Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel çalıştırmak istemiyorum demenin tersten şekli!?

xxxman seni ancak memuriyet paklar, sınava hazırlan en iyisi :eek:

25 yaşında 2,5 senede nasıl emekli oluyorsun?
Özel sektör düşünüyorsan oku!
Yok kamu işine gircem dersen lise ilköğrt. daha avantajlı!

Sana rastgele, kolay gele......

saw kardeş 7-8 yıllık primim var 2.5 yıl sonra 3600 gün tamamlanmış olcak o şekilde emekli olcam...KAMU SINAVI DİYORSUNUZ ARKADAŞLARDA birincisi kaç tane özürlü insan alıyorlar 2.si sınavdan geçip kurumun 2. sınavına tabi tutuldunuzmu? onuda denedim formaliteden başka bişey değil gibi geliyor bana sınavdan 70 puan aldım deselerki başvuranlardan puanı en yüksek olanı alcaz eyvallah kurumun yeniden sınav yapması ne 2kişi alınacak bi kurum sınava 1500 kişiyle girince ondan da umudu kestim;)

code senin hastalığın ne kaç yılda emekli olursun ne kadar emekli aylığı alırsın bilemem ama 10 yıllık primin varsa yüzde 60 üzeri raporun varsa hiç bekleme başvur...bizim durum istisna ilerleyici bi hastalık belki yarın yatakdan kalkamazsın çalışmayı bi kenara koy valla 500-600 ne verirlerse artık hiç yoktan iyidir napalım..

sgurkan;

pollayanacılık yapmaya çalışıyorsun gıbime geldı yazdıklaırn hep pozıtıf hep pozıtıf reeldede hep pozıtıf seylerle karsılasıyor olmalı yada engellı olmamalısın bunları yazmak ıçın yaşadıklarımızı hangı kurum bılmıyorkı söylermısın bana? işkur en yetkılı kurum hergun bunun gıbı 100lerce şikayet gelıyor..kuurm yaptırım cezası bıle uygulamıyor.. bıre bır şahıt oldum yaa bıre bır yanı.. işkur ıl mudurunun yanına çıktım.. telefon görüşmesi yapıyor mudur .. dıyaloğ aynen şu "bılmem ne bey kadroda kı engelllı açiğinız hala tamamlanmamış 10 kişi açık var ne yapabılırız 7 aydan berı sızı idare edıyorum yapmayın böyle lutfen.karsı taraf nededıyse artık mudur aynen şu cevapta " hımm peki öyleyse ben yarın bakarım hesaba hadı hatrınız için 5 ay daha ıdare edelımm.. ben engellı arkadasları yolamaya devam edıyorumm aynı sıstemle ılerleyelım yınee...

bu ne şimdı kanım dondu bunu duyunca mudur buyrun dedı yok bırsey deyıp çıktım yanında..
istedıgın kadar ıstedıgın yere yazı yaz sikayet et olmuyor olmuyorr. özel sektör böyle ya devlettt..

devletın kadroları neden boşş.. bence ilk önce devlete hesap sorunn özel sektore deıll.. bı iş veren aynen böyle dedım yuzume önce devlet kadrosunu doldursun bız gerısıne ondan sonra bakarız dedı ya...

Sözde istihdam...!!!!

benim %85 iç hastalıklarından özrüm var, fakat dediğim gibi iç hastalıkları fiziken herhangi bir sorun yok fakat bugüne kadar 3 firmaya başvurdum ve red cevabı aldım doktor heyetinden gecemediğim için kendim lise mezunu bilgisayar programcısıyım ama sözde engellilere verilen iş istihdamından faydalanamadım hala

aynen katlılyorum herşey sözde ben hastaneye başvurmuştum çağırıldım sonra neymiş efendım uni okumamışım tacrubem yokmuş, iş mi veriyorsunuz da tecrübem olsun o kadar insan eğittiler onlar tecrubeli miydi tecrubelıyse neden eğitiyorsun. böyle işte durumlar bazılarına dunya toz pembe kendılerıni işe attılarmı yönetenler melek oluyor geri kalanı düşünen nerde bizde bile

Arkadaşlar ne takılıyorsunuz bu ilanlara yahu... İş işverenin değil mi isterse manken arıyorum der:) İsterse kazma sapı ama istemekle kalır. Onları yontulmamış kazma sapı olarak görün gitsin. Zaten öyle yontulmamış kazma saplarının yanında ne işiniz var? İlahi yani he

Bu durumlara HE DE GETSİN :d

Geç te olsa eğitiminizi tamamlayın kendi işinizi kurmak için mücadele verin. Krediyle vs. Aksi halde bu özel sektörle baş edilmez. Çünkü Özel Sektör Kapitalizmin ta kendisidir. Onlar anca vampir gibi kanı emmeyi bilir, ne anlarlar insanlıktan.

işkurumunda bir görüşmeye gitmiştim.Firma yetkilisi aranızda B,C,vs.gibi ehliyeti olan varmı diye sordu.(servis şöförü olarak kullanmak istiyor anladığım kadarıyla).İşkurdaki memurda dinliyor bir güzelce.Memura;işverenlerin bizlerde istediği kadar nitelik arama hakkı varmıdır?diye sordum memurda evet var diyor.Ancak 4857/30.madde çok anlaşılır değil.Bir başka işkur şubesindeki memur ise hiçbir şart arayamaz derken bir diğeri evet arayabilir diyor.Çalışma bakanlığına bu konu için mail atmıştım henüz dönüş olmadı.

Kendimi İşveren olarak düşünüyorum evet masa başı işim fazlaysa zeminim (asansörüm , wc ,vs) ihtiyacı karşılıyorsa ewet masa başı memur için sadece evrak takip edebilecek birini talep ederim ancak atıyorum 100 tane servisim minübüsüm ve otobüsüm var ve engelli çalıştırmak zorundayım e yerimde olsanız engelli olupta C yada E ehliyeti olan yokmu onlardan almak istemezmisiniz?
Arkadaşın biri demişki siz başvurmayın ceza yesinler
İşveren İşci bulmadan eleman talebinde bulunur ihtiyacı karşılayacak elemanı işçi bulma kurumu karşılayamazsa cezada kesemez bunu bilesiniz o yüzden işçi bulma kurumu olayın üzerine gitmek isterse ki orada 1 memurun iki dudağına bakar elinde ne kadar engelli varsa yönlendirir ve birini almak zorunda bırakabilir almaz ise ceza baskısı yapabilir.
Bilginize.

bide E sınıfı ehliyeti olan engelli arayanlar var..

engelli işçi

engelliyim işkura gittigimde yada iş başvuralarında bulunduğumda hep beden işçisi alıyorlar bunu yetkililer görmüyormu? ayrıca biz bedensel engelliler görme engelliler yada aynı durumda olan engelliler çalışamıyacakmı evine ekmek götüremiyecekmi hep birilerine muhtaç olarak mı yaşayacaklar lütfen arkadaşlar bu sorularıma sizden cevap bekliyorum???

Özürlüye her alanda türlü engel koyan devletin böyle işvereni olur. Söyleyecek bir şey yok ama illa bir gün karşı karşıya geleceğiz bunlarla. Burada olmasa ahirette, o zaman nereye kaçacaklar, kelime oyunu yapabileceklermi merakla bekliyorum...

Özürlü işçi alımı (Genel)

Şirketimizde bünyesinde çalıtırılmak üzere özürlü işçiler alınacaktır
Aranan şartlar: görme ve duyma engeli olmayan ellerini ve kollarını kullanmasında sorunu olmayan ayakta durmasında sakıncası olmayan özürlü kişileri şirketimiz bünyesinde işe alacağız.

BU TÜR ENGELLİ İŞÇİ ARAYAN ŞİRKET YADA KURUMLARI GÖRDÜKÇE ACABA ÖZÜRLÜ KİN DİYE DÜŞÜNÜYORUM BU ARANAN ÖZELLİKLERİN ÇOĞU SAĞLAM İNSANLARDA BİLE YOKKEN MARİFETMİŞ GİBİ ÖZÜRLÜ İŞÇİ ALIYORUZ DİYE BÜTÜN ENGELLİLERLE DALGA GEÇER GİBİ BİR İLAN VERİRKEN ACABA VİCDANLARI RAHAT MI?

(NOT: YUKARIDAKİ İLANI BEN KENDİM YAZDIM BİR YERDEN ALINTI DEĞİLDİR BİR KAÇ İLANDA BÖYLE ŞARTLAR ARINDIĞI İÇİN KONU AÇMA İHTİYACI DUYDUM MİZAHİ OLARAK)

hadi firma verdi

Hadi diyelim firma açıkça belli etti niyetini bunu biryere sığmazda sığdırdığımızı varsayalım bu ilanı incelemeden ölçüp biçmeden yayınlıyan işkur yeni devletin bir kolu ya bu kadar rezil bir olay gel görkü gündem yapabilecek bir basın yayın organı yok devlet kanalı yok millet vekili yok eee biz neyin tartışmasını yapıyoruz bence firma az dahi yazmış bu kadar rahat bırakırsan adamları cezada yazmassan ortaya bu ve benzeri olaylar çıkar.
Belki olayla alakası yok lakin paylaşayım. bu açılım muhabbeti çıktığında 2 ay sonra popüler olan tüm tv kanallarını aradım ve engellilerinde bir açılıma ihtiyacı olduğunu gündem yapmalarını istedim kısa geçiyorum kimse sallamadı beni en hassasta dinleyen kanald oldu lakin dinlemekle yetindiler bireysel olarak çok mücadele veriyorum özellikle şehrimde
Kimin ne yaptığı umrumda değil ben doğrudan yanayım

Yok böyle bir iş ilanı

:mad::mad: konuya nasıl başlayacağımı bilmiyorum
ilana bakınca inanın şok üstüne şok yaşadım, bu nedir böyle ya, ne arıyorlar özelliklerini okuyunca inananın yerin dibine girdim yarın ilk işim aramak olacak gaydırıp kapatacağım telefonu,
mail adresi belli salladım şimdi sizin ilede paylaşmak istedim,

kalın sağlıcakla....

link burada
Türkiye İş Kurumu - İşgücü İstemi Detayı

Sayın Poyraz;
iş ilanlarında yer alan saçma sapan şart ve aranılan özellikler konusunda çok haklısınız.
Ancak,engelli çalıştırmama cezası söylediğiniz gibi sadecxe 750 tl değil.
Çalıştırılmayan her engelli için her ay 1.832 tl idari para cezası uygulanmaktadır.
Tabi kanunda yer alan ceza bu,tam anlamıyla uygulandığına asla inanmıyorum.
Bahsettiğiniz saçma sapan şartları ileri sürmelerinin altında bile genellikle cezadan kurtulmak yatıyor.İlana başvuran olmayınca yırtmış oluyorlar.
Daha başka şeyler de dönüyor da neyse diyip geçelim şimdilik.

Engelli hamal..

MERHABA..BEDENSEL ENGELLİYİ ŞİRKETİN EN ZOR İŞİNE VERİP ONU BU İŞİ YAPARKEN SEYREDEN LİSANS OKUMUŞ O İNSANLARIN NASIL Bİ RUH HALİNE SAHİP OLDUKLARINI MERAK EDİYORUM..ENGELLİ HİZMETLİ..ENGELLİ HAMAL..YOK BAKIM ONARIM İŞÇİSİ BEDENSEL ENGELLİ..
VALLA ARTIK İNSANLARIN BU MERHAMETSİZLİK DUYARSIZLIK..BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN(yahudi atasözü)
VALLA YAZIK BU İNSANLARA MAL GİBİ YAŞAYIP OT GİBİ GİDECEKLER..İNSANLARIN GÖZÜNDE IŞIK OLMALI..BİZİMKİLERDE VAR..ŞEYTANLIKTA...http://www.youtube.com/watch?v=xpbe5cGE3xs..BUNU Bİ DİNLEMEKTE FAYDA VAR

ii bi konuya değinmişsin böyle yapanlarda wardır ama bazılarında şöyle bi düşünce war yasa gereği kişi çalıştırmamız hatta kişileride işkur aracılığıyla bulmamız fln gerekiyor dedi bizde işin çakallıgına kaçarak yani daha çabuk işçi bulmak gibilerinden engelli hizmetli olarak arıyoruz ama kişilerin hastalıklarına göre mesela solunum la alakalı bişey warsa buroda belirli iş yapabilcekse fabrikada oturdugu yerde gibilerinden çünkü genelde kişileri bulmak için en al tabakayı yazıyorlarki bizimle irtibata geçildiğinden gerekli işleri yöenltiyorlar yada bizimkiler böyle ;)

İşe almıyorum demenin kibarcası

Meslek Deneyim (Yıl)Deneyim (Ay)Öğrenme Türü
Beden İşçisi (Genel)

Kişisel Bilgiler
Cinsiyet Yaş AralığıBoy AralığıKilo Aralığı
Kadın - - -
Erkek - - -

Öğrenim Bilgileri
En Az Öğrenim Seviyesi:Okur Yazar Olmayan====>DENMİŞ AMA OKUR YAZAR OLMAYANDA BAŞVURSA OKUMA YAZMASI BİLE YOK NASIL İŞE ALALIM DERLER İŞTE SİZE TÜRKİYE !!!
En Fazla Öğrenim Seviyesi:

Kura Bilgileri
Kura Yeri:
Kura Tarihi:
Kura Saat Dilimi:

Çalışma Adresi Bilgisi
Yer:Yurtiçi
Çalışma Adresi :EYUPOĞLU MAH.RAUF YILMAZER CAD.NO:16
ŞAHİNBEY
GAZİANTEP / TÜRKİYE
Tercih Edilen İkamet İlçeleri:ARABAN , İSLAHİYE , NİZİP , OĞUZELİ , YAVUZELİ , ŞAHİNBEY , ŞEHİTKAMİL , KARKAMIŞ , NURDAĞI , GAZİANTEP/MERKEZ

İrtibat Bilgileri
Adı Soyadı:birgül yonca kaplan
Ünvanı:
Telefon No:220 60 60
E-Posta

bu ve bunun gibi zihniyetlerin recep ivedik gibi ..............boşluğu doldurun

bu ilan suçtur insan haklarına aykırı bir ilan notları aldım BM lere yollayacağım dosya içine bunu koyacağım yalnız bu ilanınresmi olarak yayınlanan metin lazım bana ulaştırısanız sevinirim

Yaw bu daha neki Açin İŞKUR u Kayseride engelli kadrosundan iş arayin Butün hepsinin istedigi özellikler şunlar [FONT=Verdana]ELLERİNİ AKTİF KULLANABİLEN AYAKTA DURMASINDA SAKINCASI BULUNMAYAN ..Diger illerde arama yaptirdim KAYSERİ kadar engelliyi normal olarak çalıştırmak isteyen il göremedim..Şaka gibi gelin görünki burada iş bulacagiz..[/FONT]

Arkadaşlar bende başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşacağım

Şimdi benim engelim görme sisteminnde %40 engelliyim .

Adı lazım değil bir fabrikanın ilanını gördüm ve başvurdum Önlisans mezunuyum neyse gitttim görüşmeye

Ertesi gün telefon ettiler fabrikaya çağırdılar İşitme engeli bulunan bir arkadaşı daha çağırmışlar İkimizinde fiziksel engeli yok buraya dikkatinizi çekiyorum.....

Neyse aldılar bizi içeri tek tek odaya görüşmeye aldılar 1 acık varmış diğer arkadaşı kulağı hiç duymuyor diyerek bahane edip gönderdiler orada onun için ne kadar üzüldüm bilemezsiniz bütün bunlar yetmedi bana dediler seni birde fabrika doktorumuz görsun sonra iş başı vereceğiz deyip gittik doktorun yanına

DOKTOR BOZUNTUSU Adı doktor sadece raporuma bile bakmadan benım fabrikada çalışamayacağımı belirtip benide kapı dışarı ettiler şimdi soruyorum size BU Nasıl bir rezilliktir ?

kızamayız arkadaşlar...

adamın önceliği para ve iş.

ben önceliği "insan" olmak olan bir işverenle çalışmak isterim, "köle" arayanla değil..

gitmesin kimse çalışmasın, o da engelli elemana ödeyeceği maaşın kaç katını devlete ceza olarak ödesin!! ohh canıma değsin!! inşallah da batsın!!

bence seçim için yeni bir yasa çıkarması lazım hükümetin gör bak ne kadar çok prim yapar! Engelli kadrolarında bir tane dahi eksik olan işletmelere çapına göre yüklü cezalar verilmeli mesela 1500 kişi çalıştıran bir firma ay sonunda 1 tane dahi eksik kadrosu varsa 300 binlira cezayı yapıştıracak :) çok şeytanice geldi ama neyse devam ediyorum bu cezalardan elde ettiği gelirlede araştıma komisyonu kurup engellilerin yaşam koşullarını ve sosyal ihtiyaçlarını giderme çalışmalarını başlatacaklar aslında tek canı yanan o zalım işletme sahipleri olacak ki bence muhteşem bir şey...

Cezaların standart fiyat üzerinden değilde 50 kişi ve üzerinde personel çalıştırandan, 50 000 kişi çalıştırana bütün işletmelere yıllık brut karının %3 üzerinden verilmesi gerekir aslında !

Trafik cezalarıda aynı şekilde kişinin yıllık kazancının % si üzerinden olmalı ama trafik cezaları bu şekilde henüz ülkemizde uygulanamaz çünkü %70 kayıtdışı ekonomi var !

Laf olsun ,torba dolsun ...

Yüksek lisanslı engelli kadın TIR sürücüsü aranıyor
20 Ocak 2014 00:05

Bazı firmaların engelli istihdamı amacıyla İŞKUR'a verdiği ilanlar, "başvuracak kişilerde aranan özellikler" bölümlerindeki ilginç taleplerle dikkat çekiyor

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, yaptığı açıklamada, engelli istihdamında İŞKUR'un önemli görev üstlendiğini, geçen yıl bin 370 kişinin engelli raporu ile kendilerine başvurduğunu belirtti. İş yerlerinin, 50'den fazla işçi çalıştırması halinde yüzde 3 oranında engelli işçi istihdam etme zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Ayçiçek, şöyle konuştu: "Bazı işverenlerimiz engelli istihdamında şartları zorlaştırıyor. Örneğin bir firma bizden yüksek lisans mezunu, E sınıfı ehliyeti olan, engelli kadın tır sürücüsü istedi. Firmayla görüşerek bunun mümkün olmayacağını, daha makul şartlar ortaya koymalarını istedik. Yürüttüğümüz çalışmalarla firmaların engelli istihdamından kaçmak için bu tür yollara başvurmalarını engelledik. Şu an engellilerin istihdamında Kayseri yüzde 95 doluluk oranına sahip. Türkiye ortalamasının üstündeyiz."

İlanlar göstermelik olmamalı
Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen de son yıllarda engellilerin istihdam edilmesine yönelik çalışmaların ağırlık kazandığını belirtti. Özel sektörün, engellilerin istihdamında zaman zaman zorluk çıkardığına dikkati çeken Çimen, "Türkiye'de 11 milyon engelli var. İlan verilirken biraz daha samimi davranılmalı. Zorlaştırmak için ilan verilmemeli. Sosyal sorumluluk bilinci taşınıyorsa engellilerin işe girmesi kolaylaştırılmalı" diye konuştu.

konuyu açarken neresi olduğu değil ,verilen işe alım bildirimi için saçmalığa gönderme yaptım

Zihniyet acımasız fransız kraliçesi gibi

Merhaba

arkadaşlar engelli içi için verilen iş ilanlarına bakıyorum malum işten atıldım hak ararken..görme zihinsel spastik olmasın duyma ve konuşma sorunu olmasın deynek kullanmasın üniversite mezunu temizlikçi arıyorlar oda kaç aşamadan geçiyorsunuz..yazıklar olsun yerin dibine batsın bu şerefsiz idareciler bunları isteyenlerde türk yöneticiler..vallahi anlamıyorum arkadaşlar bedensel engelliden temizlik bekleyen çay kahve bekleyen insanların nasıl bir ruha sahip olduklarını anlayan varsa lütfen yazsın buraya..

Üst Alt