Eşcinsellerin, travestilerin ayrımcılığa maruz kalmış olmaları ile sakatlarınkini farklı algılıyorum ben. Birisi tamamen isteği dışında gerçekleşen bir olayken diğeri kendi seçimleriyle maruz kaldıkları durum.
[SIZE=2]ayrimciliga maruz kalmak icin mi [FONT=Verdana]travesti oluyor [/FONT][FONT=Verdana]o insanlar[/FONT][FONT=Verdana]?
[/FONT][/SIZE]
Ya yukarda gayet güzel anlatmışım nesini anlamadın şimdi sen şimdi bunun yaa.
Tu kaka demedik kimseye
anladim anlamasina da; asilmalarini kesilmelerini istemiorum, otobüste karshilashtigim zaman rahatsizlik duymuyorum ama sakatlarla yanyana anilmasinlar demek, - kizma ama - sakatlarin tv'ye cikmasina karshi degilim ama tek kollu kadinlar cocuk programi sunmasinlar demekten cok daha farkli gelmedi bana
... ikisi de lütüfkar bi tavirla bisheylerden menedishtir bana göre...
Bu konunun travestiler meselesi haline gelmesinden korktuğum için çok da uzatmak istemiyorum.
korkma cicikis'cim, asil irdelemek istedigim shey, travestilerin haksizliklara maruz kalmasi degil, genel olarak travestileri, homoseksuelleri, shunlari, bunlari da kapsayarak, "kendi secimi, napalim!" diip kenara cekilmek - ugradiklari ayrimciliga göz yummak ve hatta belki de reva görmek... "napalim, uysalardi cogunlugun koydugu kurallara da bashlari agrimasaydi" demek... yani travesti meselesi degil irdelemek istedigim; sirf birilerinin (cogunlugun ve/veya güclülerin) hoshuna gitmeyen bi
secim yapti diye bir insanin ayrimciliga ugrayarak cezalandirilmasini meshru görmek... anlatabilio muyum...
[FONT=Verdana]ve senin aksine, uzayabildigi kadar uzatmak istiom bu konuyu [/FONT][FONT=Verdana]
[/FONT][FONT=Verdana]...[/FONT][FONT=Verdana]önemsiorum, [/FONT][FONT=Verdana]cünkü yalnizca sakatliktan ibaret degilim ben, secim de yapiorum ve yaptigim secimler icin cezalandirilmak istemiorum!...[/FONT]
Hem bizim toplum henüz okadar avrupalı olmadı.
Naylon çorap giyen erkekle, sakat birini aynı kefede lanse etmeye çalışılınırsa vay halimize derim ben.
Kaldırmaz bu toplum bu durumu, bizim sakat durumumuz hepten sakata gider.
bence tam tersine, bu toplum o söyledigini "kaldiramadigi" icin zaten sakat durumumuz sakata gitmish gidecegi kadar
...
naylon corap giyen erkege tü kaka, sakat birine de
"vah yazik, hic te istemeden sakat kalmish, moktan bi hayat sürmeye mahkum olmush, ben bari kötü davranmiym, vah tüh" demekten öteye gidemio
... halbuki rahatsizlik duydugu o naylon coraplarin ve sakatliklarin biraz ötesine bakarak herkes gibi mutlu olmaya calishan INSANI görse, o insana mutluluk veren naylon corabi kafaya takmayi da birakir, sakatligin ille de mutsuz ve moktan bi hayata mahkum olmak olmadigini da anlar ve üstüne düshen görevleri yerine getirmeye daha bi özen gösterir... kendi seciminle meydana gelen bi durumu ayrimciliga mazeret göremeyen bir toplum, hic istemedigin halde meydana gelen bir durum sebebiyle ayrimciliga ugramani nasil reva görür?!!!...
Din veya dinsizlik doğruluğu kanıtlanamayan bir şeydir. O yüzden kabullenilebilir bir tercihtir. Eşçinsellik toplum yararına da değildir, insan yararına da. Herkes eşçinsel olursa, yeni insanları leylekler mi getirecek?
travestilere, homosexuellere saygi duyup haksizliga ugramalarina izin vermeyince dünyada heteroseksüel insan kalmayacagi hangi arada kanitlandi peki[FONT=Verdana]!!!... ayrica bütün derdin insan neslinin devam etmesiyse üzülme, [/FONT][FONT=Verdana]leyleklerin yerini bilim adamlari aldi; insanlar birbirine dokunmadan da anne veya baba olabiliolar artik
...[/FONT]
Tercih adı altında yanlışlar meşrulaştırılamaz. Aksi halde üzümün üzüme bakarak karardığı gibi, insan da kararacaktır. Kangren olan yanını da seversin, ama kesmezsen ölürsün..
üzüm üzüme bakar dedin, kangren dedin de aklima geldi... [FONT=Verdana]sakatligi olan insanlari cekici bulan - [/FONT][FONT=Verdana]bu sitede de sapik diye damgalanan - devoteeler, amelolar falan var ya hane... cocuklugunu almanya'nin hemen savash sonrasi yillarinda [/FONT][FONT=Verdana]geciren ve sokaklarda kolu, bacagi kesik insanlarla [/FONT][FONT=Verdana]bol bol [/FONT][FONT=Verdana]karshilashma firsati bulan yash gurubundakilerde biraz daha fazla görüldügünü okumushtum bi aralar... cocuk (dolayisiyla önyargilarin[/FONT][FONT=Verdana] henüz katilashmadigi[/FONT][FONT=Verdana]) yashlarda sakatlarla bol temas icinde olmanin, ilerde devotee olma olasiligini arttirdigi iddia ediliordu... dogrulugunu yanlishligini bilemicem, arashtirmadim (kanitsiz bi iddiaydi
)... ama ilerde birileri cocuklarimizin kafasi karishio, sakatligi kacinilasi bishi olarak tanimalari gerekirken hosh buluyorlar, iyisi mi siz ortalikta gezinmeyin [/FONT][FONT=Verdana]fazla [/FONT][FONT=Verdana]diyip de bizleri toplama kamplarina, aa pardon, gözlerden uzak rehabilitasyon merkezlerine toplasalar, yine böyle gönül rahatligiyla "kangren olan yanini da seversin, ama kesmezsen ölürsün" diebilir misin acaba?
... [/FONT]
[FONT=Verdana]hosh shimdi de o kadar uzak degiliz ya öyle bir durumdan, neyse
[/FONT][FONT=Verdana]... bizlere uygun olmayan yapilanma, bizleri hesaba katmayan kurallar vs. vs. mümkün mertebede gözlerden uzak kalmamizi saglior zaten... [/FONT][FONT=Verdana]"ben sakatim, degishtirilmeyi arzuluorum" diyerek saglamlara benzemek icin [/FONT][FONT=Verdana]ne kadar [/FONT][FONT=Verdana]cirpinirsak [SIZE=2]
(dikkatleri sakatligimizdan bashka sheylere yöneltmeyi ne kadar basharirsak)[/SIZE] o kadar kabul görebilioruz ancak
...[/FONT]