Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

ozlmasgr

Ankara yı anladım da burası derken nereyi kastettiniz? Bakınız emeklilik amaçlı engelli vergi indirimi müracaatlarının tamamı Gelir idaresi başkanlığı tarafından onaylanıyor. Engelli tespit komisyonu belirliyor ve oranı da süreyi de onlar tespit ediyor. Bence rahat olun. Bu arada çalışıyor olmanız lazım. Ve size değil çalıştığınız iş yerine gelen rapor geçerlidir.
Bir ihtimal; gelir idaresi maliyeye danışma amaçlı sormuş olabilir veya farklı iki rapor varsa farklı sonuç çıkarmış olabilirler.

ozlmasgr.raporunun ilk yuzunde en altta 2yil gecerlidir yaziyodu benim is arkadasimin sordugumda bu evrak resmi dairelerde 2yil gecerli denildi.arka sayfalarda yil suresi varsa o senin tekrar,rapor tarihin diye biliyorum

turkuazist çok teşekkür ederim bu arada burası derken aydın vd bakalım inşallah dediğiniz gibi 2 yıldır da bende mutlu olurum

ozlmasgr

İşyeri muhasebenize sorun. Asıl geçerli rapor (sonuç) oraya gelecek.
Bu arada 2 yıl sonra heyete girerken ilkinde ne tür tetkikler yapıldıysa aynılarını yaptırmanızı tavsiye ederim. Yoksa tetkik eksikliğinden dolayı Ankara'dan geri dönebilir. Çünkü hastalık durumunuzun süreli veya sürekli olması iki tetkik arasındaki yapacakları kıyasa bağlı.

River sizede çok teşekkür ederim bu arada

Peki son sorum uyku apnesi için tekrar yenilemem gerekiyormu raporu yani tekrar gidip yatış yapmam gerekiyormu

Peki son sorum uyku apnesi için tekrar yenilemem gerekiyormu raporu yani tekrar gidip yatış yapmam gerekiyormu

ozlmasgr.isyerimizdeki muhasebeciler inanin bazen bu konular hakkinda bilgi sahibi degil onlarin yonlendirmesiyle hareket etme vergi dairenize danisin en dogru cevap onlardan gelicektir

Aynen, zaten süreli gelmesinin muhtemel sebebi uyku apnesi. Çünkü bu tür hastalıkların zaman içerisinde takibi ile kronik olduğuna dair kanaat oluşturuyorlar. Yani siz iki yıl sonra bu hastalık ile ilgili tetkikleri yenileyip göndereceksiniz. Onlar da "tamam bu iyileşmiş veya iyileşme eğiliminde ya da kronik hâl almış" diyerek neticeye varacaklar. Yani ilerleyen yıllarda hastalığınıza göre raporunuzun sürekli gelme ihtimali var. Temennim iyileşmeniz, ama raporda ısrarcıysanız diyecek birşeyim yok tabiki. Sağlıcakla kalın.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist minnettar oldum teşekkür ederim umarım 2 yıllıktır emeklerime değer inşallah ama ben eyt liyim 1.5 yıldır otocpap kullanıyorum ve takmadığım gün 4 . Kattan duyuluyor sesim anlayacağın evlere şenlik 😁 ne diyelim hepimiz için hayırlısı inşallah

Son düzenleme:
28 ocakda ankaraya giden raporum ne zaman sonuclanir

Tepecik hastanesinden % 42 suresiz raporum cikti ve 28 ocakda ankara ya gitti raporunda dusme olur mu ve ne zaman sonuclanir

Hasanerdoğan35 öncelikle çok geçmiş olsun benim 24 Aralık Ankaraya gidiş 25 Nisan kuruldan çıkış tarıhı ortalama 4 ay sürüyor oran düşme olayı olmuyor genelde ama eksik evrak tan dönen birçok tan arkadaşların raporu var malesef

turkuazist

Aynısını yazıp CİMER e gönderdim.Bütün bekleyen arkadaşlar hakkını aramak için yazmalı.Mutlaka dikkate alınacaktır.Şu anda yapılmak istenen sürenin uzatılarak emekli hakkı verilmesinin önüne geçilme çabalarıdır.Devlet kaynak bulmakta zorlanırken ek maliyet bindirmeme çabalarıdır.Ama bunu engelliler üzerinden yapmak hiçbir vicdana sığmamaktadır.Hepimiz hakkımızı sonuna kadar aramalıyız.Sağlık sorunlarımız hastaneler tarafından belirlenmiş ve mevcutta yaşamakta olduğumuz hayatın bir parçasıdır.Kim ister ki hasta olmayı sağlıklı yaşamak varken ancak böyle bir hakkımız varsa kanunlarla belirlenen bundan yararlanmak en doğal hakkımızdır.

akif1969 merhaba,

hipertansiyon oranı %10 dur hipertansinyon a sebep olan + ile ve ne rahatsızlığınız vardı
bilgi rica ederim.

Herkese merhaba iyi haftalar diliyorum. Yaklaşık 3 aydır bu burada bu yorumları ve yaşananları takip ediyorum. Olumlu kararlarda mutlu oluyor olumsuz kararlar olduğunda stres yapıyorum. Herşeye rağmen burada olmak güzel. Benim evrakların tam 3 ay önce ankaraya gönderildi hala sonuç gelmedi bekliyorum zaten kendimi sonuç beklentisi olarak 4 aya şartlamıştum. Benim rahatsızlıklarımdan dolayı 3 kısımdan rapor verildi. Birincisi %20 oranla anti hipertasnif tedavisi anlamında tansiyon ve lvh (sol ventrikül hipertrofisi) yani klas 2 den verildi. İkinci ise işitme %16 sağ kulak greft intakt, sol kulak kronik otit olarak işitme kaybından dolayı oran verildi. Üçüncü ve son olan ise Lomber diskopati %14 yani bel fıtığı yani cauda equna sendromu ve ayrıca belde 3. Seviye taranspediküler vida (platin) var. Bu 3 hastalığın baltazara formülü ile oran %42'ye geldi yani %42 sürekli rapor aldım. Alınan oranları engel cetvelinde bire bir araştırdım ve hepsi doğru eksik yada fazla verilmemiş. Ayrıca, bu formda yazılanları takip edip raporumu incelediğimde bana göre eksik yok. Bakalım inşallah ben ve tüm arkadaşlar için hayırlı kararlar olur. Bu arada bu ayın 13'ünde kalp den koroner anjio yapılacak. Son olarak ne yazıkki bir çoğumuz çalışma koşulları nedeni ile yılımız doldurmamıza rağmen emekliliği hastalığımızdan dolayı almamız nedeni ile hasta ve engelli olduğumuza sevinir olduk ☹️. Neyse tekrar görüşmek üzere Allah'a emanet olun. Tekrar görüşmek üzere...

Maliye banlığı cevap

Maliye bakanlığına yazı gönderildi cevap bekleniyor yazıyor eviste ne zaman gelir cevap bilen varmı

büyük şehirlerde 4 ayı bulabiliyor...benim istanbul da 4.5 ay da gelmişti sonucum...geçmiş olsun kolay gelsin..

Kalpte stent kolastrol hipertansiyon

Bende bu engeller var raporlar maliye bakanlığına gönderilmiş cevap bekleniyor yazıyor

Arkadaşlar vergi indirimi onaylanıp emeklilik için başvuru yapan arkadaşlara bir sorum olacak işyerinden çıkışı hangi madde üzerinden yapılacak acaba

@rist53 sgk ya müracaat edicem de önce çalıştığım yerden çıkış almam gerekiyor iş yeri bana hangi maddeden çıkış yapacak onu soruyorum

ssg ya gidip emekli olur yazısını alıp isverene vericeksin muhasebe cıkısınızı ona göre yapıcak

River plate aynen Bi haber ler emekliliğin de 1den fazla kodu varmış emeklilik 14 ten çıkışımı yaptırdım 170 i arayıp öğrendim şimdi

Sevgili Arkadaşlar Herkese Merhaba 🙋*♂️
03 Ocakta yaptığım, 08 ocakta maliyeye %42 ile giden başvurum bugün aynı şekilde devamlı olumlu onaylanmış 😊😊 Uyku Abnesi %35
Kalp %10
Balthazar %42

Allaha çok şükür bu mubarek ramazan ayında dualarımızı kabul eylesin sizlerinde raporları aynen olumlu şekilde İvedilikle onaylanır..
Emeklilik ile ilgili aşamaları size daha sonra öğrenince anlatacağım hayırlı akşamlar olsun 💛❤️

Baybecerikli.hayirli olsun.benimde 42yle gitti 18ocak ankaradaki evragim bu hafta ara dediler bakalim

kadmaster
Kesinlikle öyle ha bugün ha yarın derken ve a aba rapor geri döner mi eksik vb giib sorun çıkar mı diye düşünmek insanı yıpratıyor. Allaha binlerce kez şükürler olsun ki endişelerini yersizmiş.. Cenabı Hak hepinize nasip etsin inşallah 🙋*♂️🙏

Üst Alt