Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel çalıştırmak istemiyorum demenin tersten şekli!?

Engelli ilanı veripte engelli elemanı işe almayan şirketler ?

Arkadaşlar engelli ilanı verip de bi türlü engelli elemanı almayan şirketler var mesela ?

Eresin otel grandpard oteller gibi bir de askerliği tamamlamış olsun istiyorlar,laf olsun diye ilan veriyorlar bu tür şirketleri nasıl şikayet edebiliriz iş kur birlik olup nasıl yol izlemeleyiz.

Iş ilanı borsa a.ş engelli eleman arıyor.

Borsa İstanbul A.Ş. nin Bilişim Teknolojileri Bölümlerinde Yazılım ve Test alanlarında istihdam edilmek üzere engelli çalışan işe alımı yapılacaktır. Değerlendirmeye alınacak olan adayların aşağıda yer alan nitelikleri karşılıyor olması gerekmektedir. Nitelikler: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, Türkiye İş Kurumuna kayıtlı olmak ve Bilişim Teknolojileri alanında çalışılacağı dikkate alınarak; görme, işitme, dil ve konuşma, zihinsel, ruhsal ve duygusal hastalıklar,ortopedi,fiziksel,iç hastalıklar, engeli dışında olmak kaydıyla sağlık raporuyla belgelenmiş en az % 40 oranında engelli olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği veya ilişkili bölümlerinden mezun olmak,?Yazılım alanı için Java, C, C++, C# uygulama geliştirme dillerinden en az birinde uzman, XML, JavaScript, SQL, PL/SQL konularında tecrübeli olmak, Test alanı için yazılım testi ile ilgili metodolojik bilgi sahibi ve kariyerine bu alanda yön vermeye kararlı olmak, Analitik düşünme yeteneğine sahip, kalite ve çözüm odaklı olmak, Takım çalışmasına yatkın, yeniliğe ve değişime açık olmak. Başvuruların tamamı gizlilik ilkesi çerçevesinde korunacak ve yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan adaylar değerlendirmeye alınacaktır.

Arkadaşlar iş ilanı nasıl hoşuna gitti mi bu şartlara uyan adaylar var mı ?:cool::cool:

görme, işitme, dil ve konuşma, zihinsel, ruhsal ve duygusal hastalıklar,ortopedi,fiziksel,iç hastalıklar, engeli dışında olmak kaydıyla sağlık raporuyla belgelenmiş en az % 40 oranında engelli olmak

Bunlar dışında engel grubu kaldı mı acaba :)

sanki çalışmamamız için herşeyi yapıyorlar

[FONT=Verdana]ARKADAŞLAR İŞKURUN SİTESİNDE İŞ İLANLARINA BAKARKEN GÖRDÜM,SAĞLAM İNSANDAN BU KADAR İŞ İSTENMEZ,ÇALIŞMAMAMIZ İÇİN[FONT=Verdana] [/FONT]ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR GERÇEKTEN ÇOK AYIP[/FONT][FONT=Verdana] ***ANA FONKSİYON: Şirket içi evrak akışının sağlanması. Ana Fonksiyonun Kapsamı: Şirket birimlerinin Şişecam ve Topluluk dışındaki bölümlerle olan belge akışının sağlanması. GÖREV VE SORUMLULUKLAR : 1. Evrakların, ilgili departmanlara dağıtımının yapılması. 2.Müdürlükler ve sekreterler tarafından hazırlanıp teslim edilen evrakın ve kargo ile gönderilecek evrakın ilgili yerlere ulaştırılması. 3.Gelen ve giden tüm evrakların şirket içi dağıtımını sağlamak. 4.Gelen postaların dağıtımını yapmak. 5.Şirket arşivi ile ilgili her türlü organizasyonu yürütmek. 6.Yöneticilere ait günlük gazetelerin dağıtımını yapmak. 7.İnsan Kaynakları Birimi'nin büro işlerinde görev almak. Personel sicil dosyalarına ilişkin kendisine verilen görevleri yerine getirmek. 8. İnsan Kaynakları Birimince talep edilen diğer İnsan Kaynaklarına ilişkin görevleri yerine getirmek. *** NOT : GÖRÜŞMEYE GİTMEDEN ÖNCE MUTKALA TELEFONDAN RANDEVU ALINMASI GEREKMEKTEDİR***[/FONT]

vay anassinii. bu isleri benim sagir kardesler iyi yapar, ayaklari saglam, gozleride saglam okur verirler, dagitirlar dedimdi:confused:oneybis oyle gorusmeye gitmeden eliyolar elin ayagin saglam bile olsa. telefonu nasi duysun sagir.bu engelli degil saglam isci ilani galiba.

Hmm bir nevi ayak işleri ama yapabildiğiniz duruma göre de masa başı iş verirler.
Evrak işi ofis içi evrak dağıtımı ve İnsan kaynaklarıyla ilgilenilecek.
Bizim firmada şuan bir arkadaş var engelli, Kargo geldiğinde ofise getiriyor.
İmza toplanılacağı zaman topluyor vs. gibi.
Ama genelde kantinde oturuyor. Ben işe Mayısta başladım o benden önce buradaydı ve hala burada.
İşinden memnun gibi.
Yani bu temizlik vs gibi yorucu bir şey değil ki zaten asansör var. Ha tekerlekli sandalyedeyseniz bilmiyorum ama yine de size göre iş verirler.
Gidin konuşun önce görüşme diyor zaten.
Ben buraya işitme engelli hiç duymuyorsa olmayabilir dediği halde geldim iş görüşmesine.
Yaklaşık 3 saat konuştuk genel müdür İnsan kaynakları vs.
Ne yapabilirim hangi bölümde olabilirim gibi,
Daha sonra beni Sorumlu birinin yanına verdiler masa başıydı ama çok iş yoktu sonra 3 gün sonrasında Genel müdürün yanına tekrar çıkardılar.
Ve artık Genel Müdürün ofisindeyim. Kalite yönetimi sorumlusu oldum.
Ayrıca AXapta üzerinden işlemler yapıyorum bir çok işim var ama rahat.
Yani diyeceğim şu ki önce sizi deniyorlar.
Sonra size göre iş veriyorlar.

Üstteki yorumum kobra3452 içindi

Ama bu açıklama için bir şey diyemem :)

Otomotiv sektöründe üretimde çalışacak en az ortaokul mezunu- 35 yaşını geçmemiş beden uzuvları tam olan, nörolojik özrü olmayan, ayakta durma engeli olmayan erkek eleman alınacaktır. Osmangazi-yıldırım-nilüfer ilçelerine servis vardır.yemeği vardır. Işyeri 2 vardiya olarak çalışmaktadır

Ne engeli istiyorsun söyle de ona göre gitsinler bari

Engelli olmayan engelli aranıyor

Başlık komik bir okadar acı değilmi

bazı iş ilanları var aynen bu söze uygun cuk diye oturuyor

son olarak denizli belediye iş ilanı gibi bunun örneği çok iş kurda fazlaça görebilirsiniz

ağlanacak halimize gülüyoruz ne fayda

Üstelik Kamu Kurumu imam osurursa, Cemaat ......... hesabına dönmüş, Bu ülkede hiçbir zaman medeniyet olmayacak galiba her zaman balinalar küçük balıkları yiyecek. Hakkını almak istiyorsan yamyam olacaksın bu ülkede (sakat olsan bile)

Herkes deneyimlerimi anlarmış bende başımdan gelenleri yazıcam.... Ama biraz sabır istirham ediyorum sizden! Özel sektörde çalıştığım dönemlerde bir çok firma ile iş görüşmesi yaptım gittiğim firmalardan birisi hiç unutmuyorum ÜNİ mezunu eleman istedi! Ne kadar ücret vereceksiniz dedim? Asgari ücret dedi adam! Ehh üniversite mezunu adamı asgari ücretle çalıştıracak BÜYÜK ZEKA!! neyse yok dedim! Sonra hiç unutmuyorum ismi lazım değil bir firma beni işe aldı Hazır beton sektöründe çalışıyordum İş bulmuştum keyfim yerindeydi Asgari ücret alıyordum ama mutluydum en azından işimi severek yapıyordum.. Neyse oradan türlü iftiralar ile mücadele ederek ayrıldım.. Daha sonra OK MEYDANI SGK da bir firma ile görüştüm adamlar bana taşeron firma da temizlik işi teklif etiler.. Ne kadar alıcam dedim ASGARİ ücret dediler. Ben o zamanlar okuyorum lise de.. Mezun olamadığım için iyi bir ücretle iş değişikliği yapıp mesleki eğitim alarak kendimi geliştirmeyi planlıyordum.. Bu sayede meslek sahibi olacak aranan eleman olarak iş başvurusu yapacaktım. Neyse o gün bana sunulan teklifi reddettim! Asgari ücretle çalışmayı kabul edemezdim. Engelim psikolojik ti fiziksel bir sorunum olmadığından dışarıdan bakan biri engelli olduğumu anlayamadı hele hele benimle konuşan işverenlerin çoğu üni mezunu olduğumu düşünüyorlardı.. Ben de bu yüzden her sektörden firma ile görüşmeye devam ettim. Temizlik işi teklif edenleri kafadan reddediyordum bana ertesi gün gel çalış diyenler vardı ben onlara da hayır diyordum.. Çünkü iş değil meslek istiyordum aynı zamanda.. Neyse bu arayışlarımın neticesinde Türkiye nin en büyük kargo firmalarından biriyle görüşme fırsatını buldum. İş kurdaki görevli "Gönderdiğimiz kimseyi boş çevirmediler! Emin ol seni de alırlar git bir görüş istersen" diyerek beni yönlendirdi. Ben de konferans niteliğinde bir görüşme sırasında işe alındım. Artık yetkili yardımcısı olmuştum ve maaşım da asgari ücretten yüksekti. Üstelik yol parası da alacaktım extra dan biliyorsunuz biz engellerin ücretsiz ulaşım hakkı var ben de bu avantajı düşünerek işi kabul ettim. işe ilk başladığım zamanlarda 10 dan 11 den önce çıkamıyordum. İşin zorluğu bir yana yetkili yardımcısı olarak aldıkları adama kuryelik yaptırmaya başlamışlardı.. Ben de bu durumu kayıt altına aldım.. Yaklaşık 1,5 emek verdiğim kargo şirketi sırf hastaneye muayene olmaya gittiğim gerekçesiyle beni işten çıkartmıştı üstelik hastaneye gitmemin sebebi iş yerinde geçirdiğim bir kazaydı kolum kırılmıştı ve ben muayene olmak üzere oraya gidiyordum.. İK MÜDÜRLÜĞÜ ne çağrıldığımda durumun ciddiyetini anlayamadım!! Üstelik üç aydır maaş alamıyordum.. Sabırla müdür hanımefendi yi bekledim ve önümde imzalamamı istedikleri bir kağıt buldum! Adetimdir karşılaştığım her yazılı metni okurum!! "Askerde bundan dolayı dayak yemişliğim var" ama yine de vazgeçmedim bu huyumdan.. Ne yaptım dersiniz? Bana imzalattıkları evrakın aslını aldım ve fotokopisini masaya koydum! Onlar fotokopi üzerindeki imza ile benim geçmişte kullandığım imzalar arasındaki benzerliği karşılaştırırken bir fırsatını bulup doğruca avukatıma boştum.. Vekaleti daha önceden verdiğimden işlem kolay oldu artık işe gitmiyordum!! Ve bir kaç gün sonra kapım çalındı... Şirketin ik müdürü kapıma kadar gelmiş ailemi davadan vazgeçmem konusunda ikna etmeye çalışıyordu.. Bende durumu avukatıma bildirerek içeri "misafirlerin" yanına geçip oturdum Kadın "biz seni çalıştıracak yer bulamıyoruz hem senin hastalığın psikolojik olduğundan kargo sektörü senin için riskli!" diye bir şeyler geveliyordu.. Bende boş durur muyum? Hemen lafı yapıştırdım!! Madem ki beni çalıştıracak yer bulamıyorsunuz şimdi ne diye kapıma geliyorsunuz? Meğerse dertleri bana katakulli ile imza attırmak!! Tabii hayvan terli yemeyince beni genel müdürlüğe götürdüler.. Bu sefer iş tehdit ve psikolojik baskı ya dönüştü. Beni kargo çalmakla itham ettiler Allah tan gerekli kayıtları tutmuştum da fazla üstelemediler.. Fakat 1 saatl sonra çok farklı bir teklifle karşıma çıkıyordu müdire hamım. .Üstelik bu sefer Şirketin Genel Müdürü ile muhattp olacaktım!! Allah'tan patron yurt dışındaydı yoksa onunla görüştüreceklerdi beni. Ne istediğimi sordular! Ben de beni hangi gerekçeyle işten çıkartıklarını açıklamalarını istedim ve kendileri hakkında dava açtığımı eğer aldıkları fesih kararını iptal etmezlerse bu davayı sonuna kadar sürdüreceğimi söyledim. Hanım efendi de "lütufta bulunuyor göya" Gel seni şube yetkilisi müdür yardımcısı yapalım. 250 TL de zam yapalım!! Yeter ki davandan vazgeç!! Oooldu canım dedim! İki gün sonra 25/2 den tazminatsız fesih yapın kapının önüne koyun beni değil mi! Yer miyim ben. Görürsem söylerim dedim.. Ve çıkarken de. Bakın! Benim bir arabam yok! Benim arabamı siz alacaksınız o parayı sizden çatur çutur alacağım iyi bir avukat tutsanız fena olmaz" diyerek postamı koyup çıktım... Bu olaydan sonra bir çok firma ile görüşme yaptım temizlik işi teklif edenlere koca bir hayır çekiyordum... İşkur dan iş bulunuyordu ama ben iş değil Meslek arıyordum bir bakıma.. Amacım üniversite eğitimimi finanse etmekti. Bunun için çalışacak ve girdiğim şirkete "Üniversiteyi bitirdiğimde eğitimini aldığım bölümde çalıştıracaksanız beni işe alın diye koşul koyuyordum. Çoğu görüşmem bundan dolay ısonuçsuz kalıyordu ama nihayet bir DENİZCİLİK firması ile görüşme yaparken bu sıra dışı tavrım karşılık bulmuş ve şirket beni işe kabul etmişti. Fakat işe gitmeyecektim. Çalıştığım şirketin bir bankamatik memuruna ihtiyacı vardı. Ben de bu sayede "Emekliliği tadacaktım".. Neyse ki bu iş devam ederken Sağlık Bakanlığı nın engelli memur alımlarını gördüm. Hiç umdum yoktu. Zira bir ton başvuru vardı. Ayrı zaman İBB ile de iş görüşmesi yapıyordum İbb de beni işe alacağını söylüyordu. AMA BİR ŞARTLA DİPLOMANI AL ÖYLE GEL diyorlardı bana. Yani iş arama derdim de yoktu. Artık İşkur toplandılarına sadece gözlem amacıyla katılıyor ve her şirketle mülakat yapıyordum.. Artık kim kimi mülakat yoluyla test ediyordu tahmin edersiniz her halde!! Bu mülakalatlarda yaşadıklarım apayrı bir yazı konusu onları ayriyeten anlatırım'' Ama erken yaşta emeklilik duygusunu tatmamı sağlayan o sürecin çok ilginç olduğunu söyleyebilirim size. Neyse süreç bu minavalde ilerlerken sınava girdim ve hiç hazırlık yapmadan 96 puan la memur oldum.. Sağlık bakanlığına giriş yaptıktan sonra İBB den arayp iş için çağırdılar beni ama ben gitmedim.. Sağlık bakanlığında kadrluydum çünkü.. Göreve başladıktan bir buçuk yıl sınra sonuçlanan mahkeme sürecinde 1,5 yıl çalıştığım kargo şirketinden 15000 Tl tazminat kazandım. Aryıoca işkur dan da 1 yıllık işsizlik maaşını toplu olarak alıp bir araba çektim altıma. Kendime verdiğim sözü tutmuştum. Ve bir hayaimi daha gerçekleştirip ilk kitabımı yayına verdim aynı yıl.. Şimdi ne mi yapıyorum? Halen Devlet Memuriyetim devam ediyor.. Elimde bestelenmiş ve 20 den fazla eser ve TV dizisi olarak senaryolaştırmaya başladığım bir ROMAN taslağım var bu eserlerimi değerlendireceğim ve ROMAN ımını da çıkartacağım. "Eğer ömrüm vefa etmezse vasiyetim olacak bu benim" Şimdilerde karar aşamasındayım. Bu projeyi uygulamaya koyduktan sonra emekli omak istiyorum. Hastalığım psikoz olduğundan kurumdaki amirlerim ve beni muayene eden hekimler MALÜLEN EMEKLİLK hakkım olduğunu söylüyorlar tam 10 yıldır sigortalıyım. Allah nasip ederse bu proje den olumlu bir cevap aldığımda emeklilik sürecini başlatım kendimi tamamen sanat ve edebiyat alanında geliştirmek ve araya bir de kinci üniversite sıkıştırıp yüksek lisans yapmak istiyorum. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır. YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

engelsiz çalışan araniyor

Durumu gayet iyi eli yüzü düzgün şatiş temsilcisi olabilecek ortopedik engeli bulunan ama ayakta çalışmayı engellemiyecek bir engelli iş arkadaşı arıyoruz diyorlar ;)

yav kardeşım zaten ben iyi olsam ayakda durabilsem gider normal bir işe bakarım bir yandan lise mezunu degilsin diyorlar kaza dan sonra gidemedim ama şuan kayıtım aktif diyorum güle güle diyorlar :) kötü şeyler düşünüyorum artık bir akıl verin bana :/

Iskurun butun ilanlari bu yonde beden iscisi ariyor ama bu kadar detay yazmasalar bile istedikleri tamda bu. Bu en azindan herkese gel diyip yormamis milleti.

Bundan sonra zaten gitmeden soruyorum yerini iş tanımını kısa bir özet istiyorum

Eee peki ne olacak sürekli annemin babam'in eline mi bakacağım
Yani zoruma gidiyor.

Cok haklisin kardesim ama durum bu istanbulda fiziksel engelliler vakfinda gonullu olarak calistigim donemde sirketleri organize edip toplantilar yapardik ve malesefki gelenlerin cogunun elendigine sahit olup caresizlige ortak olurduk. Engelli olsun ama engelsiz gorunsun pesindeler cogu. Ve bu sebeple bizde bireysel kisiye ozel is arardik. Vs vs. Allah yar ve yardimcin olsun.

Suriyeliler alirlar ise ama kendi ülkesinin engelli vatandasini almazlar.

Engelsiz engelli aranıyor..

Dalga Geçiyorlar

2f54af80bc.jpg

Yinede ben giderim diyen olursa

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. İnsan Kaynakları Görevlisi ( Engelli ) İş İlanı

Bu yine iyi. Ben bir işyerine gittim. Adamın engelli açığı var. Hem de çizelgelgeye düşecek. Reklamını da yapayım Beylikdüzü Beylicium alışveriş merkezinde Doğa Mobilya adlı bir mağaza adam Vallahi de billahi de Aynen şöyle dedi:

Asgari ücretle haftada altı gün çalışacak sabah 8 akşam 6 depoda görev yapacak mobilyaları sevkiyatını yapacak engelli eleman arıyoruz. Her mobilya 50 ilâ 75 kilo gelmesi de normalmiş.

Allah'ım Ya Rabb'im sen sabır ver ya...

Şimdi arkadaşlar şöyle bir şey, her ne kadar yazım tarzları yanlış olsa da engelli vatandaşların hep aynı muameleyi görmesinden ötürü bu tür bir önyargı ve şiddet/savunma gereği duyuyor.

Örnek bu başlık için otomotiv sektörü aşırı derece yorucu bir iştir ve tekerlekli sandalyede olan, herhangi bir uvzu tutmayan kişiler çalışmaz açık ve nettir bu. Yani elin zor tutuyor arabanın parçasını nasıl oturtacaksın (araba parçalarının bazıları aşırı küçüktür ve bir el titremesinde dahi bozukluk fark edilmemektedir). Bundan dolayı bu tür işlerde herhangi bir bedensel engeli bulunmayan kişilerin örnek olarak işitme bozukluğu gibi engeli olanların girmesi tavsiye ediliyor.

Hasankaraman

şikayet etsenize firmayı..ben istanbul da bu tarz ilan veren birçok firmayı önce bağlı oldukları iş kur müd şikayet ettim..iş kur şikayetimi tınlamadı..sonra hem iş kuru hemde firmayı bimere şikayet ettim..firma para cezası yedi,akabinde ilan içeriği değişti,sonra iş kura gittim sizi ben şikayet ettim dedim..nasıl böyle ilanlar veriyorsunuz dedim..iş kur müdürü morarmıştı zaten sinirinden, öğrendim ki amirleri buna baya bi fırça kaymış,uyarımı almış ne..şikayet edin arkadaşlar..şikayet..

serh@t

:) buna çok güldüm..hemde yüksek lisans mezunu..bak bak lisans da değil ha..yüksek lisans mezunu :)

2 yıl önce iş görüşmesine çağırmışlardı yeni bir fabrika

merhaba arkadaşlar asıl bir mesele daha var engellileri potansiyel temizlikçi veya bulaşıkçı gözüyle görüyorlar bir çok ilanı gördüm beden işçisi ( meydancı,bulaşıkçı,çay ve temizlikçi )olarak işe sesliyorlar ve bu ilanlar işkur ilanlarında

ben daha öncede yazdım burda da yazıcağım işkur daki ilanların çoğu fake malesef gerçek bu işkur da denetim sıfır şikayet et ceza kessin bunlar çözüm değil o ceza miktarı çok az ayrıca ceza yememek için mecbur oraya ilan veriyor işveren
benim başıma gelen iki olay var sonra işkuru hayatımdan tamamiyle attım iş arama konusunda yabancı bir firma adamlar tezgahı öyle kurmuş ki telefon bırakmış mail bırakmış adres yazmış firma, ama bilgiler firma ismi hariç balon bilgiler olduğunu tespit ettim :D
bir diğer olay bir banka meşhurdur engellilere karşı AŞIRI ALERJİSİ olan Baş harfi "i"bankası resmen engeliyle dalga geçiyor 20 kişilik kadro için boş kadro vardı abartmıyorum 7-8 ay boyunca alım yapmadılar ceza yememek için her aradığımda biz sizi ararız biz sizi ararız :D biz sonra mail atmaya başladığımda biz size bilgi veririiz biz size bilgi veririz :D konseptini bende bu bankanın engelli ile ilgili alerjisini bildiğim için dalga geçtim ve hala sistem aynı şuan mail atsam ordan aynı şeyler denilicek ve bir engellinin daha hevesi kursağında kalıcak malesef acı gerçekler

Ne gülüyonuz Geriye doğru üç buçuk salto atıp. Parende denemesi yapabilecek engelli alamıyorlar Allah tan..

Böyle bir pozisyona elemanı almışlardır. Sen birde git selamımızı söyle %40 raporunuda falancı yerden al demişlerdir.

çok saçma sapan bir ilan zihinsel*ortopedik*göz ne istiyor süpermenmi

[FONT=Verdana]
ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SAN TİC A.Ş.
Yayınlanma Tarihi: 26.01.2017
[/FONT]

[FONT=Verdana]
Görüntülenme Sayısı134 Başvuru Sayısı10 Çalışma ŞekliDaimi / Tam Süreli
Son Başvuru Tarihi25.02.2017 İşveren StatüsüÖzel Pozisyon12
[/FONT]

[FONT=Verdana]
İş Tanımı ve Genel Şartlar
FİRMAMIZA ZİHİNSEL, ORTOPEDİK VE EL-GÖZ KOORDİNASYON SORUNU OLMAYAN, MAKİNE KULLANIM TALİMATLARINI ALGILAMADA SORUN YAŞAMAYACAK PERSONELLER ALINACAKTIR. SERVİS GÜZERGAHLARI: YENİBOSNA- KÜÇÜKÇEKMECE-AVCILAR-BEYLİKDÜZÜ-BÜYÜKÇEKMECE-SİLİVRİ (E5 GÜZERGAHI) ÇATALCA. OTURARAK ÇALIŞMA İMKANI BULUNMAKTADIR. SİGARA KULLANMAK YASAKTIR.
[/FONT]

Üst Alt