Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

15 dk kadar açık kaldı ben girdim hemen duyurdum.
Şuan maalesef girilmiyor. Forumda aynı bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor şeklinde güncelleme olmamış

ben de girdim . ancak eksik bilgi var. ben dün aldım indirim yazımı. sistemde hala bakanlıktan onay bekleniyor yazıyordu.

Yilmaztur

Eksik evrak bende yaşadım. Ankara tekrar vergi dairene hastaneden eksik evrakları istediğine dair yazı yazar. Vergi dairesi rapor aldığın hastaneden eksik evrakları isteyip tekrar ankaraya gönderecek. Sana ne kadar süreceğini söyleyemem ama benim yaşadığımdan kafanda bişeyler oluşur umarım.

24 Nisan 2018 Vergi Dairesine İndirim Başvurusu.

26 Nisan Ankaraya Gönderildi.

29 Temmuz Ankaradan Eksik Evrak Yazısı.

30 Temmuz Hastaneden Evrak İsteme Yazısı.

8 Ağustos Ankaraya Tekrar Evrak Gönderimi.

14 Kasım Vergi İndirimi Yazısı İşyerine Ulaştı.

Kederli303 11 Ocak.
28 ocak da ulaşmış istanbula . ama ben telefon açtım size gelmiş diye . öyle bakıp evet gelmiş dediler. bence ankaradan hemen çıkıyor ama istanbulda sanırım yoğunluk var imzada çok bekliyor.

Kederli303
sercet

Yani vergi indirim yazısını aldınız mı? Benim 20 kasımda Ankarada oldu 13 şubatta aradım kuruldan çıktı diyip çıkış sayısı verdiler bu cuma veri dairesine gidersin işyerine ulaşması 3 haftayı bulur Ankara'dan bu cevabı almıştım. Vergi dairesini dün aradım sıra var haftaya ara dediler

hastanenin verdiği oranı ve sürekli vergi indirim onayı vermesini, maliyenin daha doğrusu sağlık kurulunun düşürme şansı varmı ? herkes düşürmez emsal kararlar var maliyenin yetkisi yok diyor ama.

6 şubatta Ankara yaziyi gönderdi dun vergi dairesini aradim daha gelmemiş

aladagm

Teşekkürler.İşallah kısa sürede sonuçlanır. Gelişmeleri forumda benzer süreçte olan tüm arkadaşlarımız da paylaşırsa memnun oluruz.

Kederli303 ben fatihe gittim istedim verdiler. geldiğini biliyorsanız bence gidip şansınızı deneyin derim.

HakanEs26...es es li kardeşim senin emeklilik işi ne oldu aldınmı ilk maaşını...aldın ise hayırlısı olsun..?

anlolgn benim %60 dı engel oranım . aynı kalmış vergi indiriminde. değişiklik olsa bile 3-5 i geçmez diyorlar.

deathless

Yok kardeş ya hala servis 3 de beklemede görünüyor. Memur mart ayında çift alırsın demişti beklemedeyim bakalım..

Engelli raporu aralık ayına başlanmıştı arkadaşlar arayan bilgi alan varsa yazabilormi

Arkadaşlar şimdi aradım 10.ay ve 11.ayın raporlarını inceliyorlar daha 12.aya başlamamışlar.bilgilerinize

İlk aradığımda şubat 2 sinde aralık demişlerdi dün aradım bu saatlerde aralık dosyaları girisiyapildi inceleniyor dedi memur şubatta aradığımda 18de tekrar arayın demişlerdi dün aradığımda 10 gün sonra tekrar arayin demişlerdi hayırlısı diyoruz

Bana da yarım saat önce yukarıda paylaştığım bilgileri söylediler hayırlısı olsun bekleyeceğiz.Ben esas soracak olduğum şeyi sormayı unuttum bunlar acaba hergün mü toplanıyor yoksa salı perşembe günleri mi kesin bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi?

arkadaşlar benimde belli olmuş istanbula gelmiş , yarın gidip elden teslim alacağım.

Bir sorum var diyelim 2 sene % 82 engelli raporu aldım.Yani bu 1.derece oluyor gün ve prim tuttuğu için.2 sene emekli oluyorum sonra kesiliyor mu doğru mu anladım.

2.sorum 1.derece engelli raporu alırsam ve sürekli vergi indirimi gelirse ömur boyu emekli maaşımı alıyorum.O kadar çok bilgi kirliliği var ki.

teşekkür ederim

24 nisan
Salı ve perşembe

anlolgn
1- süreli raporun tarihi bitmeden yeniden rapor istenmesi demektir. Yeni rapor çıkarılmadığında çıkana kadar emekli maaşı kesiliyor. Yeni rapor süresiz onaylanırsa muhtemelen tekrar istenilmiyor
2-Vergi indirimi süresiz olursa ömür boyu geçerli

vergi indirimi için evrakların vergi dairesine ulaşmasını bekliyorum.Benim emekli sandığı olduğu için birde sonrasında yeniden sabır diyip bekleyeceğim. Ölsek de kurtulsak diyecek kadar oluyor.
19.09.2018 başvuru
09.11.2018 Rapor bakanlığa gönderildi
20.11.2018 bakanlığa ulaşma
15.02.2019 postaya verilmesi

tarihler birre bir aynı benimle , yarın büyük mükelleflere gideceğim isterseniz sizinkide sorayım.

Engellilik durum ve oranını belirleyen yönetmelik bugün itibari ile değişmiş bu bizlere yani yeni Rapor alanlara herhangi bir külfet getirirmi ? Teşekkür ederim

Üst Alt