Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kendi işini kurmak isteyen engelliler için hibe desteği

Girişimci engelliye İŞKUR’dan 9 milyon lira hibe desteği

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını, girişimci engelli ve eski hükümlülere aktaracak. Engellilerin kendi işini kurmaları ve mesleki eğitimleri için toplam 9 milyon lira hibe desteği verilecek.

Haberin devamı..Girişimci engelliye İŞKUR’dan 9 milyon lira hibe desteği - KAMUHABER.COM

değerli kardeşlerimize duyrulur..

İşkur'dan Engellilere 36 bin lira hibe desteği

Türkiye İş Kurumu kendi işini kurmak isteyen engellilere, işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız olarak 36 bin TL'ye kadar hibe desteği verecek

İŞKUR Kırıkkale İl Müdürü Nazım Ulu proje başvuruları için 12 Eylül 2014 tarihinin son gün olduğunu hatırlattı. Ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğü'nden ve 'www.iskur.gov.tr' adresinde bulunan başvuru rehberinden öğrenilebileceğini belirten Ulu şöyle dedi:
"Engelliler, ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL'ye kadar hibe desteği verilebilecek. Bu desteklerden faydalanmak isteyen sivil toplum kuruluşlarının, engelli vatandaşlarımızın ve özel sektör işyerlerinin son başvuru tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir."

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/166761.aspx

Türkiye gazetesi 28.06.2014 Manşetinde de yer almaktadır.

[FONT=Arial][SIZE=3]

[/SIZE]

[/FONT]

Son düzenleme:
36 bin iş kurduktan sonra iflas ederse parayı geri istiyor mu?

engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek.

Arkadaşlar ben 2 aydır özel bir şirkette çalışıyorum. Daha önce annem ve eniştemin beni kandırarak/yalan söyleyerek bana zorla vasi kararı aldığını gösteren (abim ve benim ismim yazıyor ve süresiz). Annem bunu 2022 maaşlarımızı çekmek için yaptırdı. Eğer ben iş kurarsam hibe desteğiyle bu belge başıma iş açar mı? Sıkıntı yaratır mı?

Daha doğrusu benim bu vasi kararını [sadece benim için (Abim için değil)] iptal nasıl ettiririm? ilerde benim başıma ne gibi bir dezavantajlar çıkartır?

arkadaslar süreli raporu olanlarda bu ımkandan faydalanabılıormu

İŞKUR'dan Kendi İşini Kurman İsteyen Engelliye 36 Bin TL Hibe

Merhaba Arkadaşlar,

Ben bu işe ciddi şekilde hazırlanıyorum. Taslak bir projem var. Sizlerden de duymayan ilgilenmek isteyen var ise paylaşmak isterim;

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelliye 36 Bin TL Hibe

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilecek.

Kaynak Link: http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/A...-Kurmak-İsteyen-Engelliye-36-Bin-TL-Hibe.aspx

saygılarımla...

allah utandırmasın ınsallah allah hayırlı ugurlu olsun

İstihdam lı olacak :) yani yanında 10 kişi çalıştırmak lazım sırket acmak gıbı bır sey bu :)
Ben dükkan açmak istedim ama işkur dan olmaz dediler.

babam 65 yaşında emekli engelli ben iş kursam faydalanabilir miyiz?

Veysel kardeş bende düşünüyorum artık işyerlerine karşı ezik büzük durmaktansa kendi işim kurarım konunun takipçisiyim deneyimlerinden yararlanmak isterim...

abicigim 30 milyarla ne is yapacaksinki birazdaha fazla verselerya hadi 50 milyar veriyorlarmis diyelim o parayi alip bir isyeri kuracak kisi agzıyla kustutmus kisi olacak ki bu devlet denilen yaratigi kurrugunda tutup duvara duvara calsin birakin hemserimya gidin bir is bulun simit satin su satın corap satin bu pislige bulasmayin derim

keremöz;

Söz konusu İstanbul olduğunda haklılık payınız yuksek ama anadolu da biraz azim+gayretle ufaktan bir şeylere başlangıç yapılabilir bu parayla.

arkadaşlar yazılanlar doğruysa 36 bin liraya 10 kişiyi nasıl istihdam edeceksinizi anlamadım

Veysel kardeş bende düşünüyorum artık işyerlerine karşı ezik büzük durmaktansa kendi işim kurarım konunun takipçisiyim deneyimlerinden yararlanmak isterim...

Merhaba üstat, ben bilişim, telekomilikasyon ve elektrik alanında TURKCELL merkezi teknik birim çalışanıyım. (normal çalışan statüde) Mesleki alanda tecrübeye yeterlilik belgelerim, eğitimlerim ve sertifikalarım mevcut. Görevim gereği Türkiye'nin bir çok yerinde taşeron şirket yönetimi ve mali süreç yönetimi yapıyorum.
Tüm bunları nimete dönüştürebileceğim bir proje karşıma çıkmışken sonuna kadar asılmak istedim.

Bu arada ben doğuştan görme engelliyim. %50 raporluyum. Malum ki tedavisi de yok. Görmede ne kadar güçlük çeksem de kendimce ürettiğim yazılım ve donanım çözümleriyle iş hayatımda kimseye fark ettirmeden rahatlıkla yaşıyorum.

Öncelikle küçük bir şahıs şirketi kurma isteğiyle ön yazımı vereceğim. Ancak 2 alternatif fikir arasında kararsızım bir an önce bir fikirde olgunlaşıp aksiyon almaya başlamalıyım. 2 Aya kadar da düğünüm var, bir yandan da onun telaşından bir türlü fizibilite çalışmama son veremedim.

Eğer bir konu hakkında yardım isterseniz fikir üretmeye çalışabilirim. Keşke birebir görüşebileceğim engelli yakınlarım olsa da hep beraber bir proje sunsak da çalışacaların isteği doğrultusunda hareket etsem.

Aşağıdaki sorular gibi daha detaylı sorulardan oluşan bir anket yapıp site yönetiminden yayınlaması için rica isteyeceğim. Böylece arz/talep dengesinde olan bir istatistik çıkarmış doğrudan sonuca gitmiş olmayı hedefliyorum.
  • Ama her daldaki engellinin bir çalışan olarak iş vereninden ne isterdi?
  • Ne şekilde bir çalışma donanımı olsaydı da verimli çalışırdı?
  • Ne aralıklarla ne kadar verimli çalışabilirdi?

Saygılarımla...

36 bin iş kurduktan sonra iflas ederse parayı geri istiyor mu?

Size sunulan sistemde 2 yıl içerisinde iflas etmemeniz için tüm önlemler alınmış. 2 yıl boyunca tüm giderlerine destek olcak devlet. Buna rağmen de bir iflas olur ise tabi ki geri istenmez.
Ama teklif edeceğiniz iş için yapılan incelemelerde sizi yetersiz görüp iflas ihtimalini küçükte görseler kabul etmez red ederler.

abicigim 30 milyarla ne is yapacaksinki birazdaha fazla verselerya hadi 50 milyar veriyorlarmis diyelim o parayi alip bir isyeri kuracak kisi agzıyla kustutmus kisi olacak ki bu devlet denilen yaratigi kurrugunda tutup duvara duvara calsin birakin hemserimya gidin bir is bulun simit satin su satın corap satin bu pislige bulasmayin derim

Arkadaşım bu küçük bir yardım. Bir can suyu gibi, ilk adımı attırmak gibi bir destek hibesi. Adı üstünde hibe yani karşılıksız verilen. Eğer geri ödemek şartıyla projelerin var ise KOSGEB'e başvurabilirsin 70.000TL e kadar faizsiz destek veriliyor.
Kimse 36.000TL yi al en kral işi kur demiyor. :)

Bildiriye göre 10 kişi istihdamdan bahsetmiyor, ayrıca 36 Bin TL'lik 10 kişi çalıştıracak bir işyeri açılmayacağını devlet düşünemedi demeyin bana

bu işten yararlanan oldumu?

bunun için kursa gitmek şartmı

ben minübüs almak istiyorum servis işi için bunun için başvuru olabilirmi

İŞKUR'dan engellilere hibe desteği!

[FONT=verdana]Türkiye İş Kurumu ([/FONT]İŞKUR[FONT=verdana]) kendi işini kurmak isteyen [/FONT]engelli[FONT=verdana]lere yönelik [/FONT]hibe[FONT=verdana] desteği [/FONT]proje[FONT=verdana]si başlattı. [/FONT]Proje[FONT=verdana]lere 36 bin TL’ye kadar karşılıksız[/FONT]hibe[FONT=verdana] desteği verilecek.[/FONT]

Engelli[FONT=verdana]leri patron yapacak [/FONT]proje[FONT=verdana]yle ilgili bilgi veren [/FONT]İŞKUR[FONT=verdana] Kahramanmaraş İl Müdürü Ali Yüce, kurumunun [/FONT]engelli[FONT=verdana]lerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olduğunu vurguladı. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenlerin [/FONT]engelli[FONT=verdana]lerin işe uyumlarını artıracak [/FONT]proje[FONT=verdana]ler hazırlaması halinde finansal [/FONT]destek[FONT=verdana] verildiğini aktaran Yüce, “[/FONT]Engelli[FONT=verdana]lerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören [/FONT]İŞKUR[FONT=verdana], geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle [/FONT]engelli[FONT=verdana]lerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik [/FONT]proje[FONT=verdana]lere [/FONT]destek[FONT=verdana] vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler [/FONT]engelli[FONT=verdana]lerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak [/FONT]proje[FONT=verdana]leri hazırlamaları halinde finansal [/FONT]destek[FONT=verdana] verilmeye devam edilecek.” diye konuştu. KAYNAK HABERTÜRK SİTESİ[/FONT]

[FONT=verdana]Sağlanacak [/FONT]hibe[FONT=verdana] desteğinin 36 bin liraya kadar çıktığını hatırlatan Yüce, [/FONT]destek[FONT=verdana] verilecek alanları şöyle sıraladı: “İşyeri kuruluşu için 2 bin, işletme giderleri için 4 bin, kuruluş desteği için 30 bin lira olmak üzere toplam 36 bin TL [/FONT]hibe[FONT=verdana] desteği var. Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar [/FONT]hibe[FONT=verdana]desteği verilebilecek.”[/FONT]

[FONT=verdana]Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart arandığını kaydeden Yüce, projeye başvuruların 12 Eylül 2014 tarihinde sona ereceğini ifade etti.[/FONT]

[FONT=Arial]Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verilecek.

[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit] Genel Müdürümüz Dr. Nusret Yazıcı yaptığı açıklamada “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam edilecek.”dedi.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit] Genel Müdürümüz Dr. Nusret Yazıcı ayrıca “İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık 120 milyon kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar düzenlenen mesleki eğitim kurslarına 13.693’ü erkek, 8.549’u kadın olmak üzere toplam 22.242 engelli katıldı. 2014 yılının ilk dönemindeki teklif çağrısı sonrasında 20 engelliye kendi işini kurmaları için destek verilmiş ayrıca engellilerin istihdamı, korumalı işyeri, işe uyumu ve mesleki eğitimi için hazırlanan projelere de yaklaşık 9 milyon TL kaynak verildi.” dedi.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]Kendi İşini Kurma Desteği[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]Söz konusu fonun yönetiminden sorumlu olan Komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebilecek.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]Destek verilecek alanlar nelerdir?[/FONT][/FONT]
  1. [FONT=Arial][FONT=inherit]Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL.[/FONT][/FONT]
  2. [FONT=Arial][FONT=inherit]İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.[/FONT][/FONT]
  3. [FONT=Arial][FONT=inherit]Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]Kimler proje hazırlayabilir?[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına vasi olanların kendi işini kurmasını amaçlayan projeler desteklenmeyecek. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları da kabul edilmeyecek.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]Destek Verilen Diğer Konular[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]Ayrıca;[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Arial][FONT=inherit]Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projelere,[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Arial][FONT=inherit]Engelli bireylerin işe kabulü için hazırlanmasını, işe yerleşmesini, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasını temin edecek projelere,[/FONT][/FONT]
  • [FONT=Arial][FONT=inherit]Engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]finansal destek sunulabilecek.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit]Başvuru Yeri ve Son Başvuru Tarihi[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=inherit][FONT=inherit]www.iskur.gov.tr[/FONT][FONT=Calibri] adresinde bulunan Başvuru Rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin, 12 Eylül 2014 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir.[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]İŞKUR Genel Müdürü başkanlığında tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından Kasım ayında değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecek.[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=inherit]81 ilde bulunanÇalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir.[/FONT][/FONT]

ayrıntılı bilgi için http://www.iskur.gov.tr/Portals/0/DuyuruEkleri/engellilere_yonelik_proje_destegi_basvuru_rehberi.pdf

BUNLARIN HEPSİ YALAN DOLAN!

Güya iş kuracaklara destek var, kredi var, falan filan...
Almaya çalışın bakalım alabiliyor musunuz?

Bakın benim bir tanıdığım Kadın girişimci kredisi almak istedi. Herşeyden önce kursa gidip sertifika alması gerekiyor. Kurslar 30 kişilik... bekleme listesinde 5.000 kişi var! Yani, belki de 3 yılda falan sıra gelecek!

Bir kaç banka müdürüyle konuştum. Bu tür kredilerde başvuran 15-20 kişiden 1 tanesinin güç bela kullanabildiğini söylüyorlar.

Yani bu işler kağıt üstünde var ama uygulamada düşündüğünüz gibi işlemiyor.

bende boyle dusunuyorum.bu destegı kullanan bı kısı gormedım su forumda

Arkadaşlar 36 bin varsa sen işi kur cebinden para çıksın sonra biz sana verelim diolar benim elimde işkur-kosgeb eğitim sertifikam var işe yaramıyor çünkü para yok işi kurmak için ...

[FONT=arial]

İş Kurumu (İŞKUR) Kayseri İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere için başvuru yapan olmadığını açıkladı.[/h]

[/FONT][FONT=pt_sansregular][FONT=arial]Ayçiçek, "Engellilere Karşılıksız Hibe"nin, bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini kaybetmesi nedeniyle çalışma gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğu "Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları" ile belgelenen ve çalışabilir durumda olan engellilere verileceğini söyledi ve ekledi:"Girişimcilik eğitim programından sertifika almış veya iş kuracağı alanda mesleki eğitim sertifikasına sahip engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Engellinin bir işyerinde iş bulmasını, işe uyumunu, etkin ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacak destek teknolojileri ile ilgili projeler desteklenecek."
SON TARİH 12 EYLÜL
"Engellilere Karşılıksız Hibe"den yararlanmak isteyen engelliler, www.iskur.gov.tr adresinde bulunan Başvuru Rehberi’nde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlayacakları projeleri, 12 Eylül 2014 tarihine kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilebilecekler.[/FONT]
[/FONT]

SGK li ya da kamuda çalışan biride bu hibeden faydalanabilir mi ?

MeTePe;

ben iş kuracağım diyen herkese geri ödemesiz kredi + 2 yıl gider desteği verir mi devlet?
İnce eleyip sık dokuyacak tabi. Her önüne gelene verseydi eminim 1.yılın sonunda hibe edilecek para kalmazdı.
Çevremde işini kurmuş ve geliştirmek isteyen insanlar var. Ancak KOSGEB'in yanıtı olumsuz olmuş.
Projeyi iyi hazırlamak gerek. Ayrıca 2 yıl batmama garantili bir proje olursa hibeyi alırsınız.

Üst Alt