Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lunun vergi indirimi alarak emekli olma prosedürü nasıldır?

jon83

miremur arkadaş slm sizi hastaneye sevk ederken sevk kagıdında hangisi işaretlediler sizin doguştan bir sakatlıgınız var bagkur kaydından önce ama bizim yok o promlem olabilirmi sevk kagıdına ekleme yapmış bagkur bülent beyin işaretlenecek dedigin yerin sonuna yüzde 60 kayıp yazılmış diger yazılarımda sevk kagıdınıdaki şeyleri yazdım erken emeklilik diye birşey yok diyor bagkur kismi emeklilik için hastaneye sevk ederim işaretleme olarakda erken yaşlanmayı seçerim diyor memur bende pazartesiye bıraktım bagkurla ugraşan emekli olan sevk olan nasıl yaptı hangi süreçlerden geçti sevk kagıdında hangi işaretlendi talep taahühüd formuna neler yazdı bunları bi açıklarsanız aynısı bizde yapalım bişey bilmeyen bagkuru biz yönlendirelim ama üstüne basa basa söylüyorum bizim bagkur kaydından önce özür sakatlıgımız raporumuz yok şuan hastaneye sevk edilip rapor almak istiyoruz saygılar

jon83

bülent bey pazartesi arkadaşımla konuştum bagkura gidicem sizden ricam bize yapacaklarımızı söylerseniz çok menmum oluruz doldurmamız için verilen belgeden hangisi işaretlenecek ayrıca dolrumamız istenen tahsis talep beyan taahüt belgesinin tahsis talep çeşidine ne yazılıcak onu söylerseniz ben bizzat memurla konuşup tüm sorumlulugun bizde oldugunu bizim istedigimiz alanı işaretlemesini ve bizim istedigimiz gibi hastaneye sevk etmesini istiycem.....bayan ısrarla erken yaşlandıgımı işaretliyceksiniz diyor biz ise sizin dediginiz olan maddeyi işaretlemeyi idda ediyoruz memur ise onun malulen oldugunu boşa zaman harcarsınız o size uygun degil diyor ben size bırakıyorum aşagıdakilerden hangisini işaretleyim.........

1: sürekli iş göremez durumu girdigini

2:çalışma gücümün veya iş kazası veya meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gücümü en az yüzde 60 oranında kaybettigimi elimdeki belgede en yaz yüzde 60 oranında kaybettigimi diye ekleme yapılmış

3:sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladıgım tarihten önce malul oldugumu

4:erken yaşlandıgımı memur ısrarla sizin için bu uygun diyor ve bunu işaretlemek istiyor

5:kadınlar için başka birinin sürekli bakıma muhtaç derecede malul cocugum bulundugunu

bülent bey ben size bırakıyorum bu 5 maddeden hangisi seçicez tahis talep tahüüt formuna hangisi yazıcaz ayrıca bizden askerlik kagıdı istediler bülent bey biz kendimiz üniversitiye müracat etsek yüzde 40 rapor alıp versek bagkur kabul edermi sizden ricam bagkura bizi bilgiyle yada belge mevzuat varsa onla göndermeniz zaman bulup cevap alırsak çok sevinicez saygılar kolay gelsin

arkadaşlar sgk sitesini gezerken söyle bir soru cevapa rasladım acaba bu bagkur için mi geçerli yoksa ssk mı

soru:5510 sayılı Kanuna göre; özürlü sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanmasının şartları nelerdir?

cevap:
5510 sayılı Kanunla;
Çalışma gücündeki kayıp oranı,
* %50 ile %59 arasında olanlar, 16 yıl sigortalılık süresi 4320 gün,
* %40 ile %49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, 18 yıl 4680 gün şartlarını yerine getirmeleri halinde yaşlılık aylığı bağlanacaktır.

arkadaşlar sorun sevk edilme sorunu memur erken yaşlanma olarak üniversitiye sevk etmek istiyor biz ise bülent beyin yazmış oldugu iş gücü kaybından ama bu seferde bagkur bu malulen size uygun degil diyor ve bekliyoruz erken emeklilik hakkında faydalanıp bir çok kişi emekli oldu onlar hastaneye sevk edilirken hangi seçenek işaretlendi bagkur kaydından önce sakatmıydı raporu varmıydı bizim bagkur kaydından önce raporumuz sakatlıgımız yok erken emeklilik hakkından faydalanıp emekli olan arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum pazartesi bagkura tekrar gidicez saygılar

jon83

mersin miremur arkadaş bagkur seni hastaneye sevk ederken sevk kagıdındaki hangi maddeyi işaretlediler sana doldurman için verilen talep taahüt formuda ne yazdın bagkurdayı bayan memur erken yaşlanmayı işaretliyceksin diyor bülent beyde o degil 2 madde işgücü kaybını işaretlenicek diyor sizin özrünüz doguştan bagkur kaydından önce sakatlıgınız var ama bizim ne rapor nede özrümüz var hastaneye sevk edilip erken emekli olmak istiyoruz ama bagkur erken emeklilik yok kismi emeklilik var 2 madde size degil malulen emeklilik içindir diyor bülent beyin vermiş oldugun dilekcede 2 madde işaretlenicek diyor ama bagkurun bana sevk kagında yüzde 60 oranında kaybettigimi diye bir ifade eklenmiş miremur arkadaş sen erken emeklimi oldun süreç nasıl gelişti sakatlıgın oldugu için mi erken emekli edildin yoksa bu herkezin hakkımı anlatırmısın detaylıca

jon83

bülent bey forumu inceledim 5510/28 maddeden yararlanıp erken emekli olan bir çok kişi var sitenizde yanlız bunların hepsi bagkur kaydından önce sakat yani özürlü bir çogu 5510/28 maddede düzenlenme yapılınca tekrardan başvurup erken emeklilikten faydalanmış sitede bagkur kaydından önce sakat olmayan ve bagkura müracaat edip yüzde 40 ve üstü rapor alıp emekli olan varmı eger varsa işde bizim işimizde o kadar kolaylaşır emsal lazım bagkur erken yaşlanma olarak üniversitiye sevk ediyor siz ise işgücü kaybı işaretlenicek diyosunuz ama sizin vermiş oldugunuz örnege ekleme yapılmış yüzde 60 oranı kaybettigimi diye ve bayan memur üstüne not düşmüş sadece malulük içindir diye bunuda verilen egitimde yazdırmışlar..

pazartesi bagkura gidicem o kadar yazı yazdım net birşey yok elimizde biz ne yapıcaz nerde emekli olan arkadaşlar bir çok yazı yazdım cevap alamadım sevk talebinde 5 madde var biz hangisi işaretliycez onu sölermisiniz sizin vermiş oldugunuz örnegi işaretliycem ama bilin ekleme yapılmış yüzde 60 oranında kaybettigimi diye verilen tahsis talep tahüüt beglesine ne yazıcaz erken yaşlanmamı sizin dediginizmi sevk edilirken erken yaşlanma yazsa ne olur fark edermi biz kendimiz üniversite hastanesine başvuru yapsa rapor alsak bagkur kabul etmezmi bir önceki yazımı incelerseniz sgk soru cevap şeklinde birşey yazdım o bagkur içinmi geçerli yoksa ssk içinmi burdan bagkurlu arkadaşlara sesleniyorum erken emeklilik hakkından faydalanıp emekli olduysanız konumuzu bagkur kaydından önce sakat özürlü olup olmadıgınızı belirtin ayrıca sevk talebinde hastaneye sevk edilirken hangisi işaretlendi talep tahüüt formuna neler yazdınız bagkur kaydından önce sakat olmayan sevk edilip rapor alıp emekli olan varmı bülent bey askerlik yaptıgımıza dahil yazı istiyorlar götürelem mi arkadaşlar paylaşım diyorsak bildiklerimizi paylaşalım

özellikle ben bagkurdan erken emekli oldum diyosunuz nasıl oldugunuzu buraya yazarsanız bizlerde bilgilenip geregini yapalım arkadaşımın bagkur kaydından önce sakatlıgı yok 7000 günü var basamak 14 20 senesi doldu borcu yok askerligini yaptı sevk edilip yüzde 40 ve üstü alıp emekli olmak istiyor durum bu sorun ise şudur sevk ediliş kısmı memur erken yaşlanma olarak sevk etmek istiyor bize ise bilmedigimiz için bülent beye sorduk erken yaşlanma olarak sevk edilip rapor alsanız bile emekli olamassınız deniyor bülent beyin istedigi sevk edilmek istiyoruz yanlız ekleme yapılmışdır oda şudur yüzde 60 oranında kaybettigimi memur bunun malulen oldugunu yüzde 60 tek hastalıktan almamızı söylüyor

saygılar jon83

Bu yeni yasa sakatlığın öncesini-sonrasını kaldırdı.Yani ne zaman sakat olduğunun bir önemi yok.Bunu o bağ-kur memurlarının kafasına iyice sok.Onlara Yaşlılıktan emekli olmak istediğinizi ona göre sevk etmelerini iste...

jon83

miremur arkadaş slm şimdi sana sorularım var bagkurdaki memur diyorki sevk kagıdında erken yaşlanmayı işaretleyip seni üniversitiye sevk edicez bu dogrumu tahsis talep formuna erken yaşlanma yazıcaksın diyor ayrıca askerlik yaptıgına dair yazı getir diyor senin bu forumda yada bildigin biri varmı bagkurdan erken emekli olan yanlız bagkur kaydından önce sakat olmayan raporu olmayan bülent bey diyorki işgücü kaybı işaretlenicek ama bagkurda o maddenin sonuna yüzde 60 oranında kaybetme diye ekleme yapılmış bülent bey ise erken yaşlanma işaretlerse erken emekli olmassın diyor ne yapıcaz biz mirumur arkadaş bu sitede bagkur kaydından önce sakat olmayan sonradan rapor alıp emekli olan bir kişi varmı bakın ben birine yardımcı olmak için ugraşıyorum yanlış yönlendirip birde red gelirse bana güvenin güveni kalmaz onun için işi başta sıkı tutmak istiyorum bagkurdaki memur biz bu işin egimitini alıyoruz diyor yani bilgileri zayıf bülent bey 2 madde işaretlenicek memur ise 3 yani erken yaşlanma işaretlenicek diyor ne yapıcaz biz bilmiyorum

Memurun dediği Erken yaşlanma sizi emekli edecekse mesale yok,Bildiğim yeni yasa gereği sizin bütün verileriniz fazlasıyla tutuyor.Sakatlığın öncesi sonrasıda yok.Memur tamam emekli olursunuz diyormu?

----------

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]4) 4-(b) SİGORTALILARININ 5510 SAYILI KANUNUN 28 İNCİ MADDESİNİN BEŞİNCİ FIKRASINA GÖRE (ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI %60 ‘IN ALTINDA OLANLAR ) KURUMCA YETKİLENDİRİLEN SAGLIK HİZMETİ SUNUCULARINA SEVK İŞLEMİ YAPILIRKEN EN AZ 4320 PRİM GÜN SAYISININ OLMASI ŞARTI ARANACAK ,YİNE BU GÜN SAYISININ HİZMET BORÇLANMASI YAPILMASI [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]SURETİYLE TAMAMLANMASI VEYA 4(b) SİGORTALILARININ SEVK TARİHİNDE PRİM BORÇLARININ BULUNMASI HALİNDE SEVK İŞLEMİ YAPILACAK; ANCAK SEVKE İLİŞKİN TÜM MASRAFLAR SİGORTALILAR TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR..’[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3],,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bak bu maddede Oturan Boğa nın dayandığı madde...Aslında siz hertürlü emekliliği hak ettinizde bilgisiz memurlar sizide bizide üzüyor be kardeş....[/SIZE][/FONT]

jon83

miremur arkadaş ben ve bir arkadaşım bu sitenin vermiş oldugu bilgilerle emekli oldu en azından hızlanmasını sagladılar bülent bey ilkey raman ve diger arkadaşlar ben insanlara yardımcı olmayı seviyorum şimdi bu işin başlangıcı çok önemli bagkurda bayan memur bana verdigi sevk kagıdında erken yaşlanmayı işaretliycem diyor bülent beye sordum sakın onu işaretlemeyin diyor şimdi bende ne yapacagımı bilmiyorum kadın kesin bunla emekli olursun demiyor talep tahsis tahüüt formunada hangisi işaretlindiyse onu yazmanı söledi bülent bey şunu işaretlemeni söylüyor Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini"diyor yanlız bagkurdan bana verilen kagıtta buna ileve yapılmış bülent beyede yazdım bi cevap alamadım en yaz yüzde 60 oranında kaybettigimi eklenen yazı bu ve kadın o gün egitimden gelmiş bagkura gittigimde egitimde bu maddenin üstüne malulen yazımış mirumur arkadaş ben ne yapıcam arada kaldım acaba hangi madde bizim işimizi görür ne yapıcaz bilgin varmı bu sitede çevrende sakat özürlü raporu olmadan bagkur kaydına daha sonrada rapor alan ve erken emekli olan biliyomusun bize emsal olsun miremur arkadaş ne yapacagımıza karar veremedik

Siz memurun dediğini yapın bakalım,ama diğer alternatifide kavgasız güzel anlatın.Sakın malulen talep etmeyin.% 60 ı bulamazsanız geri döner.Diğer şıklarda %40 ve üstü yeter size haydi hayırlısı iyi olacak ben eminim.....

jon83

tam 3 saattir forumu en ince ayrıntısına kadar inceledim bagkur kaydından önce saglam olan birisi 5510/28 erken emekli olamamış olan iki arkadaş var onların bagkur kaydından önce raporu özrü mevcut yarın bagkura gidicem ne yapıcaz bilmiyorum bülent bey memur sevke erken yaşlanma yazarsa bizde hastaneye gidip muayane olursak yüzde 40 ve üstü rapor alırsak emekli olamazmıyız sizin dediginiz maddenin sonuna ekleme yapılmış yüzde 60 oranında kayıp diye ve memur o malulen emeklilik için diyor tamam biz ısrarla onu istersek erken emeklilikten faydalanırmıyız ne dersiniz bülent bey zaman bulup cevap alırsak çok iyi olur sevk kagıdına ne yazılıcak eger bagkurda erken emeklilik varsa 5 maddden birisi ama hangisi onuda size bırakıyorum bülent bey forumda yazılarım var 5 maddeyide yazdım hangisi işaretliycez zaman bulup cevap alırsak seviniriz saygılar jon83

jon83,
her ne kadar söylediklerimi kaale almasanda, siz hastanede işgücü kayıp oranın tespitini yaptıracaksınız. Onun için 5 maddelik formun 2. şıkkını yazdırmanız gerekiyor ve hastaneye gittiğinizde raporun ne için istendiği belirtilen yere " işgücü kayıp oranının tespiti" yazdırın.
not; yazdıklarınızdan net bir veri elde edemediğim için; 15 yıllık sigortalılığınız %50 işgücü kayıp oranı için yetmez. Ancak ve ancak %60 kayıp oranınızın olması lazım ki, 15 yıllık sigortalılıkla emekliliğiniz gerçekleşsin. Hem o zaman isterseniz malülen, isterseniz yaşlılıktan (erken emekli) olabilirsiniz. Yoksa 15 yllık sigortalılıkla ve %50 oranla emekliliğiniz söz konusu değildir.

jon83

makri slm arkadaşım 50 yaşında 7000 günü var 20 senelik bagkurlu borcu yok askerligini yaptı bagkur kaydından önce sakat yada özürlü degildi bir duyum üzerine forumda soru sorma geregi duyduk ögrenmek istedigimiz arkadaşımız şeker ve astım hastası yüzde 40 yada üzeri rapor alırsa erken emekli olabilirmi bagkur başvuru yaptık bize erken yaşlanma işaretlinicek dendi bizde bülent beye sorduk 2 madde işgücü kaybı işaretlinicek dedi memura tekrar gittik bize bir belge gösterdi ve belgede bülent beyin gösterdigi maddeye malulen yazılmış sizi erken yaşlanma olarak sevk edebilirim dedi bizim kafamız tamamen karıştı bülent bey erken yaşlanma olmaz dedi bizde ne yapacagımızı şaşırdık yanlız bülent beyin söyledigi maddenin sonuna ilave yapılmıştır evrak elimdedir sevk talep kagıdı yüzde 60 oranında kaybettigimi diye biz malulen degil erken emekli olmak istiyoruz

makri: biz malulen degil erken emekli olmak istiyoruz malulen yüzde 60 erken yada kismi emeklilik için yüzde 40 yeterlidir bu yüzde yüz bilgidir saygılar

"arkadaşımın iş yeri var kendisi bagkurlu ortalama 15 senelik aktif bagkurlu prim günü 7000 yaşı 50 vergi indirimi alarak emekli olmak"
jon83,

Yukarıdaki alıntıyı senin açtığın yazıdan aldım. Orada 15 yıllık derken şimdi 20 yıllık sigortalı olduğunu söylüyorsun.

a) 20 yıl, 7000 günü esas alırsak %40 işgücü kayıp oranıyla emekli olabilir.

b) iddialı cümleler kuruyorsun ama %40'la kısmi emeklilik değil, erken emekli olunur.
c) söylediğin hastalıklar arkadaşının işgücü kayıp oranını en az % 40 etkilemiş ve bunu raporlandırabilirseniz emekli olabilirsiniz.

jon83

makri istersen bir forumu incele erken emeklilik için yüzde 40 yeterlidir ben ssk arkadaşım biri sskdan yüzde 40la emekli olduk neyse sorunumuza gelelim şimdi biz bagkurun vermiş oldugu sevk kagıdını ne yapıcaz zaten bunları sende bende biliyoruz sorun temel ilk iş eger onda yanlış olursa forumda madur olan arkadaşla gibi bizde madur olucaz sevk kagıdına ne yazılıcak erken yaşlanmamı bülent beyin dedigimi maddemi talep tahsis tahüüt formuna ne yazılıcak bizi hangi maddeyle hastaneye sevk edilicez rapor işi kolay iş yüzde 40 almak olsun bizim amacımız sevk olacagımız madde forumda bagkur kaydından önce sakat olmadan sonrada başvuru yapıp erken emekli olan yok yani bir örnek yok 2 kişi emekli onlarda bagkur kaydından önce raporları var hiçbiri askerligini yapmamış bülent bey 2 maddeyi işaretle diyor kadın memur erken yaşlanma bagkura gititigimizde elimizde memura sunucak birşey olmalı sonra çare sgk bilgi edinme yasasına başvuru yaptım ama bülent beyden yorum istiyorum ne yapıcaz diye saol makri bilgilerin için saygılar jon83

Bülent beyin yorumlarını beklemekten başka bir care yok o zaman.
Kolaylıklar...

Bu başlıktaki 23. ve devamındaki mesajlarıma ekleyecek bir şeyim yok.

jon83

bülent bey siz 2 madde işaretlenicek diyosunuz bizde size güvenerek onu işaretlemeyi istiyoruz memur erken yaşlanmayı işaretlemek istiyor peki biz ne yapıcaz kimin dedigi dogru bu işin dogrusu ne

bülent bey siz en son bagkurun sevk kagıdını gördünüzmü sizin dediginiz maddeye yüzde 60 oranında kaybettigimi diye ilave yapılmış biz erken emekli olmak istiyoruz diyince kadın bu malulen emekli olmak için diyor siz erken yaşlanma işaretliyceksiniz diyor sgk bilgi edinme başvuru yaptım bakalım orası ne cevap vericek saygılar jon83

sgk bilgi edinmenin vereceği cevap; " dosyanızın bulunduğu il müdürlüğüne başvurmanız halinde bilgi verilecektir."

jon83

makri arkadaş benim girmedigim resmi yer yoktur yanlız bu bagkur bir başka memurları birşey soramıyosun bagırıyorlar tartışıyorlar alttan alıyosun kovar gibi yapıyorlar bilgiçlik taslıyosun ben kalkıyım gek sen otur diyolar evrakla genelge belgeyle gidiyorum bana bunları nerden buldun diyolar yani bu bagkurda devlet memurları bir tuhaf bana sökmez ama kimseyi kırmak şikayet etmek istemiyorum insanca konuşup karşılıklı iş bitirmek daha güzel adamı çıldırtıyorlar onun için saglam belge bilgilerle gidicem bülent beyin sölemiş oldugu şeyi araştırıyorum kafam karıştı erken yaşlanma olarak sevk ediliriz rapor alırız emekli olamassak diye düşünüyorum hayırlısı sgk gelsin bakalım cevap gerekirse bimere yazıcam ama bülent bey şu 2 madde için bir açıklama yapsa en son sevk kagıdını gördümü yüzde 60 oranında kaybettigimi diye ekleme yapılmış şuan sorun sevk edilme sorunu makri saygılar

arkadaşım bağkur da veergi muhafiyeti diye birşey söz konusu değil.kendi işyerini açan ister sakat ister sağlam vergi mükellefidir. sakat olşarak işyeri açarsın ama sakatlığından hi,ç yararlanamazsın sağlam gibi vergini ödersin .erken emeklilik diye birşey yok.ben işyerimi engelli olarak açmıştım sağlamlar gibi vergi veriyordum götürü usulde 2000 yılında kriz nedeniyle kapattım 12 yıl bağkurum vardı sakatlığımdan yararlanırım diye emekli olmak istedim.sakatlığımı göstererekmalulen emeklilik için dilekçe verdim bağkur devlet hastanesine sevketti raporlarım ankaraya gitti emekliliğim kabul olmadı tekrar itiraz ettim askerlikten kağıt istediler bu sefer tıp fakültesine tekrar rapora gönderdilertıp ta da rapora girdim tekrar raporlar ankaraya gitti ve emekliliğime red kararı geldi gerekçesi de işi yerimi açmadan önce de aynı rahatsızlığımın olmasıymış. tekrar yazı yazdım emekli olmam için ne yapmam gerek diye bana tekrar işyeri açmam 12 yılı 15 yıla tamamlamam sonra da yaşı beklemem gerekli diye cevap geldi ben de daha hiç üstüne gitmedim bağkurun hemen işkur a kayır oldum rapor aldım ve ssk lı işçi olarak işe başladım bi iş yerinde çalışırken tekrar vergi muhafiyetei raporu da aldım bağkur prim günlerimi de bir dilekçeyle ssk ya aktardım 4 yıl ssklı çalıştım ve geçen ay ssk dan erken emekli olarak emekli oldum.yaşım 42 bağkur a göre 52 yaşı bekliyecektim...sizin durumunuz farklı anladığım kadarıyla sağlam olarak işe başlamışsın prim gününüz çok malulen emekli olabilirsiniz...erken emeklilik için işyerinizi devredin ssk ya geçip1261gün prim yatırın bu arada vergi indirimi raporu alın bağkur uda ssk ya aktarın en iyisi ssk dan erken emekli olursunuz.. hem ssknın maaşları bağkura oranla daha fazla ben bağkurdan olsaydım 550 civarı alacaktım şimdi 700 alıyorum...karar sizin...

jon83,

ssk, bağ-kur ve emekli sandığı çalışanlarının iş anlayışı, davranış biçimi, yaklaşımı ve diğerleri birbirinden farklı, farklıdır. Bu iş anlayışından dolayı SGK il Müdürleri bile durumdan şikayetcidir. Bu bizim problemimiz değil. Bizim
problemimiz arkadaşınızın emekli edilmesi. Sizi hastaneye yönlendirecek birime (4/b tahsis) " işgücü kayıp oranının tespiti" yönünde sevk isteyin, o da Adminin de dediği gibi 2. şıktır. Hastaneye gittiğinizde de ücret ödemeyeceksiniz. Ücret Sgk tarafından ödenecektir. Aldığınız rapor Genel müdürlükte değerlendirilecek ve uygun görülürse emekli edilmeniz yönünde dosyanızın bağlı olduğu müdürlüğe yazı yazılacaktır. Özetle; siz ısrarla ve ısrarla 2 şıkdan sevkinizin yapılmasını talep edin.

jon83

çelik bey yazı için tşk ederim arkadaşım malulen emekli olmak istemiyor erken emekli olmak istiyor ssk geçerse işyeri devretmesi ve 42 ay prim yatırması gerekir biz tüm olasıkları düşünüyoruz zaten 42 ay bagkurda prim yatırsa bagkurdan emekli olur alacagı parada şuan ssknın aynısıdır basamak sistemine göre 14 de 600 ile 700 arası birşey baglanır bügün emekli olsa şimdi arkadaşım neden işyerini devredip hazır kurulu işini riske atsınki 5510/28 yasadan faydalanıp emekli olmak istiyor ne dükkanı devretmeye nede sskya geçmeye ihtiyacı var inatcı dedigim dedik iş bilmez bagkur memurları ne bizi dogru yönlendiriyor biz şöyle yapıcaksınız dedigimiz zamanda çok bilmiş oluyoruz ben sevk edicekleri üniversitiye gittim sordum size bagkurdan gelen hastaların sevk kagıdında hangisi işaretleniyor dedim onlarda bilmiyor sskya gittim onlarda bilmiyor sgk bilgi edinmeye sordum eger ordanda cevap alamassam bimere yazıcam sadece bülent bey 2 maddeyi işaretleyin dedi bize dayanak birşey mevzuat adres gösterse bagkura gidip hakkımızı arıycaz ama şuan bagkura gitsek bile onlar erken yaşlanmayı sevk için işaretliyor biz ise 2 maddeyi istiyoruz şuan beklemedeyiz bakalım bu savaşı kim kazanıcak saygılar

arkadaşlar bagkurun başvuru yapan vatandaşlara işaretlemek üzere verdigi sevk talep kagıdı varmı ama en son olan üzerinde 40 ile 59 yazan sorunu çözdüm bana verilen sevk kagıdı 5510 sayılı yasadan önceki sevk kagıdıymış şimdi bu kagıt bagkurda yok nerden temin edip üniversiteye sevk olabiliriz bendeki sevk talebinin 2 maddesinin son yazısında en az yüzde 60 oranında kaybettigimi yazıyor ama yeni sevk talep kagıdının 2 maddenin sonunda 40 ile 59 arası kaybettigimi yazıyormuş bu işaretlenip hastaneye sevk olucakmışım hatta sevk ettikleri ünivertiye gittim sordum bana 1 ve 2 madde işaretlinicek dediler ama sevk kagıdını görünce tanımadılar eger elinde olan varsa yada bulabilecegim bir internete ortamında varsa söylerse sevinirim

arkadaşlar ali tezel 5510/28 madde erken emekli olma hakkında soru ve cevap hazırlamış buraya yazıyorum.
arkadaşlar bu yazıdan ne anlamalıyım ben arkadaşımla okuduk birşey anlamadık ve bize yazıp sormak istedik bagkur kaydından önce özürlü sakat olmayan erken emekli olabilirmi

Sayın okurum , yüzde 60'dan fazla rapor oranınız var olduğundan mevcut rahatsızlığınız Bağ-Kur'lu olmadan evvel yok (sonradan olduysa). Şimdi SGK'ya (Bağ-Kur'a) müracaat edip malulen emekli olabilirsiniz.
Öte yandan, 5510 sayılı Kanun'un 28 inci maddesi gereğince,
"...Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25'inci maddenin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu'nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar..."

Yani siz de yüzde 60 ve daha fazla oranda rapora sahip olduğunuzdan 3960 gün sayısı ile (ki sizin bundan çok fazla prim ödeme süreniz var) SGK dan 4/B'li (Bağ-Kur'lu gibi) gibi erken emekli olma hakkınız da var. SGK'nm 30 Nisan 2009 günü yayınlanan 2009/67 sayılı genelgesi gereğince de; ister engelli isterseniz de malulen emekli olabilirsiniz. Genelgenin ilgili bölümü gereğince durum açıklanmıştır.
"Sigortalılıkları devam eden 4 (b) sigortalılarından sevk talebinde bulundukları tarihte; içinde bulunulan ay ile bir önceki ayın prim borçları dışında borçları bulunmayanların, söz konusu dönemlere ilişkin borçları muaccel hale gelmediğinden, bunların sevk işlemleri yapılacak ve masrafları Kurumca karşılanacaktır."

4-4(b) sigortalılarının 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasına göre (çalışma gücü kaybı % 60'ın altında olanlar) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularına sevk işlemi yapılırken en az 4320 prim gün sayısının olması şartı aranacak, yine bu gün sayısının hizmet borçlanması yapılması suretiyle tamamlanması veya 4 (b) sigortalılarının sevk tarihinde prim borçlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılacak, ancak sevke ilişkin tüm masraflar sigortalılar tarafından karşılanacaktır..."
Siz Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nün verdiği cevapla birlikte, SGK Başkanlığı Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı Balgat-Ankara adresine itiraz dilekçesi gönderin. İtirazınıza olumlu cevap vermezlerse gidip İş mahkemesinde dava açınız. Bu arada SGK itirazınıza geç cevap verebilir, 2009/67 sayılı genelge gereğince Muğla SGK'ya yeniden müracaat edip hastaneye sevk isteyin ve bu sevkin ücretlerini SGK ödeyecek.

1515g.jpg

jon83

bülent hocam bu belgeyi internetten indirdim şuan bagkurun en son sevk kagıdımı bumu bagkurdan erken emekli olan bir üyeniz bana 2 maddenin en son şu şekilde oldugunu yazdı çalışma gücünün veya iş kazası meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gücümü enz %40_59 oranında kaybettigimi o sizin sundugunuz belgeyle sevk olsam üniversitiye bir sorun olurmu tahsis talep taahüt formuna ne yazıyım askerlik kagıdı istiyorlar götürüyümü birde şu yazıyı azmış ali tezel bir okuruna bizi baglarmı yoksa sadece o okur için geçerli Sayın okurum , yüzde 60'dan fazla rapor oranınız var olduğundan mevcut rahatsızlığınız Bağ-Kur'lu olmadan evvel yok (sonradan olduysa). Şimdi SGK'ya (Bağ-Kur'a) müracaat edip malulen emekli olabilirsiniz.bülent bey baştan işi saglam tutuyoruz sorularla umarım sizi sıkmıyoruzdur

Doğrusu yukarıda verdiğimdir, ama ille de %40-59 ibarelisi olsun derseniz:

fffpz.jpg

jon83

genel yayın yönetmenim öncelikle sabrınızdan sonra vermiş oldugunuz emek için teşekür ederiz bir kez daha böyle paylaşımcı bir site oluşturdugunuz için size ve ekbinize sonsuz teşekürler yarın bagkura gidicem arkadaşla şu konuda bilgi almam lazım sizden

1:en son vermiş oldugunuz belgenin hangi maddesi işaretlenicek

2:askerik yaptıgımıza dahil teskere kagıdı istiyorlar götürelem mi

3:bize verilen tahis talep taahüt formuna ne yazıcaz

4:biz sizin söylediginiz maddeyi ısrarla yazmasını istedik memur yazsamassa ne yapabiliriz

5:bizi direk üniversiteye sevk ediceklerini sölediler olurda sevk edilirsek anlaşırsak bagkurlu yüzde 40 ve üstü alırsak tekrar başka bir hastaneye sevk edebilirmi

6:bu kismi emeklilik meselesi nedir ikide bir bagkurdaki memur siz kismi emekilik istiyosunuz diyor bize

saygılar jon83

yalan, yalan, yalan.
bağkurun söylediği baştan sona yalan.
mahkemeye verin, kazanacaksınız.

jon83

makri arkadaş görüştügüm kişi bagkur genel müdürlügünün bu işi en iyi bilen bisiymiş ankaradan kim dogru biliyor bilmiyorum adam diyorki türkiye çapında erken emekli olan yok bagkur kaydından önce sakat olmayan ve bagkura müracaat eden ve erken emekli olan yok bu 5510/28 sadece bagkur kaydından önce engelli bagkurlular için geçerli diyor malulen emekli olabilirsin diyor eger taş ocagı maden ocagında çalışıyosun erken yaşlanmadan faydalanabilirsiniz diyor gelde işin çık bagkurun emir çıkan yeri böyle diyor ne yapıcaz bilmiyorum

Üst Alt