Veysel kardeş bende düşünüyorum artık işyerlerine karşı ezik büzük durmaktansa kendi işim kurarım konunun takipçisiyim deneyimlerinden yararlanmak isterim...
Merhaba üstat, ben bilişim, telekomilikasyon ve elektrik alanında TURKCELL merkezi teknik birim çalışanıyım. (normal çalışan statüde) Mesleki alanda tecrübeye yeterlilik belgelerim, eğitimlerim ve sertifikalarım mevcut. Görevim gereği Türkiye'nin bir çok yerinde taşeron şirket yönetimi ve mali süreç yönetimi yapıyorum.
Tüm bunları nimete dönüştürebileceğim bir proje karşıma çıkmışken sonuna kadar asılmak istedim.
Bu arada ben doğuştan görme engelliyim. %50 raporluyum. Malum ki tedavisi de yok. Görmede ne kadar güçlük çeksem de kendimce ürettiğim yazılım ve donanım çözümleriyle iş hayatımda kimseye fark ettirmeden rahatlıkla yaşıyorum.
Öncelikle küçük bir şahıs şirketi kurma isteğiyle ön yazımı vereceğim. Ancak 2 alternatif fikir arasında kararsızım bir an önce bir fikirde olgunlaşıp aksiyon almaya başlamalıyım. 2 Aya kadar da düğünüm var, bir yandan da onun telaşından bir türlü fizibilite çalışmama son veremedim.
Eğer bir konu hakkında yardım isterseniz fikir üretmeye çalışabilirim. Keşke birebir görüşebileceğim engelli yakınlarım olsa da hep beraber bir proje sunsak da çalışacaların isteği doğrultusunda hareket etsem.
Aşağıdaki sorular gibi daha detaylı sorulardan oluşan bir anket yapıp site yönetiminden yayınlaması için rica isteyeceğim. Böylece arz/talep dengesinde olan bir istatistik çıkarmış doğrudan sonuca gitmiş olmayı hedefliyorum.
- Ama her daldaki engellinin bir çalışan olarak iş vereninden ne isterdi?
- Ne şekilde bir çalışma donanımı olsaydı da verimli çalışırdı?
- Ne aralıklarla ne kadar verimli çalışabilirdi?
Saygılarımla...
36 bin iş kurduktan sonra iflas ederse parayı geri istiyor mu?
Size sunulan sistemde 2 yıl içerisinde iflas etmemeniz için tüm önlemler alınmış. 2 yıl boyunca tüm giderlerine destek olcak devlet. Buna rağmen de bir iflas olur ise tabi ki geri istenmez.
Ama teklif edeceğiniz iş için yapılan incelemelerde sizi yetersiz görüp iflas ihtimalini küçükte görseler kabul etmez red ederler.
abicigim 30 milyarla ne is yapacaksinki birazdaha fazla verselerya hadi 50 milyar veriyorlarmis diyelim o parayi alip bir isyeri kuracak kisi agzıyla kustutmus kisi olacak ki bu devlet denilen yaratigi kurrugunda tutup duvara duvara calsin birakin hemserimya gidin bir is bulun simit satin su satın corap satin bu pislige bulasmayin derim
Arkadaşım bu küçük bir yardım. Bir can suyu gibi, ilk adımı attırmak gibi bir destek hibesi. Adı üstünde hibe yani karşılıksız verilen. Eğer geri ödemek şartıyla projelerin var ise KOSGEB'e başvurabilirsin 70.000TL e kadar faizsiz destek veriliyor.
Kimse 36.000TL yi al en kral işi kur demiyor.