arkadaşLar yorumLarınızın hepsini okudum
ben özürLüyüm.
meseLa benim tercihim özürLü bi insan. sağLam insan istemem.
tabi bunu ALLAH biLir. benim görüşüm budur..
(küçükken annem bana hep derdiki; oğLum evLenisen özürLü biriyLe evLen
tabi annemin sözü bi yanada,
bence özürLü bi insanın özürLü biriyLe evLenmesi daha caiz diye kendi adıma düşünüyorum..
tabi insan oğLunun gözü aç ve nankördür.! sizLere bi hikaye anLatmak istiyorum. eğer okkursanız memnun oLurum;
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
fakir bi adam göLün başında baLık tutmaktadır.. bunu gören kraL adamın yanına geLir ve ona derki;
eyy insan' oLtanı suya at, kancana ne takıLırsa, onun ağırLığınca sana aLtın vereceğim.. der.
bunun üzerine adam oLtasını suya atar, oLtaya; böyLe ortası deLikLi, eğik bi kemik parçası geLir..
tabi bunu gören kraL güLerek adama derki şansına küs.. eğer büyük bişey tutsaydın daha çok aLtın aLırdın.. der. ve
adamı saraya götürür, vezirinede emir verir, 'git şu adamın eLindeki kemiğin ağırLığı kadar aLtın ver.. bunun üzerine
vezir adamı aLıp, hazine böLümüne götürür, kemiği terazinin bi tarafına koyar, karşısınada bi kese aLtın koyar.. ama kemik daha ağır basar..?
tabi vezir şaşırarak iki kese daha koyar ama kemikte oynama yok..! buseferde beş kese koyar, kemikte yine kıpırdama yok..!
bu seferde bir çuvaL koyar, kemi ıhh demez.. bu seferde üç çuvaL aLtın koyar, kemikte miLim oynama yok, hep ağır basar..
vezir bunu kraLa biLdirir.. kraLda bi aLim buLup, bunun sebebini sorar..?
a'Lim kemiğe bakar.. derki; BU KEMiK Bi iNSANIN GÖZ ÇUKURUDUR.. BUNA KARŞILIK DÜNYAYI KOYSANIZ, YiNE KALKMAZ YERiNDEN.. DAHASINI iSTER..
kraL sorar. ''peki ne yapcam.? böyLe giderse tek aLtınım kaLmıcak..!
a'Lim derki; BUNUN TEK BiR ÇARESi VAR, BU KEMiĞiN KARŞISINA BiR AVUÇ TOPRAK KOYUN, O'ZAMAN KALKAR..
kraL hemen toprağı getitirir kemiğin karşısına koyar, kemik hemen yerinden kaLkar..