Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 yılından beri Bağkur'luyum. Emekli olmak istiyorum..?

Bülent bey vermiş oldunuz bilgiler için size ne kadar teşekkür etsem azdır...pazartesi tekrar gitcem bağ-kura hem raporun gelip gelmedini ogrenmek hemde bu işi halletmek için..sonuç hayırlı olsunda varsın bir aylık pirimim daha yatsın..mevlam ne muradınız varsa onu versin..görüşmek üzere..

hayırlı akşamlar kader dostlarım..bazı sebeplerden dolayı bir süredir yazamıyorumdum..

raporum hastane tarafından ayın 17 sinde gönderilmiş. ayın 23 dede bağkura gelmiş.. bağkurdaki memur gerekli evrakları hazırlayıp bizde en kısa zamanda bölge saglık kuruluna göndercez dedi.. ama rapordaki yüzdelik oranın kaç oldunu ögrenemedim..
bölge saglık kuruluna sade yeni aldıgım raporumu yoksa bağkurdaki tüm dosyayımı ve eski raporlarımıdamı gönderiyorlar ve ne kadar zamanda belli olur sizce..

herşey gönlünüzce olması dileğiyle ..

Malulen emekliliğe temel olan raporlarda oran yazılmaz. Maluliyeti gerektirecek bir durumun olup olmadığına tanıya bakarak sgk bölge sağlık kurulu karar verecek... 1 ay sürmeden bir sonuç çıkar...

bülent bey diyelimki emeklilik işi oldu ..( kısmet artıkta) o zaman maaş bağlama işinde raporun hastaneden cıkış tarihine göremi yoksa emekliliğin kurum tarafından onaylanış tarihi itibariylemi maaş bağlancak ..bu konudada bilgi ve deneyimlerinizi yazarsanız cok memmun olurum..herşeyin gönlünüzce olması dilegiyle..kandilinizi kutlar hayırlara vesile olmasını temenni edrim

Ankara'nın onay tarihinden geçerli zaten Bağ-kur dan derlerki:Emekli olacaksınız işlemlerin devam etmesi için prim borçlarınızı ödeyip makbuzu bize getirin derler....

merhaba kader dostlarım..bugün bağkurdan kagıt geldi ve beyinsiz adamlar yine malulilen diye degerlendirmişler..gelen kagıtta yazanları aynen yazıyorum..
ilgi:12/04/2011 tarihli maluliyet talebiniz
ilgide kayıtlı malullük talebinize istisnaden çeşitli hastanelerden almış olduğunuz sağlık kurulu rapor ve ekleri sosyal güvenlik kurumu başkanlığı ankara sosyal güvenlik il müdürlüğü kocatepe sağlık sosyal güvenlik merkezince 5510 sayıl kanunun 25.maddesine göre değerlendirilmiş olup,07/06/2011-10693450 sayılı karar ile çalışma güçünüzün %60'nı kaybetmediğinizden talebiniz red edilmiştir..
diye yazıyor oysa ben almış olduğum sevktede yazdıgı gibi 5510 maddenin 28 yasasından yararlanmak istedigimi belirtmiştim..bu nasıl iştir anlamadım..pazartesi bağkura gidecegim ne yapmam lazım(inanın yeminle söylüyorum bana kalsa o bağkurdaki insanlıkla alakası olmayan ve bizlerin yatırdıgı pirimlerle devletten maaş alıp evine ekmek götüren alcaklara bilyorumda ne yapcamı..)ama ALLAH'A havele ediyorum ne diyeyeim..

Allah belasını versin onların ne iş bilmez adamlara kaldık.Size gelen yazı ile tekrar bağkur a itiraz edin...

vallahi ilker bey sinirden elim ayagım titriyor..bu adi herifler bizleri özürlü diye ne sanıyorlar bilmiyorum..ama mevlam büyüktür..
ilker bey tekrar itiraz edince beni yeniden sevkmi edecekler hastaneye yoksa almış oldugum raporu 5510 28 maddedenmi degerlendircekler..

Hayır hacı mehmet bey sevk etmeyecek bende niğdeden uğraşıyorum bunların yeni yasadan haberi yok gerçi 2008de çıktı bunlar için yeni
ben yasayı ve genelgeyi elime alarak gittiğim halde 2010un 10 uncu ayından beri uğraşıyorum
şimdi gelelim size yasayı üstüne basarak anlatın ve gerekirse müdüre çıkarak anlatın başınıza geleni onlar aynen şunu yapacak aynı raporları tekrar 5510/28den ankaraya gönderecek eski red gelen raporları da eklesinler yeniden ankara kocatepe değerlendirecek sonuca göre size bir cevap verilecek üzerine gittikçe başarıya ulaşacağınıza eminim

Rporunuz gidince 2 hafta sonra sor kocatepe tel 0312 4150100 dan 349

Birinci aşama malulen emekli red talebi geldi,şimdi 5510-28 yaşlılıktan önceki raporları dayanak göstererek yeniden dilekçe ile başvurun,yeniden rapora gerek yok. Ankara'dan onay verilecek....
[FONT=Times New Roman]

[SIZE=3] [/SIZE]
[/FONT]

cemil bey vermiş oldunuz bilgiler için teşekürler..forumdaki sizin mucadelenizide takip ediyorum ve inan sizin kadar bende istiyorum emekli olmanızı sade sizin deyil aynı durumdaki bütün kader dostlarımızın emekli olmasını canı gönülden arzu ediyorum..bizler bu lanet kuruma belli bir zaman hizmeti olan ve bir o kadarda para yatırmış insanlarız..ama bizlerin cektigi çile yetmez gibi birde hak ettimiz hakları bizlerden alma cabasında kurum ve iş bilmez memurlar..
valla ne diyeyim mevlam bildigi gibi yapsın bunları..hele bi pazartesi olsun bağkura gidip bi görüşeyimde ..herşayin gönlünüzce olması dileğiyle ..görüşmek üzere..

emrullah bey ben zaten muracatımda yaşlılık emekliği diye muracat etmiştim..ama kurum malulen diye degerlendirmiş..bunu ankaramı malulen olarak dönderiyor yoksa kırşehir bağkurmu bilinçli olarak malulen diye gönderiyo..bu konuyu cözmüş deyilim..ben sevk alırken memura üstüne basa basa on defa dedim..hatta memur daha önceleri olamadın ama bu defa yeni yasadan olursun bile demişti..

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.

ilk müracaatta siz ne derseniz deyin BağKur 25 maddeden sevk edip,maluliyeti tespit amaçlı olup malulen red geliyor.Eğer bilinçsiz iseniz burda emekli olamıyorum deyip pes ediyorsunuz.Esas şimdi 5510-28 yaşlılık ikinci dilekçe ile başlıyor...Gidip kibarca ısrarcı olun,Adana Selim Kırık ile görüştürün tlfnu:0505 278 09 49

emrullah bey kardeşim tekrar teşekürler..yani ilk önce kurum malulen olarak ele alıp sonrasında yeni yasayı uygulamaya koyyor ..tabi dedıyınız gıbı pes etmeyip muçadele ederseniz yoksa emeklilik hayal..ama mevlam bizlere bu derdi veriyorsa cileyi çekmek için sabırıda veriyor..yüce allahın izni ve siz degerli kader dostlarım yardım ve tecrübeleriyle iyşallah bende en kısa zamanda mutlu sona ulaşcam..hele bi pazartesi olsun..yemin ediyorum bu iş gittiği yere kadar gitcek..gerekirse insan haklarına muracat etcem..benim normalde meslegim şöförlük..saglamsam mesleyimi devam etmek ıstıyorum dıye kurum kuruluşlardan gerekli yazı ve evrakları alcam..ben evliyim ve bakmakla yükümlü oldugum bir ailem ,iki küçük cocuğum var..ama diyorumya mevlam bildiği gibi yapsın bunları..

sevgili kader dostlaım bugün bağkura gittim ama ne yaptımsa 5510 28 maddeden evraklarım gönderilmesini kabul ettiremedim..nasıl bir dilekce yazmam lazım bi cevap yazarmısız bi zahmet..

ankaradan kırşeyir bağ-kura gelen kagıdı aynen yazıyorum..

ilgi:27.05.2011 tarih ve 10693450 sayılı yazınız

kurumumuz.....bağ-kur numaralı hacı mehmet coşkun'a ait 5510 sayılı kanunun28inçi maddesinin 4 ünçü fıkrasına göre degerlendirilmesinine dair ilgi yazınız ve eki dosya incelenmiştir.

bilindiği üzere;5510 sayılı kanunun 28inçi maddesinin 4 ünçü fıkrasında;``sıgortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25inçi maddenin 2inçi fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek hastalıkveya özrü bulunan vebu nedenle malullük aylığından yararlanamıyan sıgortalılara,en az onbeş yıldan beri sıgortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük ,yaşlılık ve ölüm sıgortaları primi bildirilmiş şartıyla yaşlılık aylıgı bağlanır`` hükmü yer almaktadır.

adıgecenin maluliyet durumunun öncelikle 5510 sayılı kanunun 25inçi maddesi yönünden tespit edilmesine müteakip,kurum sağlık kurulunca adıgeçenin 5510 sayılı kanunun 25inçi maddesinin 1 inçi fıkrasına göre çalışma güçünün en az %60'ını kaybettiği anlaşılmış isede;sıgortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı işyerine maluliyetini gerektirecek düzeydeki bu hastalıgı veya arızası ile girdigi tespit edildiginden söz konusu maddenin 2inçi fıkrasına göre malullük aylığından yararlanamaycağına``karar verilmesi halinde anılan kanunun 28inçi maddesinin 4ünçü fıkrasına göre degerlendirme yapılabilecektir. bu nedenle ilgi yazınız eki belgeler ilişikte iade edilmiştir .
bilgilerinizi ve gerğini arz ederim ..

ankaradan gelen yazı aynen bu ..ve memur 5510 28 inçi yasad gönderemem dosyayı diyor ..sizce napmmam lazım..

OturanBoğa'ya bir sor,nerelere başvurmanla ilgili ben yanlış yönlendirmek istemem,

sevgil dostum vermiş olduğun telefon numarasından şef selim kırık beyide aradık ben işitme sorunum yüzünden konuşamadım ama telefonla görüşen abime buraya gelin ben sizi ne yapmanız konusunda yönlendireyim demiş..sitedeki siz degerli kader dostlarımdan bi cevap alamazsam ve gerekirse adanaya gelmeyi dahi düşünüyorum..ama önce bülent beyden bi cevap alayım ne yapmam konusunda ondan sonra..

Külliyen işgüzarlık, külliyen ceberrutluk, külliyen saçmalık! Onlara şu minvalde yazıp "kendinize gelin efendiler" deyin!

28. maddede 25. maddeye yapılan atıf, iddia edildiği üzere sadece sigortalı olmadan önce malul sayılanları kapsamıyor. Böyle olmasının dayanacağı tek bir mantıklı bir argüman olamaz. Bu çok net:
1- SSK, Bağkur, Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmedi mi?
2- 4a ve 4c'liler 28. madde kapsamında "öncesinde malul olman gerek" gibi bir kısıtlamayla asla mağdur edilmiyorken, yani aynı 28. madddeye bakan ssk-emekli sandığı böyle yapıyorken, Bağkur neden emekli etmiyor?
3- Madem 28. madde "sigortalı olmadan önce malul olanları kapsıyor", %40-49 ve %50-59 kriteri ne oluyor? Bir kişi hem ilk bağkurlu olduğunda malul (yani %60 ve üzeri derecede sakat) olup hem de bugün %40-59 arasında rapor nasıl alır! X tarihte malul, bugün iyileşmiş olmak mümkün mü?!
4- Malum, malulen emeklilik 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle mümkün. 28. maddede 25. maddeye yapılan atıf, doğuştan malul derecede işgücü kaybı olan kişiler 1800 gün primle emekli olamasın diye eklenmiştir. Eğer bu ekleme olmasa, avantaj içeren malulen emekliliğin temelini oluşturan "ilk sigortalı olunduğunda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybı bulunmamak" argümanı geçersiz olur ve %60 ve üzeri sakatlı olan herkes 10 yılda 1800 gün primle malulen emekli olur! İşte, yasa yapıcılar bu olmasın diye, ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde sakatlığı olanları malulen emekliiğin dışında bırakıp, "bu kişiler malulen emekli olamaz, ancak 28. madde kapsamında "15 yıl sigortalılık ve 3960 günle emekli olur" diyor.
5- Nitekim 28. maddenin 6. fıkrası hiç bir şart koymaksızın, sakatlık oranı %40 ve üzeri olan herkesin kademeli olarak emekliliğini düzenler. Sizin iddianız doğru olsa, bu fıkra hiç yazılmaz, 28. madde " Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır." denerek kesilirdi. Sizce 6. fıkranın devamla yazılmasının mantığı ne olabilir o zaman?!

Bu mantık gereğince kararın yeniden değerlendirilmesini, gerekirse Kurum başkanlığından görüş istenmesini, yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini ve tahsis işlemlerimin tamamlanarak tarafıma yazılı bilgi verilmesini arz ve talep ederim

sevgili bület bey kardeşim iyki varsın ..senin ALLAH'ına kurban olurum ben..yazmış olduğunuz bu yazın bi cıktısını alıp tekrar bağkura gitcem.bakalım bu defa ne diyecekler..sanki ben sadaka istiyorum veyada konuna nizama uygun olmayan bi durumun gercekleşmesini istiyormuşum gibi muamele yapıyorlar insana ..ama siz degerli dostlarımın tecrubeleri ve yüce allahın izniyle sonuça ulaşcam..şimdi bu konuda kırşehir bağkur çalışanlarımı yoksa ankaramı terslik yapıyor..sonsuz selanlarımı iletir herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim..

Eğer yinede kabul etmezlerse dilekçeyi,kabul etmediklerine dair sebebinide yazdırarak yazılı bir belge isteyin,ısrar edin müdüre kadar çıkın,kibar ve sabırlı olun...Ankaradan gelen yazıyla beraber gerekirse bakana kadar çıkacağınızı ima edin,şu aşamada yapacağınız bunlar,....

bülent beyin yazmış oldugu dilekceyle birlikte ben 5510 sayılı kanun 28 inçi maddesinin hangi şıkkına göre emeklilik dilekcesi yazcam ..bide ankaranın göndermiş oldugu kagıtta bu adam 5510 28 maddeden emekli olamaz diye bi madde söz konusum yoksa kıllık yapan kırşehir bağkur memurlarımı bide buna cevap yazarmısınız..

Evet memurların işgüzarlığı veya bilgisizliği ama üstlerine çıkacağınızı hatta Ankara'ya kadar gideceğinizi hissettirin,mutlaka sonuç alacaksınız....

[SIZE=2]
T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi​
Sayı : B.13.2.SGK.4.06.20.01/Sağlık Kurulu/Vr: 10693450 07/06/2011
Konu : Hacı Mehmet COŞKUN

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE
KIRŞEHİR
İlgi : 27.05.2011 tarih ve 10693450 sayılı yazınız
Kurumumuz ......... Bağ-Kur numaralı Hacı Mehmet COŞKUN'a ait 5510 sayılı Kanunun 28inci maddesinin 4üncü fıkrasına değerlendirmesine dair ilgi yazınız ve eki dosya incelenmiştir.
Bilindiği üzere; 5510 sayılı kanunun 28inci maddesinin 4üncü fıkrasında; "Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25inci maddenin 2inci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malüllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları pirimi bildirilmiş şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır" hükmü yer almaktadır.
Adıgeçenin maluliyet durumunun öncelikle 5510 sayılı Kanunun 25inci maddesi yönünden tespit edilmesine müteakip, Kurum Sağlık Kurulunca adıgeçenin 5510 sayılı Kanunun 25inci maddesinin 1inci fıkrasına göre çalışma gücünün en az %60'ını kaybettiği anlaşılmış ise de; sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı işyerine maluliyetini gerektirecek düzeydeki bu hastalığı veya arızası ile girdiği tespit edildiğinden söz konusu maddenin 2inci fıkrasına göre malullük aylığından yararlanamayacağına" karar verilmesi halinde anılan Kanunun 28inci maddesinin 4üncü fıkrasına göre değerlendirme yapılabilecektir. Bu nedenle ilgi yazınız eki belgeler ilişikte iade edilmiştir.
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.
[/SIZE]

[SIZE=2] 
Ankara'dan Kırşehir Bağ-Kur'a gelen yazı neticesinde Kırşehir Bağ-Kur'un almış olduğu kararı aynen yazıyorum:

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Kırşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

Sayı : B.13.2.SGK.4.40.014.00.IX.360 / 10693450 13/06/2011
Konu : Maluliyetiniz

Sayın : Hacı Mehmet COŞKUN

İlgi : 12.04.2011 tarihli maluliyet talebiniz.

İlgide kayıtlı malullük talebinize istinaden çeşitli Hastanelerden almış olduğunuz Sağlık Kurulu Rapor ve ekleri Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezince 5510 sayılı kanunun 25. Maddesine Göre değerlendirilmiş olup,07/06/2011-1069345 sayılı karar ile çalışma gücünüzün %60' nı kaybetmediğinizden talebiniz RED edilmiştir.

Bilgilerinize rica ederim.
İmza
Salih Rüzgar
İl Müd. Yrd.
Ekler :Karar yazısı
[/SIZE]

Sizce Ankara'dan gelen yazıya göre Kırşehir Bağ-Kur böyle bir karar verebilir mi? Benim şu an izlemem gereken yol ne? Nasıl bir dilekçeyle nereye başvurabilirim?

Bülent bey dün akşam sizin yazmış oldugunuz yazıyla kırşehir bağkura bugün yine gittim ama ne yaptımsa laf anlatamadım memurlara..yukarıyada ankaradan gelen yazıyı ve bunun neticesinde kırşehir bagkurun almış olduğu kararı tekrar yazdım..memur bana ilgili kanunu resmi evragı getir öyle göndereyim diyor..
ankaradan gelen yazıya dayanarak sen meslege başlamadan önce özürlü oldugun için (ama gercekte böyle birşey söz konusu deyil benim mesleyim şöförlük ve ben bagkur kaydımdan önce saglamdım hastalıgım tamamen sonradan olan birşey)malulen emekli olamazsın ,malulen emekli olamadıgın icinde 5510 28 madde seni kapsamıyor diyor..
sizden ricam bu kanunu yasayı veyada ilgili maddeyi detaylıca bana yazıp göndermeniz ..veyada ben bu ilgili maddeyi nereden nasıl temin edebilirimki memura gösterip ikna edebileyim..lütfen sizden ricam bana gerekli yolu gösterin..sonsuz selamlarımı iletir herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim..

icon1.gif
Engelli Hikmet Yılmaz'ın Bağkur'dan emeklilik serüveni

Arkadaşımın emeklilik sürecini onun okur yazarlığı olmadığı için ben bizzat ilgilendim.Bağ-kura gittim yazışmaları takip ettim,burayada belge...
Konuyu açan: miremur, Bugün 18:55

Hacı Mehmet Abi dilekçenin hazırı Bağ-kurda var aynı senin konumundaki arkaşı emekli yapacağım Adana'da takip et...

Mehmet bey, işgüzarlık yapıyorlar... Müdürü ile konuşun. Yukarıda yazdıklarımı okusun ve aklına yatmıyorsa sgk başkanlığına sorsun...

28. madde
[...]
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

Ayrıca aşağıda yer alan Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Çukurova Sosyal Güvenlik Merkezi'nin resmi yazısında da Yetkili Memur Mehmet Uzunay açıkça yazmış, çalışma gücü kaybı %60'In altında olanların 28. maddeye göre emekli olabileceklerini...
Bu yazının çıktısını da alı götürün yanınızda...

Mehmet Abi,kurumdan sanada malulen red evrağı vermedilermi?aynı yukardaki Hikmet Yılmaz'a verilen gibi...

Emrullah bey kardeşim bağkurdan bana RED verdiler.yukardada aynen gelen yazıyı paylaştım..ankaradan gelen yazının altında olan yazı ..yarın yine gidecegim bağkura sizden gelen Hikmet bey kardeşimin red kararını ve yine bulent beyin göndermiş olduğu yazılarıda göstercem yine olmaz derlerse bana niçin olmadına dahir yazı yazın ben gerekli yerlere ona göre muracat etcem ..burdan dogru ankaraya gidip ordan ugraşcam diycem bakalım ne diycekler..yarın yine gelişmeleri paylaşcam..saglıcakla kalın..

Yazmalarına gerek yok. Okusunlar bu yazdıklarımızı ve ikna olsunlar. İkna olmuyorlarsa, sgk başkanlığına yazılı olarak sorup yanıt istesinler....

sevgili kader dostlarım.bu gün yine bağkura gittim..dogrudan il müdürünün odasına vardım sekreter hanım il müdürü bu konularla ilgilenmez siz dogrudan emeklilik bölüm şefine varıp durumu izah edin dedi..bizde emeklilik bölüm şefine vardık .şef genç ve iyi niyetli biri fakat bilgi namına bişey yok.ben yasayaı bilmiyorum şayet varsa haliyle uygulamaya koymaya mecburuz dedi.biz şefle karşılıklı konuşurken olmaz diyen memur geldi ve inan şefi konuşturmuyo bile şef yaş olarak memurdan küçük vallahı konuşmalarına bak şef olan memur sanarsın..nasıl şef olmuş anlamadım gitti..ben şefin yanında memura şuan ben seninle muattap olmuyorum şefe derdimi anlatıyorum sen bi sus diyorum adam hala bildigini okuyor..ne yaptımsa kanun oldugunu kabul ettiremedim .memur hala ben seni 28 maddeden sevk ettim birdahada dosya gönderemem dıyo başka bişey demiyo..inanın koca kirşehir bağ-kur il müdürlüğünü bi bayan bi erkek memur yönetiyo ..şu üç gün içinde bana enaz benim durumumdaki gibi 5 dosya gösderdi hep RED yazıp gönderiyo..vallahi içim sızladı..hadi ben iyi kötü yasayı kanun biliyom ya bilmiyen garip napsın..RED geldi olamadım diye ..bana memurun dedigi sen ankaradan bize yazı gelen yere dilekce yaz senin dosyanı bizden istesinler bizde gönderelim diyor ..bende dilekceyle işim olmaz ben haftaya kendim gidip bu işin yazılı evrakını kanununu sana getircem bakalım o zaman sen napcan dedim..
şimdi sevgili bülent bey kardeşim ben nerelere ne şekilde muracat etmeliyimki bu memura dogru olan yasayı ögreteyim..inanın bu sade benim mucadelem deyil kırşehir genelini hep böyle yapıyor..bana ankaraya yazmam gereken dilekce ve nerelelere muracat etmem lazımsa bi zahmet yazarmısın..ben ankaraya kendimmi gideyim yoksa dilekceylemi derdimi duyurmaya calışayım..
Bide yukardaki ANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN gelen yazıda kırşehir bağkurun bana RED verme yetkisi varmı..ben dogrudan ankara sosyal güvenlik il müdürlügüne varsam bu konuda kesin sonuç alırmıyım..kırşehir bağkur evrakta göndermez yazıda yazmaz sonuca ben kendi imkanlarımla gitmem lazım..beni bu konudada bilgilendiriseniz inan cok mutlu olurum..

Üst Alt