Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Tumehus bilgi nereden aldınız değişen engelli oran cetveli mi yoksa raporla ilgili süreç yönetmeliği mi ?

Bu yeni yönetmelik bizleri kapsamıyor herhalde değilmiş çünkü vergi indirimi için ocak 7 de başvuru yaptım evrağım şuanda ankarada yani bu bize bir engel teşkil etmiyor heralde

Teşekkür ederim bu arada bugün SGK ya vergi İndirim evrağı ile Emekliliğe başvurdum.

Maaş ile bilgi verirseniz seviniriz.
Çünkü çok karmaşık 1000 TL emekli maaşı bağlanan bile var.

E-devlet den
*4a emekli aylık bilgisi
sorgulaması dan takip edebilirsiniz

Bu Yönetmelik 20.02.2019 öncesine uygulanmayacak

Teşekkür ederim bu arada bugün SGK ya vergi İndirim evrağı ile Emekliliğe başvurdum.

Hayırlı olsun darısı bekleyen herkese inşallah

benim sürekli raporum var yeni rapor isterlermi nedir şimdi degişklik bu yeni yönetmelikte vergi indirimim var yeniden bir rapor çıkarmamı istemezler herhalde

Bu arada sanırım eviss veri tabanı komple içi boş olmuş

serchar
SGK nın engelli veya malul her ikisinde de isteyebilme hakkı daima saklıdır. Sürekli raporla vergi indirimi alınmış emekli olunmuş ise istemez. Ancak emekli olunmamış ise eski vergi indirimi devam eder. Emekliliğe başvulacağında yeni yönetmelikle istenir.

Shaky34 Vergi İndiriminden emekli olan arkadaşların aldığı maaş normal emekli olunca alınan maaş gibi olduğunu biliyorum. Yani çalışırken ne yatırdıysanız ne kadar ve ne zaman hangi boyuttan yatırdıysanız hesaplanıp verilmektedir. Ben 28 yıl çalıştım ve 9000 İş günüm var ve sigorta primi nerdeyse hep tavandan yattığından Emekli maaşımda 3000 TL den yüksek olacak. Aşağıda verdiğim Linkten de eğer 3600 gününüzü doldurduysanız ne kadar maaş alacağınıza bakabilirsiniz. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

bu sene sonunda başvuracaktım emeklilik için yeniden rapormu isteyecekler şimdi sürekli raporum vardı 2015 aldım 2015 degişen yönetmelikle beraber

Arkadaşlar şimdi yeni oran cetvelinin inceledim oranlarda hiçbir değişiklik yok artı engelliler lehine yeni rahatsızlıklar eklenmiş yeni tablo engelliler için avantajlı görünüyor.Benim rapor %42 2 yıl süreli ankaraya ocak ayında ulaştı yeni yönetmeliğe göre tekrar rapor çıkarsam %50 den aşağıya çıkmaz yani kısacası hakkım yenmiş kalp yetmezliğinden bana oran vermemişler güncel cetvelde ef:60 olana%30 tek başına oran geliyor benim ef:60

Bende tip 1 diabetim .birde belimde fitik var 100 de 41 oranim var 2 yıl sureli.normalde suresiz olmasi gerekirdi .kronik hastaliklar bunlar

@24 nisan
Birçok rahatsızlığın tüm tetkik ve laboratuvar testi tümünü yapın demiş. Birçok rahatsızlıkta artısı şu çoğu küçük puanlı bazı yeni eklemeler olmuş.fv %60 varsa size nasıl puan vermemişler ya siz deperleri yanlış hatırlıyorsunuz ya sft de aşırı bir hata olmuştur.

@Ilknur2010
Bir daha ki raporda diyabet olunca süresiz olur muhtemelen forumda çok defa duymuştum.

Arkadaşlar bu yeni yönetmeliğe göre
1)Engelli raporu var olsa bile olsa herhangi bir kaza sonucu vücudunda bir zarar olmuş ise
2)18 yaştan ufak engelli çocuğu olanlar 18 yaşına girdiğinde,
3)2022 maaşı olanlar bu yönetmeliğe göre 65 yaş maaşı almak için 65 yaşında yine rapor almak zorunda.

Heyete girdigimde resmen senin neyin var ki rapor aliyorsun diye bana gıcik oldular sanirsam o yuzden süreli verdiler

Yine bu yönetmeliğe göre verilen rapora itiraz halinde itiraz eden şahıs ise şahıs, itiraz eden kurum ise itiraz eden kurum itiraz ve sonuç aşamasına kadar tüm masrafı karşılamak zorunda bırakılmış

Kederli303 arkadaş benim tip 2 %20 hiperlipidemi %10 hiper tansiyon %10 sol vertikül hiperterofisi %10 sağ göz 0.8 görme kaybı %1 toplam formül %42 2 yıl süreli e kg raporunu sundum heyete sunduğum e kg raporunda sonuç :lv hiperterofisi, hiper tansiyon ,kalp yetmezliği (sosyolojik disfonksiyon) ef :60 yazıyordu sadece hiper tansiyon ve lv hiperterafisinden değerlendirmeye aldılar.10 ar puan verdiler kalp yetmezliğine puan vermediler ankara inşallah değerlendirmeye alır çünkü raporda ef: 60 açıkça belirtilmiş sizin bilginiz var mı ankara belki oranı yükseltir

Shaky34

Sgk de gözüken maaş tan az olmamak üzere biraz daha fazla bağlanıyor maaş ben 29 ocakta emekli oldum daha fazla bağlandı maaş açısından 2000 yılı öncesi yatan primler etkili oluyor çünkü abolar yükseliyor 2000 öncesi %70 2000-2008 araa%41 olarak hesaplanmış 2008 sonrası %32 hesaplamada maaş bağlanma oranları biraz yükseliyor tabii kide prim gün sayısı ve ödenen prim ile doğru orantılı arkadaşlar....

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tip 1 diyebet %40 olması lazım size muhtemelen fıtık için süreli vermişler ankara süresiz onaylayabilir

Insaallah bende oyle tahmın ediyorum.bugun aradim ankarayi 12.aya baslamislar bana 1 hafta sonra arayin dediler

Ankara belki sürekli verir benimde öyle tip 2 diyebet hiper tansiyon hiperlipidemi lv hiperterofisi 2 yıl süreli inşallah vergi indirimi süresiz gelir

Arkadaşlar Bende yaklaşık 1 önce elden vergi indirimi için evraklarımı teslim ettim, yalnız iki gün önce işten çıktım.İşden çıkmış olmam vergi indirimi sürecini etkilermi..Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Sorun olmaz arkadaş müracat esnasında sigortalı olman yeterli şartların oluşmuşsa vergi indiriminden emekli olursun

24 nisan

1 ay olduğu için merkez kurulu henüz benim raporu incelemeye almamıştır. Kurul günü geldiğinde sigortalı olup olmadığıma bakarlar diye düşünmüştüm. Eğer oranı düşürmez verilen rapor oranını aynı şekilde ve rapor gibi süresiz onaylanırsa nasip olursa emekli olacağım. Yalnız 8 ay gibi prim açığım var. Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim..

Kurul ona bakmaz benim de sigorta yok müracat ettim sonra çıkışım oldu

Anlıyacağın aynı durumdayız benim prim ve yıl şartı dolmuş sen primlerini yaptırdıktan sonra olursun emekli yada varsa askerliğini borçlanırsın

Üst Alt