Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lunun vergi indirimi alarak emekli olma prosedürü nasıldır?

bfkjrgfık gıtga şıug şıaugş hlkıfgrıf lıugfış ŞIyegfıLYG ILFG şıwrug dfşıUWEG weşugurışu rşıur

makri
Yahu (admin söylemi) arkadaşlar,
Bilmediğiniz konuda lütfen ahkam kesmeyin. Sonradan sakatlanan bağ-kurlularda bu yasayla yani 5510/28 emekli olacaklar.

iyi güzel siz çok iyi biliyorsunuz da adam bas bas bağırıyor arayın bir bağkur müdürüyle görüşün de cevabını yazın burada ne diyecekler....

jon83

arkadaşlar bu forumdaki amacımız paylaşım yani bilgi burdaki arkadaşların sözlerine zaten itimat etmesem araştırma yapmaktan vazgeçerdim ben diyorumki açık ve net bilgi veren bir kurum var adana ve ankara raporların toplandıgı yer adanaya bizzat gittim yerinde araştırdım ankaraya telefon açtım ve bilgi aldım ve hangi bagkur il müdürlügüyle görüştüysem aynı şeyi söylüyorlar bende burdaki arkadaşlara şunu söylüyorum bir kez olsun bagkur il müdürlügüyle görüşün adamlar arasın diyorlar mahkemeye gidin vs şeyler çok kolay ama içeri çok uzun biz bir soruyu cevabını bulamıyorum mahkeme aşamasında karşımıza ne çıkıcak nerden bilicez madem mücadele hak bizde mücadele ediyoruz sakatlıgın öncesi sonrası yok diyenler bagkur kaydından önce saglam olan sonradan rapor alıp 5510/28 erken emekli olur diyenler lütfen bir kez bile olsa bagkurda bir yetkiyle bu konuyu konuşssun bir kurum bu kadar araştırma yapan bimer sgk görüşen birine saçma sapan yanlış bilgi verebilirmi hadi verdi diyelim türkiyedeki tüm bagkur il müdürlükleri nasıl tek agızdan bir şeyi söylüyor demekkli ciddiye almalıyız müracatı yapmak sonucu beklemek 1 sene maddi manevi zarara ugramaktansa dogru bilgiyi başta ulaşır vazgeçeriz saygılar jon83

Yahu hala anlamıyorum ne yi kimi arayacam neden arayacam kanun acık ve net bir şekilde ifade ediyor zaten ve 5510/28 kanununa göre emkli olan arkadaşlarımız sitede mevcut..
Ben şahsen böyle bir konumda olsam o bagkur binasını başlarına yıkarım o memur bozuntularının ve oraya noter getiririm ve kayıt altına alırım ondan sonra yargı kime ceza verecek bakarım..

Sayın İLKER bu 3 arkadaşın isimleri nedir ,hala sitede faal durumdalarmı?

www.harikasozler.net_-_in_kencesi.jpg

jon83

mestam arkadaşım ilker kardeşim bu 3 kişi askerlik yapmamış bagkur kaydından önce engellidir üçüylede konuştum bagkur açık ve net şunu diyor araştırın bagkur kaydından önce saglam olan sonradan rapor alıp erken emekli olan yok varsa 1 tane dosya gösterin diyor mestan allah aşkına bu kadar net bilgi veren bir kurum var nasıl olurda ciddiye almam adana ve ankara raporların toplandıgı yer adamlar basbas bagırıyor olmayan bir hakkın peşine düşmüssünüz siz sadece malulen emekli olursunuz diyor ben diyorumki arkadaşlara defalarca yazı yazdınız bir kere olsun bagkurla görüşseniz bilgilerinizi paylaşssınız ne olucak adamlar arasınlarlar diyor kim sakatlıgın öncesi sonrası yok diyorsa buyursun arasın diyor mersin ve ufak bagkur il müdürlükleri adana istanbul ve ankaradan gelen kişiler tarafından egitiliyor hadi bunlar bilmiyor peki ankara adanadamı bilmiyor

:):):):):):):):)
Helal abi anlasınlar artık demi ama...

----------

Jon bu kanuya sonkez yazıyorum şimdi sen arkadaşınla bagkura git 5510/28 sayılı kanundan faydalanarak emekli olmak istiyorum de dogal olarakta onlar sana olmaz diyecek..
Tamam de cık ve notere git durumu izah et noterde görevli arkadaşlardan birini al bagkura tekrar git.(bagkur binasının arkasın da 10 noter karşısında 6 noter var) ve notere kayıt altına aldır ondan sonra git mahkemeye davanı ac bak bakalım ne olacak hatta işim olmaz ise bende gelip görmek isterim ordaki memur bozuntularının yüzünü bende eski bir bagkur lu olarak ...

Sayın JÖN sizden ricam bağkur bölge müdürlüğüne sorunuzu bir dilekceyle iletip gelen cevabı foruma ekleyebilirmisnz

jon83

bendeki inatı çin işkencesi bile çözemez nede başka birşey biz bir sorunun cevabını bulamıyoruz mahkemede karşımıza neler çıkıacagını nerden bilicez mahkemenin ne kadar sürecegi adli tıpı vs en az 2 yada 3 sene peki temizi arkadaşlar burası türkiye ilker mantıklı insanlarız bir kurum bu kadar net bilgi veriyor sen olsan araştırma yapmak yerine mahkemeyemi gidersin mersindeki bagkur il müdürlügü arkadaşımı hastaneye sevk ediyor peki toplamda işlemlerin bitmesi bize cevabın gelmesi 1 sene mahkemeye neyle başvuru yapısaksın adamlar şuan sevk etmem demiyor istedigin maddeylede sevk ediyor sorun ne biliyomusun söyleyim istedigin maddeyle sevk edilirsen edinin sonunda malulen emeklilik kriterlerini baz alınıcak 3/2 kaybetmedigimiz için red gelicek sgk tecrübemiz var arkadaşlar mahkeme demezmi adama neden itiraz etmedin vs arkadaşlar kaçmak yok kolay şeyleri herkez bilir yazar madem paylaşım yapıyoruz mücadale haktır bu konu emsal olur herkeze ışık olur bakalım kim bulucak bu sorunun cevabını

mestan tamam en kısa zamanda

jon83

evet arkadaşlar araştırmalarım bügün bitmiştir bülent makri ilker arkadaşlar sakatlıgın öncesi sonrası yok dedi ve ısrar etti kendilerince bilgileri saolsunlar yazdılar bügün bagkur il müdürlügünden resmi yazı geldi kısacası diyorki
5510/28 dilekceniz bagkur kaydından önce engelli olmadıgı için kabul edilmemiştir
mestan arkadaşım yazmamı istemişti bügün adana ankara emeklilik servisiyle görüştüm onlarda 5510/28 gelen başvuruların incelenerek bagkur kaydından saglam olanların raporlarını malulen emeklilik gibi işlem yapıp 3/2 kaybetmedigi için red veriyoruz diyor itiraz olursada size iletilen yazının bir benzerini yazıyoruz bagkur kaydından önce engeliniz yok
daha bitmedi kırıkkaleyi aradım şenol delinicenin memleketi orda bu işi iyi bilen cengiz beyle konuştum ve oda senol beyi örnek gösterek onun bagkur kaydından önce engeli var eger oda sizin gibi bagkur kaydından önce saglam olsaydı ona o işlem yapılmaz öyle bir yazı gelmezdi dedi

arkadaşlar bülent bey asliye mahkemesine red yazısıyla yada bize verilen belgeyle başvuru yap diyor bügün mahkemeye gittim ve ordaki avukat arkadaşımla konuyu araştırdık arkadaşlar en az bu dava 3 sene sürer ve kimin lehine karar olacagı belli degil mantıklı olarak bakarmısınız bu olaya türkiyedeki tüm bagkur il müdürlügü olmaz diycek biz olur diyor mahkemeye gidiyoruz adlı tıpı savunması itirazı bu iş en az 3 sene ve kimin gakip gelecegi malesef belli degil susarak birşeyler çözülmüyor
paylaşımsa amaç herkezin elini taşını altına koyması gerekir

abi gelen cevabı foruma ekleyebi,lirsen tam bir acıklayıcı vesika olur:)

jon83

onu eklemem imkansız nasıl yaparım bende yazıcı bile yok internet kafeye gitmem gerekir kısa bi yazı bagkur kaydından önce engelli olmadıgınız için dilekceniz kabul edilmemiştir

jon83

evet arkadaşlar araştırmalarım bügün bitmiştir bülent makri ilker arkadaşlar sakatlıgın öncesi sonrası yok dedi ve ısrar etti kendilerince bilgileri saolsunlar yazdılar bügün bagkur il müdürlügünden resmi yazı geldi kısacası diyorki
5510/28 dilekceniz bagkur kaydından önce engelli olmadıgı için kabul edilmemiştir
mestan arkadaşım yazmamı istemişti bügün adana ankara emeklilik servisiyle görüştüm onlarda 5510/28 gelen başvuruların incelenerek bagkur kaydından saglam olanların raporlarını malulen emeklilik gibi işlem yapıp 3/2 kaybetmedigi için red veriyoruz diyor itiraz olursada size iletilen yazının bir benzerini yazıyoruz bagkur kaydından önce engeliniz yok
daha bitmedi kırıkkaleyi aradım şenol delinicenin memleketi orda bu işi iyi bilen cengiz beyle konuştum ve oda senol beyi örnek gösterek onun bagkur kaydından önce engeli var eger oda sizin gibi bagkur kaydından önce saglam olsaydı ona o işlem yapılmaz öyle bir yazı gelmezdi dedi

arkadaşlar bülent bey asliye mahkemesine red yazısıyla yada bize verilen belgeyle başvuru yap diyor bügün mahkemeye gittim ve ordaki avukat arkadaşımla konuyu araştırdık arkadaşlar en az bu dava 3 sene sürer ve kimin lehine karar olacagı belli degil mantıklı olarak bakarmısınız bu olaya türkiyedeki tüm bagkur il müdürlügü olmaz diycek biz olur diyor mahkemeye gidiyoruz adlı tıpı savunması itirazı bu iş en az 3 sene ve kimin gakip gelecegi malesef belli degil susarak birşeyler çözülmüyor
paylaşımsa amaç herkezin elini taşını altına koyması gerekir

jon83,

Admin'i, İlker'i bilemem ama ben kısaca cevap verip '' ben bilirim-sen bilmiyorsun'' mihvalinde dönen ve ''araştırmalarım artık bitmiştir'' dediğin ve fikir oluşturduğun yazılarına son kez cevap vererek Makri adına noktayı koyuyorum.

1- Ne Makri'nin ne de diğer kişilerin seni/sizi yanlış yönlendirme gibi bir amaçları neden olsun ki?
2- Kusura bakma ama, ''ben inatcıyımdır. heryeri ararım, elimden hiçkimse kaçamaz'' söylemin senin mevzuat konusunda yetersiz olduğunu gösteriyor. Adana, Mersin veya bir başka il sgk müdürlüğü'nün görüşlerini doğru görüşler gibi yazıyorsun.
3- Mevzu uzadıkça '' madem çok biliyorlar seni admin, makri savunsun'' gibi banal, düzeysiz ve seviyesiz cümlelere muhatap kalmak olayda taraf olmamam gerektiğini hatırlattı.
4- Bahsettiğiniz hasta kiminiz, neyiniz bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var. Siz bu kişiyi emekli edemezsiniz. Çünkü mevzuat konusunda yeterli donanıma sahip olmadığınızdan doğruları yanlış, yanlışları doğru sanıyorsunuz.
5- Bu sitede açılmış o kadar uyduruk, dandik mevzuu varken Makri'nin tek amacı yardımcı olmaktır. Yoksa jon83'ün problemiyle vakit geçirmek için insanın mazoşist olması gerekiyor ki öyle bir rahatsızlığım yok.
6- Sana kolaylıklar, hasta olan kişiye de sabırlar diliyorum.

jon83

makri sen bir kere olsun bagkur gitsene yada bir arasana bakalım ne kadar bilgin var ısrarla söylediginin dogru oldugunu söylüyorsun o zaman bir kere olsun ara görüş mahkemeye başvurun demek kolay sürecin nasıl işleyecegini kim bilebilir bilgin varsa ara herhangi bir memurla görüş

jon83

herkeze iyi geceler daha yeni ancak adanadak gelebildik bizzat arkadaşımla adanaya gidip konuyu yerinde araştırdık öncelikle ilker beye bize dogru cevabı buldugu için teşekür ederiz aylardır yazı yazan bilgi veren diger arkadaşlara sabırlarından dolayı emeklerinden dolayı teşekür ederim

sabah ilk işim adana bagkur il müdürlügünü aramak oldu ama malesef ilker beye gönderilen mesajın kim tarafından gönderildigi bulunamadı bana sordular bende bilmiyorum dedim ve arkadaşımla adanaya gittik ilker beye mesajı yazan şefi sonunda bulduk
selim kırık bizzat kafamdaki tüm soruları sorarak cevapları aldım
ilker beyin de yazdıgı gibi sakatlgını öncesi sonrası yok
yüzde 40 üzeri alınırsa emekli olunabilecegi söyledi

yaşlılık emeklili oldugunu söyledi ben ısrarla bizlere aylardır olmaz diye bilgi veriliyordu diye söyledim ve ordaki memur arkadaşlar beni tanıdı ve benden özür dilediler ve biz de yeni ögrendik bilmiyorduk dediler

selim şefin söyledigine göre bu bilgi yenimiymiş ve bunu diger illerdeki bagkur çalışanları bilmeyebilir dedi

evet arkadaşlar biz gereken evrakları toplayıp müracatımızı yapıcaz ve hastaneye sevkimizi yapıcaz arkadaşlar paylaşımın en güzel örnegi budur bence eninde sonunda aylardır bize olmaz denilen şeyin olabilecegini anladık ama bana kızmayın ben üstüne üstüne gittikce ve her yerden aynı bilgiyi aldıkca iyice karamsar olduk inanın 100 milyonun üstünde sadece telefon parası harcadık adana istanbul ankara ama bu yasayı yeni oldugu için içerigi kimse bilmiyor malesef

sitedeki arkadaşları teşekür ediyorum bundan sonran gelişmeleri yazıcam yani sorunun cevabını ögrendik işimiz bitti degil amaç forumda bilgi aktarımı paylaşım emegi geçen herkeze çok teşekürler jon83

''yaşlılık emeklili oldugunu söyledi ben ısrarla bizlere aylardır olmaz diye bilgi veriliyordu diye söyledim ve ordaki memur arkadaşlar beni tanıdı ve benden özür dilediler ve biz de yeni ögrendik bilmiyorduk dediler
selim şefin söyledigine göre bu bilgi yenimiymiş ve bunu diger illerdeki bagkur çalışanları bilmeyebilir dedi''
Denileni yazan jon83 sormadınmı?Bu yasa Ekim 2008 de çıktı,Eğer siz bürokratlar yasanın ne dediğini anlamayacak kadar aciz iseniz biz hak sahiplerinin günahı ne?Bu eziyetleri bize çektiren sizler bu vebalin altından nasıl kalkacaksınız?Bağ-kur dan yeni yasa ile emekli olan herkes büyük mücadele sonunda direte direte azimle emekli oldular,ancak zaman kaybetmekten kaynaklanan maddi manevi kayıplarımız oldu,bu kayıpların vebali ağırdır.Şahsen hakkımı helal etmiyorum,Uğraşamayan bilgisiz arkadaşları saymıyorum.

Emeklilik

Jon Kardeşim Verdigin Bilgiler İçin Teşekkür Ediyorum. Bizde Mücadelemize Devam Edecegiz...! Devamlı Bizi Bilgiledirirsen Memnun Oluruz...Allaha Emanet Ol... Yolun Açık Olsun Kardeşimm....

jon83

arkadaşlar allah herkezin gönlüne göre versin önemli olan paylaşım yardımdır diye düşünüyorum çevreme dostlarıma arkadaşlarıma elimden geldigimce yardımcı olmaya çalışıyorum
arkadaşlar bu yazımı iyi okuyun neden bu hayatta herşeyin üstüne ısrarla gittigimi anlıycaksınız
yıllardır hastaneye gide gele raporla ugraşa ugraşa artık uzmanı olduk docdorun hangi hastalıga ne verebilecegini bile biliyorum kalp ameliyatı olan bir arkadaşım vardı yardımcı oldum rapor çıkartıık ankaraya gönderdik ekim ayında maliye kanalı ile vergi indirimi için ben hastanede çalışanlara sft testi vs ekleride gönderin bakın bizden bilgi istiycekler dedim dalga geçtiler benle 2 ay sonra sft testi istediler bende biliyorum istiycekler atmadım ve üst yazıyla 29 aralıkta geri gönderdim
arkadaşlar burayı iyi okuyun olaya bakın pazartesi telefon açtım raporumuzun olumlu yada olumsuz cevap almak istedim ve ne ögrendim göz docdoru olmadıgı için binlerce evrak rapor işlem görmeden öylece bekliyormuş şimdi anladınızmı türkiyede dönen oyunları vatandaş kimin umrunda 5000 tane dosya bekliyor ve 1.5 aydır göz docdoru atanmadıgı için hiçbir rapor işlem görmeden orada bekliyor
184 170 bimer türkiyede ne kadar bakanlık bu işlerle ilgilenen birim varsa görüştüm şikayetimi hem yazılı hem de sözlü olarak bildirdim ısrarımı araştırmalarımı neden ısrarla yaptıgımı anlayın ankarada 1.5 aydır docdor atayamıyolar hemde böyle önemli bir yere düşünsenize hakkari şırnak tunceliye nasıl uzman docdor gidicek anlamadım gitti
ama sonuçta ben hiç bir işimi yarım bırakmam ve herkeze tavsiyem işini evragını takip etsin allah herkezin gönlüne göre versin saygılar jon83

konuyu başından sonuna kadar okudum da jon83 arkadaşım bende bagkurluyum aynı bende emeklilik için ugraşıyorum benim

anladıgım seninde bence anlıyamadıgın nokta şu mesela bülent ustam bir konu hakkında fikir belirtmişti bir kaç hastalıktan dolayı 60 üzeri özrü olanlar emekli olamaz denmişti bülent usta ısrar ettti hatta bir arkadaşımız örnek teşkil edicek şekilde kazandı mahkemeyi ve bizde o örnek mahkeme kararı. üzerinden mahkeme acabiliyoruz. ve acan her kezde emsal karar artık var.. bu konuda senin kisiyle örtüşüyor.. sana göre senin neticen sana göre dogru bak ilerde dikkat et aynı durumdaki birisi bu konuda mahkeme kararı burda yayınlatınca oda emsal karar olucak. ve kanunun sadece genel tüm insanlara degil kişiye özgü incelikler taşıdıgını görüceksin. yani kısaca kanun cıkaranlar kanunun bazen ne kadar sacma ugulama oldugunu görünce kişiye özgü kararlar verdigini görüceksin misal daha yakın bi gecmişte polis araçlarına taş atan cocuklara mahkemece verilen ceza 5 yıl hapis cezası vs di sonuçta ne oldu uygulamadan dönüldü kanunlara bu kadar güvenme bence ) cok degişkendir buda benim şahsi fikrim. saygılar.HAKLAR KAZANILMAZ ALINIR.

Üst Alt