Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup yasadan sonra kontrol muayenesine çağırılacaklar hangi mevzuata tabiler?

Ama dediğim gibi, bu kesinlikle hukuka aykırı. Olası bir mahkeme sürecinde %100 iptal edilir. Herkes emekli olduğunda geçerli olan düzenlemeye tabidir, kimse geçmişte hak edilmiş bir emekliliği yeni düzenlemeye göre iptal edemez.
Aynen öyle katıliyorom

sa.işin özü süreli engelli emekliler kotrol muayenesinde işgücüne goremi sağlık kurulu oran yüzde verecekler oranlarda düşürülmüş deniliyor.bilginiz varmıdır.iyi çalışmalar.

@alpek6006,
Yönetmelik gelmeden bunu görme şansımız yok gibi uygulamalar vs yönetmelik teni mevzuata gòre şekillenirse bu konuda madur olan kişi yònetmelik noktasında bireysel danıştaya başvurup yürütmeyi durdurma kararı alabilirmi ? sorusunu hukuk bilen biri çerçeve çizebilir

Kontrole çağrılan süreli veya süresiz raporlu emeklilerin işlemlerini eski mevzuata göre yapmak zorundalar.Değilse hakları devam edecek unsuru nasıl devam edebilir.Süresiz raporu olan kişi tekrar kontrole çağrıldı hakkında şikayet oldu diyelim.Peki heyete girdi tekrar hastalıkları devam ediyor sonucu çıktı .Bazı ısrarla puanlama sistemi SGK tarafından yapılacak ve puanlama azalacak diyen kişiler açıklayabilir mi acaba süresiz raporu olan kişinin emekliliği sona mı erecek?????yeni mevzuata göre yapılacaksa.

Fakat bazı yerlerde ise önceden kontrol muayenesi olanlar çağrılacak yazıyor. Ben şahsen bu işten bişe anlamadım.

@Efsane323232, bu haklarında bir şikayet olmadıkça kontrole çağırılmayacak ibaresi bana çok saçma geliyor. Ben nereden bileceğim biri gerçekten beni şikayet ettiğimi ya da SGK kafasına göre beni çağırıyor.

@avci0606, bir yerde yeni mevzuta göre okudum diye hatırlıyorum inşallah yanlış okumuşum dur

Son düzenleme:
Sgk nın kendi kurulu mu? Yoksa Kontrol muanesine eskisi gibi direk hastane mi, gidecez ?
Ya şunları konuşuyoruz ya sinir olurum ya

az daha sabredin normal emekli olun seçime 3 sene kaldı eyt yine çıkar engelli emeklilik pişmanlıktır

Merhaba, bende 2016 şubat ayında İzmit sgk dan emekli oldun kontrol muayenesi için 2019 Aralıkta aradılar ve rapor aldım 31.12.2024 tarihinde raporum sona erdiği için maaşım İzmit sgk tarafından durulmuş tekrardan kontrol muayenesi için baş vurmam gerekiyormuş, bende Tuzla devlet hastanesine tekrar kontrol muayenesi için sevk aldım baş vuracağım bakalım ne olacak.

Bugün Tuzla devlet hastanesine gittim orada yapılması gereken işlemleri tamamladım. Evrakları teslim ettim kurula da girdim doktorlar da aynı şeyleri söylediler insanları yıldırmak için böyle uğraştırılıyorlar diye hemen onaylayıp beni gönderdiler. Rapor çıkar çıkmazda izmit sgk dan numara aldım bildirim yapacam maaş tekrardan ödenmesi için.

@abdcal,
Sevki nereden aldınız İzmit ssk dan mı. Birde istediğiniz hastaneye gidebiliyor musunuz kontrol muayenesi için

@avci0606,
yeni sisteme göre kontrol muayenesi yapılıyor.

@erkam-erkam,
hayır yeni sisteme göre %40 altında kalıyorsa rapor maaşı kesiyorlar, tekrardan itiraz edip hakem sağlık kurulu raporu alınması gerekiyor %40 geçerse tekrardan maaş bağlanıyor.

@Cano06,
ben İzmit ssk dan aldım, hangi ssk dan emeklilik baş vurusu yapıldıysa orası kontrol muayenesi için yönlendirme yapıyor.

@abdcal,
Biraz daha açarmısın konuyu.Yeni sisteme göre kontrol muayenesi nasıl oluyor.Birde sizin aylığınız kesildiği için mi farkli işlem yürütülüyor.Kesilmeseydi baltazar formülü mü uygulanacak.

@abdcal,
Cevap için teşekkürler
Yönlendirme yaparken hastaneye tercihi sünüyor mu size Tuzla’yı siz mi seçtiniz yani

@Konyaereğli,

oyverenlere hakkımı helal etmiyorum..mahkemede onların savcı da şimdi siz sorsam biz nerede adalet arayacağız? şimdi siyaset yapma diyenler olacak Allah sizi de süründürsün

@Konyaereğli,

Bu adam da kontrol muayenesi iş gücü kaybına bakılacak diyor.Bunun tersini söyleyen kişiler ve meclisdeki konuşmalar var kayıt altında.Nasıl bir uygulama anlamadım gitti.

Milletvekili Aylin Hanıma maaş almaya BAŞLAMAYAN için hak kaybı olmayacak diyen SGK, şimdi HAK KAYBI olduğunu da kabul etmiş oluyor kontrole tabii emekli için

Son düzenleme:
Son saniye 17 maddeden bu metinleri çıkardılar emeklilerin hakları korunacak diyip son saniye kontrollü emeklilerede gol attılar diyebiliriz @Efsane323232,

300 bin engelli emeklisi bu uygulama ile yarı yarıya düşer baltazar ile kontrollü emekli olmuş kişilerden iş kaybı istenmesi son saniye böyle bir gol atılması derin trajedilere sebep olabilir kişi işini bırakıp kontrollü emekli olduysa vs kirası ailesi cocukları on binlerce haneye ateş düşecek demektir @Konyaereğli,

Kontrollü emekli olup yönetmelik uygulaması ile kendisinden iş kaybı istenen bir emekli kazanılmış hak temelli danıştaya yürütmeyi durdurma davası açabilirmi diye merak.ediyorum geçmişte yemek paraları ile ilgili bir kararda.danıştayın durdurma kararı verdigini geçmiş haberlerden okumuştum bu konuda hukuk bilen bir arkadaşımız bilgi verirse faydalı olabilir @Efsane323232,

Son düzenleme:
@Konyaereğli,
ülke muz cumhuriyetine döndü.Ama bu kadar da yapamazlar heralde meclisde milletvekilleri ile bu tartışılıp okeyleşip sonrada silip atmak kanunları o kadar da değildir.

Komisyon tutanaklarını okuyun, ben buraya resim eklemeyi bilmiyorum. Bursa vekili Kayıhan Pala "Kontrol muayenesinde değerlendirme kriterlerini değiştiriyorsunuz. Bu da hak kaybına neden oluyor" diyor. Daha sonra SGK müdür yardımcısı "Hayır. Kontrol muayenesine girecek olanlar, raporu aldıkları tarihteki uygulamaya tabiler" diyor. Bunun üzerine muhalefet vekilleri itirazlarını geri çekiyorlar. ama nasıl oluyorsa kanun meclise sunulurken buna aykırı bir şekilde veriliyor. Şimdi bu durumda sadece Aylin Yaman'ın anayasa mahkemesine gitmesiyle değil,bizzat emekli olup kontrol muayenesinde farklı mevzuata tabi olanların da dava açmaları gerekiyor. Çok kolay bir şekilde yürütmeyi durdurma verilebilir.

@DAĞYAR,
Ona bakarsan engelli emekliliğinden emekli olacaklar için de bu geçerli. Ama zamanında eytyi çıkardılar. O zaman dava açılmamış mıydı? Aynı şey...

@gannicus,
Değil. 2008 öncesi SGK girişi olan engellilerin olayları Haklı beklenti, müktesep hak kaybı değil. EYT ise evet aynen hak kaybı. ama sonucu ne oldu,yıllarca sorun yarattı ve çok yüksek maliyetle çözüldü. Aynı duruma bir daha düşmeyeceklerdir. Açılacak 1-2 dava bu sorunu çözer

@DAĞYAR,
Nasıl hak kaybı değil? Tahmini Yüzde 70i aynı şartlarda emekli etmişsin. Yüzde 30a ben seni öyle Emekli etmem diyorsun. Nasıl hak kaybı değil?

@gannicus,
İnanın bunu tartışmayacağım. Hukuken müktesep hak kaybıyla,haklı beklenti aynı şeyler değil.İşin özü tüm arkadaşların sayın Aylin Yaman'a instagramdan bu kontrol muayeneleriyle ilgili gerekli mesajları yazmaları.Kendisi tüm mesajlara dönüyor. Bu konuyu vurgulamalıyız

Üst Alt