Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

Denetim

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
GİRİŞİMCİ ENGEL TANIMAZ
KENDİ İŞİMİ KURMAK İSTİYORUM PROJESİ

AMAÇ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından geliştirilen ortak bir çalışma ile ''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi engellilerin işgücü piyasasına dâhil olmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini amaçlıyor.
KURSLAR NEREDE OLACAK
'Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumunda göre tedbir alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kursalar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.
KİMLER BAŞVURABİLECEK
Türkiye’nin her yerinden müracaatın yapılabildiği kurslar için talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan, iş yeri olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelli ve ailesine ulaşılması amaçlanıyor.
HEDEF
Projenin birinci aşamasında;
  • Kendi işini kurmak isteyen engellilerin uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması
  • Engellilerin koçluk hizmetinden yararlanması ve kendi işini kurması
  • Kendi işini kuran engellilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanması
hedeflenmektedir.
KOSGEB YENİ GİRİŞİMCİ DESTEĞİ NEDİR?
A) İŞLETME KURULUŞ DESTEĞİ:

Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti için 3.000 (üç bin) TL olup, işletme kuruluş giderlerini kapsar.
B) KURULUŞ DÖNEMİ MAKİNE, TEÇHİZAT, YAZILIM VE OFİS DONANIM DESTEĞİ:

İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 (onbeş bin) TL’dir.
C) İŞLETME GİDERLERİ DESTEĞİ:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Aşağıda belirtilenler işletme gideri olarak sayılır:
  • Personel net ücretleri
  • İşyeri kirası
  • elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makine ve teçhizata ait yakıt giderleri
D) SABİT YATIRIM DESTEĞİ:

Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir. Ayrıntılı bilgi: KOSGEB Resmi Web Sitesi
Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, ben de varım, girişimci engel tanımaz diyorsanız aşağıda web adresinde yer alan başvuru formunu doldurun ve ilk adımı atın…
http://ozurlu.oyhgm.gov.tr/kendi_isim/bilgi.aspx

Memurların durumu eksik anlatılmış başvuru yapacaklar arasında.
Memur olarak başvursak bile iş yeri açmamıza 657 sayılı yasa izin vermiyorken, acaba istisnai bir durum mu sağlanacak yoksa memurluğu mu bırakacak, memur olan kişiler ticari faaliyet yürütemez iş yeri açamaz? ilgili konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa iyi olur başvurup başvurmamakta kararsız kaldım web faaliyetleri ilgili bir yer açar işyerim de hem istihdam sağlar hemde eğitim vermiş olurum eğer memurlar için kabul ederlerse.

girişimcilik kursu

aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelliler ve yakınları için girişimcilik kursu verecek ve kendi işini kurmak isteyenlere yardımcı olacakmış ben kursa gitmek ve kendi işimi kurmak ve ticarete atılmak istiyorum

Girişimcilik Engel Tanımaz Projesi

'Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek.Türkiye’nin her yerinden müracaat yapılabilen kurslar için, talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan ya da olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumunda göre tedbir alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kursalar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.

Başvuru için Linke tıklayınız; http://ozurlu.oyhgm.gov.tr/kendi_isim/bilgi.aspx

selam ben başvuru formunu doldurdum onlar bana ulaşacakmı başka birşey yapmama gerek varmı?

sektörüne göre, sağlam bir keşif ve piyasa araştırması yapmak lazım. çok güzel bir uygulama.

bayilikler filan da alınabilir mi acaba? gerçi o girişimcilik olmuyor ama. bir bilenle oturup konuyu incelemek bir hesap yapmak lazım.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli vatandaşlara hibe desteği hakkında..?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli vatandaşları kendi işinin patronu yapmak için 100 bin TL’ye kadar hibe desteği veriyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şehit ve gazi yakınları ile engellilere yönelik ücretsiz ulaşım müjdesinin ardından bir müjde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan geldi. Bu kapsamda Bakanlık engellilere önce eğitim verecek daha sonra ise 100 bin TL’lik hibe desteği ile iş sahibi yapacak. Engelliler kendi işlerinin patronu olacak.

4 Merkez Kuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu kapsamda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliğine gitti. Projeyle, engellilerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerine katılımı, iş kurma aşamasında koçluk desteği almaları ve başlangıç sermayesi niteliğindeki Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanmaları sağlanacak. Tüm illerden başvuru alınacak. Eğitimler İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep’te verilecek. Eğitimin sonrası projeleri kabul edilen ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayanlar kendi illerinde işyeri kuracak.

Eğitim Koçu Olacak

Engelli girişimcilere iş ve meslek odaları ve derneklerinin desteğiyle uzman hocalarla koçluk desteği verilecek. Her engellinin gönüllü koçu olacak. Ayrıca eğitimlerin yanı sıra engellilere girişimcilik ve iş alanları hakkında iş adamları seminerler ve konferansları düzenlenecek. İşadamı-engelli girişimci buluşması sağlanacak. Girişimci olmak isteyenlerin Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü’nün internet sayfasından başvuru formunu doldurması gerekiyor.

30 Bin TL Geri Ödemesiz

Bakanlığın engellilere vereceği destek programı 4 aşamadan oluşacak. İşletmenin kuruluşu, malzeme alımı, işletme gideri için verilen destek geri ödemesiz olacak. Sabit yatırım için verilen geri ödemeli 70 bin TL’lik destek ise, vatandaş kâra geçtikten sonra alınacak. Bu sayede Bakanlık hem engellileri iş sahibi yapacak hem de engelli maaşı alan 300 bine yakın kişi sayısı da düşürülecek.

Kobiline Haber Merkezi
14 Şubat 2013

engellilere kredi veriliyor

aile ve sosyal politikalar bakanlığı %40 ve üzeri engellilere iş kurması için hem yapacağı işin eğtimini hemde yüz bin liraya kadar faizsiz otuz bin lira geri ödemesiz kredi verileceğini açıkladı yani yüzbin lira kredi kullanıp üretime ve kazanmaya başlayınca yetmiş bin lira geri devlete ödenecek ... kaynak haber samanyolu(stv) haberleri tarih 02.15.2013

bu haber güzelde bu krediyi verdiği zamanda engelinin maaşı kesiliyurmuş.kaş yapayım derken göz çıkartıyurlar

Nerede başladın ve nereye başvurdun bunları yazarsan çok daha iyi olur bir de meslek grubu belli mi emlakçılıkta olabilir mi bunları detaylı anlatırsan sevinirim.

Engelliler için iş kurma 100 bin tl faizsiz geri ödeme ve ayrıca 30bintl ger ödemeden

Arkadaşlar bugün haberlerde okudum 2016 yılında 18 yıl ve 4080 günden emekli oluyorum ben . Bu engelli kosgeb prosüdürü ile bilgisi olan veya bundan yaralanıp çekebilen arkadaşlar tecrübe ve prosüdürü bana aktarabilir mi? ne gibi şartları var ? Emekli olduğumda bende iş kurup bu fırsattan yaralanmak istiyorum.

barisvan;

okadar para veriyor üç kurusu düşüyon sende aklını kullann üstüne kat sizlerede iyilikolmuyor hiç bişeyden tatmin olmuyorsunuz beeee

Kosgeb de bu şekilde hizmet veriyor...

Nerelere başvuru yapılması lazım..bakanlık mı acaba !

şimdi projemi sunmamız lazım ? ben esnaf olmak istiyorum dükkan açmak istiyorum desem olmuyor mu?

internetten başvurdum ankarada başladım 1 hafta oldu kosgebi arayıp sorun onlar detaylı olarak bilgi verirler

arkadaslar basvuranlar kursa katılanlar..ısını kuranlar bılgı verebılırmı?ne gıbı asamalardan gectınız?bu kurslar sadece 4 ıl olarak gozukuyor..ıstanbulda katılsak baska yerde faydalanma sansımız varmı?

bilgisi olan yok mu acaba

RAVZA 54 arkadaşım ben böyle iyilik istemem ne maaşım kesilsin ne böyle kredi isterim ha maaşım kesilmese isterim. krediyi kulandım iş yeri açtım sonrada iflas ettim o zaman maaşda gider parada en iyisi ben böyle memnunum ravza hanım:D:Distememmmmmmmmm o krediyi:Dmaaşımda memnunum:D

giyim magazası açmak için kredi verilirmi...yoksa sadece üretim mi yapmak lazım

Engellilerinde iş hayatında bulunmaları için hibe vereceklermiş bununla ilgili bilgi

kabul edılırse kurs goruyormusuz bu kurs suresınce masrafları bızmı karsılıyoruz?
30. 000 tl gerı odemesız 70.000 tl ıse gerı odemelı sartıyla verılıyormus tabı kara gecınce oduyorsunuz

hüseyin dilmen;

paylaşımlarını bekliyoruz arkadasım..

Bilgi edinip paylaşımları yazarsanız bende sevinirim.

kendı memleketımızde kurs gorme gıbı bı ımkanımız varmı acaba ?

Üst Alt