Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel çalıştırmak istemiyorum demenin tersten şekli!?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Bu işgücü istemi, İŞKUR'un BURSA İL MÜDÜRLÜĞÜ biriminden ilan edilmiştir.
ROLLMECH AUTOMOTIVE SAN.VE TİC.A.Ş.

Son Başvuru Tarihi: 25.06.2010​

Genel Şartlar ve Notlar
Otomotiv sektöründe üretimde çalışacak en az ortaokul mezunu- 35 yaşını geçmemiş beden uzuvları tam olan, nörolojik özrü olmayan, ayakta durma engeli olmayan erkek eleman alınacaktır. Osmangazi-yıldırım-nilüfer ilçelerine servis vardır.yemeği vardır. Işyeri 2 vardiya olarak çalışmaktadır

başka bişey daha istiyomu acaba bu arkadaş

Tam Turkiyeye gore hic sasirmadim dogrusu bu gidisle tekerlekli sandalyede hafriyat iside yaptirir bunlar insanlik bitince bole oluyor iste!( Allah yasadigimiz surece insan gibi insanlarla yasamak nasip etsin.)

100 mt yi 15 sn altında koşabilen 5 mt atlayabilen ardarda 30 takla atacak diyede yazsaymış bari töbe töbe

hayret bişey ya bari yazsaymış benim aradığım engel şu diye:)
baktım da ilana şimdi bi de 1 kişi alıyor galiba

Ne Var Ki Bunda ArkadaşLar Burası Türkiye

Ne Var Ki Bunda ArkadaşLar Burası Türkiye Son Derece Normal ?

Faal olarak üretimde çalıştıracağından sanırım sadece işitme engelli grubuna hitab etmiş bu ilan.

şartları zorlaştırmakla sadece engelli işçi çalıştırma kanunu delmeye çalışıyorlar.inanın çok şey duydum işe gırecek arkadaşlardan ama burda yazmaya gerek yok.yılmak yok aynen devam.....

vereceği iş yerin dibine batsın. oradaki engelli arkadaşların yerinde olsam başvuru yapmam. devamlı ceza yesin pislik herifler.

Gerçekten komik, balthazard a göre bu kişi 100 yıl yaşar ve sapasağlam :)

anlamıyorum ..işverenlerimizi .Özürlü işçi arıyorlar ,30yaşını ,lise mzunu bu ne yaaa

özürlü işçi neden devlt şart koşmuş,bu kişilerinde kimseye muhtaç olmadan ailelerini geçindirebilmeleri içi,n bu kanunu çıkarttı .İşverenlerimiz özürlü işçi alımını dahada kolaylaştıracakları yerde normal işçi arama statüsündeki şartları özürlü iş arayanlara uygulayarak bu insanları zora koşuyorlar.Bence özürlü işçi alımında okuma yazma şartı dışında hiç bir şart aranmaması lazımdır.

özel sektör personel alımı

Arkadaşlar özel sektörün personel alımında özürlülerle dalga geçtiklerini düşünüyorum bu fikre varmamdaki sebep aynı olayın bir kaç kez başıma gelmesi iş kurda açık iş ilanlarını günlük takip ediyorum en son başvurmak istediğim iş ise
konya medaş 8 tane özürlü personel alım ilanı veriyor 16.07.2010 cuma günü cumartesi pazar yetkili kimse yok bu arada son başvuru tarihi 15.08.2010 pazartesi sabah erkenden iş başvurusu için görüşmeye
gidiyorum 19.07.2010 yani bugün sonuç ne dersiniz???kadroyu tamamladık alım yapmıyoruz.kardeşim hangi ara alım yaptınızda kadro ne zaman doldu madem kadronuzu dolduracak insanlar belli iş kura neden ilan veriyorsunuz diyin ki iş kura kardeşim biz şunları şunları işe alıyoruz işlemleri yapın ilan verip insanları ne umutlandırlam nede iş görüşmesi için ugraşıp firmamıza kadar gelmesinler özürlü bir insanın işe girebilmesi için illa amcası dayısımı olmalı olmayanlar ne yapcak bu türlü olaylara alışacak mı?böyle durumlarda yapabilceğimiz hiç bişey yokmu???

HASANKAHRAMAN kardeşim senin yazdığın mesaja baktımda aslında çok güzel bi açıklama yapmışlar keşke bütün firmalar böyle ilan versede insanlar ona göre başvursa bu ilana göre mesala ben başvurmam burda istenen personel işitme engelli olabilir, görme engelli olabilir veya diger sebeplerde özürlü olanlanlar başvurabilir ama fiziksel engelli istenmiyor çok güzel açıklama yapmışlar bence

bence alım yapan da dpoğru düzgün yok 2009 başvuru yaptım bi ton kariyerden uygun pozisyon buluınamamış çaycı ya meydancıya şoföre afederseniz tuvalet temizleyicisine kadar.kaldı ki ön lisans mezunu,açık öğretim işletme 3, sınıf bilgisayar sertifikam,ıso 9001 22000 14001,yangın söndürme ve can kurtarma sertifikam ,bar ve servis elemanıu sertifikam ankara üniversitesi onaylı,almanca sertifikam tömerden e+a2 ehliyetim vs bulunuyor.uygun bir amelelik bulunamıyormuş üzgüğnlermiş.

neden biz engellilere hiç iş yok???

hep kapıdan cewrilmek zorundamıyız yaa.. 7 aydır her kapı yüzüme carpılıyo daha cokmu beklemem lazım????:mad:

Reva mı bu????????

Ben %40 engelliyim bir türlü işe almıyorlar beni... Oturup kalkmada yavaşım ve merdiven hiç çıkamıyorum... Öte yandan bazı engelli kardeşlerimizde az bir işitme kaybı var bakıyorlar başka dert de yok hemen al işe!... Bizler fiziksel engelliler olarak neden bu kadar ürkünç geliyoruz millete oysa bizler yediğimizden içtiğimize kadar rahat rahat içemezken başkalarının ufak tefek sorunları bizlerin önüne geçiyor...
Kabul etmiyorum ben bunu Engelliyiz diye Zaten 2. sınıf insan sayıyorlar o da yetmiyor bir de 2. sınıf engelli sayılıyoruz... Hakkımızı istiyorum ben şuan %40 olsamda tekerlekli sandalyeye çok az kaldı biliyorum çünkü sürekli ilerliyor hastalığım ve diğer basit engellilerden daha üstün tutulmak istiyorum çünkü ben az kalın birşey giysem bile yürümekte ölmek noktasına gelirken öteki ufak engelliler hayatlarını doyasıya yaşıyorlar...
Sesimi duyan yok mu???

Bilmedikleri bir şey var, zaten sadece temel ihtiyaçları karşılamak için, normalin altında bir yaşam için, normalin üstünde çaba harcıyoruz. Ev içindeki hayatta da, dışarı da çıkmak istesek yürüyebilen, toplu taşıma kullanabilen insanlardan çok daha fazla masrafımız oluyor. Normalden iyi hizmet almak için normalden fazla ödemek gerekiyor ancak bizim normalden iyi hizmete "ihtiyacımız" var. En zoru bu telaşlar içinde para hesabı yapmak.. Hastalığımın başından beri bir şeye özendim, birini kıskandım. Özendiğim bende kalsın ama kıskandığım i.tatlıses oldu...
Konuya dönmem gerekirse; ne diyeyim.. Allah yadımcımız olsun...

Arkadaşlar Yeri Değil Biliyorum Ama Gerçek!!!!

Arkadaşlar malum herkesin işkur a kaydı vardır Neyse benim telefonuma mesaj geldi şirketin ismini duyarsanız o mu yapmış dersiniz herhalde reklama gireceği için olmaz(Büyük bir market) bu arada yarın iş hayatını bırakıyorum niye mi?İnsanları iş konusunda doyurmak çok zor hele bu işveren halinden anlamayıp daha da yükleniyorsa o zaman daha çekilmez oluyor hayat.

Neyse ben görüşmeye gittim marketteki müdürle konuşacağız odaya çıktık dedim müdürüm ne yapacaz biz burda biz sana reyon verecez sen bekleyecen tamam güzel ee sonra işte mal bitti mi sipariş verecen mal gelince yeri gelirse kamyondan indirip bindirecen gibi şeyler konuştu eski işyerimde bazen hamallık yaptığım için bana koymadı.Tamam ücret ne asgari ve ssk zaten benim ssk hakkımı devlet karşılıyor galiba işveren hissesini yani tamamını da değil diye biliyorum yanlış da olabilir.

Neyse mesai 7 buçuk saat ben düşündüm hemen cevap verdim ya dedim bunu dedim sokaktan geçen vatandaşda yapar buraya dedim engelli arıyorsanız ya büro da olur yada ağır iş olmaz ve 7 buçuk saat ayakta bana zor geldi söyledim de adamla dalga geçer gibi dedim ilan vermişsiniz sen ne bekliyordun deyince ben dedim ofiste iş bekliyordum o burda olmaz dedi ha şöyle bir şey olur dedi adamın dedi kas sorunu vardır dedi onu dedi fazla yormayız deyince müdürüm iyi akşamlar deyip çıktım
Neyse o gün yağmurda nasıl yağıyor bardaktan boşalırcasına

Ve ben bir kere daha anladım ki:Bu ülkede engelli olsan da iş yok engelsiz vasıfsız olsanda iş yok

Bunu niye paylaştım inanın bende bilmiyorum içimden geldi...Saygılarla :):):)

özürlüler için en iyi çalışma yeri dilencilik mi yorum bekliyorum.

BÜRO MEMURU OLARAK Bİr YERDE ÇALIŞMAK İSTİYORUM.kas hastasıyım ve %67 raporum var...İŞ KURUN ilanlarını günlük takip ediyorum ve özürlü büro memuru aranıyor ilanlı yerlere başvuruyorum nasıl bir özürlü aranıyorsa artık benim bildiğim BÜRO MEMURU MASA BAŞINDA ÇALIŞAN KİŞİ...başvuru yaptığım son iki yerin özürlü büro memurundan beklentisi: Çok büyük bir beyaz eşya firması başvurumda yapmam gerekenleri saydı bilgisayar kullanacak,evrakları düzenleyecek,telefonlara bakacak,çay demliyecek,temizlik yapacak,şubeler arası evrak getirip götürecek şubeler arasıda tahmini 10 km falan depertman arası deseler eyvallah dicem şimdi bunlar özürlü büro memurumu yoksa SÜPERMAN mı arıyor? BAŞKA bir kurum yabancı dil ve üst düzey bilgisayar kullanma şartı arıyor aynı işe sağlıklı biri başvursa bu özellikleri istemezler çünkü bu düzeydeki biri 1000 tlden aşağı işe başlamaz özürlü eleman almamak için ellerinden geleni yapıyorlar...DOKTORA gittim abi durum böyle böyle en az 30 yere başvurdum işe almıyorlar ÇALIŞAMAZ RAPORU VERSENİZDE EMEKLİ OLSAM DEDİM bu arada 8 yıllık primim var.Doktor heyeten geçmen gerek ama çalışamaz raporu alamazsın İŞÇİ BULMA KURUMUYLA GÖRÜŞ DİYOR.İşçi kurumuna gidiyorum biz sadece yönlendirme yapıyoruz eleman seçimine karışamayız diyor ŞİRKETLER ZATEN ALMIYOR ALMAK İSTEMİYOR napıyım ben çıkıyım dilencilikmi yapıyım yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum...

Tam bi dangalak işte bari bunu buraya yazma al kayıtlarına çalıştıra bilceğin kriterine uygunnu seç aradan.

Ya arkadaşlar sizler nerede yaşıyorsunuz ya,öyle bir şaşkın yorumlar yazmışınız ki,sanki böyle bir şeyi ilk defa duymuş gibisiniz.Ha normal bir davranış mi?değil tabi ki,ama hiçte şaşırmadım açıkçası...İşveren seçmeden önüne geleni işe alsa,bu sefer de maaşı az verecekler,ozaman da maaşı az verdiler diye sitem edeceğiz,iş bulamamaktan ziyade maaşı az vermeleri de ayrıca başlıbaşına bir sorun değil mi?.O yüzden sıkıntılarımızı buraya yazmaktan ziyade,fiili icraatlarda da bulunmamız lazım;buraya yazmakla çözüm üretemeyiz,sesimizi ilgili yerlere ulaştırmamız lazım..Böyle bir konu için çalışma yapmak isteyen olursa da her zaman destek olurum.:)
Saygılarımla,

burası Türkiye diye geçerli bir mazaret olmamalı gerçi ama iş, fiziki engel gerektirmeyecek bir işse ki "otomotiv sektöründe üretimde çalışacak "deniyor, ona uygun eleman talep edilmesi de normal.

Analiz, raporlama, vs gibi masa başı bir iş sözkonusu ise zaten bu tarz ifadeler kullanılmamalı.

SGURKAN maaşında değiliz olayın verecekleri zaten askari ücret fazla bi beklentimiz yok sorun işe bile almamaları...büro memurunun yaptığı iş bellidir bilsiyar yada evraklarla uğraşır evraklarla uğraşmakta olduğu yerden öyle posta güvercini gibi şubeler arası gidip gelmez...benim anladığım iş kur bastırıyor özürlü istihdam edilsin diye şirketler kendilerine göre bi yöntem buluyor çalıştırmamak için direniyor... kimi özürlü bir kişide mevcut olmayan yetenekler öne sürüyor kimi alım yapıyor bir ay sonra çıkartıyor yeni alım için 1 ay geçiriyor yılda 6 kişiyi 6 ay çalıştırıyor 6 ay tasarruf yapıyor...YAPILACAK TEK ÇÖZÜM BENCE İŞKURDA YİNE İŞE UYGUN en fazla beş altı kişi göndercek herkez gidip başvuramayacak iş yeri bu 5-6 kişiden birini seve seve işe alacak işten çıkarılmaması için işkur sürekli denetimde buluncak işe giren kişinin işi aksattığı veya işe gitmemezlik yaptığı ispatlanana kadar şirket kafasına göre çıkartamayacak...çözüm çok basit ama derdimizi kime anlatcaz;)

bugun çok mutluyum ya bi iş başvurusunda bulundum he kimse işe alındım sanmasın:eek: mülakata girdim neyse efendi gibi cevaplar verip gidecektim personel müdürünün sorduğu soru bi adaya düşsen yanına alacağın üç şey ne dedi içimden dedim ipheneliği hep onlarmı yapacak bide ben yapıyım nasıl olsa almayacaklar adım gibi biliyorum;) dedim adaya düşeceğimizi bilmediğimiz için yanımıza 3 şey alma ihtimalimiz yok hadi düşecegimizi bildiğimizi farzedelim turistlik bi adaysa 1.pasaportumu alırım 2.bir miktar döviz 3.sevdiğim birini alırım ama bu ada ıssız bi adaysa üç şey yerine dual bantlı bir telefon gelip beni kurtarsınlar diye dedim morardı;) yabancı dil biliyormusun dedi...dedim yanlışmı müracat ettim dış ticaret alım müdürü falanmı yapcaksınız biraz saf tipliydi yoo büro memuru yapcaz dedi dedim ne kadar ücret verceksiniz 650lira falan o zaman yabancı dil bilmiyorum dedim iyice morardı biz sizi daha sonra ararız dedi bunu diyorlarsa bilin kesin olarak alınmadınız işe içimde bari kalmasın :eek:

code kardeşim dediğin doğru bak sana yabancı dil biliyormusun diyen adama sorsan yabancı dil bilmiyordur ama şansı yaver gitmiş o pozisyona gelmiş bana en çok koyanda bu...seni işe alcak kişiyle bilgilerinizi karşılaştırma ihtimali olsa belki senin bilgin onun bilgisini kalaylar o insana boyun eğmek ağır gelen...iş hayatında sıralama
1.SAĞLIKLI ve bilgili insan=her pozisyona gelebilir yüksek derecelere ilerler
2.SAĞLIKLI ve bilgisiz insan= şans,torpil vs. ile belirli pozisyonlara kadar yükselebilir
3.ÖZÜRLÜ ve bilgili insan= yükselme şansı yoktur memurluğun 1-2kademe üstüne çıkabilir
4.ÖZÜRLÜ ve bilgisiz insan= işe alınmaz alınsa bile hiçbi yükselme şansı yoktur yatar kalkar iş buldum diye dua eder;)

iş görüşmelerinde "bu işi tercih etmenizin sebebi nedir" diye sorarlardı da "ıssız adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey nedir"sorusunu ilk defa duyuyorum. bu olsa olsa soruyu soran IK'daki arkadaşın talihsizliği olmalı....

Önyargılarınızı yakın arkadaşlar.
Rahat olun iş görüşmelerinizde. Relax olun!
Verilen ücreti kabul edin.
Özel sektörde ne kalifiye adamlar var. Çok az ücretle çalışıyorlar.

Özürlü şu olamaz bu olamaz diye bişey yok!
Avukatı var. doktoru var. mühendisi var...

saw'a kulak verin, aynen katılıyorum...

artı samimi olun ancak kesinlikle işe çok ihtiyacınız olduğunu işverene hissettirmeyin. İş ne olursa olsun resmi ve temiz giyinin...umarım herkes istediği işi kısa zamanda bulur, kolaylıklar diliyorum size...

saw kardeşim doktor avukat hakim vs. olanlara helal olsun biz özel sektörde iş bulmaktan bahsediyoruz salaklık ettik hayata küstük belki liseyi zorlamayla bitirdim hiç bi temel olmadan açık öğretimi önüne gelen kazanıyor zaten şimdiki aklım olsa ünüversiteye giderdim hala aklımda aslında ama şöyle bi düşünüyorum yaş olmuş 25 4yıl üniversite okusam eder 29 iş buldum girdim falan oldumu sana yaş 30 o yaştan sonra ünv. bitirip iş bulamamak daha çok koyar normal şartlarda emekliliğime 2.5 yıl kalmış değermi? SELDA daha neler soruyorlar neler bu iş yerini seçme sebebiniz temel soru artık bi iş yeri çevrende gördüğün farklı bi insan varmı varsa bu insan neden farklı? içimden dedim benden farklı insanmı var benim farklı dicektim utandım diyemedim;) her insan bir birinden farklıdır hiç kimse aynı değildir dedim işte kasiyerlik sanıyorum meğerse reyoncu alcaklarmış bize uygun değilsiniz dendi daha neler soruyorlar neler:mad:

Üst Alt