olanların EYT durumları muallak emekli sandigi kanunu 5434/205.madde 4a sigorta girisimizi kabul etmiyor gibi bilgiler dolaştığı için engelli emeklilik deneyeyim dedim.Soylediginiz gibi yapicam, EYT çıkmazsa gelen cevaba göre yol alicam.Bu bilgiler çok iyi oldu çok ama çok teşekkür ederim

daha önce bahsettiğim gibi bir sıkıntı olmayacak 1999 ÖNCESİ 4C DIŞI KAYDI OLAN MEMURLAR EYT KAPSAMINDA SGK AÇIKLAMA YAPTI
"23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanları EYT kapsamındadır."
https://twitter.com/sgksosyalmedya/...9?ref_src=twsrc^google|twcamp^serp|twgr^tweet

Son düzenleme:
2/2 derece kademe 3600 ek gösterge 16 yıl kıdem yılı okulu 2 yıl amyo kıdem yılından saymadı toplam hizmet 22 yıl 8 ay maaş:11.425 ( 10.890 + 535) olarak gözüktü.

Benimde 4/c evrak takip bugün itibariyle aşağıdaki şekilde, ayın 15-16 sı gibi ikramiyeyi yatırırlarmı işlemler bitince, yoksa illa ilk aylıklamı yatırırlar.

07/03/2023 HITAP 09/03/2023 AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ 09/03/2023

emir2011

benim yattı yarından itibaren tc ile vakıfbanktan alabileceğim yazıyor. Dün işlem bitti bu gün maaş belli ikramiye yattı. Ptesi veya salı alırsınız sizde.

onur20uz

Siz vakıfbank ibanımı vermiştiniz yoksa onlarmı oraya gönderiyor ve nereden alabileceğiniz yine 4/c evrak takiptemi yazıyor.

Bugün az önce bu yazıyor.
07/03/2023 HITAP 10/03/2023 EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANDI.UZMANA GÖNDERİLDİ 09/03/2023

emir2011

öğleden sonra sıkıntı hesapta falan hata olmazsa uzaman onayladı. Ik ödeme servisne sevk edildi. Emekli ikramiyesi ve aylık hazırlandı yazacak genelde saat 15- 16 arası işlem oluyor. Ben dilekçelerimde vakıf bank belirtmiştim. Belirmediyesniz. Ziraat tc ye yatıyomuş. Benimde daha yatmamış onaylamış ama aktarım bu gün yada ertesi gün olacakmış 170 aradım öyle dedi.

engellimevzuatı

Hocam merhaba, Sizce 2019 yönetmeliği sonrası rapor almış, 2021 yönetmeliği öncesi de ÇKGO tespiti birden fazla hastalıktan yüzde 40 üzeri yapılmış biri istediği zaman emekli olabilir mi? Çıkacak yeni bir yönetmelik emekli olmasına mani olur mu?Yani bu Çkgo yu kazanılmış hak olarak kabul edebilir miyiz?

AYLIK BAĞLAMA SERVİSİNE SEVK EDİLDİ
EMEKLİ AYLIĞI BAĞLANDI.UZMANA GÖNDERİLDİ
UZMAN ONAYLADI. KARAR İLK ÖDEME SERVİSİNE SEVK EDİLDİ

Şuan durum bende bu, ancak emekli ikramiyesi hazırlandı diye hiç bilgi yok. Bu normal durum mu?

emir2011

o yetişmemiştir. Ptesi o da çıkar. Hayırlı olsun bitmiş iş. Umzan onayladıktan sonra bir kontrol yok..ilk ödeme servisi. Aylık ve ikramiyeyi yatırcak. Ptesi salı biter her işelem çarşamba veya perşembe ikramiyeyi alırsınız.

ANCAK 5510 TABİ YANİ 2008 SONRASI MEMURLARDA BEN İKRAMİYE YOK DİYE BİLİYORUM. EMİN DEĞİLİM DAHA NET BİLENLER VARDIR. ANCAK BEN ÖYLE BİLİYORUM.

emekli aylığı belli olmuş ama ikramiye tutarı yazmıyor, onu nerden görüyoruz ki

Kıdem Yılı
21
Aylık Oranı
1 / 1
Ek Gösterge
3600
Temsil Göstergesi
0
Görev Göstergesi
0
Makam Göstergesi
0
Durum
AKTİF
Aylık Periyot
Bir Aylık
Aylık(TL)
10774.11
Ek Ödeme(TL)
430.96

emekli aylığı belli olmuş ama ikramiye tutarı yazmıyor, onu nerden görüyoruz ki

Kıdem Yılı
21
Aylık Oranı
1 / 1
Ek Gösterge
3600
Temsil Göstergesi
0
Görev Göstergesi
0
Makam Göstergesi
0
Durum
AKTİF
Aylık Periyot
Bir Aylık
Aylık(TL)
10774.11
Ek Ödeme(TL)
430.96

e devlet "4C Emekli Aylık Bilgisi" ekranında yukarıda sol üstte "Kayıtlı Belgelerim" kısmında Aylık Bağlama konulu bir yazı olması gerekir, yetiştiyse yüklenmiştir. adresinize de gönderilecek şahıs mektubunun bir örneği o yazı , orada ikramiye tutarı yazar diye düşünüyorum.

emir2011
ÇALIŞMA HAYATIMA TIKLA. ORDAN EMEKLİLİK OLAN İKPNU TIKLA AŞAĞIYA İN. DİĞER EMEKLİLİK İŞLEMLERİNDE KISMINDA EMEKLİ GÜNLÜK ÖDEMEYİ TIKLA VE SORGULA ORADA GÖRÜRSÜN.

serkan39

olursunuz. Ben oldum yeni. 2020 yılında çgko belirlenmişti. şu anki yönetmeliğe göre hastalık listesinde yok durumum. Ancak eski yönetmeliğe göre kazanılmış hakkım olduğu için oldum.

Adresime yazı yazılmış görünüyor ikramiye ve maaş

Talebiniz kapsamında 15.03.2023 tarihinden geçerli aylıklarınız bağlanarak emeklilik
işleminiz sonuçlandırılmış olup emeklilik işlem bilgileriniz aşağıda belirtilmiştir.
Sağlıklı ve güvenlikli günler dileriz.

Yazı 12.03.2023 de yazılmış sanırım hafta sonu eyt durumlarından dolayı mesai yapılıyor.

serkan39

2016 tarihli sürekli raporum iki hastalıtkan %56 oranlı ve vergi indirimi için %56 olarak kabul edildi.
bu rapordaki tanım Hastalık Listesinde var.

2021 de emekli olabilmek için kurumum Ankaraya yazdı, cevap olarak "emekli olabilir ama raporu yenilesin" olarak geldi.
Yeni rapor %58 oranlı ve 1 yıl süreli. bu rapordaki tanım hastalık listesinde yok.

Henüz yazı elime geçmedi, gerekçeleri ne bilmiyorum ama emekli talebim rededildi.

ucuncubahar
Merhaba,
burada önemli nokta şu. 2021 yönetmeliği öncesi raporunuzu SGK sağlık kuruluna gönderip bu kuruldan çalışma gücü kayıp oranı (çgko) tespiti yapılması.

Ben bu yönetmelik öncesi raporumu SGK ya gönderip bu rapora göre emekli olabilir miyim diye sorduğumda, SGK sağlık kurulunca çgko %50 olarak tespit edildiğine dair yazı geldi. Bu yazıya istinaden emekli olunuyor mu diye forum üyelerinin bilgisine başvurdum. Siz bu şekilde bir tespit yaptırdınız mı? Elinizde SGK sağlık kurulunca tespit edilen çgko var mi gelen cevaplarda?

Şimdi yazıyı da tam buldum.

İşyerinizde çalışan Xxxx Yyyy(12345678950) adına Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulunca tanzim edilen 29/03/2016 tarih ve **** sayılı Sağlık Kurulu Raporu Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş olup çalışma gücü kaybı %56 (yüzde ellialtı) olarak tespit edilmiştir.

Tarih 04/08/2016

Bana raporu yenilesin denildiğinde yeni yönetmelikten haberim yoktu. Sürekli raporum olmasına rağmen yeni rapora başvurdum ve sürekli olan raporum da geçerliliğini kaybetti.

Yönetmelikten haberim olsaydı mahkeme sürecini zorlardım kesinlikle.
Hem sürekli raporum vardı hemde hastalık listesinde tanımlı hastalık vardı.

ucuncubahar

sanırım bu yazı vergi indirimi yazısı. 4a lı ve 2008 öncesi sgk girişşiniz varsa sizin sgk sağlık kurulu ile işiniz yok vergi indirimi ile emekli olacasınız. Dolayısıyla sanki yeni rapor alıp sgk ya göndermeniz yanlış olmuş

VERGİ İNDİRİMİ YAZISI DA BENDE DE VAR ONDAKİ CÜMLELER BÖYLE. SGK NIN YAZISI CÜMLELERİ DAHA FARKLI. 4A LI VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ OLAN ARKADAŞLAR BİLGİ VEREBİLİR SİZE.

Evet vergi indirimi yazısı.
Hayır şuan 4C ile emekli olmak için çabalıyorum. Hala umudum var.

Olmazsa 3.5 yıl 4A ile sigortalı olup yine balthazard kullanarak emekli olmaktan başka çarem yok.

Bu arada emekliliğiniz hayırlı olsun onur20uz

ucuncubahar

3.5 yıl 4/ A ile sigortalı olup balthazar ile emekli olma seçeneğinin şartlarını biliyor musunuz. Mesela işe 2000 tarihinde 4/C li başlayıp bugüne kadar da hep 4/C li olan biri dediğiniz şekilde 4/C den çıkıp 4/A da 3.5 yıl pirim ödeyerek emekli olabilir mi

balthazard formülü ile emekli olabilmek için 2008 öncesi 4A ile sigortası olup emekliliği de 4A ile talep etmek gerekir.

benim 2002 tarihinde ilk sigortam 4A olduğundan son 3.5 yıl 4A ile sigortalı olmak koşulu ile balthazard uygulanarak emekli olabileceğim.
3.5 yıl dayanabilecek gücüm var mı onu bende bilmiyorum.

senin sorundaki 2008 öncesi 4C li sigortalı biri son 3.5 yıl 4A ile sigortalı olsa bile balthazard ı kullanarak emekli olamaz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Yeni yönetmelik haksızlık, eşitsizlik ve çelişkiler üzerine düzenlenmiş. 4/C li bir sigortalı artık sadece malulen %60 ile emekli olabilecek bu durumda. Engelli emekliliği rafa kaldırılmış. Halbuki 5510 geçici madde 4 öyle demiyor. Yönetmelikler yasaların önüne geçmiş.

onur20uz

Dün 22.06.2023 e-Devlette bu yazdıklarınız bende de yazdı. Bugün 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibinde; Dosya Gönderildi yazıyor. Emekli oluyor muyum? Olamıyor muyum? anlamadım. Emekli olan arkadaşlara da hayırlı olsun inşallah. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Amin...

Üst Alt