Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

elfasln;

Kardeş bende cuma günü doldurdum herhangi ne bir mail nede bir telefon cevap yok altta bir mail adresi yazıyordu başvuru formunda dün mail attım orada yazan telefonu arayıp bilgi alabilirsiniz dediler.

Bu ne ya arkadaşlar başvurdum "başladım" diyeniniz var, kursa gidiyorum diyeniniz var, ancak sonuçları ve bilgileriniz bizimle paylaşın diyen arkadaşların hiç birine cevap vermediniz... Sayfada benim gibi bir çok engelli arkadaşımın beklediği yanıt veya aydınlatıcı bir bilgi hiç birinizden gelmedi... Efendim bu kadar hibe bu kadar geri ödemeli kredi veriliyormuşta bilmem ne bilmem ne... Arkadaşlar verilen hibeyi ve krediyi biliyoruz ancak bizlere müracaat eden veya bilgi edinen arkadaşların edendiği bilgiler lazım...

kosgeb in ilçe temsilcisi ile konuştum. İmalathane açarsan yada badem bıyıklı cemaaat adamı olursan destek var ak parti sadece show yapıyor. Marangozhane açarsa engelli destek var marangozun ürettiğini satayım dersen destek yok. Bir engeli imalathanede nasıl çalışacak eşyanın tabiatına aykırı. Bir bayilik alayım dersen destek yok anlayın işte

İlçedeki kosgeb temsilcisi ile konuştum. İmalat hane açarsan 30bin hibe 70bin geri ödemeli destek alabiliyorsun. ( 70bin krediye ipatek vermek şartıyla )
İmalatcının ürettiği malı satmak istersen Bir bayilik alayım dersen destek yok. Bir engelli tozun toprağın içinde o gürültülü ortamda nasıl çalışacak _? Merak ediyorum içimizde kaç engelli bir imalathanede çalışabilir ?
Fatma Şahin Oy maksatlı Show yapmak yerine Ayakları yere basan projeler ile karşımıza çıksın.

ya ben ne diyorum sen ne diyorsun ipotekte versen teminatta versen imalathane açmazsan 70bin kredi vermiyor. Sizden aklı başında yorumlar bekliyorum. devleti cemaat mensubu badem bıyıklılar hariç kimse dolandıramaz sen ferahtut içini

Ben ayrı bir konuya değindiğim halde niçin bu konuyla birleştirdiniz _? Yüce devletimiz Engeliye yapabileceği iş için kredi vermiyor. Ben buna değindim siz işgüzarlık yapıp benim yazımı sümen altı yaptınız.

uday

Arkadaşlar işin özü şu ; Aslında bu hibe ve kredi olayı herkese var. Yani kişi özürlü olsun ya da olmasın herkes için var. Birde ak partili veya badem bıyıklı olup olmamanız da önemli değil. İlk önce kosgeb e müracat edip yeni girişimci desteğinden faydalanmak istediğinizi ve kursların açılış tarihlerini sormanız lazım. TSO VE İŞKUR V.S. kurslar açıyorlar kurslara düzenli gidip kurstan sertifika aldıktan sonra işlemler başlıyor. Ama burda gizli bir gerçek var ki bu hibe ve krediyi gerçekten iş kuracaklara veya işyerini 2 yıl içinde işyeri açmış olanlara verecekler yani hiç parası olmayan bu işten faydalanamaz. Çünkü önce işyerini açıyorsunuz sonrasında faturaları kosgebe ibraz ettikten sonra bu paraların ödemesi gerçekleşiyor. Burda da bir tezatlık var. Çünkü zaten şu günde özellikle de bizim gibi gariban bir özürlünün veresiye iş yaptırması mümkün değil. Hibe olarak işletme kuruluşundaki giderler için fatura bastırmak oda kayıtları yazar kasa vs. için 3.000 TL kurduktan sonraki yazılım ve ofis donanımları için 15.000 TL ye kadar hibe var. Birde yanınızda çalıştıracağınız işçi veya işçi yoksa işyeri kirası vesair giderler içinde 12.000 TL ye kadar hibe var. Bir şekilde işyeri kuran bir kişi bu 30.000 TL yi alır inşallah. Tabi bu 30.000 rakamı en üst tutar. bu rakam 26.000 - 27.000 civarıda olabilir. En can alıcı nokta ise 70.000 tl lik kredi. Bu işin özü bu 70.000 tl yi bize nakit olarak vermiyor. İşyerine makina alacağız ve parasını kosgeb ödeyecek aldığımız firmaya. Bunun için bankadan teminat mektubu istiyor. Bankada teminat mektubu vermek için bizden 70.000 tl veya biraz daha fazla ipotek isteyecektir. Çünkü bankalarda krediye marj olayı var. Bu banka şartı bize kötü geliyor ama kim kime faizsiz iki yıl ödemesiz kredi verir ki arkadaşlar kimse vermez. Birde 70.000 liraya ne makinası alınırda ne iş yapılır orası da meçhul. Yani biraz parası olupta kafasında yatırım yapanlara hem 30.000 lira bedava para ve 70.000 tl lik te faizsiz ve uzun yıl ödemeli finansman.Yani işin özü bu arkadaşlar. Yorum sizin

Selamlar,
Arkadaşlar sözkonusu krediden emekli engelliler de faydalanabiliyormu?ben % 76 ve 4150 günden yeni emekli oldum ama evim kira ve evli olduğum için maalesef maaşım yetmiyor.muhakkak başka bir işle uğraşmam gerekiyor.bilgi lütfen.Teşekkür ederim.

hala havanda su dövüyorsunuz iktidara işgüzarlık yapıyorsunuz. Ben müracat ettim evimi ipotek vereyim dedim adamlar benden imalathane açmamı istiyor konu burada düğümleniyor. imalathaneye makina alırsam 70 bin kredi var. kaç engelli demirci dükkanında yada marangozhanede çalışabilir _? kiminin kolu yok kimin bacağı yok kimi yürümekten aciz kimi makinayla yaşıyor ve bu insanlara imalathane aç para verelim deniyor. Engelleinin yapacağı yada yapabileceği işler belli onlarada kredi yok vermiyorlar. ben şahsım için mücadele etmiyorum. İktidar engellilere 100 bin veriyorum diye show yapıyor ve üzerimizden oy devşiriyor. ve bu iş benim ziyadesiyle midemi bulandırıyor. Evimin expertiz raporu 130 bin tl ama kosgeb 130 kurus kredi vermiyor. Birde büyük harfler ile yazayım KOSGEB ENGELLİYE YAPABİLECEĞİ İŞLER İÇİN KREDİ VERMİYOR, ENGELLİDEN YAPAMAYACIĞI İŞLER İSTİYOR anlayın artık

esraristengizadam25;

Git kosgeb e deki: ben bir bayilik almak istiyorum, mavi jeans yada leke yada vs vs. 70 bin krediye karşılık istediginiz teminatı vercem ve her şartınızı yerine getirecem de sana kuruş para veriyorlarmı dene istersen. Sana vercekleri cevap: sen bayilik alma git bir konfeksiyon atölyesi aç diyeceklerdir. 2012 yılında 65 milyon euro yu tr de proje üreten yok diye geri iade etti bu iktidar.

arkadaşlar ben 2010 yılında engelli oldum ben 2006 yılından beri oyuncak ve hediyelik eşya satan dükkanım var ben bu engelliere sağlanan destekten yararlanabilirmiyim illaki koskep kursuna gidip belge alıp onların istediği onay verdiği proje içinmi destek alınıyor halen iş yeri olan engelliler için herhangi bir destek programı varmı 2010da yaşadığım trafik kazası sonrası omrilik felçi geçirdim ve bu süreçte sağlık harcamaları yüzünden ve belli bir dönem iş yerimi açamadığımdan dolayı maddi olarak desteğe ihtiyac duyacak durma geldim bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum

sayın arkadaşlar mende mersinden katılıyorum ben şu anda yüzde 51 oranla üçüncü derece vergi indirim hakkı alıp emekliyim 2 yıldan beri ve şu anda üzerimde imalat ve satış ruhsatlı kosgep,e de kayıtlı 4 yıldır faliyette olan patiseri işletmekteyim bende bu kosgep kredisinden yararlanabilirimiyim ve en önemlisi emekliligim bana bi sıkıntı yaşatırmı bu kredide ve aktif olan bir işyerime bu krediyi kullanmak mümkünmü öneri ve bilginizden yararlanmak isterim tşklr şimdiden NOT. konuyu en başından okuyup takip ettim benim işyerim hem imalat hemde satış ruhsatlıdır

UDAY arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum,bu iktidarın yaptığı show'dan başka bir şey değil..!!!
ister normal insan ol ister kadın ol ister ENGELLİ ol değişen bir şey yok,bu kosgeb kredisi herkese açıktır.Eşimin amcası ve yenge bu krediyi kullanandı ve hala bunun sıkıntılarını yaşıyorlar.İşleyiş kısaca şu şekilde oluyor; İlk önce bir kursa gidiyorsunuz ve kursu bitirdikten sonra sınava giriyorsunuz,o sınavı geçerseniz size belge veriliyor.Daha sonra projenizi hazırlıyorsunuz (ne iş yapacağınızı anlatıyorsunuz) amcam ve yengem cafeterya açacaklarını beyan ettiler.EĞER CEBİNİZDE PARANIZ YOKSA ZATEN BU İŞE HİÇ BAŞLAMAYIN.ÇÜNKÜ İLK ÖNCE SİZ ÖDÜYORSUNUZ DAHA SONRA KOSGEB ÖDÜYOR. Ne iş yapacak olursanız olun ilk önce siz alıyor,siz kuruyorsunuz.Amcam ve yengem cafeterya açtılar dedim ya,haliyle dükkanda tadilat işleri yapıldı,bir sürü masa-sandalye buzdolabı...kısaca cafeteryada aklınıza ne geliyorsa bütün bunların harcaması yapıldı.Yani ilk önce elinizi cebinize atacaksınız,harcamaları yapacaksınız sonra faturaları kosgebe götüreceksiniz.Kosgeb ödüyor diyorum ama öyle her şeyi de ödemiyor!Aldığınız ürünün kosgebten ödenmesi için faturayı kosgebe götürüyorsunuz ya,uygun görmezlerse "bu uygun değildir" diye ödemeyi gerçekleştirmiyorlar.Eğer ödemeyi kabul ederlerse de faturanın tamamını değil yaklaşık olarak %70ini ödüyorlar,yani yine ürünün belli bir kısmı cebinizden çıkıyor.Ve bu haber engellileri çok sevindirdi biliyorum ama hiç sevinmeyin çünkü bu kosgeb hikayesi yıllardır var ve engelliye özel diye de birşey yok..!! Değişen hiç bir şey yok anlayacağınız.İsteyenler internetten kosgebin numaralarını araştırsın arasın sorsun

VaKKo son noktayı koymuş bilgilendirme için teşekkürler.Ne demişler"kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı kesermiş".

çapa arkadaşımız çok haklı bize neticeler lazım.

ben emekli bir arkadasınızım kosgebden kredi almak istiyorum

arkadaslar ben emekliyim kosgeb deb kredi almak istiyorum acaba emekli olmam sorun olurmu vede büyükçekmecede oturuyorum en yakın kosgeb nerde yurt dısına tasıma poşeti ve elbezi gönderecegim tanıdıklarıma kredi verirlermi istanbul kacıncı bölge oluyor

bu konuda herhangibi gelişme varmıdır arkadaşlar kredi alan iş kuran varmı ? bir laf atıldı ortaya hiç bir kurumun haberi yok konudan ??

Kosgeb ten girişimci engel tanımaz projesi hakkında?

Merhaba Arkadaşlar,bu girişimci engel tanımaz projesinde yararlanan var mı_?
Bende başvuru yapmak istiyorum,ama aklıma takılan eğitimi aldıktan sonra hemen 30 bin tl veriyorlar mı?
Yoksa cebinden harcayıp onlar sana sonramı ödüyor?

Girişimcilik Engel Tanımaz Fiyaskosu

[FONT=lucida grande]Bugün Kocaeli'de "Girişimcilik Engel Tanımaz" tanıtım toplantısı yapıldı. Aşağıda bunun gerçekte ne olduğunu yazdım. Yazık.
[/FONT]
Normalde herkese verilen yeni girişim desteği adı değiştirilerek yeniden sunuluyor. Bir de şu vaatleri vardı; "engelliler için gerekli ortam hazırlanacak" diye. Fakat 2 kat merdiven indik, çıktık, bekledik. İki ayağında da sorun olan bir abim merdivenlerden zorla indi.

Girişimcilik Engel Tanımaz Fiyaskosu! | İnternet ve Teknoloji Blogu

benimki bir öneri mesleği olmadan iş kuracaklara. mum imal edin, o kadar kolayki yapımı. krediye bie gerek yok. birkaç kalıp, 2 kğ parafin ve piknik tüple tencere lazım

KOSGEB Destekli işyeri açma ile ilgili

Merhaba arkadaşlar,

KOSGEB in engellileri desteklemek amaçlı bir projesi vardı bilgisi olan varmı acaba.
ben işyyeri açmak istiyorum.

İş Kurmak İsteyen Engellilere 100 Bin TL Destek

Kendi işini kurmak isteyenlere tanınan fırsatların günden güne arttığı Türkiye’de son planlanan destek projesi engellilere yönelik.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kendi işini kurmak isteyen engellilere 100 bin TL’ye varan destek sağlayacak.

“Girişimci Engel Tanımaz”
“Girişimci Engel Tanımaz” adı altında faaliyete geçecek projede amaç, engellilere önce eğitim vermek,
ardından maddi destek sağlayarak kendi işlerini kurmalarını sağlamak.
KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nden sağlanacak bu maddi yardımın, işletme kuruluşuna dair olan kalemleri ise geri ödemesiz olacak.

Proje için tüm Türkiye’den başvuru yapılabilecek.
Eğitimler KOSGEB’in eğitim merkezlerinin bulunduğu İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep illerinde verilecek.
Eğitimler engelli vatandaşlarımızın özel durumlarına göre özel platformlar üzerinden verilecek.
İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar,
bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek
ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak.

Eğitimlerini tamamlayıp projeleri kabul edilen engelli girişimciler, dört kaleme yayılan ve 100 bin TL’ye varan destek alabilecekler.
Bu dört kalem şu şekilde:

• İşletme Kuruluş Desteği
  • Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği
  • İşletme Giderleri Desteği
  • Sabit Yatırım Desteği
İlk üç kalem için toplam 30 bin TL tutarında bir destek verilecek ve bu miktar geri ödemesiz olacak.
Sabit yatırım desteğinin ise üst limiti 70 bin TL olacak ve işletmenin kar yapmaya başlamasının ardından adım adım geri ödenecek.
İşletmenin kar yapmaması durumunda geri ödeme prosedürünün nasıl şekilleneceği ise henüz belli değil.

Her Girişimciye Koç Desteği
Engelli girişimcilere yapılan destek eğitim ve maddiyatla sınırlı kalmayacak.
Kendilerine akıl hocalığı desteği sağlaması için meslek odaları ve derneklerden gönüllü koç yardımı alacaklar.
Bunun yanı sıra seminerler ve toplantılar vasıtasıyla sektörlerinin farklı girişimcileriyle tanışıp, işadamlarıyla bir araya gelmeleri sağlanacak.

Projenin pilot aşaması Ankara’da gerçekleştirilecek.
Pilot uygulamanın ardından son hali verilen “Girişimci Engel Tanımaz” projesi tüm ülke çapında hayata geçirilecek ve Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesi üzerinden başvuru alacak.

kendi işini kendin kur projesi

engellilere yönelik kendi işini kendin kur projesi var.bu konu hakkında kapsamlı bilgisi olan varmımemurlarda başvurabiliyormuş galiba

KENDİ İŞİMİ KURMAK İSTİYORUM DİYORSANIZ BAŞVURUN!..
''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi için başvurular başlıyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB tarafından geliştirilen ortak bir çalışma ile ''Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi engellilerin işgücü piyasasına dâhil olmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini amaçlıyor.
'Girişimcilik Engel Tanımaz'' projesi ilk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açılacak ve eğitimler verilecek. Sınıflarda engelli kişinin engel durumunda göre tedbir alınacağından başvuru formunun eksiksiz ve doğru doldurulması önemlidir. İşitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan gibi her özürlü tek tek değerlendirilecek ve kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirler alınacak. Üç hafta sürecek olan kursalar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlenecek.
Türkiye’nin her yerinden müracaatın yapılabildiği kurslar için talebe göre diğer illerde de sınıf açılabilecek. Kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, iş yeri olan, iş yeri olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecede engelli yakınları başvuru yapabilecek. Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelli ve ailesine ulaşılması amaçlanıyor.
Kurslardan mezun olan kişilere tecrübeli iş koçları rehberlik edecekler. Piyasa şartlarına tutunabilecekleri iş ortamları oluşturan, iş planı ile KOSGEB’e müracaat eden kişilere 30 bin liraya kadar hibe verilebilecektir.
Kendi işinizi kurmak istiyorsanız, ben de varım, girişimci engel tanımaz diyorsanız aşağıda web adresinde yer alan başvuru formunu doldurun ve ilk adımı atın…
http://www.ozurluveyasli.gov.tr/tr/html/764/kendi_isim

Kontenjan dolmuş. Başvurular yedek olarak alınıyor. Burda da mı torpil dönüyor. Normal yollardan başvurup katılan var mı acaba ?

bana bu şekilde mail gelmişti. o dönem gerekli telefonları arayıp bilgi almıştım. şimdi net hatırlamıyorum detayları ama bahsedildiği kadar kolayca her isteyene iş kuracak para vermiyorlar tabiki. en saçma kısmı ise okuyunca memur bile olsan başvurabilirsin sanıyorsun. öyle bir saçmalık olmaz zaten yasal olarak mümkün değil.

Arkadaşlar benim biraz daha değişik bir sorum olacak kafama takılan sorular hakkında beni aydınlatabilirseniz sevinirim
%60 sürekli raporumla gün ve yılımı doldurup vergi ind. hakkı kazanarak sgk dan emekli oldum.5 yıllık rapor yenileme uğraşım sonucu.

1-Basit düzen vergiye tabi olarak kendi adıma iş kurup dükkan açmayı planlıyorum (yeni nesil yazarkasa pos cihazı bayilik ve aynı zamanda PC bakım onarım teknik servis) ..Anladığım ve çevremden duyduğum kadarı ile Belli bir gelir seviyesine kadar vergi alınmıyormuş seviye aşıldığı zaman aşılan seviye üzerinden vergiye tabi olunuyormuş yani gelir ile götürü dengede durduğu sürece vergi alınmıyormuş yanlışmıyım ?

2-Kendi adıma iş kurmam halinde Emekli olduğum için sgk emekli maaşım kesilirmi ? yada bir kısımı kesilir mi ? veya hiç kesilmez mi ?

3-yazarkasa bayiliği alan yakınım iş yerini,telefon hattını benim üstüme yapacak (eski işinden vergi borcu olmasından dolayı) kendisi dükkanda yazarkasa işi bende bilgisayar işi yapacağım hesap ve muhasebe benim elimde olacak.Ayrıca benim cebimden hiç bir şekilde para çıkmayacak sadece iş ve hat üzerime olacak bu durumun bana herhangi bir avantajı veya dezavantajı olur mu

4- Dikkat etmem unsurlar var mı sonra katakulleye gelip borç içinde boğulmak istemiyorum.Fakat extra kazancımda olsun istiyorum..evde yatmaktansa

İşgücü Piyasasında Engelliye Kapsamlı Destek Geliyor

11 Mart 2014

http://www.eyh.gov.tr/upload/Node/27079/xpics/ISKUR.p1.jpg[/IMG]

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen çalışmalar sonunda kendi işini kurmak isteyen engelliler için yeni bir fırsat sunuluyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da üyesi olduğu “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon” tarafından yürütülen çalışmalar sonunda; kendi işini kurmak isteyen engellilerin iş gücü piyasasına aktif katılımını sağlamak ve sürdürülebilir istihdam için yeni fırsatlar sunuluyor.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan duyuruya göre, girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere, uygun görülmeleri durumunda hibe desteği verilecek.
Destek kapsamında engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak ve projelere kuruluş işlemleri giderleri, işletme giderleri ve makine-teçhizat desteği olarak toplamda 26 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.
Ayrıca;
  • Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere,
  • Engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projelere,
  • Engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de
finansal destek sunulabilecek.
www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin 31 Mart 2014 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta ile teslim edilmesi gereklidir. İŞKUR Genel Müdürü başkanlığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecek.
Destek hakkında Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın (aktif@iskur.gov.tr) elektronik posta adresinden veya 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınacak.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan açıklamaya göre işgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık 120 milyon kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar düzenlenen mesleki eğitim kurslarına 13.693’ü erkek, 8.549’u kadın olmak üzere toplam 22.242 engelli katıldı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |

öncelikle herkese merhaba
arkadaşlar iş-kurun desteklerinden bişey anlayan varmı yada bu iş-kurdan destek kredisi alabilen varmı.
bence bunlar destek vermek için deyilde özürlülere eyitim vermek istiyorlar.22,242 engelli eğitim almış.acaba bu eyitim alanlardan bu siteye hiç üye olan yokmu?
yada sadece eğitim düzeyinde mi kalıyor bu kanunlar.
bence burda yazanlarla bu kanundan hiç kimse ne destek alabilir nede iş sahibi olabilir.
tek yapmak istedigim 100 tane yumurta tavugu alıp beslemek ve yumurtasını satmak kağıt üzerinde yaklaşık 3000 binlira gibi bir yıllık destege ihtiyacım var.ben bu evrakları toplayıncaya kadar.2 tane tavuk alsam istedigim sayıya ulaşır.ve para kazanmaya başlarım.
bunun ne eyitimi olur yani sen engellisin 2 tavuga bakamassın mı demek istiyor.

4- Başvuru İçin Gerekli belgeler:
Başvuru yapacak istekliler aşağıdaki belgelerden kendileri ile ilgili olanları başvuru
dosyasına eklemek zorundadır:
1- Talep dilekçesi,
2- Başvuru Formu ve ekleri,
3- Başvuru Sahibinin Beyanı,
4- Ticaret Sicil Gazetesi’nin aslı veya onaylı örneği (Ticari işletmeler için),
5- Sivil toplum kuruluşlarına ait iktisadi işletmeye ait belgelerin aslı veya onaylı
örneği,
6- İmza sirkülerinin aslı veya onaylı örneği,
7- Vergi, SGK prim ve idari para cezası olmadığına ya da yapılandırıldığına dair
belgeler,
8- Mesleki eğitime yönelik projelerde onaylı eğitim programı,
9- İstihdam taahhüdü içeren projelerde bu taahhüde ilişkin belgeler,
10- Proje ekibi hakkında bilgi (özgeçmiş ve deneyimi gösterir),
11- Daha önce tamamlanan proje bilgileri (varsa),
12- Proje kapsamında diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğine ilişkin belgeler (varsa),
13- Ayrıntılı proje faaliyet takvimi,
14- Ayrıntılı bütçe tablosu,
15- Engellilere yönelik faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarından, bir üst
kuruluşa bağlı olanlardan üst kuruluş değerlendirme raporu,

aynen katılıyorum hem süre kısıtlı hem de bu kadar zerzevat ile hangi engelli uğraşabilsin.

Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelliye İŞKUR’dan Büyük Fırsat

[FONT=Verdana]
İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık 120 milyon kaynak tahsis edilmiştir. Bu kapsamda 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar düzenlenen mesleki eğitim kurslarına 13.693’ü erkek, 8.549’u kadın olmak üzere toplam 22.242 engelli katılmıştır.​
[/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere kuruluş işlemleri giderleri, işletme giderleri ve makine-teçhizat desteği olarak toplamda 26 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecektir.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ayrıca; [/FONT]
  • Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere,
  • Engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projelere,
  • Engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de

finansal destek sunulabilecektir.
[FONT=Verdana]www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin 31 Mart 2014 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta ile teslim edilmesi gereklidir.[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

[FONT=Verdana]İŞKUR Genel Müdürü başkanlığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecektir.

[/FONT]

[FONT=Verdana]Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın (aktif@iskur.gov.tr) elektronik posta adresinden veya 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınması mümkündür.

Kaynak : [/FONT]
http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/ArtMID/1139/ArticleID/347/Kendi-İşini-Kurmak-İsteyen-Engelliye-İŞKUR’dan-B252y252k-Fırsat.aspx

Üst Alt